سامانه حقوقی عدلاک

بهترین وکلای دادگستری مشهد

051-38676422

مشاوره حقوقی

وکیل جرم تهدید در فضای مجازی

با رشد فضای مجازی میزان جرائم رخ داده بر این بستر نیز بیشتر و بیشتر می‌شود .جرم تهدید در فضای مجازی یکی از این جرائم است. وکیل جرم تهدید در فضای مجازی وکیلی است که به موارد وابسته به جرائم فضای مجازی رسیدگی میکند. امروزه حتی در دورترین نقاط دنیا می‌توان به کمک یک تلفن همراه ، تبلت یا لپ‌تاپ به دنیا دسترسی داشت . این اجتماع مجازی بستری برای شکل‌گیری انواع کارها ، کسب در آمد و حتی بستری برای سو استفاده و ایجاد جرم است. به همین دلیل نیز نیاز به قوانین خاص خود دارد.

قوانین مرتبط با فضای مجازی در قانون جرائم رایانه‌ای درج شده است که مواردی مانند کلاه‌برداری، نشر اکاذیب، انتشار تصاویر مستهجن و تهدید و … را شامل می‌شود. در این مقاله در زمینه تهدید در فضای مجازی و مجازات‌های مشخص‌شده برای این جرم در قانون ایران با شما گفتگو خواهیم کرد؛ بنابراین اگر کسی در فضای مجازی اقدام به تهدید شما نموده است خواندن این مقاله را به شما توصیه می‌کنیم.

تهدید در قانون مجازات اسلامی

مطابق ماده 669 قانون مجازات اسلامی :« هرگاه کسی دیگری را به هر نحو تهدید به قتل یا ضررهای نفسی یا شرفی یا مالی و یا به افشاء سری نسبت به خود یا بستگان او نماید،‌اعم از اینکه به این واسطه تقاضای وجه یا مال یا تقاضای انجام امر یا ترک فعلی را نموده یا ننموده باشد به مجازات شلاق تا (۷۴) ضربه یا زندان از دو ماه تا دو سال محکوم خواهد شد.»

مطابق این ماده‌قانونی تهدید دیگران به هر صورت و هر وسیله‌ای جرم است. این جرم می‌تواند شفاهی، کتبی یا حتی در فضای مجازی باشد. چنانچه فردی دیگری را به پخش تصاویر و ویدئوهای خصوصی تهدید کند یا تهدید به افشای اسرار فرد نماید یا تهدید به قتل و ضرب‌وجرح نماید همه این موارد جرم محسوب می‌شود حتی اگر که جرم تنها در مرحله تهدید بماند؛ بنابراین تهدید علیه هر فردی جرم است و قابل‌پیگیری می‌باشد.

تهدید افراد در فضای مجازی

ماده 12 تجارت الکترونیک درباره تهدید در فضای مجازی بیان می‌دارد: «اسناد و ادله اثبات دعوی ممکن است به‌صورت داده‌پیام بوده و در هیچ محکمه یا اداره دولتی نمی‌توان بر اساس قواعد ادله موجود، ارزش اثباتی «داده‌پیام» را صرفاً به دلیل شکل و قلب آن رد کرد.»

مطابق این ماده پیام‌های رد و بدل شده میان دو طرف می‌تواند ادله‌ای برای ارائه در دادگاه باشد. همچنین هر قرارداد یا سندی که در میان دلایل الکترونیکی قرار بگیرد، می‌تواند جزء دلایل اثبات ادعا باشد. فرد می‌تواند متن گفتگو در شبکه‌های اجتماعی و پیام رسانه‌ای داخلی و خارجی، ایمیل، صدا یا فیلم ضبط شده و …را به عنوان سند تهدید به دادگاه ارائه نماید و این دلایل که در قانون به عنوان ادلۀ الکترونیکی شناخته می‌شوند با سایر مدارک اثبات دعوی ارزشی یکسان دارند.

وکیل جرم تهدید در فضای مجازی

نحوه اثبات ادله الکترونیک

چنانچه از معتبر بودن دلایل و مدارک خود اطمینان ندارید می‌توانید با یکی از همکاران ما در موسسه حقوقی مهر آرتا نوین تماس بگیرید تا درباره مشکل حقوقی خود با آن‌ها گفتگو کنید.

چنانچه در فضای حقیقی یا مجازی مورد تهدید قرار گرفتید با ارائه مدارک و دلایل از طریق پلیس فتا یا دادسرا می‌توانید او را مورد پیگیری قانونی قرار دهید. دادگاه پس از طی مراحل قانونی و بررسی مدارک توسط کارشناسان و در صورت تائید اعتبار مدارک، آن‌ها را در صدور حکم و بررسی‌های بعدی ملاک قرار خواهد داد.

ایجاد و ساخت محتوای مستهجن در فضای مجازی

از دیگر جرائمی که در فضای مجازی رخ می‌دهد، ایجاد و انتشار تصاویر مستهجن می‌باشد. در قانون جرائم رایانه‌ای ماده 742 قانون مجازات اسلامی دراین‌باره بیان شده است: «هر کس به وسیله سامانه‌های رایانه‌ای یا مخابراتی یا حامل‌های داده محتویات مستهجن را منتشر، توزیع یا معامله کند یا به قصد تجارت یا افساد تولید یا ذخیره یا نگهداری کند، به حبس از نود و یک روز تا دو سال یا جزای نقدی از پنج میلیون ریال تا چهل میلیون ریال یا هر دو مجازات (بسته به نظر و تشخیص قاضی) محکوم خواهد شد

مطابق این قانون ساختن و پخش کردن تصاویر مستهجن به هر نحو جرم محسوب می‌شود و مرتکب این جرم می‌تواند تحت تعقیب قضایی وارد شود. همچنین چنانچه تغییر یا تحریف تصاویر دیگران به‌صورت تصاویر مستهجن توسط فردی انجام گرفته و پخش شود ، مرتکب این جرم به حداکثر مقدار هر دو مجازات مشخص‌شده در این قانون محکوم می‌گردد.

برخورد قانون با کسانی که تصاویر خصوصی دیگران را در فضای مجازی پخش میکنند چگونه است؟

عمل به تهدید

پیش از این درباره جرم تهدید در فضای مجازی گفتیم صرف تهدید کردن دیگران جرم است؛ اما اگر این تهدید به مرحله عمل برسد، جرم جدیدی رخ می‌دهد که مجازات شدیدتری نیز برای آن در نظر گرفته شده است.

ماده‌های قانونی 744 و 745 به این مسئله اختصاص دارند. در ادامه متن این دو قانون را با هم مرور می‌کنیم:

ماده 744 قانون مجازات اسلامی بیان می‌کند: «هرکس به وسیله سامانه‎های رایانه‎ای یا مخابراتی، فیلم یا صوت یا تصویر دیگری را تغییر دهد یا تحریف کند و آن را منتشر یا با علم به تغییر یا تحریف منتشر کند، به‌نحوی‌که عرفاً موجب هتک حیثیت او شود، به حبس از نود و یک روز تا دو سال یا جزای نقدی از پنج میلیون(۵.۰۰۰.۰۰۰)ریال تا چهل میلیون (۴۰.۰۰۰.۰۰۰)ریال یا هر دو مجازات محکوم خواهد شد.»

ماده 745 قانون مجازات اسلامی دراین‌باره می‌گوید: «هرکس به وسیله سامانه‎های رایانه‎ای یا مخابراتی صوت یا تصویر یا فیلم خصوصی یا خانوادگی یا اسرار دیگری را بدون رضایت او جز در موارد قانونی منتشر کند یا در دسترس دیگران قرار دهد، به‌نحوی‌که منجر به ضرر یا عرفاً موجب هتک حیثیت او شود، به حبس از نود و یک روز تا دو سال یا جزای نقدی از پنج میلیون(۵.۰۰۰.۰۰۰)ریال تا چهل میلیون (۴۰.۰۰۰.۰۰۰)ریال یا هر دو مجازات محکوم خواهد شد.»

بنابراین اگر فردی تصاویر دیگری را بدون اجازه او پخش کند یا تصاویر را تغییر داده و تحریف کند و پخش کند، مطابق قانون مرتکب جرم شده و با او مطابق قوانین یاد شده برخورد خواهد شد.

وکیل جرائم رایانه‌ای در مشهد

یک وکیل جرائم رایانه‌ای در مشهد در حقیقت یک وکیل کیفری است که به قوانین کیفری و مسائل مرتبط با قوانین جرائم رایانه‌ای آگاهی و اشراف کامل دارد و می‌تواند راهنمای شما برای دعاوی کیفری مرتبط با جرم تهدید در فضای مجازی باشد.

مشاوره حقوقی رایگان به صورت آنلاین و حضوری با همکاران مجموعه

مجازات انتشار عکسهای خصوصی دیگران در فضای مجازی

وکیل ارز دیجیتال در مشهد- آیا تا به حال پرزنت شده اید؟

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
موفقیت آمیز بود!

به زودی همکاران ما طی 72 ساعت آینده با شما تماس خواهند گرفت.