سامانه حقوقی عدلاک

بهترین وکلای دادگستری مشهد

051-38676422

مشاوره حقوقی

آیا طلاق به خاطر بیماری مرد امکان‌پذیر است؟ مشاوره حقوقی 05138676422

 طلاق به خاطر بیماری مرد

آیا طلاق به دلیل بیماری مرد امکان‌پذیر است؟ شرایط طلاق به خاطر بیماری شوهر چیست؟ ازدواج عقدی مقدس است که میان زن و مرد شکل می‌گیرد و این رابطه بر پایه عشق و محبت است. زن و مرد با هم پیمان می‌بندند که در شادی و غم و در سختی‌ها و مشکلات کنار هم باشند؛ اما گاهی شرایط آن‌قدر مشکل می‌شود که زن و مرد تصمیم به طلاق و جدایی می‌گیرند. برای درخواست طلاق دلایل زیادی وجود دارد، عدم وجود تفاهم، خیانت طرفین، بدرفتاری و صدها مورد دیگر

یکی از مواردی که منجر به طلاق و جدایی میان زن و مرد می‌شود طلاق بدلیل بیماری مرد یا زن است. به عبارتی یک خانم یا آقا در شرایط بیماری همسر خود، آن‌قدر تحت فشار قرار می‌گیرد که تصمیم به جدایی می‌گیرد.

به وکیل طلاق نیاز دارید؟

البته باید بگوییم مواردی از این دست بسیار اندک هستند اما هستند مواردی که خانم درخواست طلاق به خاطر بیماری زوج را مطرح می‌کند یا آقا به خاطر بیماری همسر خود درخواست طلاق می‌کند. ما در این مقاله به طلاق به خاطر بیماری شوهر می‌پردازیم. بعد از این در مقاله جداگانه‌ای همین مسئله را درباره همسر دنبال می‌کنیم.

طلاق به خاطر بیماری مرد

براساس قانون مدنی ایران، طلاق حقی است که بر عهده مرد است؛ به عبارت دیگر مرد طلاق دهنده است.

شناخته‌شده‌ترین مواد مرتبط با این مسئله در قانون ایران موارد 1129 تا 1133 قانون مدنی می‌باشند.

وکیل پایه یک دادگستری در مشهد - مشاوره حقوقی

طلاق به خاطر بیماری مرد به چه معناست ؟

طلاق به خاطر بیماری مرد – وکیل طلاق در مشهد

طلاق به خاطر بیماری مرد – نکات مرتبط به آن

طلاق به خاطر بیماری مرد- وکیل در مشهد

طلاق به خاطر بیماری مرد – وکیل متخصص و مجرب

طلاق به خاطر بیماری مرد – وکیل پایه یک دادگستری

طلاق به خاطر بیماری مرد – ارتباط با وکیل طلاق در مشهد

طلاق به خاطر بیماری مرد – مشاوره حقوقی

طلاق به خاطر بیماری مرد چگونه است؟

طلاق به خاطر بیماری مرد امکان دارد یا خیر؟

طلاق به خاطر بیماری مرد وکیل خانواده در مشهد

طلاق به خاطر بیماری مرد – مشاوره حقوقی خانواده

طلاق به خاطر بیماری مرد – اثبات آن

ماده 1129 قانون مدنی بیان می‌دارد:

در صورت استنکاف شوهر از دادن نفقه و عدم امکان اجرای حکم محکمه و الزام او به دادن نفقه، زن می‌تواند برای طلاق به حاکم ‌رجوع کند و حاکم شوهر او را اجبار به طلاق می‌نماید. ‌همچنین است در صورت عجز شوهر از دادن نفقه.

در این ماده مشخص شده است که درصورتی‌که مرد نتواند به زن نفقه بدهد، و از پرداخت نفقه عاجز باشد، زن می‌تواند درخواست طلاق کند.

همچنین براساس ماده 1130 قانون مدنی

درصورتی‌که دوام زوجیت موجب عسر و حرج زوجه باشد، وی می‌تواند به حاکم شرع مراجعه و تقاضای طلاق کند. چنانچه عسر و حرج مذکور در محکمه ثابت شود، دادگاه می‌تواند زوج را اجبار به طلاق نماید و درصورتی‌که اجبار میسر نباشد زوجه به اذن حاکم شرع طلاق داده می‌شود.

تبصره : عسر و حرج موضوع این ماده عبارت است از به وجود آمدن وضعیتی که ادامه‌ی زندگی را برای زوجه با مشقت همراه ساخته و تحمل آن مشکل باشد و موارد ذیل در صورت احراز توسط دادگاه صالح از مصادیق عسر و حرج محسوب می‌گردد:

  1. ترک زندگی خانوادگی توسط زوج حداقل به مدت شش ماه متوالی و یا نه ماه متناوب در مدت یک سال بدون عذر موجه
  2. اعتیاد زوج به یکی از انواع مواد مخدر و یا ابتلا وی به مشروبات الکلی که به اساس زندگی خانوادگی خلل وارد آورد و امتناع یا عدم امکان الزام وی به ترک آن در مدتی که به تشخیص پزشک برای ترک اعتیاد لازم بوده است.
  3. محکومیت قطعی زوج به حبس پنج سال یا بیشتر
  4. ضرب و شتم یا هرگونه سوء رفتار مستمر زوج که عرفا با توجه به وضعیت زوجه قابل‌تحمل نباشد.
  5. ابتلای زوج به بیماری‌های صعب‌العلاج روانی یا ساری یا هر عارضه‌ی صعب‌العلاج دیگری که زندگی مشترک را مختل نماید.

موارد مندرج در این ماده مانع از آن نیست که دادگاه در سایر مواردی که عسر و حرج زن در دادگاه احراز شود، حکم طلاق صادر نماید.

و ماده 1133 ذکر می‌کند:

(اصلاحی 1381/8/19)- مرد می‌تواند با رعایت شرایط مقرر در این قانون با مراجعه به دادگاه تقاضای طلاق همسرش را بنماید.
تبصره (الحاقی 1381/8/19)- زن نیز می‌تواند با وجود شرایط مقرر در مواد (1119)، (1129) و (1130) این قانون، از دادگاه تقاضای طلاق نماید .

طلاق به دلیل اعتیاد شوهر

وکیل پایه یک دادگستری در مشهد - مشاوره حقوقی

سؤالی که بسیار مطرح می‌شود این است که طلاق بخاطر بیماری مرد مصداق طلاق است یا فسخ نکاح؟براساس قانون مدنی برای پایان دادن به ازدواج دو راه وجود دارد ، فسخ نکاح و طلاق

 نتیجه طلاق و فسخ نکاح، باعث اتمام رابطه ازدواج می‌شود؛ اما شرایط آنها با هم متفاوت است. علت مطرح کردن این بحث این است که معمولاً جدایی زن از شوهر به خاطر بیماری ، باعث فسخ نکاح می‌شود.

ماده 1121 قانون مدنی در این زمینه بیان می‌دارد:

جنون هر یک از زوجین به شرط استقرار، اعم از این‌که مستمر یا ادواری باشد، برای طرف مقابل موجب حق فسخ است.

قانون مدنی با ذکر کردن برخی از ایرادت و بیماری‌ها در زن و مرد، این حق را برای طرف مقابل قرار می‌دهد که ازدواج را فسخ کند.

برای انجام مشاوره حقوقی تلفنی و حضوری با همکاران ما در سامانه حقوقی عدلاک کلیک کنید.

فسخ نکاح

در این قسمت در زمینه تفاوت و تشابه طلاق و فسخ نکاح و طلاق بخاطر بیماری مرد صحبت می‌کنیم:

همان‌طور که گفتیم طلاق و فسخ نکاح هر دو موجب پایان رابطه زوجیت می‌شوند. درباره تفاوت این دو مورد می‌توان بیان کرد که:

1-    طلاق برای اعمال و ثبت نیاز به تشریفاتی دارد که در فسخ وجود ندارد؛ مثلاً برای ثبت کردن طلاق نیاز به دو شاهد وجود دارد که در دفترخانه ازدواج و طلاق امکان دارد؛ اما در فسخ نکاح این قانون وجود ندارد.

2-     طلاق فقط در ازدواج دائم تحقق پیدا می‌کند؛ اما فسخ نکاح هم در ازدواج دائم و هم در موقت انجام می‌شود؛ بنابراین اگر مرد بیمار باشد و آن بیماری باعث عسر و حرج زن شود، در ازدواج دائمی، زن می‌تواند برای فسخ نکاح اقدام کند یا تقاضای طلاق کند؛ اما اگر ازدواج موقت باشد، زن صرفاً می‌تواند برای فسخ نکاح اقدام کند.

3-    در فسخ نکاح، زن و مرد حق رجوع ندارند و چنانچه پس از فسخ زوجین بخواهند دوباره با هم زندگی کنند باید دوباره عقد نکاح جاری کنند. درحالی‌که تنها در طلاق رجعی است که مرد می‌تواند در مدت عده به همسرش رجوع کند.

باید بدانید در طلاق به دلیل بیماری مرد، بعضی از بیماری‌ها و عیوب وجود دارد که موجب فسخ نکاح می‌شود و در قانون مشخصاً دیده می‌شود. بعضی از عیوب و بیماری‌های مرد می‌تواند منجر به حق فسخ برای زن باشد. این مسائل در ماده 1122 قانون مدنی بیان شده است براساس این قانون ، سه مورد به زن حق فسخ ازدواج می‌دهد:

  1. خصاء
  2. عنن به شرط اینکه ولو یک‌بار عمل زناشویی را انجام نداده باشد.
  3. مقطوع بودن آلت تناسلی به‌اندازه‌ای که قادر به عمل زناشویی نباشد.

طلاق به دلیل عسر و حرج چیست؟

چنانچه به عنوان همسر قصد دارید از شوهرتان جدا شوید، باید با مراجعه به دفاتر خدمات قضایی دادخواست فسخ را با بیان دلایل و شرایط برای دادگاه خانواده محل زندگی مرد یا محل اقامت خودتان ارسال کنید. دادگاه خانواده با بررسی شرایط برای رسیدگی به پرونده شما وقت رسیدگی مشخص می‌کند و به دادخواست شما رسیدگی می‌کند. برای کمک در زمینه طلاق و طی کردن مراحل آن، بهتر است از کمک و مشورت یک وکیل خانواده یا وکیل طلاق در شهر خود استفاده کنید.

شما می‌توانید از طریق شماره تلفن‌های درج شده در همین صفحه به صورت تلفنی، تلگرامی و حضوری با همکاران ما در سامانه حقوقی عدلاک گفتگو کنید و از مشورت حقوقی و حمایت قانونی یک وکیل متخصص کمک بگیرید.

اگر شوهرتان بیمار است و به دلیل مشکلات زندگی برای شما غیرقابل‌تحمل شده است و تصمیم به جدایی گرفته‌اید، برای ثبت دادخواست طلاق باید مدارکی را به دادگاه ارائه کنید. این مدارک شامل موارد زیر هستند:

 

دادخواست طلاق یا فسخ نکاح (بهتر است این دادخواست توسط وکیل خانواده یا وکیل طلاق قابل‌اعتماد تنظیم شده باشد.

  1. اصل و کپی شناسنامه و کارت ملی
  2. سند ازدواج یا عقدنامه یا کپی برابر اصل شده آن
  3. مدارک و شواهد کافی درباره بیماری شوهر
  4. دلایل کافی برای اثبات عسر و حرج که علت جدایی می‌باشد ( برای این مرحله شما قطعاً به پشتیبانی یک وکیل نیاز خواهید داشت.)
  5. در صورت استخدام وکیل، وکالت‌نامه
  • دادخواست طلاق یا فسخ نکاح
  • مدارک شناسایی همچون شناسنامه و کارت ملی
  • سند ازدواج یا عقدنامه
  • دلایل و مستنداتی مبنی بر بیماری مرد
  • اثبات عسر و حرج درصورتی‌که دلیل جدایی شما باشد.
  • وکالت‌نامه وکیل درصورتی‌که وکیل دارید.

برای انجام مشاوره حقوقی تلگرامی و آنلاین با همکاران ما در سامانه حقوقی عدلاک کلیک کنید.

هزینه رسیدگی

در درخواست طلاق به دلیل بیماری مرد نیز مانند بقیه موارد دعاوی خانواده، برای رسیدگی در دادگاه، نیاز به پرداخت هزینه‌های دادرسی وجود دارد؛ اما میزان هزینه دادرسی بستگی به شرایط و عوامل متعددی دارد؛ مثلاً این ماجرا که آیا دعوای موردنظر مالی است یا غیرمالی یا اینکه دعوا در کدام مرحله رسیدگی قرار دارد.

اگر بخواهیم هزینه‌های دادرسی را بررسی کنیم می‌توانیم این موارد را در نظر بگیریم:

1-    هزینه در زمان ثبت دادخواست دادرسی

2-    حق‌الزحمه و هزینه دفاتر خدمات قضایی

3-    هزینه پزشکی قانونی برای تعیین بیماری شوهر

4-     حق‌الزحمه و هزینه وکیل درصورتی‌که برای پرونده خود از کمک وکیل استفاده می‌کنید.

5-    هزینه دادرسی که هر سال توسط سازمان برنامه‌وبودجه تعیین می‌شود.

طلاق به درخواست زوجه چه شرایطی دارد؟

همان‌طور که اشاره کردیم بعضی از بیماری‌ها در شوهر به خودی خود سبب فسخ نکاح می‌شود و زن می‌تواند با ارائه دادخواست فسخ به دلیل عسر و حرج تقاضای طلاق کند؛ اما اینکه شما دادخواست خود را چطور مطرح کنید و چطور در دادگاه ادعای خود را اثبات کنید و قاضی را قانع کنید، کار راحتی نیست.

به طور کلی زمانی که خانم‌ها درخواست طلاق می‌دهند، سخت‌گیری‌های زیادی اعمال می‌شود که ممکن است ماه‌ها و سال‌ها تلاش بی‌نتیجه را برای خانم داشته باشد؛ اما حضور یک وکیل قانون‌شناس و باتجربه می‌تواند تا حد زیادی در تغییر نتیجه کمک کند. یک وکیل توانمند می‌تواند به پرونده شما سرعت ببخشد و نتیجه آن را تغییر دهد. توصیه ما به خانم‌هایی که درخواست طلاق دارند این است که پیش از هر اقدام با یک وکیل متخصص در شهر خود مشورت کنند.

همکاران ما در سامانه حقوقی عدلاک با داشتن بیشتر از 20 سال سابقه حقوقی و کیفری در شاخه‌های مختلف، آماده حمایت و پشتیبانی از شما عزیزان هستند.

فراموش نکنید در روزهای سخت ما در کنار شما هستیم.

رجوع مرد در طلاق رجعی چه شرایطی دارد؟

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
4 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

سلام همسر من اعتیاد داره ایا با داشتن اعتیاد میتونم طلاق بگیرم ؟

سلام اعتیاد فرد در صورتی که شدید باشد و فرد نتواند خرج زندگی را فراهم کند و باعث اختلال در زندگی زناشویی شود بله میتونید طلاق بگیرید

سلام همسرم جانباز شیمیایی از نوع اعصاب ، هستش غیر قابل تحمل شده و تقریباً ۸ ساله که ناتوان جنسیه و رابطه زن و شوهری هم نداریم در ضمن نمیتونه خرج خانواده رو برسونه و بعد یکسال بیکاری بازنشسته شده ، چطور میتونم ازش طلاق بگیرم و مهریه و حقوقم رو دریافت کنم

سلام
با توجه به شرایطی که می فرماید امکان جدایی هست
با مدارکی که دارید از طریق دفتر خدمات قضایی اقدام کنید یا میتوانید برای راهنمایی بیشتر تماس بگیرید.
093931060611
09150998001

موفقیت آمیز بود!

به زودی همکاران ما طی 72 ساعت آینده با شما تماس خواهند گرفت.