وکیل انحصار وراثت در همدان: آیا برای انحصار وراثت حتماً باید از یک وکیل کمک بگیریم؟ خدمات وکیل انحصار وراثت به موکلین خود چیست؟ اما تقسیم اموال چطور انجام میشود؟ براساس قانون، هر فردی در طول زندگی اختیار اموال و دارایی خود را دارد و دخل و تصرف در اموال بدون اجازه از مالک آنها جرم حساب میشود.
زمانی که فردی فوت میکند تا زمانی که به صورت رسمی انحصار وراثت صورت نگرفته باشد، دخل تصرف ورثه در اموال متوفی امکانپذیر نخواهد بود. درصورتیکه یک فرد بمیرد، ورثه او باید در اولین فرصت درخواست انحصار وراثت نمایند و تنها پس از انحصار وراثت امکان دخل و تصرف در اموال متوفی وجود دارد.
تماس فوری با تیم حقوقی متخصص در شهر شما
تماس با تلفنهای 09150998001 و 09393106011
گواهی انحصار وراثت چیست؟
گواهی انحصار وراثت یک سند رسمی و قانونی است. این سند تعداد ورثه متوفی را مشخص میکند. همچنین میزان بدهی و اموال فرد نیز در آن تعیین میشود. ورثه برای دست رسی به اموال متوفی باید سند فوق را دریافت کنند.
برای انجام مشاوره حقوقی تلفنی و حضوری با همکاران ما کلیک کنید.

انواع انحصار وراثت
انحصار وراثت به دو نوع انجام میشود:
- انحصار وراثت محدود
- انحصار وراثت نامحدود
حالا بیایید تفاوت این دو نوع انحصار وراثت را با هم بررسی کنیم:
انحصار وراثت محدود
این نوع از انحصار وراثت زمانی انجام میشود که اموال متوفی کمتر از 30 میلیون ریال ارزش داشته باشند، در این حالت ورثه باید به یکی از دفاتر اسناد رسمی مراجعه کنند و فرم شهادت محضری را پر کنند. این فرم نیاز به سه شاهد دارد که درباره فوت فرد شهادت دهند و تائید کنند که آن فرد ورثه دیگری ندارد. بعد این فرم مورد تائید دفترخانه قرار میگیرد و سپس ورثه این فرم را به دفتر خدمات الکترونیکی قضایی میبرند و برای تکمیل دادخواست گواهی انحصار وراثت محدود اقدام میکنند.
ما در ادامه این مقاله نمونهای از فرم استشهادیه را نیز قرار دادهایم که پایینتر میتوانید آن را ببینید.
استشهادیه محضری برای دریافت انحصار وراثت
یکی از مدارک اصلی که برای دریافت گواهی انحصار وراثت باید ارائه شود، استشهادیه است. استشهادیه چیست؟ استشهادیه فرم قانونی است که در دفتر اسناد رسمی ارائه و تکمیل میشود.
متن استشهادیه به این صورت است:
اینجانب ……… فرزند فلان…… با شماره شناسنامه …… و کد ملی …… در تاریخ …… در شهر ….؛ که آخرین محل اقامت دائمی متوفی است، خانمها و آقایان آگاه را به گواهی میطلبم که متوفی در هنگام فوت:
الف:…. پسر داشته / نداشته به نامهای …………… و …………….
ب:…… دختر داشته / نداشته به نامهای …………… و………………
ت: ……. (تعداد) همسر دائمی داشته / نداشته به نام …………………………
ث: ………………. مادر داشته/ نداشته به نام……………….
ج:………………… پدر داشته / نداشته به نام …………………
و به جز افراد نام برده ورثه دیگری ندارد. در زمان فوت مذهب متوفی …………… بوده و دارایی او کمتر / بیشتر از مبلغ پانصد هزار ریال بوده است.
این گواهی باید توسط شاهدان و درخواستکنندگان امضا شود.

انحصار وراثت نامحدود
اگر اموال متوفی از 30 میلیون ریال بیشتر باشد، لازم است ورثه برای انحصار وراثت نامحدود اقدام کنند. در این حالت مدت رسیدگی به انحصار وراثت از حالت قبلی طولانیتر است. برای گرفتن گواهی انحصار وراثت نامحدود، شورای حل اختلاف یک آگهی در روزنامه کثیرالانتشار چاپ میکند تا از نبود ورثه یا طلبکار یا ذینفع دیگری در اموال متوفی اطمینان پیدا کند. بعد از سپری شدن یک ماه از انتشار آگهی، گواهی انحصار وراثت صادر میشود.
مراحل انحصار وراثت
برای اینکه ورثه بتوانند برای تعیین سهمالارث و روند دریافت ارث اقدام کنند باید مراحل انحصار وراثت را طی کنند. در این بخش مراحل انحصار وراثت را به صورت مختصر بیان میکنیم:
- تهیه مدارک لازم برای صدور استشهاد: یک استشهاد محضری که در آن اسامی ورثه و به همراه مدارکی مانند کپی و اصل شناسنامه، کارت ملی، گواهی فوت و … به شورای حل اختلاف ارائه داده میشود.
- رفع نقص مدارک و پیگیری استعلامات قانونی: برای جلوگیری از هر مشکل و جلوگیری از به تأخیر افتادن درخواست، باید قبل از ارسال مدارک یکبار دیگر آنها را چک کنید و استعلام لازم را انجام دهید.
- ثبت دادخواست در دفتر خدمات قضایی: بعد از مشخص شدن تعداد افراد ذینفع در اموال متوفی، لازم است ورثه دادخواست خود را در دفتر خدمات الکترونیک قضایی ثبت کنند.
- انتشار آگهی در روزنامه: در صورت لزوم برای صدور گواهی انحصار وراثت نامحدود، انتشار آگهی لازم و ضروری است.
- مراجعه به شعبه ارجاع شده شورای حل اختلاف: بعد از انتشار آگهی و تعیین کردن مواردی مانند مالیات بر ارث، برای گرفتن گواهی انحصار وراثت، ورثه باید به یکی از شعبههای شورای حل اختلاف ارجاع داده شوند.
پیشنهاد ما این است که پیش از شروع مراحل انحصار وراثت، از یک وکیل انحصار وراثت در همدان ارتباط برقرار کنید تا مراحل انحصار وراثت با سرعت بیشتری و به راحتی انجام میشود؛ اما اگر نخواهید از وکیل کمک بگیرید باید برای دریافت استشهادیه محضری اقدام نمایید و سپس به دفاتر خدمات الکترونیک قضایی مراجعه کنید.
مدارک لازم برای درخواست انحصار وراثت
برای انحصار وراثت لازم است اسناد و مدارکی ارائه شود. قبل از اینکه برای دریافت گواهی انحصار وراثت اقدام کنید باید این مدارک را داشته باشید:
1- ارائه اصل گواهی فوت
2- تکمیل استشهادیه رسمی که در دفتر اسناد رسمی توسط ورثه تنظیم شده است.
3- دریافت رسید گواهی تسلیم اظهارنامه مالیات بر ارث
4- کپی برابر اصل شده شناسنامه و کارت ملی متقاضی و ورثه
5- ارائه وکالتنامه وکیل درصورتیکه برای انحصار وراثت از وکیل کمک میگیرید.
اهمیت کمک گرفتن از وکیل برای دریافت گواهی حصر وراث
تا وقتیکه گواهی انحصار وراثت صادر نشده باشد، ورثه و فرزندان متوفی نمیتوانند در اموال او دخل و تصرفی انجام بدهند؛ بنابراین چنانچه ورثه بخواهند در اموال متوفی دخل و تصرف کنند باید ابتدا درخواست صدور گواهی حصر وراثت نمایند. به این ترتیب اموال متوفی و لیست ورثه قانونی او مشخص میشود.
در بعضی موارد اقوام مختلف نیز مطالبه ارث میکنند؛ بنابراین لازم است ورثه با دریافت گواهی انحصار وراثت برای طی سریعتر مراحل قانونی اقدام کنند. با حضور یک وکیل متخصص روند انجام اقدامات قانونی سرعت پیدا میکند اما اگر یک فرد عادی برای انحصار وراثت اقدام کند ممکن است مدت بیشتری زمان ببرد.
برای انجام مشاوره حقوقی تلگرامی و آنلاین کلیک کنید.

کلاهبرداری در ارث یعنی چه؟
یکی از شاخههای کلاهبرداری زمانی است که ورثه به هر دلیلی در زمان انحصار وراثت، عمداً یا سهواً اسم یکی از ورثه را ذکر نمیکنند؛ مثلاً زمانی که مردی دو زن دارد و فوت میکند، ورثه در زمان اعلام انحصار وراثت نام همسر یا فرزند او از زن دوم را در انحصار وراثت ذکر نمیکنند. در این حالت آن فرد میتواند از کلاهبرداران شکایت کند.
نمونه دادخواست انحصار وراثت
دادخواست انحصار ورثه توسط یکی از ذینفعان ارائه میشود. این دادخواست به صورت آماده وجود دارد و در اختیار افراد متقاضی قرار میگیرد. در قسمت خواهان، مشخصات متقاضی نوشته میشود و اطلاعات مطابق متن زیر پر میشود:
نمونه متن دادخواست انحصار وراثت به این صورت است:
به استحضار میرساند که شادروان …………………. مورث اینجانب ………………… فرزند ……………………. به شماره شناسنامه …………………… تاریخ تولد …………………… صادر شده از ………………… که نسبت………………… با من دارند در تاریخ …………………. به دلیل ………………. در منزل/ بیمارستان مرحوم گردیدهاند.
متوفی پیرو دین ……………… و مذهب ………………. بودهاند و ورثه در زمان فوت متوفی عبارتند از:
- ……………………… فرزند …………………. به شماره شناسنامه ……………. تاریخ تولد ……….
- ……………………… فرزند ………………… به شماره شناسنامه ……………… تاریخ تولد …………
- ……………………… فرزند ………………… به شماره شناسنامه ……………… تاریخ تولد …………
وکیل انحصار وراثت در همدان
چنانچه درگیر پرونده ارث و انحصار وراثت شدید یا درگیر اختلافات حوزه ارث شدید لازم است با یک وکیل ارتباط برقرار کنید. همکاران ما در سامانه حقوقی عدلاک آماده پشتیبانی از شما عزیزان در پروندههای ارث و تنظیم وصیتنامه هستند. فراموش نکنید در روزهای سخت ما در کنار شما هستیم.
تماس فوری با تیم حقوقی متخصص در شهر شما
تماس با تلفنهای 09150998001 و 09393106011