بیایید درباره تشریفات طلاق صحبت کنیم. طلاق یکی از عقدهای مهم در قانون مدنی ایران است. زمانی که زن و مردی به هر دلیل از ادامه زندگی مشترک منصرف میشوند، باید برای طلاق اقدام کنند؛ اما تنها با داشتن قصد طلاق از طرف شوهر، طلاق رخ نمیدهد بلکه لازم است مراحل قانونی و تشریفات خاصی انجام شود تا حکم طلاق صادر شود. بسیاری از افراد آگاهی مناسبی در این زمینه ندارند به همین دلیل در این مقاله قصد داریم درباره مراحل قانونی و تشریفات طلاق با شما گفتگو کنیم.
تماس فوری با تیم حقوقی حرفهای در شهر شما
تماس با تلفنهای ۰۹۱۵۰۹۹۸۰۰۱ و ۰۹۳۹۳۱۰۶۰۱۱
مراحل لازم قبل از جاری شدن صیغه طلاق
بعضی از تشریفات طلاق که در طلاق توافقی و طلاق عادی یکسان است عبارتند از:
- دریافت گواهی عدم سازش
- پرداخت حقوق قانونی زن
- داوری
برای انجام مشاوره حقوقی تلفنی و حضوری با همکاران ما در سامانه حقوقی عدلاک کلیک کنید.

دریافت گواهی عدم سازش
در سال 1370، صدور گواهی عدم سازش حتی در صورت توافق زن و مرد برای جدایی، لازم و ضروری محسوب میشود.
براساس ماده 34 قانون حمایت از خانواده، مدت اعتبار این گواهی 3 ماه است. یعنی زن و شوهر از زمان ابلاغ رأی و صدور گواهی عدم سازش سه ماه زمان دارند تا طلاق را ثبت کنند. در غیر این صورت باید دوباره برای دریافت گواهی اقدام کنند. همچنین مجازات طلاق بدون دریافت گواهی عدم امکان سازش، بین یک ماه تا یک سال زندان است.
پرداخت حقوق زن در طلاق
درصورتیکه خانم برای مطالبه اجرتالمثل یعنی حقالزحمه کارهایی که در طول دوران ازدواج وظیفه او نبوده اما به خواست شوهر آنها را انجام داده است اقدام کند، اجرتالمثل ایام زوجیت را طلب میکند. در این حالت در صورت وجود یک سری شرایط خاص، اجرتالمثل به خانم تعلق میگیرد اما این مسئله شرایط خاصی دارد و در هر حالتی به خانم تعلق داده نمیشود. هرگاه طلاق به درخواست زن نباشد و تقاضای طلاق به دلیل تخلف زن از وظایف همسری یا سوء اخلاق او نباشد در این حالت مرد موظف است کلیه حقوق مالی زن را پرداخت کند.
در زمینه شرایط دریافت اجرتالمثل این مراحل باید طی شود:
- درصورتیکه زن کارهایی را که از نظر شرعی بر عهده او نیست به دستور مرد انجام داده باشد نه با قصد تبرع، و باید برای دادگاه نیز ثابت شود دادگاه برای او اجرتالمثل در نظر میگیرد و میزان آن را محاسبه میکند و به پرداخت آن مبلغ حکم میکند.
- مورد دیگر این است که بابت وجه به سالهای زندگی مشترک میان زن و شوهر و نوع کارهایی که زن در خانه مرد انجام داده است و همچنین توانایی مالی مرد، دادگاه مبلغی را به عنوان نحله (بخشش) برای زن مشخص میکند.درصورتیکه به هر دلیل امکان تعیین اجرتالمثل برای زن وجود نداشته باشد، باید برای تعیین نحله اقدام شود.
برای انجام مشاوره حقوقی تلگرامی و آنلاین با همکاران ما در سامانه حقوقی عدلاک کلیک کنید.

داوری
داوری توسط طرفین دعوا انتخاب میشود و دارای سمت قضایی و مکلف به رعایت تشریفات آیین دادرسی مدنی نمیباشد و مهلت انتخاب آن 20 روز است. در انواع درخواست طلاق، به جز طلاق توافقی، ارجاع به داوری لازم و ضروری است.
تشریفات طلاق
براساس ماده 1134 قانون مدنی، برای طلاق باید صیغه طلاق ذکر شود و حداقل دو مرد شاهد بر طلاق باشند و در صورت نبودن شاهد، طلاق باطل میشود. همچنین در یک جلسه افراد نمیتوانند زن را 2 یا 3 بار طلاق دهند.
ثبت طلاق و ضمانت اجرای آن
ثبت طلاق در دفتر رسمی موجب صحت طلاق نیست اما ثبت نکردن طلاق در دفتر رسمی جرم است. در صورت عدم ثبت مرتکب باید از یک سال حبس تا مجازات نقدی میباشد.
اجرای صیغه و ثبت طلاق در دفتر موکل موجب پرداخت حقوق قانونی و شرعی زن میشود و مگر اینکه طلاق خلع و مبارات باشد یا شوهر ادعای اعسار داشته باشد.
وکیل طلاق
امیدواریم این مقاله درباره تشریفات طلاق اطلاعات مناسبی به شما ارائه کرده باشد. درصورتیکه درگیر مسائل مرتبط با طلاق شدید به کمک یک وکیل طلاق یا وکیل خانواده و مهریه نیاز خواهید داشت. همکاران ما در سامانه حقوقی عدلاک آماده هستند تا در هر شهری که هستید از حقوق قانونی شما پشتیبانی کنند.
تماس فوری با تیم حقوقی حرفهای در شهر شما
تماس با تلفنهای ۰۹۱۵۰۹۹۸۰۰۱ و ۰۹۳۹۳۱۰۶۰۱۱