وکیل انحصار وراثت در نیشابور: چه زمانی لازم است که انحصار وراثت انجام شود؟ برای تنظیم وصیتنامه باید از کمک یک وکیل استفاده کنید که قوانین را بشناسد و مراحل تنظیم قانونی وصیت را بداند.
ارث هر نوع مالی است که پس از فوت به خانواده و بازماندگان متوفی تعلق میگیرد؛ اما مبلغ ارث چطور باید میان ورثه تقسیم شود؟
یکی از اختلافات و دعاوی میان خانوادهها، مربوط به تقسیم اموال و ارث متوفی است. علت اصلی بسیاری از این اختلافات عدم وجود وصیتنامه رسمی و قانونی یا معتبر از متوفی است. به همین دلیل یک توصیه قانونی این است که افراد تا زمانی که زنده و سلامت هستند برای تنظیم یک وصیتنامه قانونی و معتبر با یک وکیل متخصص حقوقی و ارث مشورت کنند و از یک وکیل کمک بگیرند.
تماس فوری با تیم حقوقی متخصص در شهر شما
تماس با تلفنهای 09150998001 و 09393106011
برای انجام مشاوره حقوقی تلفنی و حضوری با همکاران ما کلیک کنید.

مواردی که باید در زمان تنظیم وصیت به آن دقت کنیم:
1- مالی که درباره آن وصیت میشود ارزش مالی و منفعت عاقلانه داشته باشد.
2- مالی که درباره آن وصیت میشود نباید نامشروع باشد مثلاً مشروبات الکلی و مواد مخدر نباشد.
3- مالی که وصیت میشود قابلانتقال به دیگران باشد بنابراین فرد نمیتواند درباره اموال عمومی و وقفی وصیت کند.
4- مالی که وصیت میشود در مالکیت فرد باشد بنابراین فرد نمیتواند درباره اموال دیگران وصیت کند.
تنظیم وصیتنامه
وصیتنامه یک سند قانونی است که باید به شیوهای درست و اصولی تنظیم شود. تنظیم و نگارش وصیتنامه قوانین خاصی دارد و اگر به درستی و اصولی انجام نشود، قابلیت ابطال را خواهد داشت. درصورتیکه شما عزیزان تمایل دارید یک وصیت قانونی و محکم داشته باشید که قابل باطل شدن نباشد و تأکید دارید که مفاد وصیتنامه اجرایی شود، با یک وکیل انحصار وراثت در نیشابور تماس بگیرید.
دقت کنید وصیتنامهای معتبر و قانونی است که درست و قانونی تنظیم شود بنابراین وصیتکننده نمیتواند خلاف قانون وصیت کند یا خواستار کار غیرشرعی شود. همچنین اگر برای شما این مسئله اهمیت دارد که فردی بر اجرای مفاد وصیت نظارت کند، باید با یک وکیل تنظیم وصیتنامه در مشهد مشورت کنید.
اما وکیل تنظیم وصیتنامه، فقط به وصیتکننده کمک نمیکند، بلکه خدماتی نیز به ورثه ارائه میکند. یکی از این موارد نظارت بر حسن اجرای وصیت موکل است و موارد دیگر نمایندگی ورثه در انحصار وراثت و دریافت گواهی انحصار وراثت و … حالا بیایید ببینیم گواهی انحصار وراثت چیست؟

طبقات ارث
بیایید ببینیم در تقسیم ارث اولویت با چه کسانی است؟ در زمان تقسیم ارث، اموال میان خویشاوندان سببی و نسبی متوفی تقسیم میشوند. در حالت کلی خویشاوندانی که از یک فرد ارث میبرند دو دسته هستند:
- خویشان سببی: افرادی که به سبب ازدواج با یک فرد نسبت پیدا میکنند: همسر
- خویشان نسبی: افرادی که از طریق خون و نسب خونی با متوفی نسبت دارند: پدر، مادر، خواهر، برادر، فرزندان
بر اساس قانون طبقات ارث به صورت زیر میباشد:
طبقه اول:
- پدر و مادر
- همسر متوفی
- فرزندان و در نبود فرزندان نوهها
طبقه دوم:
- پدربزرگ و مادربزرگ
- خواهر و برادر و در نبود آنها فرزندان ایشان
- همسر متوفی
طبقه سوم:
همسر، عمو، عمه، خاله، دایی و در نبود آنها فرزندانشان
در صورت بودن هرکدام از این طبقات در تقسیم ارث، به طبقه بعدی ارثی نمیرسد؛ مثلا اگر فرد فوت شده پدر و مادر یا فرزند و همسر و نوهای نداشته باشد، در این صورت اموال او به پدربزرگها و مادربزرگها، خواهر و برادر یا فرزندان ایشان و همسر فرد میرسد.
گواهی انحصار وراثت چیست؟
وقتی فردی میمیرد، چه وصیتنامه داشته باشد یا نداشته باشد، ورثه برای دسترسی به اموال قانونی او باید انحصار وراثت کنند. انحصار وراثت یک سند قانونی است که در آن لیستی از اموال فرد نوشته شده است، نام ورثه ثبت شده است. در این سند لیستی از داراییهای متوفی تعیین شده است که باید در مراحل تقسیم ارث میان ورثه تقسیم شود.
تا زمانی که انحصار وراثت صادر نشده است، ورثه نمیتوانند به هیچکدام از اموال متوفی دست بزنند یا آنها را بفروشند. هیچ کدام از سازمانهای دولتی نیز مالکیت ورثه را بر اموال نخواهند پذیرفت؛ بنابراین ورثه از روی گواهی انحصار وراثت شناسایی میشوند و گرفتن این گواهی برای تقسیم اموال متوفی و دسترسی به آنها لازم و اجباری است.
کلاهبرداری در تقسیم ارث چیست؟
در مواردی دیده شده است که ورثه به صورت عمدی نام یک یا چند نفر از وراث را مخفی میکنند تا حق او را از ارث تصاحب کنند. لازم است بگوییم اگر ورثه به هر بهانهای نام یکی از وراث را در زمان دریافت گواهی انحصار وراثت ثبت نکنند، درباره حقوق آن فرد مرتکب کلاهبرداری شدهاند. همچنین کسانی که به عنوان شاهد درخواست آنها را امضا میکنند نیز در این کلاهبرداری شریک هستند.
یک نمونه از این نوع جرم این است که مردی با دو شناسنامه دو همسر اختیار کرده است و اسامی یکی از همسران و فرزندان او در شناسنامه دوم ذکر شده اما در شناسنامه اول نبوده، خانواده اول مرد با توجه به اختلافات موجود از بیان اسامی همسر و فرزندان دیگر او در لیست گواهی انحصار وراثت خودداری کردند اما این عمل در نهایت موجب شکایت از آنها به جرم کلاهبرداری و مجازات قانونی گردید.
مدارک لازم برای انحصار وراثت شورای حل اختلاف چیست؟
مدارک لازم برای انحصار وراثت از طریق شورای حل اختلاف عبارتند از:
۱- شناسنامه متوفی
۲- گواهی فوت متوفی
۳- عقدنامه در صورت ازدواج
۴- شناسنامه وراث
۵-وصیتنامه رسمی در فرض بودن
۶- درصورتیکه فرد ذینفع دادخواستی بدهد، مدرک یا سندی که دلالت بر ذینفع بودن او کند باید در دفتر خدمات پیوست دادخواست شود.
۷- استشهادیهای که توسط سه شاهد امضا شده و در دفتر اسناد رسمی گواهی و امضا شده باشد
نکته: اگر هر کدام از مدارک فوق را به هر دلیل در اختیار ندارید مشکلی ایجاد نخواهد کرد و با درخواست استعلام از ثبتاحوال مدارک و اطلاعات ناقص تکمیل میگردد.
نکته: هر زمان که یکی از وراث بخواهد میتواند به شورای حل اختلاف مربوطه مراجعه کرده و کپی برابر اصل گواهی حصر وراثت را تقاضا کند؛ بنابراین اصطلاحات گواهی انحصار وراثت المثنی یا گواهی فوت المثنی درست نیست.
نکته دیگر اینکه اعتبار انحصار وراثت مقید به زمان خاصی نیست و گواهی صادره برای همیشه کفایت میکند.
برای انجام مشاوره حقوقی تلگرامی و آنلاین کلیک کنید.

مراحل تقسیم ارث
برای تقسیم ارث این مراحل باید طی شود:
- جمعآوری و تکمیل کردن مدارک انحصار وراثت
- پرکردن اظهارنامه مالیات بر ارث پیش از ارائه دادخواست
- مراجعه به دفتر خدمات قضایی الکترونیک یا وکیل انحصار وراثت
- ثبتنام در سامانه ثنا
- ارائه دادخواست در زمینه درخواست صدور گواهی انحصار وراثت
- مراجعه به شورای حل اختلاف برای رفع کردن نوافص احتمالی در پرونده
- صبر و انتظار برای صدور گواهی انحصار وراثت
صدور گواهی انحصار وراثت چقدر زمان میبرد؟
مدت زمان صدور گواهی انحصار وراثت به نوع گواهی درخواست شده بستگی دارد. اینکه گواهی انحصار وراثت محدود باشد یا نامحدود، زمانی که ارزش اموال متوفی از 50 میلیون تومان بیشتر باشد، باید دادخواست انحصار وراثت نامحدود کند و دادخواست خود را به دفاتر خدمات الکترونیک قضایی ارائه کند. بعد از این کار، یک نوبت آگهی در روزنامه کثیرالانتشار درج میشود که ورثه متوفی را دعوت به حضور و اعلام میکند. سپس مدارک ارائه شده توسط درخواستکننده بررسی میشود و در صورت ناقص بودن مدارک، از طریق استعلام از اداره ثبتاحوال مدارک کامل میشود. طی کردن این مراحل حدود 40 روز زمان میبرد. برای پیگیری بهتر این قبیل پروندهها نیاز به کمک بهترین وکیل انحصار وراثت در نیشابور دارید.
نحوه تقسیم ارث مادر و نظر وکیل انحصار وراثت در نیشابور
در سالهای اخیر یک مسئله به اشتباه بیان شده که تقسیم ارث مادر میان فرزندان مساوی است اما باید بدانید تقسیم ارث مادر و پدر تفاوتی ندارد و به نسبت دو به یک بین پسر و دختر تقسیم میشود. مگر درصورتیکه فرد در وصیتنامه رسمی خود برای برابری این سهم وصیت کرده باشد.
همکاران ما در سامانه حقوقی عدلاک آماده هستند تا در تمام مراحل از تنظیم وصیت تا تقسیم ارث از شما عزیزان حمایت کنند. شما میتوانید از طریق شماره تلفنهای درج شده در این صفحه به مشاوره حقوقی تلفنی و حضوری بپردازید و با همکاران ما در سامانه حقوقی عدلاک ارتباط برقرار کنید. فراموش نکنید در روزهای سخت ما در کنار شما هستیم.
تماس فوری با تیم حقوقی متخصص در شهر شما
تماس با تلفنهای 09150998001 و 09393106011