آیا میدانید عواقب ترک منزل توسط زن چیست؟ براساس قانون زن باید در خانهای که شوهرش مشخص میکند زندگی کند. اگر زن بدون دریافت اجازه از شوهر، منزل را ترک کند ممکن است مورد اتهام عدم تمکین قرار بگیرد.
ترک خانه توسط زن یکی از موارد رایج در عدم تمکین میباشد. به همین دلیل در این مقاله قصد داریم درباره ترک منزل مشترک توسط زن و پیامدهای این عمل صحبت کنیم.
تماس فوری با تیم حقوقی متخصص در شهر شما
تماس با تلفنهای 09150998001 و 09393106011
عواقب ترک منزل توسط زن چیست؟
براساس قانون مدنی، زن وظیفه دارد تا از شوهر خود تمکین کند و در برابر این تمکین، از شوهر نفقه دریافت میکند.در معنای تمکین، تمکین عام به معنی این است که زن باید در مسائل کلی زندگی تابع شوهر خود باشد. یکی از امور کلی زندگی محل زندگی است. یکی از مهمترین مصادیق تمکین زن از شوهرش در زمینه تعیین محل زندگی است. بر این اساس خانم باید در محلی که شوهرش برای زندگی تدارک دیده زندگی کند و این اجازه را ندارد که بدون رضایت شوهر از خانه خارج شود.
طلاق به دلیل عدم پرداخت نفقه چه شرایطی دارد؟
در مواردی که زن بدون توجه به وظایف قانونی خود، خانه مشترک را ترک کند و بدون داشتن دلیل موجه برای عدم تمکین، در محلی به جز محل اقامت همسرش زندگی کند، مرد میتواند او را بابت ترک خانه یا ترک منزل از نظر قانونی مورد پیگرد قرار دهد ترک منزل توسط زن برای زن پیامدهایی دارد.
برای انجام مشاوره حقوقی تلفنی و حضوری کلیک کنید.

پیامدهای ترک منزل توسط زوجه چیست؟
ترک کردن خانه توسط زن یک مسئله حقوقی است و این پیامدها آثار خاصی برای خانمها ایجاد میکند در این بخش قصد داریم درباره عواقب ترک منزل توسط زن صحبت کنیم.
- اولین پیامد ترک منزل توسط زن این است که میتوان آن را باعث ایجاد عدم تمکین از طرف زن و حق مطالبه نفقه توسط زن از بین میرود و در این شرایط مرد دیگر بابت پرداختن نفقه به زن الزام نخواهد داشت. البته برای این کار لازم است ثابت شود که زن خانه را به اختیار خود ترک کرده نه با اجبار شوهر. برای این کار از اظهارنامه ترک منزل استفاده میکنند.
- دومین اثر ترک منزل توسط زن این است که درصورتیکه شوهر بخواهد برای طلاق اقدام کند و بتواند عدم تمکین زن یا ترک منزل توسط زن را ثابت کند، در این حالت دیگر حکم تقسیم اموال و داراییهای مرد (در صورت شرط عقد ) اعتبار نخواهد داشت.
- سومین تأثیر نیز این است که اگر زنی منزل را ترک کند، این عمل مصداق عدم تمکین است و اثبات این مسئله در دادگاه میتواند به مرد امکان دهد که به دلیل عسر و حرج ناشی از تجرد، اجازه ازدواج مجدد را ز دادگاه بگیرد. برای این کار مرد باید در دادگاه دادخواست تنظیم کند. در این حالت دادگاه با بررسی شرایط ممکن است اجازه ازدواج مجدد را به شوهر بدهد و در این حالت مرد میتواند دوباره ازدواج کند.
آیا یارانه نقدی جزء نفقه زن است؟
مجازات جزایی
حال بیایید ببینیم ترک منزل توسط زن موجب مجازات کیفری میشود؟ باید بگوییم خیر، ترک منزل توسط زن جرم نیست بنابراین مجازات کیفری ندارد اما آثار حقوقی آن برای زن مانند حکم نشوز یا محرومیت زن از دریافت نفقه و امکان ازدواج مجدد مرد میباشد.
برای انجام مشاوره حقوقی تلگرامی و آنلاین کلیک کنید.

دلایل ترک منزل
در بعضی موارد خانم مجبور به ترک منزل شوهر میشود؛ مثلاً در صورت بدرفتاری مکرر مرد، زمانی که مرد دست بزن دارد و خانم بیم این را دارد که سلامتی یا جانش به خطر بیفتد. در این موارد نیز بهتر است برای ترک منزل سرخود اقدام نکند؛ مثلاً با پلیس تماس بگیرد و مسئله قانونا صورتجلسه شود یا اینکه برای شهادت در مورد بدرفتاری مکرر شوهر و اجبار به ترک منزل صورتجلسهای تنظیم کند و از شاهدین و همسایگان امضا بگیرد . در این حالت حتی در صورت ادعای مرد در دادگاه، خانم میتواند اثبات کند که ترک منزل شوهر از سر اجبار بوده است .
پرداخت نفقه زن در دوران وفات شوهر با کیست؟
مواردی که ترک منزل زن منعی ندارد
همانطور که گفتیم اینطور نیست که خانم تحت هیچ شرایطی اجازه ترک خانه را نداشته باشد. در اینجا به بعضی از مواردی که ترک منزل توسط خانم مشکل ساز نمیشود اشاره میکنیم:
1- اگر امکان ضرر مالی یا جانی به خانم باشد.
2- چنانچه مرد قادر به پرداختن هزینه های زندگی نباشد و خانم مشغول به کار شود.
3- چنانچه در زمان عقد این مسئله ذکر شده باشد که خروج از منزل به هر دلیلی نیاز به اجازه نخواهد داشت.
4- اگر خانم قبل از ازدواج کارمند باشد و بعد از ازدواج نیز بخواهد به کارش ادامه دهد.
5- چنانچه خانم برای مسائل درمانی نیاز به خروج از خانه داشته باشد.
6- در صورتی که خانم برای ملاقات با والدین خود از خانه خارج شود.
7- اگر خانم برای انجام وظایف و واجبات دینی منزل را ترک کرده باشد.

اجازه زن در ماده قانون مدنی
اینطور نیست که خانم مجبور باشد در هر شرایطی در خانه شوهر بماند در قانون مدنی مواردی وجود دارد که امکان خروج خانم از منزل شوهر را فراهم میکند . ماده 1115 قانوون مدنی بیان میکند که اگر خانم نگران آسیب بدنی ، مالی یا شرافتی به خود باشد میتواند در جای دیگری زندگی کند در این حالت ترک خانه توسط زن نشانه عدم تمکین نیست. زیرا ممکن است آسیبی به زن وارد شود.
بند دوم ماده ی 1115 قانون مدنی و ماده ی 12 قانون ازدواج بیان میدارد:
هرگاه اختلاف زن و شوهر در مورد مذکور به دادگاه کشانده شود، تا تعیین تکلیف قطعی، دادگاه منزلی بهطور موقت برای زن تعیین خواهد کرد.
ماده ی ۱۱۱۶ قانون مدنی در این باره میگوید:
مادام که محاکمه ی بین زوجین خاتمه نیافته، محل سکونت زن به تراضی طرفین معین میشود و در صورت عدم تراضی محکمه با جلب نظر اقربای طرفین ( نزدیکان زوج و زوجه ) منزل زن را معین خواهد کرد. درصورتیکه اقربائی نباشند خود محکمه محل مورد اطمینانی را تعیین خواهد نمود.
وکیل خانواده
درصورتیکه به هر نحو درگیر دعاوی مرتبط با طلاق، خانواده، نفقه، تمکین، ترک منزل و مسائلی از این دست شدید، برای پیگیری حقوق قانونی خود به کمک یک وکیل حرفهای و متخصص نیاز خواهید داشت. همکاران ما در سامانه حقوقی عدلاک آماده هستند تا از حقوق قانونی شما در برابر مشکلات دفاع کنند. فراموش نکنید در روزهای سخت ما در کنار شما هستیم.
تماس فوری با تیم حقوقی متخصص در شهر شما
تماس با تلفنهای 09150998001 و 09393106011