قرارداد پیمانکاری و شرایط آن
ماده یک: مشخصات طرفین
1-1-مشخصات کارفرما: آقا / خانم / شرکت………فرزند/ به مدیریت/ نمایندگی …….به شماره ملی/ شماره ثبت……… به آدرس……..شماره تماس……..می باشد.
2-1- مشخصات پیمانکار: آقا/ خانم/ شرکت………فرزند/ به مدیریت/ به نمایندگی…….به شماره ملی/ شماره ثبت…..به آدرس……شماره تماس…… می باشد.
ماده2: موضوع قرارداد و محل انجام آن:
انجام کلیه کارهای پیمانکاری محوله ی کارفرما از جانب پیمانکار در روزهای تعیین شده در مدت قرارداد ذکر شده به شرح ذیل و محل انجام موضوع قرارداد به آدرس ………دارای پروانه ساختمانی به شماره ثبتی ……..به تاریخ ……..می باشد.
ماده3: اسناد و مدارک قرارداد:
الف) سند قرارداد
ب) نقشه های کلی، تفصیلی و اجرایی که به ضمیمه این قرارداد می باشد.
ماده4: مدت انجام موضوع قرارداد:
مدت کامل انجام پروژه …….روز کاری بوده و تاریخ شروع قرارداد …….. و تاریخ خاتمه قرارداد ……..می باشد.
ماده5:هزینه قرارداد :
مبلغ کل/ قطعی/تقریبی پروژه محوله معادل…….ریال تعیین گردید.
ماده6: نحوه پرداخت مبلغ قرارداد:
1-6- …………ریال معادل……درصد مبلغ قرارداد در هنگام عقد قرارداد.
2-6- …….درصد مبلغ قرارداد پس از انجام 50% کار با تأیید سرپرست کارگاه.
3-6- ……..درصد مبلغ قرارداد پس از تکمیل کار.
4-6- …….درصد مبلغ قرارداد پس از اتمام دوره گارانتی و رفع نواقص احتمالی (دوره گارانتی……… ساله می باشد)
ماده7: دیرکرد طرفین در انجام پروژه
چنانچه پیمانکار بدون مجوز تمدید تاریخ قرارداد از سوی کارفرما، مبادرت به تأخیر اجرای کار نماید برای هر روز تأخیر پس از اتمام تاریخ قرارداد روزانه……..ریال به عنوان جریمه تأخیر از مطالبات پیمانکار کسر می گردد.
در مقابل هرگاه کارفرما به نحوی موجب تأخیر عملیات اجرایی پروژه شود با تایید سرپرست کارگاه به همان نسبت به مدت اجرای قرارداد افزوده خواهد شد.
در صورتی که زمان عملیات بیش از …….روز به تأخیر انجامد و این امر ناشی از عملکرد پیمانکار باشد به ازاء هر روز تأخیر بیش از مدت قرارداد به میزان …….ریال به عنوان جریمه تأخیر در وجه کارفرما پرداخت نماید.
ماده8: ضمانت حسن اجرای تعهدات پیمانکار:
مبلغ…….ریال معادل……..درصد از کل مبلغ قرارداد یا همان بخش آخر مبلغ قرارداد به عنوان مبلغ ضمانت حسن اجرای تعهدات پیمانکار تعیین می شود که تا تاریخ……نزد کارفرما به امانت باقی می ماند. کارفرما موظف است در روز تحویل موضوع قرارداد توسط پیمانکار به کارفرما یک فقره چک شخصی خود را به مبلغ باقیمانده مبلغ قرارداد و به تاریخ ……به عنوان یک تسویه حساب در وجه پیمانکار صادر کند.
ماده9: ناظرین قرارداد:
از طرف کارفرما آقا/ خانم مهندس………و…….. به عنوان ناظر تعیین می گردند. بدیهی است کلیه پرداخت و اجراها با تأیید ناظر/ ناظرین انجام می گیرد.
ماده 10: تعهدات پیمانکار:
1-10- پیمانکار مؤظف و متعهد به اجرای کامل موضوع قرارداد بوده و نهایت تلاش خود را در اجرای صحیح وظایف تعیین شده خواهد نمود.
2-10- پیمانکار مسئول حسن عملکرد کارکنان خود در مدت قرارداد خواهد بود و در صورت ایجاد هرگونه مشکل و خلل از جانب نیروهای پیمانکاری در محل انجام پروژه ، تمام مسئولیت آن بر عهده شخص پیمانکار است.
3-10- پیمانکار مسئول حمل و نگهداری و حفاظت از لوازم و ابزار کار خود و پرسنل در کارگاه بوده و کارفرما هیچگونه مسئولیتی نخواهد داشت.
4-10- پیمانکار ضمن تعهد به بیمه کلیه ی کارکنان خود که در محل مشغول بکار هستند مسئول حفظ جان پرسنل خود در محل کار بوده و مؤظف است کلیه لوازم ایمنی و حفاظت لازم را در اختیار پرسنل خود قرار دهد و جبران هرگونه خسارت و زیان های وارده به پرسنل در طول مدت اجرای قرارداد به عهده پیمانکار می باشد.
5-10- پیمانکار مؤظف است مقررات و ضوابط محیط کارفرما رعایت فرماید.
6-10- تهیه کلیه ی وسایل و ملزومات به عهده پیمانکار می باشد.
7-10- پیمانکار حق واگذاری تمام یا قسمتی از کار را بدون اجازه کارفرما به غیر نخواهد داشت.
8-10- تسویه حساب با پیمانکار منوط به تأئید کمی و کیفی ناظرین و ارائه تسویه حساب از سوی سازمان تأمین اجتماعی خواهد بود.
ماده11: تعهدات کارفرما:
1-11- در صورت وجود چندین پیمانکار در کارگاه یا محل پروژه، مسئولیت هماهنگی بین آنان جهت پیشگیری از بروز حوادث به دلیل همزمانی کار آنان بر عهده کارفرما می باشد.
2-11- کارفرما متعهد است که اجرت کلیه کارهای انجام شده توسط پیمانکار را طبق لیست موجود در پایان هر سری پیمانکاری محاسبه و به پیمانکار تحویل نماید.
3-11-آب، برق و در صورت وجود گاز مورد نیاز پیمانکار جهت اجرای عملیات در محل کارگاه بر عهده کارفرما می باشد.
4-11- کارفرما نسبت به مواردی از جمله مصالح که در اختیار پیمانکار قرار می دهد حق دریافت هیچگونه وجهی را ندارد.
5-11- کارفرما مؤظف است کارگاه را در مقابل حوادث ناشی از فعالیت در کارگاه را بیمه نماید.
6-11- اخذ مجوز و موافقت رسمی مراجع و ارگانها و سازمانها و افراد ذی ربط ، ذیصلاح و ذینفع اعم از شهرداری ها، سازمان نظام مهندسی، اداره گاز، همسایگان، مالکین و…. جهت اجرای طرح و موضوع به عهده کارفرما می باشد.
7-11- کارفرما مؤظف است حداکثر تا تاریخ……محل اجرای موضوع قرارداد را بطور کامل تخلیه و تحویل پیمانکار دهد.
ماده12: مالیات پروژه:
هرگونه مالیات و کسورات قانونی متعلق به این قرارداد بر عهده …….. است
که بر اساس قوانین و مقررات تعیین و همراه سایر کسورات قانونی از صورت وضعیت های ارائه شده کسر خواهد شد.
ماده13: موارد فسخ قرارداد:
1-13- در صورت عدم رضایت کارفرما از نحوه عملکرد پیمانکار با تأیید ناظرین ، کارفرما پس از پرداخت کلیه ی حقوق پیمانکار نسبت به کار انجام شده میتواند نسبت به فسخ یکطرفه قرارداد اقدام نماید.
2-13- چنانچه پیمانکار موضوع قرارداد را به اشخاص حقیقی یاحقوقی دیگر بدون اعلام رضایت کتبی کارفرما انتقال یا واگذار نماید برای کارفرما حق فسخ ایجاد خواهد شد.
3-13- چنانچه موضوع قرارداد در موعد پیش بینی شده در این قرارداد توسط پیمانکار اجرا نگردد کارفرما حق فسخ خواهد داشت.
4-13- تاخیر در شروع بکار پروژه بیش از……روز از تاریخ ابلاغ قرارداد برای کارفرما (حق فسخ) ایجاد می کند.
5-13- تعطیل کردن کار و غیبت بدون اجازه کارفرما، حق فسخ را برای کارفرما ایجاد می کند.
6-13- چنانچه کارفرما در اجرای تعهدات خود در این قرارداد فصوری کرده باشد، پیمانکار می تواند یکطرفه به دلیل قصور کارفرما در اجرای تعهدات خود، این قرارداد را فسخ نماید.
7-13- چنانچه کارفرما به هر دلیلی، بدون اینکه پیمانکار قصوری در انجام تعهدات خود داشته باشد، قرارداد را فسخ نماید، می بایست موضوع را به صورت رسمی به پیمانکار اعلام کرده و پس از آن ظرف مدت…….روز، مبلغ……..ریال یا ………درصد از مبلغ هزینه شده برای اجرای موضوع قرارداد تا زمان فسخ قرارداد را علاوه بر دستمزد و حق الزحمه ی پیمانکار تا زمان فسخ قرارداد، به عنوان ضرر و زیان به پیمانکار پرداخت نماید.
8-13- چنانچه پیمانکار به هر دلیلی بدون اینکه کارفرما قصوری در انجام تعهدات خود داشته باشد قرارداد را فسخ نماید می بایست این موضوع را به کارفرما اعلام نموده و پس از ظرف مدت ……روز مبالغی را که از کارفرما از قبیل دستمزد و حق الزحمه دریافت داشته به علاوه مبلغ……… ریال یا …..درصد از مبلغ هزینه شده برای اجرای موضوع قرارداد تا زمان فسخ قرارداد را به عنوان ضرر و زیان فسخ قرارداد به کارفرما برگرداند.
9-13- چنانچه کارفرما به تعهد خود در بند هشت ماده11 این قرارداد عمل ننماید، این قرارداد فسخ خواهد شد و هیچ یک از طرفین مسئولیت در قبال این قرارداد ندارند.
ماده14: شرایط متفرقه(حوادث غیر مترقبه)
1-14- در صورت بروز موارد اضطراری از قبیل جنگ و سیل و زلزله و عدم وجود مواد اولیه و……. قرارداد معلق و پس از رفع آن قرارداد ادامه می یابد ، چنانچه مدت بیش از شش ماه به طول انجامید ادامه با توافق طرفین می باشد.
ماده15: حل اختلاف
چنانچه در خصوص عمل به مفاد این قرارداد اختلاف نظری فی مابین طرفین ایجاد شد موضوع در کمیته متشکل از نماینده طرفین و ناظر یا ناظرین بررسی شده و در صورت عدم حصول نتیجه ی مطلوب مراتب به داور مرضی الطرفین خانم/ آقا/ شرکت….با کد ملی / شناسه ملی …..به آدرس…..شماره تماس…… ارجاع و رأی داور مرضی الطرفین قاطع دعوی می باشد در صورتیکه به هر دلیل داور از ارائه نظر امتناع ورزید موضوع در مراجع قضایی پیگیری خواهد شد.
ماده16: نسخ قرارداد
این قرارداد در تاریخ….. در شهر…..بین کارفرما و پیمانکار منعقد و در دو نسخه با مهر و امضاء طرفین دارای ارزش و اعتبار واحد می باشد.


