- در این مقاله میخوانید:
- نقش مشاوره طلاق و مشاور خانواده در حل مشکلات زناشویی
- حاضر نشدن زوجین در جلسات مشاوره طلاق چه عواقبی دارد؟
- آیا عدم حضور زوجین در جلسات مشاوره طلاق امکانپذیر است؟
- آیا عدم حضور زوجین در مشاوره قبل از طلاق امکانپذیر میباشد؟
- جلسه مشاوره پیش از طلاق چیست؟
- نتایج عدم حضور مرد در جلسه مشاوره پیش از طلاق
- نتایج عدم حضور خانم در جلسه مشاوره قبل از طلاق
- نحوه شرکت در جلسات مشاوره طلاق
مشاوره طلاق: دلیل اجباری بودن جلسات مشاوره طلاق چیست؟ چرا قانون زوجین را ملزم به حضور در جلسات مشاوره پیش از طلاق میکند؟ زمانی که زن و شوهری قصد طلاق دارند باید یک سری مشاوره انجام دهند. درصورتیکه این کار را انجام ندهند، باید با عواقب عمل خود روبرو شوند البته مواردی نیز وجود دارد که زن و شوهر قصد طلاق توافقی دارند یا اینکه یکی از آنها وکیل خود را به این قبیل جلسات میفرستد که در این حالت نیازی به حضور زوجین در جلسات مشاوره نخواهد بود؛ اما حاضر نشدن زوجین در مشاوره طلاق چه نتیجهای برای آنها دارد؟
تماس فوری با تیم حقوقی متخصص در شهر شما
تماس با تلفنهای 09150998001 و 09393106011
نقش مشاوره طلاق و مشاور خانواده در حل مشکلات زناشویی
یکی از توصیههای جدی به زن و شوهرها این است که برای شروع زندگی مشترک و در طول زندگی مشترک از مشاور خانواده کمک بگیرند. شکلگیری خانواده به معنای پیوند میان دو خانواده با عقاید، افکار و سلیقهها و تربیت مختلف است؛ بنابراین تعجبی ندارد اگر اختلافات و درگیری میان طرفین شدت بگیرد.
در حقیقت باید بدانید 70 درصد درخواستهای طلاق در دو سال اول زندگی مشترک رخ میدهند. حضور یک نفر با دیدگاه متفاوت خارج از چهارچوب خانواده میتواند در بسیاری موارد راهگشا باشد. توصیه میشود که زن و شوهرها پیش از عقد و در دوران نامزدی برای مشاوره اقدام کنند و پس از آن نیز مشاوره مشترک هرچند ماه یکبار میتواند در حفظ زندگی مشترک مؤثر باشد؛ اما نقش مشاور خانواده در دادگاه طلاق چیست؟ هدف از حضور مشاور، حل مشکلات میان زوجین و حفظ پایههای زندگی مشترک است.
برای انجام مشاوره حقوقی تلفنی و حضوری کلیک کنید.

حاضر نشدن زوجین در جلسات مشاوره طلاق چه عواقبی دارد؟
زمانی که زن و شوهری به این نتیجه میرسند که تمایلی به ادامه زندگی زناشویی ندارند، اقدام به تنظیم دادخواست طلاق توافقی میکنند. در این حالت زوجین برای جلسات مشاوره پیش از طلاق دعوت میشوند. لازم است بدانید که شرکت در این جلسات اجباری است و اگر یکی از زوجین در آن شرکت نکند، زمان رسیدگی به دادخواست آنها به تعویق خواهد افتاد.
در صورت عدم حضور یکی از زوجین در جلسات مشاوره طلاق، میتواند باعث شود که طرف مقابل او حق دریافت گواهی عدم انصراف از طلاق را به دست بیاورد. باید بدانید حاضر نشدن یکی از زن و شوهر در جلسه مشاوره قبل از طلاق، جلسه را برهم نمیزند بلکه جلسه با حضور طرف مقابل برگزار میشود و در آخر گواهی مورد نظر برای فردی که در جلسه مشاوره حاضر شده است صادر میشود.
بنابراین اگر فردی به هر دلیل نمیخواهد یا نمیتواند در جلسه مشاوره پیش از طلاق شرکت کند باید از وکیل خانواده یا وکیل طلاق کمک بگیرد تا پرونده را از سوی او پیگیری کند و حقوق قانونی موکل خود را حفظ کند. نمایندگی موکل در این نوع از جلسات یکی از اصلیترین وظایف وکیل خانواده محسوب میشود.
آیا عدم حضور زوجین در جلسات مشاوره امکانپذیر است؟
در زمانهای گذشته زن و شوهر برای اخذ طلاق کافی بود به دادگاه خانواده مراجعه نمایند تا دادگاه بررسیهای لازم را برای صدور حکم طلاق انجام دهد، با افزایش آمار طلاق در کشور ایران امروزه پروسه اخذ طلاق دارای پیچیدگیهای زیادی شده است و زوجین برای طی کردن مراحل طلاق باید در جلسه مشاوره قبل از طلاق شرکت نمایند. در ادامه مطلب به بررسی کامل عدم حضور هر یک از زوجین در جلسه مشاوره طلاق میپردازیم.
برای انجام مشاوره حقوقی تلگرامی و آنلاین کلیک کنید.

جلسه مشاوره پیش از طلاق
اگر زن و شوهری بخواهند با توافق یکدیگر طلاق بگیرند باید با حضور در جلسه مشاوره گواهی لازم را دریافت کنند. اگر آنها در جلسه مشاوره پیش از طلاق حاضر نشوند نمیتوانند گواهی عدم انصراف از طلاق را بگیرند بنابراین قادر به دنبال کردن مراحل طلاق نخواهند بود. اگر زن و شوهری برای جدایی توافق کرده باشند باید در جلسه حضور پیدا کنند. همچنین باید در مورد مسائلی مانند مهریه، نفقه، حضانت فرزندان، تقسیم اموال و … با هم توافق پیدا کنند و نتیجه توافقات خود را به صورت قانونی ثبت کرده و به دادگاه اعلام کنند.
نتایج عدم حضور مرد در جلسه مشاوره پیش از طلاق
چنانچه شوهر در جلسه مشاوره حاضر نشود، اینطور پیشبینی میگردد که او راضی به جدایی نیست و بنابراین گواهی عدم انصراف از طلاق فقط برای خانم صادر نمیشود.
نتایج عدم حضور خانم در جلسه مشاوره قبل از طلاق
چنانچه خانم در جلسه مشاوره پیش از طلاق شرکت نکند، در طی مراحل طلاق مشکلاتی به وجود میآید. در این حالت گواهی عدم انصراف از طلاق صادر نمیشود چون اینطور به نظر میرسد که زن در مورد طلاق رضایت ندارد.
چند مورد استثنا درباره حاضر نشدن زوجین در جلسات مشاوره قبل از جدایی
پیش از این درباره عواقب حاضر نشدن زوجین در جلسات مشاوره طلاق گفتگو کردیم؛ اما باید بدانید این مسئله استثنائاتی نیز دارد
- اگر هرکدام از زن و شوهر برای حاضر نشدن خود در جلسه مشاوره مدرکی به دادگاه ارائه کند تا بتواند ثابت کند که به دلیلی امکان حضورش در جلسه وجود نداشته، مرکز مشاوره میتواند بدون حاضر شدن زن یا مرد برای ادامه جلسه اقدام کند و بعد از مطرح کردن سؤالات مهم، گواهی عدم انصراف را صادر نماید.
- چنانچه زن و شوهری در خارج از کشور سکونت داشته باشند میتوانند با حضور در جلسه مشاوره پیش از طلاق در یک مرکز مشاوره معتبر پرونده را دنبال کنند. در این حالت مرکز مشاوره میتواند گواهی عدم انصراف از طلاق را صادر کند. بعد از صدور گواهی، پرونده به دادگاه طلاق فرستاده میشود.

نحوه شرکت در جلسات مشاوره پیش از طلاق
برای شرکت در جلسه مشاوره طلاق زوجین باید این مراحل را طی کنند:
1- ثبتنام در سامانه ثنا و رزرو نوبت مشاوره طلاق: پس از مشخص شدن زمان و مکان مشاوره، لازم است هرکدام از زوجین در زمان مشخص در محل حاضر شوند.
2- تعیین جلسات مشاوره: تعداد جلسات پس از اولین حضور طرفین براساس نظر کارشناس و متقاضیان معین میشود. تمدید شدن جلسات توسط مشاور به معنای تأثیر جلسات در رابطه زوجین است و در این جلسات تلاش بر حل اختلافات زوجین و منتفی کردن طلاق میباشد.
3- چنانچه مشخص شود که امکان سازش میان زوجین وجود ندارد، در نهایت مشاور گواهی عدم امکان انصراف از طلاق را صادر میکند. زوجین میتوانند با استفاده از این گواهی برای ثبت دادخواست طلاق اقدام نمایند
4- لازم است گواهی فوق به درخواست طلاق پیوست شود و دادخواست برای بررسیهای بیشتر به دادگاه خانواده فرستاده میشود.
جمعبندی
مشاوره پیش از طلاق برای حفظ زندگی مشترک میان زن و مرد انجام میشود. این احتمال وجود دارد که این جلسات بتواند تا حد زیادی مشکلات را حل کند بنابراین دولت این نوع از جلسات را اجباری کرده است.
تماس فوری با تیم حقوقی متخصص در شهر شما
تماس با تلفنهای 09150998001 و 09393106011