درباره حقوق بازنشستگی پیش از این مفصل صحبت کردهایم. اما سؤال دیگری که در زمینه این حقوق وجود دارد این است که آیا یک فرد میتواند به طور همزمان از دو سازمان حقوق بازنشستگی بگیرد؟ ما در این بخش به بررسی این مسئله میپردازیم.
دریافت دو حقوق بازنشستگی همزمان
بازنشستگی بخشی از زندگی است که لازم است از قبل برای آن برنامهریزی کنید و آمادگیهای لازم را کسب کنید. یکی از مهمترین مسائل برای دوران بازنشستگی، داشتن مستمری بازنشستگی است و بسیار مهم است که افراد جامعه این آیندهنگری را داشته باشند. اما آیا یک نفر میتواند به صورت همزمان از دو سازمان حقوق بازنشستگی بگیرد؟ مثلاً از سازمان تأمین اجتماعی حقوق بگیرد و حقوقی هم بابت بازنشستگی همسر مرحومش بگیرد؟
باید بگوییم که این امکان وجود دارد اما شرایط دریافت آن برای خانمها و آقایان متفاوت است.بهعبارتدیگر مردان نمیتوانند به صورت همزمان دو حقوق بازنشستگی بگیرند. اما خانمها میتوانند هم حقوق بازنشستگی خودشان را از سازمان تأمین اجتماعی بگیرند و هم حقوق بازنشستگی شوهر فوت شده خود را دریافت کنند. بنابراین خانمهایی که همسر مرحومشان مستمریبگیر سازمان تأمین اجتماعی بوده میتوانند در کنار حقوق خود، حقوق همسرشان را نیز مطالبه کنند.

تماس فوری با بهترین تیم وکلا در شهر شما
شماره تلفنهای ۰۹۱۵۵۰۴۶۹۰۹ و ۰۹۳۹۳۱۰۶۰۱۱
آیا دریافت دو حقوق بازنشستگی هم زمان در صندوقهای دیگر هم امکان دارد؟
باید بدانید که قانونی که گفتیم صرفاً برای بازنشستگان تأمین اجتماعی نیست و بقیه صندوقها نیز مکلف هستند که این قانون را رعایت کنند. به عنوان مثال فقط در صندوق بازنشستگی کشوری بیشتر از 34 هزار نفر وجود دارند که دو حقوق بازنشستگی میگیرند.
آیا فرزندان میتوانند به طور همزمان دو حقوق بازنشستگی بگیرند؟
دریافت حقوق بازنشستگی صرفاً مشمول همسران متوفی نیست و همۀ بازماندگانی که شرایط موردنظر را داشته باشند مشمول این قانون میشوند. بازماندگان مرحوم در واقع وارثان قانونی او هستند که شامل همسر، فرزندان و پدر و مادر میشود. براساس این قانون فرزندان فرد نیز میتوانند همزمان حقوق پدر و مادرشان را بگیرند.
بر طبق اعلام صندوق بازنشستگی کشوری، امروزه حدود 2 هزار فرزند دختر در کشور به صورت همزمان حقوق بازنشستگی پدر و مادر خود را دریافت میکنند.
آیا خانمها میتوانند همزمان حقوق بازنشستگی پدر و شوهر فوت شده خود را بگیرند؟
نه! باید بگوییم حقوق بازنشستگی سرپرست به خانواده او میرسد اما یک فرد نمیتواند همزمان دو سرپرست داشته باشد. بنابراین زنی که حقوق و مزایای شوهرش را میگیرد، نمیتواند حقوق پدر خود را طلب کند.

مدارک مورد نیاز برای درخواست مستمری بازماندگان
- گواهی فوت مستمریبگیر که از سوی سازمان ثبتاحوال صادرشده باشد.
- اصل و کپی شناسنامه و کارت ملی متوفی و بازماندگان متقاضی
- اصل و کپی عقدنامه همسر متوفی
- گواهی اشتغال به تحصیل برای پسران بالای 18 سال
- صورتجلسه کمیسیون پزشکی درباره از کارافتادگی پدر و مادر یا فرزندان یا شوهر فرد
- اصل و کپی گواهی انحصار وراثت
- تائید مراتب حادثه توسط واحد اجرایی طبق ضوابط و مقررات درصورتیکه فرد فوت شده در اثر حادثه فوت کرده باشد.
- مدارک کفالت پدر و مادر
- فرم درخواست برقراری مستمری بازنشستگان
امیدواریم که این مقاله پاسخ سؤالات شما عزیزان را در زمینه حقوق بازنشستگی، مستمری بازنشستگی و مستمری بازماندگان ارائه کرده باشد. فراموش نکنید در روزهای سخت ما در کنار شما هستیم.
تماس فوری با بهترین تیم وکلا در شهر شما
شماره تلفنهای ۰۹۱۵۵۰۴۶۹۰۹ و ۰۹۳۹۳۱۰۶۰۱۱
باسلام واحترام، لطفا به این سوالم جواب بفرمائید. همسرم از کار افتاده است و پمپاژ قلبش 15 درصد است و باطری دارد و عملا کاری هم ندارد آیا می تواند باوجود پرداخت حق بیمه 10 ساله اش و احتمال برقراری حقوقش تا آن موقع. از حقوق بنده که همسر ایشان هستم استفاده نماید.
سلام
سوالتون خیلی گنگ است. بالاخره حقوق شما در اختیار شماست و میتونید بدید به همسرتون.
این اختیار شماست که چه شخضی از حقوق شما بتونه استفاده کنه ..
مگر اینکه منظورتون از سوال چیز دیگری باشه
سلام بنده خانم مطلقه هستم نصف حقوق پدرم را دریافت میکنم و نصف دیگر را خواهرم ک ایشان هم مطلقه هستن را دریافت میکند.من قبلا شاعل بودم ولی ۹ سال سابقه بیمه دارم و در۵۵ سالگی بازنشته میشدم ولی با مبلغ ۲ میلیون تومان بنابراین ترجیح دادم مستنری پدرم را دریافت کنم چون بیکار شدم الان حقوقم کفاف هزینه ها را نمیدهد سوالم اینه ک میتونم یک سال خودم حق بیمه پرداخت کنم و با ده سال در ۵۵ سالگی اون مبلغ ۲ میلیون را هم بگیرم تا بتونم از پس هزینه ها بربیام؟ بدون اینکه مستمری پدرم قطع بشه؟
سلام
اینکه از دوجا بتونید مستمری دریافت کنید فکر نمی کنم ممکن باشه