وکیل کیفری در سراوان: وکیل کیفری یک وکیل پایه یک دادگستری است که تسلط و اطلاعات کاملی درباره تمامی قوانین کیفری و جزایی ایران دارد. قوانینی مانند آیین دادرسی کیفری و قانون مجازات اسلامی و آیین دادرسی دادگاههای عمومی و انقلاب را میداند و میتواند از آنها در پروندههای ارجاعی استفاده کند.
با توجه به اینکه پروندههای کیفری بسیار مهم بوده و نتایج آنها مستقیماً بر زندگی و آزادی افراد اثر میگذارد، کار بر روی پروندههای کیفری نیازمند تلاش و جدیت بسیار زیادی است؛ بنابراین یک وکیل کیفری خوب باید بهصورت مداوم پیگیر باشد و از جرمی که برای موکلش جرم انگاری شده است اطلاعات کافی داشته باشد و بتواند به بهترین صورت از موکل خود دفاع کند.

جرائم کیفری کدماند؟
جرائم کیفری که یک وکیل کیفری خوب در سراوان با آنها دست و پنجه نرم میکند در حقیقت به مجموعهای از رفتارها یا عدم رفتارها گفته میشود که توسط قانون جزایی کشور جرم انگاری شدهاند. در بیان سادهتر جرائم کیفری رفتارهایی است که انجام آنها موجب مجازات شدن فرد میگردد. این جرائم میتواند شامل انجام یک فعل و یا عدم انجام آن است؛ یعنی قانونگذار برای یک رفتار مجازاتی مشخص نکرده است و گاهی برای انجام ندادن آن کار مجازات مشخصشده است؛ بنابراین جرائم کیفری شامل فعل و ترک فعل هستند
همچنین جرائم کیفری از نظر اجتماعی دو حالت عمومی و خصوصی دارند. جرائم عمومی مستقیماً با افکار عمومی جامعه سرو کار دارد بنابراین حتی درصورتیکه فرد شاکی خصوصی نداشته باشد، مرجع قضایی با جدیت آن را قضاوت میکند. مواردی مانند قتل و زنا در این دسته قرار میگیرد. چنانچه فردی درگیر یکی از این جرائم شد بهترین کار این است که بلافاصله با یک وکیل کیفری خوب در سراوان تماس بگیرد تا حکمی به ناحق برای او ایجاد نشود؛ زیرا این احکام بسیار جدی و سنگین خواهند بود.
اما جرائم کیفری خصوصی دارای شاکی هستند؛ یعنی انجام جرم موجب آسیب و خسارت به فرد خاصی شده که در قانون به او مجنی علیه گفته میشود و این جرم زمانی پیگیری میشود که مجنی علیه شکایتی کرده باشد و در صورت عدم شکایت مجنی علیه این جرم قابلپیگیری نیست. مواردی مانند تخریب اموال شخصی اگر فرد مجنی علیه خودش نخواهد درگیر مسائل شکایت شود و شکایت نکند میتواند این کار را به وکیل کیفری خود واگذار کند.

انواع جرائم کیفری از نظر قانون
از نظر قانون مجازات ایران، جرائم کیفری گستردهای وجود دارند اما اگر بخواهیم جرائم کیفری را دستهبندی کنیم بهطورکلی با هشت دسته کلی روبرو هستیم که هر کدام آنها زیرمجموعههایی دارند و مجازاتهایی متناسب با نوع جرم برای هریک در نظر گرفته شده است. این هشت دسته عبارتند از:
- قتل
- سرقت
- مشروبات الکلی
- جرائم سایبری و رایانهای
- کلاهبرداری
- جعل
- خیانتدرامانت
- اختلاس
مراجع رسیدگی به جرائم کیفری
همانطور که گفتیم جرائم کیفری بسیار گسترده هستند و ماهیتهای متفاوتی دارند؛ بنابراین مطابق قانون این جرائم در دادگاههای مختلف کیفری بررسی میشوند. هرکدام از این دادگاهها صلاحیت رسیدگی به نوعی از جرائم را دارند؛ اما مسیر رسیدگی آنها به جرائم یکسان است. دادگاههای صالح برای رسیدگی به جرائم کیفری عبارتند از:
- دادگاه کیفری یک: مرجع رسیدگی به جرائم سنگین کیفری مانند قتل، جرائمی که موجب حبس ابد یا دیه و اعدام قرار میگیرند یا موجب مجازاتهای تعزیری درجه سه و بالاتر میشوند در این دسته قرار دارند.
- دادگاه کیفری دو: این دادگاه صلاحیت رسیدگی به تمامی جرائم کیفری را دارا است. مگر اینکه قانون صلاحیت رسیدگی به یک سری از جرائم کیفری را به دادگاه دیگری داده باشد؛ به عبارت دیگر زمانی که جرائم تحت رسیدگی دادگاههای کیفری درجهیک، دادگاه انقلاب، دادگاه نظامی و دادگاه اطفال مشخص میشود، ما بقی موارد به دادگاه کیفری دو ارجاع پیدا میکند.
- دادگاه انقلاب: این دادگاه صلاحیت رسیدگی به جرائمی مانند فساد فیالارض، محاربه، اقدام علیه امنیت ملی، ترور و جاسوسی و توهین به رهبری را دارد.
- دادگاه اطفال و نوجوانان: وظیفه رسیدگی به جرائم کیفری انجام شده توسط کودکان و نوجوانان با این دادگاه است.
- دادگاه نظامی: وظیفه رسیدگی به جرائم نظامی بر عهده این دادگاه است.

برای انجام مشاوره حقوقی حضوری یا تلفنی با وکلای مجموعه کلیک کنید.
اقدامات وکیل کیفری در سراوان
بعد از اینکه یک وکیل کیفری در سراوان مسئولیت پرونده فردی را پذیرفت باید اقداماتی را در زمینه پرونده پیش رو انجام دهد. در ابتدا جلسهی ابتدایی مشاوره با موکل را انجام میدهد تا مشکلات موجود در پرونده را بشنود و از نیازهای پرونده با خبر شود. پس از بررسی پرونده و اسناد و مدارک موجود در آن راهحلهای قانونی را با فرد مطرح میکند تا موکل دید بازتری از مشکلات پیش رو داشته باشد.
در مرحله بعد وکیل کیفری با موکل خود به توافقاتی میرسد مواردی مانند حقالوکاله و سایر تعهدات بهصورت یک قرارداد بین دو طرف منعقد میشود. بعد از اینکه موکل مبلغی را برای شروع کار به وکیل کیفری پرداخت کرد، وکیل با باطل کردن تمبر مالیاتی وکالتنامه بهصورت رسمی و قانونی وکالت متهم را بر عهده میگیرد. تا قبل از باطل کردن این تمبر وکالت فرد بهصورت قانونی انجام نمیشود.
بعد از این وکیل با تنظیم لایحه قانونی وکالت خود را به مراجع قضایی اعلام میکند و وکالتنامه را ارائه میدهد. همچنین لایحهای برای مطالعۀ پرونده ایجاد شده و تهیه کپی از اسناد آن ارائه میدهد تا پس از ثبت این موارد در سامانه الکترونیکی دادگستری و تائید آن، پرونده را در اختیار بگیرد. از آن نتبرداری کند و دوباره آن را به شعبۀ دادگاه برگرداند.
سپس وکیل میتواند با توجه به اسناد و مدارک موجود و با کامل کردن اطلاعات خود از طریق گفتگو با متهم، استراتژی دفاعی خود را تنظیم کند تا بتواند از متهم در دادسرا دفاع کند. همچنین اقداماتی را برای دفاع از حقوق متهم با کمک اسناد و مدارک انجام میدهد و در کنار آن تلاش میکند تا به نحوی رضایت شاکی را جلب نماید. جلب رضایت شاکی میتواند تا حد زیادی در تبرئه شدن متهم مؤثر باشد یا در بدترین شرایط موجب تخفیف در مجازات او شود.
وکیل کیفری همچنین توانایی اعتراض نسبت به قرارهای صادرشده از دادسرا را دارد. او میتواند به حکم یا قرار صادرشده در دادگاه اعتراض کند و تلاش خود را برای تجدیدنظرخواهی در پروندههای کیفری انجام دهد.
همکاران ما در موسسه حقوقی مهر آرتا نوین با داشتن تجربه و تخصص کافی در پروندههای خانواده، حقوقی، کیفری و … آماده کمکرسانی به شما عزیزان هستند. برای ارتباط با وکلای مجموعه در بالای همین صفحه روی گزینه ارتباط با ما کلیک کنید. همچنین میتوانید به گروه تلگرامی سؤالات حقوقی موسسه مهر آرتا نوین ملحق شوید و سؤالات خود را با همکاران ما مطرح کنید.
- وکیل کلاهبرداری در فریمان
- دیه استخوان دنده در حالت شکستگی، در رفتن و ترک خوردن
- وکیل برای دادخواست مطالبه اجرتالمثل ایام زوجیت
- لعان در حقوق ایران _09150998001
- نمونه قرارداد یکسان سازی معاملات اموال غیرمنقول