وکیل طلاق: یکی از دلایل جدایی، طلاق به دلیل تنفر زن از شوهر بیان شده است؛ یعنی شرایطی که زن از شوهر خود کراهت و تنفری دارد که قابلتحمل نیست. در این مورد در صورت وجود یک سری شرایط، زن میتواند با بخشیدن مهریه، رضایت شوهر خود را برای طلاق کسب کند. این نوع از طلاق به نام طلاق خلع و مبارات در دادگاه مطرح میشود. در این مقاله درباره طلاق به دلیل تنفر از شوهر و شرایط آن با شما گفتگو میکنیم و بررسی میکنیم که اصولا طلاق به دلیل تنفر از شوهر به چه معنا است؟
یکی از راههای پایان دادن به نکاح دائم، طلاق است. برای طلاق انواع مختلفی مشخصشده است. طلاق میتواند به درخواست مرد باشد، به درخواست زن باشد یا به صورت توافق میان طرفین صورت بگیرد. یکی از راههایی که طلاق انجام میگیرد، درخواست زن برای طلاق است. این شرایطی است که زن به دلیل تنفر از شوهر خود، از دادگاه درخواست طلاق دارد.
طلاق به دلیل تنفر از شوهر دو نوع است. یکی طلاق به دلیل تنفر زن از شوهر خود است و در حالت دوم زن و مرد هر دو از هم کراهت و تنفر دارند که این نوع از طلاق شرایط جداگانهای دارند.

امکان طلاق به دلیل تنفر از شوهر
یکی از انواع طلاق، طلاقی است که در آن زن به صورت یک طرفه خواستار جدایی است. این نوع از طلاق به سختی اتفاق میافتد، چرا که در این نوع از طلاق اگر زن از همسر خود وکالت طلاق نداشته باشد، باید بتواند وقوع عسرو حرج را در دادگاه اثبات کند.
بیشتر بدانیم:
خروج فرزند از کشور بدون اجازه پدر یا مادر
درباره حضانت فرزندان چه میدانید؟
عسر و حرج در ازدواج
عسر و حرج به معنای محدودیت و مشقت غیرقابلتحمل در ازدواج است که میتواند در اثر سوء رفتار زوج، بیماری او، اعتیاد، فقر و مواردی از این دست اتفاق بیفتد.
طلاق زن به دلیل تنفر از شوهر
آیا زن میتواند به دلیل تنفر و کراهت از شوهر درخواست طلاق کند؟ در جواب باید بگوییم که صرف تنفر داشتن از شوهر نمیتواند از شرایط جدا شدن زن از شوهر باشد و برای اینکه حکم طلاق ثابت شود باید زن بتواند یکی از موارد عسر و حرج را در دادگاه اثبات کند.
طلاق خلع بدون رضایت مرد امکانپذیر نیست و در این نوع از طلاق مرد باید رضایت داشته باشد؛ اما اگر مرد به همسر خود در زمان ازدواج وکالت بلاعزل طلاق خلع و بذل مهریه داشته باشد، کافی است با همراه داشتن مدارک به یکی از دفاتر خدمات قضایی مراجعه کند و درخواست طلاق دهد.
طلاق خلع و طلاق مبارات
در قانون مدنی و شرع دو نوع طلاق پیشبینیشده است که در صورت تنفر زن از شوهر یا تنفر و اکراه طرفین میتواند انجام شود. طلاق خلع و طلاق مبارات
طلاق خلع: در این نوع از طلاق، علت جدایی تنفر از شوهر است. اگر این کراهت و تنفر یکطرفه و از طرف زن باشد زن میتواند درخواست طلاق خلع کند.
طلاق مبارات: این نوع از طلاق حس کراهت دو طرفه است؛ یعنی زن و مرد به دلایلی از هم کراهت دارند و میخواهند از هم جدا شوند.
بیشتر بدانید:
نفقه چیست و به چه کسی تعلق میگیرد.
شرایط قبول سرپرستی کودکان و فرزندخواندگی
طلاق خلع به دلیل تنفر از شوهر
در این بخش درباره شرایط طلاق به دلیل تنفر از شوهر در طلاق خلع صحبت میکنیم.
در طلاق خلع زن به صورت یک طرفه از شوهر خود کراهت دارد؛ بنابراین مالی را به شوهر خود میپردازد تا بتواند طلاق بگیرد. این مال میتواند معادل مبلغ مهریه یا کمتر از آن باشد و مرد در قبال آن برای جدایی رضایت میدهد.

طلاق مبارات به دلیل تنفر زوجین
اگر زوجین به هر دلیلی به صورت دو طرفه از هم کراهت داشته باشند، این نوع از طلاق رخ میدهد. در این حالت نیز زن با بذل مهریه به شوهر خود، برای طلاق رضایت میدهد.
مراحل انجام طلاق
در طلاق خلع و مبارات، تفاوتهایی با سایر انواع طلاق وجود دارد.
ابتدا لازم است تا دادخواستی را در یکی از دفاتر خدمات الکترونیک قضایی ثبت شود. اگر طلاق خلع است یعنی از طرف زن درخواست شده، زن باید دادخواست ارسال کند و اگر طلاق مبارات است یعنی دو طرف خواستار طلاق هستند زن و مرد باید با هم دادخواست طلاق توافقی و گواهی عدم سازش بدهند.
دادخواست به یکی از شعبههای دادگاه خانواده ارجاع داده میشود و بعد از مشخص کردن زمان جلسه رسیدگی، دو طرف در دادگاه حاضر میشوند. زمان دادگاه با ابلاغیه الکترونیکی به اطلاع زن و مرد میرسد.
چنانچه تمام شرایط جدایی زن و شوهر وجود داشته باشد، دادگاه متناسب با موارد اعلام شده در بالا حکم طلاق خلع یا طلاق مبارات را صادر میکند.
مدت زمان اعتبار حکم طلاق برای اجرای آن 6 ماه است و این حکم قابلیت تجدیدنظرخواهی تا سه ماه بعد از ابلاغ رأی دادگاه را نیز دارد.
مدارک لازم برای طلاق به دلیل تنفر از شوهر
برای ثبت دادخواست طلاق خلع و مبارات لازم است این مدارک ارائه شود.
شناسنامه زوجین (اگر طلاق خلع است شناسنامه زوجه)
کارت ملی زوجین (اگر طلاق خلع است کارت ملی زوجه)
عقدنامه یا قباله ازدواج
متن توافقنامه طرفین در صورت درخواست طلاق مبارات
هزینههای طلاق خلع و مبارات
مراحل طلاق از زمان دادخواست طلاق تا تکمیل مدارک و دادرسی هزینههایی دارد که باید پرداخت شود. برخی از این هزینهها موارد زیر هستند. دقت کنید این موارد حدودی هستند و با گذر زمان میتوانند تغییر کنند.
هزینه دادرسی: 200 هزار تومان
هزینه مشاوره اجباری برای طلاق توافقی: 5 جلسه 550 هزار تومان
هزینه دفاتر خدمات الکترونیک قضایی مانند ثبت دادخواست و تایپ و پرینت 50 هزار تومان
هزینه داوری: 100 هزار تومان
هزینه ثبت 600 هزار تومان
آنچه در بالا بیان شد مواردی بود که باید در زمینه طلاق خلع و مبارات بدانید. توصیه ما این است که در این نوع موارد حتماً با یک وکیل خانواده در مشهد یا یک وکیل طلاق در مشهد مشورت کنید و از آنها راهنمایی بخواهید چرا که طلاق به دلیل تنفر از شوهر شرایط خاصی را شامل میشود.
همچنین میتوانید با پیوستن به گروه تلگرامی مشاوره حقوقی ما، سؤالات حقوقی خود را با همکاران ما در میان بگذارید و از راهنمایی آنها استفاده کنید. در روزهای سخت ما در کنار شما هستیم.