سامانه حقوقی عدلاک

بهترین وکلای دادگستری مشهد

051-38676422

مشاوره حقوقی

جرائم رایانه‌ای علیه اشخاص معنوی

وکیل جرائم رایانه‌ای در مشهد-جرم رایانه ای چه تعریف حقوقی ای دارد؟ جرائم رایانه‌ای علیه اشخاص معنوی به چه معناست؟  در این مقاله در زمینه این مسائل با شما گفتگو خواهیم کرد.

تعریف جرم رایانه ای

به طور کلی در قانون ما تعاریف متفاوتی برای جرائم رایانه‌ای وجود دارد. ما در اینجا به ذکر دو نمونه از آن بسنده میکنیم.

  1. انجام هر فعل یا ترک فعل غیر قانونی که به وسیله رایانه یا با اخلال در سیستم های رایانه ای انجام شود . یا منجر به نفوذ در سیستم رایانه ای شود جرم بوده و مطابق قوانین مصوب با مرتکب آن برخورد میگردد.
  2. هر جرمی که با رایانه به عنوان وسیله انجام سر و کار داشته باشد یعنی وسیله اجرای آن جرم کامپیوتر باشد. این مسئله میتواند شامل انواع جرائم جعل با کامپیوتریا افترا، آزار، هرزه نگاری و پست الکترونیکی و … باشد.
وکیل جرائم رایانه‌ای در مشهد
برای مشاوره تلفنی یا حضوری با همکاران ما کلیک کنید.

جرائم رایانه‌ای علیه شخصیت معنوی

یکی از جرائم رایانه‌ای که بر علیه اشخاص معنوی رخ می‌دهد انتشار متن، عکس یا مدارکی است که ممکن است به آبرو و اعتبار و شخصیت افراد صدمه بزند.در حال حاضر  این نوع از جرائم به خصوص در فضای مجازی بسیار زیاد شده است و شکایت‌هایی با موضوع اعاده حیثیت در این مسائل بیشتر و بیشتر  می‌شود.

از طرفی امروزه تقریباً تمام افراد جامعه به فضای مجازی دسترسی دارند؛ بنابراین قانون‌گذار در این مورد قوانین مجزایی تحت عنوان جرائم رایانه‌ای را جرم انگاری کرده است. در ادامۀ این مطلب درباره برخی از قوانین درباره جرائم رانندگی صحبت می‌کنیم.

انواع جرم بر علیه اشخاص در قانون

جرم بر علیه اشخاص در حقیقت جرائمی است که هدف از آن خود فرد است. یعنی مجرم به دنبال مال فرد نیست بلکه قصد آسیب رساندن به خود فرد را دارد. حال این آسیب میتواند آسیب جسمانی باشد مثل ضرب و جرح یا آسیب شدیدتر مثل قتل یا آسیب به آبرو و کرامت یک فرد با افترا و توهین به او.

در تقسیم بندی  قانونی جرائم مرتبط به اشخاص به طور کلی دو دسته هستند:

  1. جرم بر علیه جسم اشخاص (مادی)
  2. جرم معنوی بر علیه اشخاص (روحانی)

مصادیق جرائم رایانه‌ای بر علیه افراد معنوی در قانون با یکدیگر متفاوت است. یک وکیل جرائم رایانه‌ای ماهر و ورزیده می‌تواند موارد مرتبط با این قانون  را به خوبی برای شما توضیح دهد.

فهرست مصادیق جرائم اینترنتی بر علیه حیثیت افراد

بعضی از جرائم رایانه‌ای به اعتبار و آبروی افراد آسیب میزند مانند:

  1. پخش عکس‌های خانوادگی و فیلم‌های شخصی افراد
  2. دست‌کاری و تغییر در فیلم و عکس افراد و پخش کردن آنها در اینترنت
  3. پخش کردن اخبار دروغ رایانه‌ای و فایل‌های صوتی و تصویری در اینترنت
  4. هتک حرمت و آبروی افراد در فضای مجازی
  5. انجام هر جرم یا کاری که عمل به آن منطبق با موارد ذکر شده در این قانون باشد

انتشار محتوا علیه شخصیت معنوی

از جمله جرائم رایانه‌ای که علیه شخصیت‌های معنوی انجام میگیرند ، پخش محتواهایی مانند پیامک، عکس و فیلم خصوصی یا صدای ضبط شده است. چنانچه این موارد به آبرو و اعتبار افراد آسیب وارد کند مشمول ماده 744 قانون مجازات اسلامی(قانون جرائم رایانه‌ای) می‌گردد. چنانچه انتشار تصاویر  بدون تحریف یا با تحریف تصاویر، صدا ، تصویر، متن یا فیلم و…  مصداق جرم هتک حرمت است و مصداق جرائم رایانه‌ای علیه اشخاص معنوی می‌باشد و با مرتکب آن مطابق قوانین جرائم رایانه ای برخورد خواهد شد.

انتشار  اسرار افراد یا  تصاویر خانوادگی و خصوصی

مطابق موارد ذکر شده در ماده 745 قانون جرائم رایانه‌ای، اگر مرتکب جرم  بدون رضایت دیگری، تصاویر شخصی دیگران یا اسرار آنها را منتشر کند مرتکب جرم فوق شده است.

حتی درصورتی‌که فیلم و عکس و صدا و داده‌های پخش شده نامشروع باشد، مثلاً فیلم یک رابطه میان دو نفر باشد، باز هم فرد قربانی می‌تواند از حمایت قانون استفاده کند و به طور قانونی فرد مرتکب را مجازات کند.

جرائم رایانه‌ای نشر اکاذیب

نشر اخبار دروغ و اکاذیب درباره افراد جرم است . اگر جرم فوق در بستر رایانه انجام شود، مشمول ماده 746 قانون می‌گردد. اگر فردی قصد داشته باشد به دیگری ضرر و زیانی وارد کند یا بخواهد ذهن دیگران را مشوش کند و درباره افراد دروغ منتشر کند ، مشمول جرم نشر اکاذیب می‌گردد. خواه این جرم را مستقیماً یا غیرمستقیم انجام داده باشد.  در هر حال عملی که به دروغ یا به راستی به آبروی فرد یا افرادی آسیب وارد کند از طرف قانونی قابل‌پیگیری است.

وکیل جرائم رایانه ای در مشهد
برای انجام مشاوره آنلاین تلگرامی کلیک کنید.

 مجازات جرائم رایانه‌ای علیه شخصیت معنوی

اگر جرائم رایانه‌ای علیه یک شخصیت معنوی مصادیق ذکر شده در موارد بالا را داشته باشد، مطابق قانون فرد به مجازات‌هایی مانند جزای نقدی، اعاده حیثیت و حبس محکوم می‌شود.

همچنین قاضی می‌تواند طبق اوراق و محتویات پرونده  خسارت وارد شده به آبرو و حیثیت قربانی جرم  را بررسی کرده و فرد مرتکب را مطابق قانون به حبس و جزای نقدی یا یکی از این دو مورد  محکوم کند . همچنین مثل تمام جرائم دیگر در این مورد نیز برای مجرم حق اعتراض به رأی دادگاه وجود دارد. شما  می‌توانید برای آگاهی از همه‌ی این موارد از یک وکیل با تجربه کمک بگیرید.

 وکیل جرائم رایانه‌ای

جرائم رایانه‌ای می‌تواند منجر به تشکیل پرونده کیفری شوند. فرقی نمی‌کند که فرد شاکی یا متهم پرونده جرائم رایانه‌ای باشد، اگر فرد شاکی باشد نیاز به اثبات دلیل و ادعا دارد و متهم باید بتواند از اتهام خود دفاع کند. برای این کار به یک وکیل جرائم رایانه‌ای در مشهد نیاز است که از حقوق فرد دفاع کند و او را در مسیر پرونده راهنمایی کند.

ماده 734 قانون مجازات جرم بیان می‌دارد که نشر اکاذیب رایانه‌ای مجازاتی بین 91 روز تا 2 سال حبس و جزای نقدی دارد. همچنین این پرونده می‌تواند منجر به جریمه نقدی نیز شود. میزان این مجازات بستگی به صلاحدید و تشخیص قاضی پرونده دارد و اوست که با بررسی شواهد پرونده و شنیدن دفاعیه وکلای دو طرف تصمیم نهایی را درباره مجازات متهم اخذ می‌کند.

موسسه حقوقی مهرآرتا نوین

سامانه حقوقی مهر آرتا نوین به عنوان یک موسسه وکالتی تشکیل شده از وکلای حرفه‌ای است. این موسسه تشکیل شده از چندین وکیل پایه یک دادگستری است که به صورت تخصصی جرائم مرتبط با انواع پرونده‌های کیفری را دنبال می‌کنند. شما می‌توانید از مشاوره همکاران ما برای دسترسی به بهترین نتایج ممکن استفاده کنید.

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
موفقیت آمیز بود!

به زودی همکاران ما طی 72 ساعت آینده با شما تماس خواهند گرفت.