قرارداد حمل و نقل داخلی
ماده ۱ :طرفین قرارداد
این قرارداد در تاریخ………….فی مابین آقای/ شرکت ……..به شماره ملی/ شناسه ملی………. صادره از/ ثبت شده ………….با نمایندگی…………. به آدرس ………..شماره تماس ………..به عنوان متعهد له و آقای/ شرکت…………… به شماره ملی/ شناسه ملی ………..صادره از /ثبت شده…………… با نمایندگی………….. به آدرس…………. شماره تماس………….. به عنوان متعهد نامیده میشود و طبق شرایط در این قرارداد ، منعقد میگردد و طرفین ملزم به اجرای کلیه ی مفاد این قرارداد میباشند.
ماده ۲: موضوع قرارداد
موضوع قرارداد عبارت است از حمل و جابجایی محصولات مندرج در حوالههای واگذاری توسط متعهد از مبدا تا مقصد با وسیله حمل و نقل مناسب محصول.
ماده ۳ :مبلغ قرارداد
مبلغ قرارداد در حمل و نقلهای شهری مبلغ ………..ریال ساعتی حداقل ……….ساعت کار در روز به مبلغ ……….ریال به ازای هر ساعت توقف………… ریال خواهد بود و یا بر اساس هر تریلر به وزن حداکثر …….. تن مبلغ ……… ریال محاسبه می گردد.
اجرت المثل حملو نقل بین شهری براساس هر تریلر به وزن حداکثر…………تن مبلغ ………… ریال محاسبه می گردد.
ماده ۴: نحوه پرداخت
متعهد له مکلف است…………. که مبلغ مندرج در بارنامهها را بلافاصله پس از بارگیری به صورت علی الحساب و مابقی را پس از کسر کلیه ی کسورات است قانونی ظرف………… روز از دریافت رسید تحویل کالا به متعهد پرداخت نماید.
ضمناً متعهد له موظف است اجرت حمل تمام محصولاتی را که توسط کامیونهای متعلق به متصدی حمل و نقل یا کامیونهای آزاد که توسط وی و نمایندگی وی جهت حمل محصولات در مورد آنها بارنامه تنظیم شده پس از کسر کسورات قانونی پرداخت نماید و این پرداخت بایستی به متعهد یا همان متصدی حمل و نقل پرداخت کردند و نه به رانندگان
ماده ۵: کسورات قانونی
۵_۱: مبلغ ۵/۵ درصد از کل اجرت حمل و نقل بابت مالیات توسط متعهد کسر و به حساب وزارت امور اقتصاد دارایی واریز خواهد شد.
۵_۲: پرداخت حق تمبر بارنامه به عهده موسسه صادر کننده بارنامه میباشد
۵_۳: پرداخت هزینه ترمینال با ارسال کننده/ متصدی حمل و نقل خواهد بود .
۵_۴: پرداخت تمامی عوارضات از جمله شهرداری هلال احمر و دیاموند و باسکول به عهده ارسال کننده/ متصدی حمل و نقل میباشد و متصدی حمل و نقل موظف به ذکر آن در بارنامه و کسر پس از کرایه و پرداخت به مرجع مربوطه میباشد
ماده ۶ :شرایط حمل و نقل
۶_۱هزینه و نحوه بارگیری و مسئولیت آن به عهده ی ارسال کننده میباشد و در اجرای این هدف ارسال کننده مکلف است
۶_۲: یک نفر را به عنوان نماینده تام الاختیار خود ظرف مدت ……….از تاریخ امضای قرارداد در مبدأ مستقر نمود و مشخصات کامل نمونه امضای وی را به متصدی حمل و نقل بدهد.
۶_۳: بیمه داخلی محمولات موضوع این قرارداد از مبداتا تحویل در مقصد به عهده ارسال کننده میباشد در هر صورت این امر مسئولیت قانونی متصدی حمل و نقل را از بین نمیبرد.
۶_۴: اگر محمولات موضوع قرارداد تلف یا گم شود متصدی حمل و نقل ضامن مثل و در صورت تعذر ضامن قیمت آن خواهد بود مگر اینکه ثابت نماید تلف یا گم شدن به دلیل جنس کالا مستند به تقصیر ارسال کننده یا مربوط به حوادثی که هیچ متصدی محتاطی نیز نمیتوانست از آن جلوگیری نماید.
۶_۵:متصدی حمل و نقل مسئول حوادثی است که در مدت حمل و نقل در اثر تقصیر وی واقع شده است اعم از اینکه خود مباشرت به حمل و نقل کرده و یا حمل و نقل کننده دیگری را مامور کرده باشد.
۶_۶:ارسال کننده باید آدرس صحیح مرسل الیه ،حمل ، تسلیم کالا و مشخصات کامل محموله به اطلاع متصدی حمل و نقل برساند خسارت ناشی از عدم تعیین و اعلام نکات فوق الذکر و با تعیین آنها به غلط متوجه ارسال کننده خواهد بود.
۶_۷: متصدی حمل و نقل محمولات را مطابق بارنامه تنظیمی در مبدا از نماینده ارسال کننده دریافت میکند و در مقصد به نماینده وی تحویل داده و رسید دریافت خواهد کرد.
۶_۸: ارسال کننده بایستی محل تخلیه را طوری مشخص نماید که از نظر مقررات راهنمایی رانندگی دسترسی به آن برای کامیونهای متصدی حمل و نقل ممنوعیتی نداشته باشد.
۶_۹: کامیونهای حمل شهری از ساعت………… الی ساعت …………در اختیار ارسال کننده میباشند چنانچه عملیات بیش از این ساعات طول بکشد به ازای هر ساعت…………….. ریال به مبلغ مورد قرارداد اضافه میگردد.
ماده ۷ :حوادث غیر مترقبه
در صورت بروز هرگونه حادثه قهری از قبیل سیل و زلزله و آتش سوزی و بایستی متصدی حمل و نقل بلافاصله مدارک مثبتی را برای ارسال کننده ارائه کند در غیر این صورت مسئول کلیه خسارات وارده می باشد.
ماده ۸ :فسخ قرارداد
در صورتی که هر یک از طرفین با عدم اجرای صحیح مفاد قرارداد قصور و تخلف و سهل انگاری نمایند حق فسخ برای طرف مقابل ایجاد میشود و طرف متخلف ضامن کلیه خسارات وارده میگردد.
ماده ۹ :حل اختلاف
در صورت بروز اختلاف در مفاد قرارداد یا اختلاف در تفسیر یا تعبیر متن قرارداد اگر چنانچه با سازش حل گردید از طریق داور/ شورای حل اختلاف ……………..قابل حل میباشد. در صورت داوری رای داور قطعی و لازم اجراست.
ماده ۱۰: فسخ قرارداد
این قرارداد در ده ماده و در…………….. نسخه با هر کدام دارای حکم واحد میباشند و پس از امضا و مبادله طرفین لازم الاجرا میباشد.


