سامانه حقوقی عدلاک

بهترین وکلای دادگستری مشهد

051-38676422

مشاوره حقوقی

چطور می‌توان برای شکایت از ضامن سفته اقدام کرد؟

چه زمانی می‌توان اقدام به شکایت از ضامن سفته کرد؟ مفهوم ضمانت سفته چیست؟ سفته در بازار چه کاربردی دارد؟ سفته یکی از اسناد تجاری است که برای مبادله و ضمانت میان افراد رد و بدل می‌شود. درصورتی‌که تنظیم این سند اصولی و درست باشد، برای طرفین معامله مزایای بسیاری دارد.

ضامن سفته مانند صادرکننده چک است. به این معنا که در قبال سفته خود مسئولیت قانونی دارد. ارائه‌دهنده سفته، امضای خود را دو بار پشت سفته میزند. معنای این کار تضمین دادن به طرف مقابل است. این ضمانت و امضا یک مسئولیت قانونی ایجاد می‌کند و درصورتی‌که صادرکننده سفته به تعهد خود عمل نکند، امکان شکایت از ضامن سفته برای جبران خسارت وجود خواهد داشت. 

برای انجام مشاوره حقوقی تلفنی و حضوری درباره ضامن سفته و شکایت کلیک کنید.

شکایت از ضامن سفته

گفتیم که ضامن سفته در قبال پرداخت آن مسئول است و چنانچه دارنده سفته بدهی موردنظر را نپردازد، ضامن مسئول خواهد بود. این یعنی ضامن سفته تعهد دارد که در صورت عدم پایبندی صادرکننده سفته به تعهدات خود، خسارات را جبران کند. برای این کار دریافت‌کننده سفته می‌تواند اقدام به شکایت از ضامن سفته بنماید و به صورت قانونی شکایت را مطرح کند.

 برای این کار شما به مشورت با یک وکیل کیفری نیاز خواهید داشت تا با بررسی مدارک موجود، یک دادخواست اصولی برای شما تنظیم نماید. برای انجام مشاوره حقوقی تلفنی و حضوری با همکاران ما در سامانه حقوقی عدلاک می‌توانید از طریق شماره تلفن‌های درج شده در این صفحه اقدام کنید. همچنین می‌توانید به صورت آنلاین با بهترین وکیل کیفری مشورت کنید و درخواست تنظیم دادخواست آنلاین برای پرونده خود داشته باشید. در ادامه درباره مراحل شکایت از ضامن سفته بیشتر صحبت خواهیم کرد.

برای شکایت از سفته نکول شده باید به یک مسئله مهم دقت کنید و آن تاریخ سفته است. اگر سررسید سفته فرا برسد و هزینه آن توسط صادرکننده پرداخت نشود، شما می‌توانید از ضامن شکایت کنید؛ اما برای این کار باید حداکثر تا 10 روز از زمان سررسید سفته اقدام کنید و اموال صادرکننده سفته را بابت بدهی توقیف نمایید. اگر این مدت سپری شود دیگر امکان توقیف اموال وجود ندارد. از طرف دیگر دارنده سفته این حق را دارد که ظرف یک سال از زمان سررسید، از ضامن سفته به صورت رسمی در مراجع قضایی شکایت نماید.

برای این کار لازم است یک سری مدارک از جمله اظهارنامه، واخواست سفته و کپی و اصل سفته را تهیه کنید و آن را به نزدیک‌ترین دادگاه در محل زندگی خود یا خوانده تحویل دهید. 

برای انجام مشاوره حقوقی تلگرامی و آنلاین کلیک کنید.

شکایت از ضامن سفته

مسئولیت رسیدگی به سفته‌ها براساس مبلغ درج شده در سفته معین می‌شود. اگر مبلغ سفته شما کم باشد شورای حل اختلاف به این مسئله رسیدگی خواهد کرد؛ اما چنانچه سفته مبلغ بالایی داشته باشد شکایت از ضامن سفته باید از طریق دادگاه پیگیری شود. در این حالت ابتدا صادرکننده سفته به دادگاه احضار می‌شود و برای این فرد قرار تأمین صادر می‌گردد. سپس جلسه رسیدگی به پرونده برگزار می‌شود.

درصورتی‌که دارنده سفته بتواند در این جلسه رسیدگی ادعای خود را اثبات کند، ضامن سفته باید عین مال را به او بپردازد. درصورتی‌که ضامن داوطلبانه آن را نپردازد، دادگاه با توقیف اموال وی، خسارت را جبران می‌کند. درصورتی‌که دارنده سفته ادعای اعسار کند دادگاه بدهی او را قسط بندی خواهد کرد.

شرایط قانونی مطالبه وجه سفته

چه مدارکی برای شکایت سفته احتیاج داریم؟ برای اینکه از ضامن سفته شکایت کنید باید این مدارک را به دادگاه ارائه کنید:

1-    کپی اظهارنامه

2-    ارائه گواهی ابلاغ

3-    ارائه واخواست سفته

–    سایر اسناد و مدارک برای اثبات حقانیت فرد در دادگاه مانند اقرار طرف مقابل، شهادت شاهدان و هر چیزی که قاضی را در زمینه مورد نظر به یقین برساند. 

ضمانت

دادگاه کیفری با بررسی پرونده، تخلف صادرکننده سفته را مورد بررسی قرار می‌دهد و این بررسی ممکن است زمان‌بر باشد. شکایت از صادرکننده سفته ممکن است مدت زیادی طول بکشد. این بستگی دارد که پرونده شما در دادگاه دنبال شود یا شورای حل اختلاف به آن رسیدگی کند. هر پرونده شرایط خاص خود را دارد که این شرایط روی مدت رسیدگی اثرگذار می‌باشد. برای سرعت بخشیدن به روند پرونده لازم است که با یک وکیل حقوقی یا کیفری مشورت کنید تا با مسائل قانونی این حوزه بیشتر آشنا شوید.

به اجرا گذاشتن سفته

برای واخواست یک سفته یک سری مراحل قانونی باید دنبال شود. طرح شکایت از صادرکننده سفته می‌تواند برای فرد هزینه داشته باشد و میزان این هزینه بستگی به مراحل رسیدگی دارد.

زمانی که فردی پشت سفته‌ای را امضا می‌کند در حقیقت ضامن سفته می‌شود و در قبال آن مسئولیت پیدا می‌کند. چنانچه صادرکننده سفته نتواند در زمان مشخص این مبلغ را بپردازد، این امضا برای او مسئولیت حقوقی ایجاد می‌کند.

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
موفقیت آمیز بود!

به زودی همکاران ما طی 72 ساعت آینده با شما تماس خواهند گرفت.