سامانه حقوقی عدلاک

بهترین وکلای دادگستری مشهد

051-38676422

مشاوره حقوقی

وکیل توهین در همدان: سلام مجتبی هستم کارشناس ارشد حقوق. اگر الان که دارین این مقاله رو میخونین بهتون توهین شده یا خدای نکرده به کسی توهین کردین.به این فک میکنین چطوری میشه توهین رو اثبات کرد ؟ آیا نوع توهین فرقی داره؟ مجازاتش چیه ؟ امکان داره محکومیت طرف رو بگیریم؟ آیا وکیل لازمه که بگیریم ؟ نگران نباشین این مقاله رو بخونین. و یک نمونه از پرونده های جذاب موکلین رو بخونین و با یک وکیل متخصص مشاوره بشید.

چناچه نیاز به وکیل توهین در همدان دارید فقط کافیست کلیک کنید.

برداشت هر شخصی از نوع توهین متفاوت می باشد. یک عده توهین رو فقط فحاشی ناموسی می دانند ولی در صورتی که در حقوق جزا یعنی کوچیک تر کردن کسی از طریق کلمات یا اعمالی که موجب سوءادب شخص تلقی شود. و همچنین در قرآن کریم در آیه ی ۱۴۷ سوره نساء،بدزبانی را مذمت می کند. با توجه به این تعاریف میشه فهمید که توهین تنها به بعضی از کلمات خاص خلاصه نمیشه.

وکیل در همدان

توهینی از اقسامی برخوردار می باشد که توهین ساده و توهین مشدد از اقسام مهم آن می باشد

توهین ساده: توهین و اهانتی است که،علی رغم دارا بودن وصف مجرمانه،از هیچ کیفیت مشدده ای برخوردار نیست
توهین مشدد : گاه مجازات جرم توهین به دلیل وجود کیفیات مشدده تشدید می شود همانند توهین به مقامات دولتی از قبیل توهین به قاضی ، توهین کارمندان دولتی که مجازات آن در ماده ۶۰۹ قانون مجازات اسلامی تعیین گردیده است.

جرم توهین و افترا

رفتار فیزیکی ارتکاب یافته در جرم توهین می تواند به شکل گفتار،کردار،نوشتار و حتی اشارات مختلف دست و چشم و نظایر ان ها و به هر وسیله ای از جمله با ارسال ایمیل یا پیامک ارتکاب یابد. بدین ترتیب هرچند که «فحاشی و استعمال الفاظ رکیک»نمونه بارز توهین است لیکن،همان طور که ماده۶۰۸هم به استفاده از واژه « از قبیل»نشان می دهد تنها یکی از مصادیق متعدد ان محسوب می شود.بدین ترتیب اعمالی مثل آب دهان به روی دیگری انداختن،هل دادن تحقیر امیز دیگری با توجه به اینکه عرفا باعث تخفیف وتحقیر شخص است می تواند توهین کیفری محسوب شود.همین طور برخی از اشارات انگشتان دست در فرهنگ ما یا کشورهای دیگر اهانت امیز تلقی می شوند.

برای انجام مشاوره حقوقی تلفنی و حضوری با همکاران ما در سامانه حقوقی عدلاک کلیک کنید.
وکیل پایه یک دادگستری در مشهد - مشاوره حقوقی

پرونده از زبان یکی از موکلین می باشد :

سلام . یک ماه  قبل پسر همسایه رو به رویمون ازم خواستگاری کرد. و من بهش جواب رد دادم .(پسر همسایمون) منو کاملا زیر نظرگرفته بود.  و تمامی رفت و آمد های منو چک میکرد. دو ماه بعد از اون ماجرا من به صورت کاملا اتفاقی با یکی از دوستان اون پسر همسایمون  نامزد کردم. و یک روز که منو و همسرم در حال خرید بودیم. علیرضا(پسر همسایمون) منو و شوهرمو دید. و شروع کرد .به فحش دادن به منو و شوهرم ، جوری داد میزد و فحش میداد که همه ی مغازه دارهای اون خیابون ریختن بیرون و به ما نگاه میکردن . وای!!!!

جرم قذف

شوهرم شب به من گفت  که علیرضا(پسر همسایه) از همکلاسیای دانشگام بوده ؛من که از شنیدن این حرف شوکه شده بودم به امیرحسین(شوهرم) گفتم چرا زودتر به من نگفتی ؟ گفت فک نمیکردم برات مهم باشه ، دیگه تصمیم گرفتم ماجرا (خواستگاری علیرضا) رو به امیرحسین بگم وقتی بهش گفتم امیر حسین به من گفت : که بیا مسئله امروز و فراموش کنیم(فحاشی علیرضا تو بازار) چون علیرضا آدم خیلی خطرناکیه اگر شکایت کنیم ممکنه که وقتی من سرکار باشم بیاد و اذیتت کنه در نهایت تصمیم گرفتیم که بیخیال شکایت بشیم ، اما علیرضا بازم بیخیال نشد .

بهترین وکیل توهین (کیفری) در همدان با ی کلیک

۳ ماه بعد در حالیکه داشتیم میرفتیم خونه مامانم یهویی دیدیم علیرضا بازم اومد همون کار ۳ ماه قبل (فحاشی تو بازار) رو تکرار کرد وای ! آبروم جلو در و همسایه رفت ، امیر حسین میخواست به علیرضا حمله کنه اما من نذاشتم گفتم ولش کن فردا ازش شکایت میکنیم ،تصمیم گرفتیم که مشاوره حقوقی تلفنی بگیریم و بدونیم که باید چیکار کنیم، کلی گشتیم ؛ با سامانه حقوقی عدلاک تو گوگل آشنا شدیم چون دقیقا همون چیزی بود که ما میخواستیم ینی مشاوره حقوقی تلفنی داشتن و بعد ما رو به یک وکیل توهین در همدان معرفی کردن.

خلاصه؛ رفتیم دفتر وکیل و تونستیم با یک حق الوکاله مناسب قرارداد ببندیم. وکیلمون با توجه شاهدین پرونده و استشهادیه محلی که جمع آوری شده بود (بازار،همسایه ها) و همچنین اقرار صریح متهم طرح شکایت کرد و سلیمان رو طبق ماده ۶۰۸ قانون تعزیرات به ۷۴ ضریه شلاق محکوم کرد.

برای محکوم شدن مرتکب به جرم توهین رفتار وی باید موهن باشد. تشخیص موهن بودن رفتار با عرف است.نظر عرف در این مورد با توجه به عامل زمان و مکان طبقه اجتماعی و شخصیت مخاطب و نیز موقعیت خاصی که رفتار مورد نظر در ان ارتکاب یافته است مشخص می شود.

برای انجام مشاوره حقوقی تلگرامی و آنلاین با همکاران ما در سامانه حقوقی عدلاک کلیک کنید.
وکیل توهین در همدان

تمامی جرایم دارای ارکان و شرایط خاص قانونی می باشند که برای صدور حکم بر محکومیت باید احراز گردند

جرم توهین که در ماده ۶۰۸«قانون تعزیرات»مصوب سال ۱۳۷۵پیش بینی شده است چنین مقرر می دارد «توهین به افراد از قبیل فحاشی و استعمال الفاظ رکیک،چنانچه موجب حد قذف نباشد،به مجازات شلاق تا۷۴ضربه و یا پنجاه هزار تا یک میلیون ریال جزای نقدی خواهد بود.» که در ادامه به سایر شرایط و ارکان جرم توهین پرداخته می شود.

مطابق قانون و مقررات توهین از طریق پیامک  جرم بوده و قابل مجازات است. شخصی که سیم کارت به نام او میباشد مسئول پیامک ها و محتوای پیامک های ارسالی است و مجازات آن  مطابق ماده ۶٠٨ قانون تعزیرات شلاق تا ٧۴ ضربه و جزای نقدی تا صد هزار تومان میباشد. محل وقوع جرم چنین توهینی با توجه به نظریه مشورتی شماره ۷/۱۴۰۰/۴۰۶مورخ ۱۴۰۰/۰۹/۰۷ اداره حقوقی قوه قضاییه نظر به این‌که تحقق جرایم توهین یا تهدید از طریق سامانه‌های رایانه‌ای یا مخابراتی منوط به ابراز و افشای مفاد توهین و تهدید است؛ بنابراین محل وقوع این جرایم، محلی است که پیام توسط مخاطب دریافت می‌شود. پس دادگاه صالح برای رسیدگی به این جرم محل دریافت پیامک می باشد.

آیا استفاده از هر الفاظ و گفتاری جرم توهین محسوب میشود یا آنکه جرم توهین باید شرایطی را برای محقق شدن دارا باشد؟ وکیل جرم توهین بیان میکند: در پروندهایی که موضوع آنها اتهام یا جرم توهین میباشد باید شرایط ذیل را دارا باشند تا بتوان به آنها عنوان جرم توهین را داد. این شرایط به شرح ذیل میباشند:

۱- توهین باید بصورت شفاهی، گفتاری یا فعل و ترک فعل باشد. گاهی بدون گفتار اما بصورت فعل میباشد. مانند پرتاب کردن آب دهان بروی شخص. انجام دادن حرکاتی با بدن(شکلک)

۲- رفتار فرد باید از نظر عرف توهین و اهانت آمیز باشد.

۳- معین بودن فرد مخاطب توهین. توهین جمعی جرم محسوب نمیشود مگر آنکه توهین به تک تک اعضاء باشد.

۴- زنده بودن مخاطب برای توهین. توهین به مردگان جرم محسوب نمیشود مکر آنکه اهانت و هتک حرمت به بازماندگان مربوط شود.

۵- توهین باید صریح باشد. منظور آن است که از طریق تفسیر و توضیح یک کلام نباشد. مانند نیش و کنایه (اگر صراحتا اهانت باشد جرم است در غیر این صورت جرم نیست)

۶- احساس حقارت کردن و حقیر شدن برای محقق شدن جرم توهین کافی است. یعنی لزومی ندارد که شخص ناراحت بشود همین که احساس حقیر شدن کرد، برای محقق شدن جرم توهین کافی است.

  • آیا توهین با افترا فرق دارد؟
  • قذف چیست؟
  • آیا قدف همان توهین است؟
  • افترا چیست؟

توهین ، به کار بردن الفاظ رکیک و موهن و تحقیرآمیز میباشد مانند آنکه به شخص آبروداری گفته شود شما بی آبرو هستی!

افترا ، هنگامست که شخصی به دیگری عمل مجرمانه و فعل مجرمانه ای را منتسب مینماید ولیکن از اثبات آن عجز دارد.

مانند آنکه شخصی به دیگری بگوید تو دزد هستی! دزدی یک فعل و عمل مجرمانه است و تا اینحا هنوز افترا واقع نشده است اگر شخص منتسب کننده نتواند ثابت نماید که دیگری دزد است، مرتکب جرم افترا شده است و مفتری محسوب میگردد.

مطابق ماده ٢۴۵ قانون مجازات اسلامی، قذف ، نسبت دادن زنا یا لواط به شخص دیگری است ولو که مرده باشد. قذف حد است و از حدود الهی است و مجازات قذف ٨٠ ضربه شلاق حدی است.

رهبر که شخص روحانی میباشد در ذات عقاید افراد جامعه، شخصی واجب الاحترام تلقی شده و همگان خود را مکلف به احترام و حفظ شان و شخصیت ایشان میدانند.

ماده ۵١۴ قانون تعزیرات مصوب ١٣٧۴ در راستای تحقق بخشیدن به فلسفه اخیرالذکر و حفظ کیان نهاد رهبری قبلی و فعلی بیان داشته است: ((هرکس به حضرت امام خمینی، بنیانگذار جمهوری اسلامی ((رضوان الله علیه)) و مقام معظم رهبری به نحوی از انحا اهانت نماید به حبس از شش ماه تا دو سال محکوم خواهد شد.))

شمول ماده ۵١۴ هرگونه توهین لفظی و یا عملی را در بر میگیرد. جرم توهین به مقام معظم رهبری به دلیل آنکه در ماده ١٠۴ قانون مجازات اسلامی مصوب ١٣٩٢ مورد اشاره قرار نگرفته است، لذا جرمی غیرقابل گذشت تلقی شده و صرف اینکه توهین کننده یا مرتکب در اهانت عامد باشد یعنی مست و بیهوش و فاقد اراده نباشد و آگاهی به مخاطب کلام خود داشته باشد برای تحقق جرم توهین به رهبری کفایت مینماید.

وکیل خوب توهین

وکیل خبره در توهین که آگاه به قوانین و واقف به مقررات مربوط به جرم توهین و انواع آن میباشد، میتواند از میان شرح واقعه ای که موکل ارائه میدهد سایر جرایم محقق شده مثل توهین را نیز تشخیص و در کنار سایر عناوین کیفری موجود به تعقیب کیفری متهم از بابت جرم توهین نیز اقدام نماید. وکیل خوب در توهین شما را در انتخاب درست راه کیفری رهنمون میسازد و از کج روی و انحطاط دعوای شما جلوگیری مینماید.

ماده‌ی ۶۰۹ قانون تعزیرات بیان می­‌کند:

که اگر شخصی به رؤسای سه قوه، وزرا، یکی از نمایندگان مجلس و به‌طور کلی به یکی از کارکنان دولتی ایران درحین انجام وظیفه اهانت کند، مشمول سه تا شش ماه حبس یا ۷۴ ضربه شلاق و یا پرداخت پنجاه هزار تا یک میلیون ریال وجه نقد است.

ماده‌ی ۵۱۷ قانون تعزیرات پیش‌بینی کرده:

که اگر شخصی به یک مقام سیاسی خارجی که در خاک ایران به سر می­‌برد، اهانتی کند، به یک تا سه ماه حبس محکوم خواهد شد.

؛مشروط بر اینکه در آن کشور نیز در مورد مذکور نسبت به ایران معامله متقابل بشود.

مجازات جرم توهین و جرائم مشابه آن

  • اگر توهین ساده باشد طبق ماده 608 قانون مجازات اسلامی ( شلاق تا 74 ضربه – 50 هزار تا 1 میلیون ریال جزای نقدی)
  • اگر توهین مشدد باشد (مواد 513 تا 517 قانون مجازات اسلامی ) – (ماده 609 قانون مجازات اسلامی) :
  • 1- توهین به رهبری (6 ماه تا 2 سال حبس و غیرقابل گذشت) ماده 514
  • 2- توهین به مقامات دولتی حین انجام وظیفه و با توجه به سمت آنها (3 تا 6 ماه حبس – یا مجازات توهین ساده) ماده 609
  • 3- توهین به مقامات سیاسی خارجی (1.علنی باشد 2. در آن کشور جرم باشد 3. طرف شکایت کند ) – ( 1 تا 3 ماه حبس ) ماده 517
  • 4- توهین به مقدسات و انبیاء و ائمه و حضرت فاطمه (1 تا 5 سال حبس) ماده 513
  • اگر سب النبی باشد (اعدام)
  • قذف : (ماده 245 تا 261 قانون مجازات اسلامی) اگر توهین دارای مضامین ناموسی و نسبت دادن زنا یا لواط به شخص باشد حد آن 80 ضربه شلاق است .
  • سب النبی (ماده 262 قانون مجازات اسلامی ) دشنام دادن یا قذف پیامبران مستوجب اعدام است. (قذف ائمه و حضرت فاطمه (س) در حکم آن است)
  • افترا (ماده 697 قانون مجازات اسلامی) زمانیکه به دیگری جرمی را نسبت دهند که قابل اثبات نباشد افتراء رخ داده است و لزوما باید نسبت دادن جرم مطرح شود.

1. آیا توهین و افترا با هم تفاوتی دارند؟

بله افترا به این معنی میباشد که عمل مجرمانه ای را صریحا به فردی نسبت دهیم ولی در توهین حتما لازم نیست که عمل مجرمانه باشد.

2. تفاوت هتک حرمت با توهین و افترا چیست؟

هتک حرمت اعم از توهین و افترا میباشد و هر زمانیکه به فردی توهین میشود میگویند موجب هتک حرمت فرد شده است.

3. مجازات توهین و افترا چیست؟

مجازات توهین شلاق تا 74 ضربه و یا جزای نقدی بین پنج تا صد هزار تومان میباشد. مجازات افترا یک ماه تا یک سال حبس و تا 74 ضربه شلاق میباشد.

4. آیا فحاشی شامل توهین و افترا میباشد؟

توهین اعم از فحاشی و بکارگیری الفاظ رکیک میباشد که حسب مورد مجازات شلاق و جزای نقدی خواهد داشت.

5. آیا فحاشی و ناسزا از طریق پیامک قابل پیگیری میباشد؟

بله در صورتیکه فحاشی و افترا در پیامک صورت گرفته باشد به راحتی قابل اثبات میباشد به دلیل اینکه دارنده خط مسئول عواقب آن نیز خواهد بود. یعنی شاکی میتواند شکایت خود را علیه فردی که خط به نام او میباشد شکایت کند.

6. آیا مجازات توهین و افترا برای فرد سوء پیشینه موثر ایجاد خواهد کرد؟

خیر مجازات تعیین شده برای توهین و افترا حسب مورد شلاق و حبس و جزای نقدی میباشد که در هر صورت سوء پیشینه موثر برای فرد ایجاد نخواهد کرد.

7. در صورتیکه شخصی که به او توهین شده است گذشت کند آیا فرد مجازات خواهد شد؟

به دلیل اینکه جرم توهین و افترا جزء جرائم قابل گذشت میباشد لذا با گذشت شاکی دیگر مجازاتی برای فرد در نظر گرفته نخواهد شد.

داشتن یک وکیل به خصوص در این پرونده ها علاوه بر راحت طی کردن روال قانونی یک پشتوانه خوب برای افراد هست چون عموما این نوع جرایم با تهدید همراه میشه افراد از شکایت صرف نظر میکنن و ادامه نمیدن بر خلاف تصور عموم که فکر میکنن که اگر شکایت نکنن فرد دیگه اون کار و تکرار نمیکنه کاملاه در اشتباه هستن چون متهم پیگیری نکردن شما رو نشانه ضعف شما میدونه و دوباره اون عمل رو تکرار میکنه افراد باید سریعا به دفتر وکیل مراجعه کرده و مشاوره بشن تا از خطرات بزرگ تر و تکرار جرم جلوگیری کنند.

  1. مدارک شناسایی از قبیل شناسنامه و کارت ملی
  2. ارائه مدارک لازم در خصوص اثبات توهین و یا رفع اتهام و معرفی شهود

چنانچه شما دنبال وکیل متخصص در حوزه خانواده اعم از :طلاق ، نفقه ، مهریه ، جهیزیه ، تمکین ، حضانت فرزند ، اثبات نسب و… و یا حوزه حقوقی اعم از چک ، دعاوی ملکی ، ارث  ، اداره کار ، مالیات ، مطالبه وجه ، قرارداد.  و یا دعاوی کیفری منجمله کلاهبرداری ، سرقت ،توهین،افترا، فروش مال غیر ، خیانت در امانت ، جعل ، قتل ، مواد مخدر ، جرایم سیاسی و تعزیرات  و…

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
موفقیت آمیز بود!

به زودی همکاران ما طی 72 ساعت آینده با شما تماس خواهند گرفت.