آیا برای جراحی زیبایی زن نیاز به اجازه شوهر است؟

جراحی زیبایی زن

جراحی زیبایی زن


یکی از مسائلی که این روزها دیده می‌شود علاقه افراد به جراحی زیبایی است؛ اما آیا برای جراحی زیبایی زن نیاز به اجازه شوهر وجود دارد؟ آیا زن باید برای جراحی زیبایی از شوهر خود مجوز بگیرد؟ در سال‌های اخیر پیشرفت‌های پزشکی و دیدگاه اجتماعی، افراد را به سمت انواع جراحی زیبایی و تتو متمایل کرده است.

 علاقه ذاتی خانم‌ها به زیبایی باعث شده که این مسئله موجب استقبال بالایی توسط خانم‌ها قرار بگیرد. از انواع جراحی‌های ابرو و گونه تا برداشتن چربی‌های اطراف شکم و تزریق ژل و …

برای انجام مشاوره حقوقی تلفنی و حضوری کلیک کنید.

جراحی زیبایی زن

از نظر قانونی هر انسان نسبت به بدن خود اختیار دارد و می‌تواند در چهارچوب عقل و شرع درباره آن تصمیم‌گیری کند؛ اما پس از ازدواج آزادی‌های فردی افراد کاسته می‌شود و طبیعتاً محدودیت‌هایی ایجاد می‌شود.

همچنین ما میدانیم که برای عمل جراحی خانم، مجوز و امضای شوهر مورد نیاز است. حالا آیا شوهر می‌تواند درباره جراحی زیبایی همسرش مخالفت کند؟

 گفتیم که هر انسان نسبت به بدن خود مختار است اما در اسلام اجازه زن در یک سری موارد با شوهر یا در صورت تجرد با پدر است. حالا این سوال ایجاد می‌شود که آیا اگر خانمی بخواهد با وجود مخالفت شوهر خود عمل جراحی زیبایی انجام دهد این عمل مصداق عدم تمکین محسوب می‌شود؟

این مسئله را میتوان از دو دیدگاه قانونی و شرعی بررسی کرد. ما در این مقاله صرفاً به بیان دیدگاه قانون در این زمینه میپردازیم. زمانی که زن و مردی ازدواج میکنند در قبال یک دیگر وظایف و حقوقی دارند و برای حفظ آرامش و خوشبختی در زندگی مشترک باید بتوانند این حقوق و وظایف را به درستی رعایت کنند؛ بنابراین بهتر است که زن و شوهر امور خود را با هماهنگی و اطلاع یکدیگر پیش ببرند تا زندگی مشترک آنها آرامش بیشتری داشته باشد و در آینده نیز دچار مشکلات حقوقی نشوند.

قبلا در مقاله ای به صورت جداگانه در زمینه جراحیهای پزشکی ضروری و لزوم مجوز شوهر برای این قبیل جراحی ها در قانون صحبت کرده ایم؛ اما جراحی زیبایی زن یک مسئله دیگر است. به عبارتی جراحی زیبایی یک مسئله ضروری نیست که انجام ندادن آن موجب آسیب به سلامتی خانم شود و البته بر روی ظاهر خانم نیز اثرگذار است؛ بنابراین مخالفت شوهر در این زمینه با جراحی پزشکی متفاوت است.

همانطور که میدانید یکی از وظایف زن در زندگی مشترک، تمکین از شوهر است. تمکین به معنای پیروی زن از شوهر است خواه در ارتباط زناشویی و خواه در زمینه مسائل مختلف خانه که مرد نقش ریاست خانواده را دارد.

براساس ماده 1102 قانون مدنی، زن و مرد مکلف هستند که با یکدیگر حسن معاشرت داشته باشند یعنی باید تلاش کنند که رضایت طرف مقابل را در همه سطوح زندگی مشترک تا حد امکان تأمین کنند تا به این ترتیب نهاد خانواده را حفظ نمایند.

ماده 1102 قانون مدنی می‌گوید:

همین‌که نکاح به طور صحت واقع شد، روابط زوجیت بین طرفین موجود و حقوق و تکالیف زوجین در مقابل همدیگر برقرار می‌شود.

حالا اگر فرض کنیم خانمی به میل خود اقدام به جراحی زیبایی کند یا بخشی از بدنش را تتو بزند، آیا این خانم کار خلاف قانونی انجام داده است؟ آیا باید در این زمینه رضایت شوهرش را بگیرد؟

باید بگوییم که در قانون مدنی هیچ محدودیتی در این زمینه وجود ندارد و برای جراحی زیبایی رضایت شوهر شرط نشده است؛ اما بهتر است که خانم در این قبیل مسائل با شوهر خود صحبت کند و تلاش کند رضایت او را جلب کند.

برای انجام مشاوره حقوقی تلگرامی و آنلاین کلیک کنید.

جراحی زیبایی

همین مسئله درباره آقا نیز صادق است. امروزه میزان عملهای جراحی زیبایی میان آقایان نیز زیاد شده است. حسن معاشرت ایجاب میکند که زن و مرد قبل از چنین عملهایی رضایت طرف مقابل را جلب کنند و به نظر همسر خود اهمیت دهند. مثلا تتو زدن دست نمیتواند مسئله ساز باشد اما تتوی صورت و گردن ممکن است با مخالفت همسر شما مواجه شود و چون تتو یک کار دائمی است و بر ظاهر شما اثر میگذارد بهتر است رضایت همسرتان را جلب کنید یا از این کار خودداری کنید.

مسئله بعدی در مورد پرداخت هزینه‌های چنین عمل‌هایی است. باید بدانید که مرد موظف به پرداخت هزینه‌های این چنینی نیست و چه در شرع و چه در قانون برای پرداخت هزینه‌های بالای جراحی‌های غیرضروری زیبایی وظیفه‌ای ندارد؛ اما اگر جراحی مسئله‌ای پزشکی و درمانی باشد، مرد موظف به تأمین امکانات لازم برای درمان و حفظ سلامتی همسرش می‌باشد.

جراحی زیبایی

در قانون مدنی و شرع اسلام مرد برای طلاق نیازی به دلیل موجه ندارد و می‌تواند صرفاً با پرداختن حقوق مالی زن او را طلاق دهد! این کاملاً برعکس درخواست طلاق از سوی زن است که گاهی تا سال‌ها خانم را درگیر مسیر دادگاه می‌کند.

با توجه به تغییراتی که در سال‌های اخیر در قانون رخ داده است این احتمال وجود دارد که در قوانین ایران در آن حد اصلاح شوند که مرد برای طلاق دادن همسرش به یک دلیل موجه نیاز داشته باشد.

اما اگر طلاق ناشی از سوء معاشرت زن باشد و مرد بتواند این مسئله را اثبات کند ؛ مانند جراحی بدون اجازه شوهر، در این حالت شرط نصف کردن دارایی از بین می‌رود؛ یعنی اگر مرد به دلیل سوء معاشرت خانم اقدام به طلاق دادن همسرش کند، دیگر شرط نصف شدن دارایی کاربرد نخواهد داشت اما مرد همچنان وظیفه دارد که مهریه خانم و حقوق مالی او را پرداخت کند.

البته باید بدانید این یک مسئله دو طرفه است و آقایان نیز بهتر است در مواردی مانند تتو و جراحی زیبایی نظر مساعد همسر خود را جلب کنند. 

درصورتی‌که شما نیز درگیر اختلافات مرتبط با مسائل حقوقی خانواده، طلاق، مهریه، نفقه یا پرونده‌های حقوقی ارث، مسائل کیفری و … شدید، به کمک یک قانون‌شناس متخصص نیاز دارید. ما در سامانه حقوقی عدلاک آماده هستیم تا از شما در دعاوی مختلف حقوقی و کیفری پشتیبانی نماییم.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *