آیا یارانه نقدی جزء نفقه زن حساب میشود؟ زمانی که قانون هدفمندی یارانهها تصویب شد، یک دعوای جدید در دادگاههای خانواده ایجاد شد و این دعاوی مشکلات زیادی ایجاد کرد که در زمان تصویب قانون راهحل مناسبی برای آن در نظر گرفته نشد؛ بنابراین خیل بالایی از دعاوی مطالبه سهم یارانه زوجه از زوج به دادگاه ارائه شد. همانطور که میدانید یارانه به حساب سرپرست خانوار واریز میشود و در قوانین ایران در حالت عادی سرپرست خانواده شوهر است؛ بنابراین این مبلغ ماهانه به حساب شوهر واریز میشود.
اما در مواردی که میان همسران به دلایل مختلف اختلاف ایجاد میشود و مثلاً به هر دلیلی زن و شوهر جدا از هم زندگی میکنند تکلیف یارانه چه میشود؟ مخصوصاً در شرایط فعلی کشور که تورم و اقتصاد استخوانهای ملت را خرد کرده است در خیلی از خانوادهها دغدغه مالی وجود دارد حتی اگر آن مبلغ، مبلغ اندک یارانه باشد.
باید بگوییم حداقل در حال حاضر راهحلی برای این مسئله قرار داده نشده است و فقط زمانی که دادگاه حکم طلاق را صادر کرده باشد خانم میتواند به صورت جداگانه فرم دریافت یارانه نقدی را امضا کند و ثبتنام نماید.
تماس فوری با تیم حقوقی حرفهای در شهر شما
تماس با تلفنهای 09150998001 و 09393106011

آیا یارانه جزء نفقه زوجه میباشد؟
درباره اینکه آیا یارانه نقدی جزء نفقه زن است یا نه باید اول درباره نفقه صحبت کنیم.
براساس ماده 1107 قانون مدنی نفقه اینطور تعیین شده است:
در قانون مدنی در باب نفقه آمده است:
نفقه عبارت است از همه نیازهای متعارف و متناسب با وضعیت زن از قبیل مسکن، البسه، غذا، اثاث منزل و هزینههای درمانی و بهداشتی و خادم در صورت عادت یا احتیاج به واسطه نقصان یا مرض
یارانه نقدی به عنوان کمک هزینه زندگی
اگر یارانه را به عنوان مالی که کمک هزینه و کمک مخارج خانواده است در نظر بگیریم، باید بگوییم که تأمین کردن هزینههای خانم و خانواده با شوهر است. آیا میتوان یارانه را جزء نفقه به حساب آورد؟
همانطور که گفتیم براساس ماده 1007 قانون مدنی، نفقه شامل لباس، غذا، مسکن، لوازم خانه، خدمه و … میشود. در عقد دائم نفقه زن با شوهر است و درصورتیکه مرد عامدانه و با داشتن توانایی مالی از پرداخت نفقه خودداری کند، زن میتواند این مسئله را از طریق قانون دنبال کند و برای مطالبه نفقه دادخواست حقوقی تنظیم نماید.
همچنین باید بدانید که ترک انفاق برای مرد بار حقوقی دارد و زن میتواند عدم پرداخت نفقه را قانونا دنبال کند. در این حالت این مسئله برای مرد بار کیفری نیز دارد.
برای انجام مشاوره حقوقی تلگرامی و آنلاین درباره نفقه زن و یارانه نقدی کلیک کنید.

یارانه به عنوان بخشی از حقوق شهروندی
اگر یارانه را بخشی از حقوقی بدانیم باید بگوییم که یارانه سهم هر ایرانی از درآمد نفتی کشور است و هر فرد بالغ و عاقلی مالک مال خویش محسوب میشود.
اگر به یارانه اینطور نگاه کنیم میتوانیم بگوییم که لازم است یارانه زن و شوهر جداگانه به آنها پرداخته شود؛ زیرا زن نه صغیر است نه غیر رشید و نه مجنون و محجور و بنابراین میتواند در اموال خود دخل و تصرف کند.
ماده 1118 قانون مدنی در این زمینه به وضوح بیان میکند که زن مالک اموال و دارایی خویش محسوب میشود و میتواند در آن دارایی آنطور که میخواهد تصرف کند.
بر این اساس شوهر قیم زن نیست که اموال او را تحت اختیار بگیرد اما با توجه به وضعیت اقتصادی جامعه و تورم و فقری که هست، درستتر است که درصورتیکه مرد دارای صلاحیت اخلاقی بود، یارانه به دست مرد داده شود تا در هزینههای جاری زندگی صرف گردد.
اما درصورتیکه شوهر فاقد صلاحیت اخلاقی و شخصیتی بود یا دارای اعتیاد و فساد بود و از خرج کردن این پول در خانه خودداری میکرد چه باید کرد؟
نظر بعضی از حقوقدانان این است که ازآنجاییکه مدیریت داخلی منزل با خانم است، باید یارانه به حساب خانم پرداخت شود یا اینکه به صورت مساوی نیمی به حساب مرد و نیمی به حساب زن واریز شود.
اما این مسئله هم میتواند منجر به مشکل دیگری شود. در هر حال قوانین این حوزه هنوز بسیار جای بحث دارد؛ اما اگر مردی از پرداخت حقوق مالی زن، یارانه، نفقه یا هر حق دیگری در زندگی مشترک خودداری کند، خانم میتواند با طرح شکایت آن را دنبال کند؛ اما اگر یارانه به حساب خانم واریز شود، درصورتیکه زن، این پول را خرج مخارج خانواده ننماید، هیچ پشتیبان قانونی برای این مسئله وجود ندارد.
البته باید بدانید که خانمهای سرپرست خانواده، مطلقه یا خانمهایی که به هر دلیل در محلی جداگانه از شوهر خود زندگی میکنند میتوانند با مراجعه کردن به شورای حل اختلاف، برای واریز سهم یارانه نقدی خود به حسابشان درخواست بدهند.
درصورتیکه هر نوع سؤال حقوقی در زمینه یارانه نقدی و مسائل مرتبط با آن داشتید، میتوانید از طریق شماره تلفنهای درج شده در این صفحه با ما ارتباط برقرار کنید. همکاران ما آماده هستند تا در هر ساعت از شبانه روز پاسخگوی سؤالات شما باشند.
برای انجام مشاوره حقوقی تلفنی و حضوری با همکاران ما در سامانه حقوقی عدلاک کلیک کنید.

چگونه میتوان یارانه را دریافت کرد؟
گفتیم که یارانه جزء نفقه زن محسوب نمیشود. زنانی شوهر آنها صلاحیت اخلاقی و رفتاری لازم را ندارد، برای دریافت کردن یارانه نیازی به مراجعه به دادگاه و شکایت ندارند. این خانمها میتوانند یک استشهادیه جمعآوری کنند تا عدم صلاحیت مرد را اثبات کنند. سپس با داشتن این مدرک به فرمانداری یا بخشداری محل زندگی خود بروند و تشکیل پرونده دهند. یک کمیته متشکل از فرمانداری و دادگستری با وضعیت شواهد درباره رفع این مسئله تصمیمگیری مینماید.
البته باید بدانید که براساس قانون تشکیل دادگاههای عمومی و انقلاب که در سال 1373 تصویب شد و قانون ویژه اختصاص دادن بعضی از شعبههای دادگاه به موارد اصل 21 قانون اساسی که در سال 76 تصویب شد، هر نوع اظهارنظر در زمینه مسائل مرتبط با خانواده، اختلافات خانوادگی، طلاق، نفقه، مهریه، حضانت فرزندان و … در حوزه صلاحیت دادگاه خانواده است و هیچ کمیته یا گروهی خارج از این چهارچوب نمیتواند به این موارد رسیدگی نماید؛ بنابراین آنچه درباره یارانه گفتیم یک استثنا است.
به گفته وکیل خانواده، زمانی که خانمی به هر دلیل به شوهر خود دسترسی نداشته باشد یا جدا از شوهر زندگی میکند، برای خارج شدن موقتی از کشور یا دریافت حکم حضانت کودکان، نیاز به مراجعه کردن به دادگاه خانواده و دریافت حکم دادگاه دارد.
درصورتیکه شما نیز به هر دلیل درگیر مسائل مختلف حقوق خانواده مانند یارانه، نفقه، مهریه و مسائلی از این دست هستید، با وکیل خانواده یا وکیل طلاق در سامانه حقوقی عدلاک ارتباط برقرار کنید. شما میتوانید از طریق شماره تلفنهای درج شده در این صفحه در هر شهری که باشید با ما مرتبط شوید و سؤالات خود را به صورت تلفنی یا حضوری با همکاران ما مطرح کنید.فراموش نکنید در روزهای سخت ما در کنار شما هستیم.
تماس فوری با تیم حقوقی حرفهای در شهر شما
تماس با تلفنهای 09150998001 و 09393106011