سامانه حقوقی عدلاک

بهترین وکلای دادگستری مشهد

051-38676422

مشاوره حقوقی

آیا به تعویق انداختن جلسه دادگاه امکان‌پذیر است؟ چه زمانی امکان به تعویق انداختن دادگاه وجود دارد؟ به طور کلی زمانی که یک اختلاف حقوقی به دادگاه کشیده می‌شود، دادگاه برای دادخواست تنظیم‌شده زمان رسیدگی تعیین می‌کند.

در این حالت لازم است که طرفین درگیری در زمان مشخص شده در جلسه دادگاه حاضر شوند و از حقوق قانونی خود دفاع کنند؛ اما در بعضی موارد نیز امکان دارد که دو طرف دعوا نتوانند در جلسات فوق شرکت کنند؛ بنابراین لازم است که جلسات دادگاه به تعویق بیفتد تا دو طرف دادگاه بتوانند در دادگاه حاضر شوند.

 براساس قانون آیین دادرسی مدنی امکان تأخیر جلسات دادرسی وجود دارد و مواردی که می‌تواند باعث عقب افتادن جلسات دادگاه شوند در قانون در نظر گرفته شده است. در این مقاله قصد داریم درباره به تعویق انداختن جلسه دادگاه و مواردی که امکان تأخیر جلسه وجود دارد صحبت کنیم.

برای انجام مشاوره حقوقی تلفنی و حضوری کلیک کنید.

به تعویق انداختن جلسه دادگاه

طبق آیین دادرسی مدنی، مواردی پیش بینی شده است که جلسه دادرسی در زمان تعیین شده انجام نمی‌شود بلکه به تناسب

در قانون آیین دادرسی مدنی مواردی پیش‌بینی‌شده است که جلسه دادرسی در همان زمان مقرر شده انجام نمی‌گیرد، بلکه به تناسب موضوع، به تعویق می‌افتد. در قانون نیز مواردی برای تأخیر در جلسات دادگاه مشخص شده است که در زمان مناسب به آن رسیدگی شود.

تأخیر جلسات دادگاه یا به تعویق انداختن جلسه دادگاه شامل تمام شرایط و دلایلی می‌شود که در دادگاه امکان رسیدگی به دستور جلسه وجود ندارد.

چنانچه جلسه دادرسی به تعویق بیفتد یا وقت این جلسه تغییر کند، جلسه بعدی شکل می‌گیرد و همان آثاری را دارد که در جلسات قبلی به تعویق افتاده است.

 درصورتی‌که جلسه دادگاه به تأخیر بیفتد، جلسه‌ای که بعد از آن شکل می‌گیرد همان تأثیر اولین جلسه دادگاه را خواهد داشت. در این حالت خواهان و خوانده پرونده حقوق قانونی خود را خواهند داشت و می‌توانند از مواردی مانند اعتراض به بهای خواسته، اعتراض به اصالت اسناد و … استفاده کنند.

وکیل پایه یک دادگستری در مشهد - مشاوره حقوقی

برای انجام مشاوره حقوقی تلگرامی و آنلاین کلیک کنید.

تأخیر جلسه دادرسی

به تعویق انداختن جلسه دادرسی موارد قانونی مختلفی را شامل می‌شود. ما در اینجا به بعضی از این موارد اشاره می‌کنیم:

1-    علت‌های مرتبط با وکیل: اگر وکیل پرونده به هر دلیل عزل شود، اگر فوت کند یا استعفا دهد یا به هر دلیل در روز دادرسی نتواند در دادگاه حاضر شود ممکن است دادگاه با تأخیر مواجه شود.

2-    علت‌های مرتبط به طرفین دعوا و نماینده آنها: در صورت فوت، حجر یا زوال سِمَت طرفین دعوا یا نماینده‌های آن‌ها مانند ولی

3-    درصورتی‌که یکی از طرفین به خاطر اتفاقاتی خارج از اراده خود نتواند در جلسه دادرسی شرکت کند مانند تصادف، زلزله، سیل و آتش‌سوزی

4-    در صورت تقاضای یکی از طرفین دعوا دادگاه می‌تواند برای یکبار جلسه دادرسی را عقب بیندازد. برای این کار لازم است درخواست قانونی در ابتدای جلسه مشخص شده طرح شود تا دادگاه درباره آن تصمیم بگیرد و درصورتی‌که قاضی این درخواست را پذیرفت دیگر در آن جلسه نباید هیچ اقدامی انجام شود.

5-    چنانچه خوانده به خاطر کم بودن فرصت بین ابلاغ دادخواست و روز جلسه یا به دلایل دیگر نتواند اسناد خود را حاضر نماید، این حق برای او در نظر گرفته شده است که تقاضای تأخیر جلسه را بنماید.

6-      چنانچه دادگاه درخواست را درست دانست، با تعیین کردن جلسه خارج از نوبت در زمینه این درخواست تصمیم‌گیری می‌کند و در این حالت چون خواهان در اولین جلسه دادرسی از دفاعیات خوانده باخبر می‌شود، می‌تواند در برابر اسنادی که در اولین جلسه توسط خواهان ارائه می‌شود، درخواست مهلت کند.

آدرس تلگرام سامانه حقوقی عدلاک

درصورتی‌که جلسه دادگاه بدون ملاحظه اسناد یا اطلاعات دیگری که در اداره یا دادگاه وجود دارد شکل گرفته باشد و تا روز جلسه به دادگاه نرسند، جلسه به تعویق می‌افتد. علاوه بر این درصورتی‌که جلسه برای شنیدن توضیحات کارشناسان مربوطه تنظیم‌شده باشد و کارشناس در دادگاه حاضر نشود، تأخیر جلسه لازم و ضروری است.

اگر شاهد یا شاهدین در زمان مشخص شده در دادگاه حاضر نشوند، جلسه دادگاه عقب خواهد افتاد.

5 1 رای
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
موفقیت آمیز بود!

به زودی همکاران ما طی 72 ساعت آینده با شما تماس خواهند گرفت.