سامانه حقوقی عدلاک

بهترین وکلای دادگستری مشهد

051-38676422

مشاوره حقوقی

شکایت از خشونت خانگی (شکایت از ضرب و شتم)

وکیل شکایت از خشونت خانگی: یکی از پرونده‌های پرتکرار حقوق خانواده زمانی است که افراد قربانی خشونت خانگی توسط شوهر خود می‌شوند. شکایت از ضرب و شتم یا شکایت از شوهر برای کتک زدن همسر یکی از مواردی است که به کرات در دادگاه خانواده دیده می‌شود.

ضرب و شتم و خشونت خانگی به این معنا است که فرد علیه دیگری مرتکب خشونت شود یا او را بزند یا …باید به یاد داشته باشید که شما می‌توانید در هر ساعت از شبانه روز برای شکایت از خشونت خانگی به کلانتری یا دادسرا مراجعه کنید و شکایت خود را ثبت کنید؛ اما نباید فراموش کنید که برای این کار باید در اولین فرصت اقدام کنید؛ یعنی زمانی که آثار و صدمات برجا مانده باشد. مراحل شکایت از خشونت خانگی نیاز به در دست داشتن مدارک دارد و برای اثبات وقوع جرم فرد آسیب دیده به پزشکی قانونی فرستاده می‌شود تا پزشکی قانونی با بررسی جراحات میزان آسیب را تایید کرده و ثبت نماید.

بسیاری از افراد بیان می‌کنند که زندگی خصوصی زوجین به خود آنها مرتبط است و از اصطلاح چهاردیواری اختیاری استفاده می‌کنند؛ اما باید بدانید که این فقط حرف است. خشونت و ضرب و جرح در هر شرایطی جرم است. به عبارتی هرگونه آسیب و صدمه زدن به دیگران که باعث ایجاد کبودی، درد، خونریزی، ورم یا پارگی و شکستگی شود جرح حساب می‌شود. تفاوتی نمی‌کند که این آسیب توسط زن به شوهر وارد شده باشد یا شوهر به زن. فرد آسیب دیده می‌تواند بابت این آسیب شکایت طرح کند. برای انجام درست و اصولی این شکایت بهتر است یک مشاوره حقوقی تلفنی و حضوری با همکاران ما در سامانه حقوقی عدلاک مشورت کنید.

 چنانچه مردی عامدانه همسر خود یا افراد دیگر را کتک بزند و اقدام به خشونت و فحاشی کند، زن می‌تواند با استناد به مدارک قانونی شکایت کند و با استناد به همان شکایت درخواست طلاق نماید. حتی در آسیب‌های شدید خانم می‌تواند تقاضای دریافت دیه یا مجازات‌های قانونی دیگر را نیز داشته باشد. (این مسئله متقابل است و اگر خانم نیز مرتکب چنین خشونتی شود قابل پیگیری قانونی می‌باشد)

برای انجام مشاوره حقوقی تلفنی و حضوری کلیک کنید.

وکیل پایه یک دادگستری در مشهد - مشاوره حقوقی

گفتیم که اگر مردی همسر خود را موجب ضرب و شتم قرار دهد، خانم باید در اولین فرصت به پزشکی قانونی مراجعه کند تا آثار جرم ثبت شود و سپس به صورت قانونی شکایت نماید. برای ثبت شکایت خشونت خانگی می‌توانید به کلانتری مراجعه کنید. مدارک لازم برای این کار شامل شناسنامه و کارت ملی می‌باشد و همچنین مدرک پزشکی قانونی می‌باشد.

گفتیم که برای شکایت به دلیل ضرب و شتم باید به دادسرا یا کلانتری مراجعه کنید. شما می‌توانید در ساعت‌های اداری و غیر اداری برای شکایت به کلانتری مراجعه کنید. حال بیایید مراحل شکایت از شوهر را بررسی کنیم.

  1. مراجعه کردن به کلانتری و دادسرا برای ثبت شکایت
  2. ارائه کردن مدارک شناسایی مانند شناسنامه، کارت ملی، صورت‌جلسه شکایت نیروی انتظامی، شهادت و …
  3. تکمیل کردن پرونده و ارجاع دادن آن به دادگاه
  4. فرستادن زن برای معاینه به پزشکی قانونی توسط کلانتری
  5. ارسال پرونده و نظریه پزشکی قانونی به دادسرا
  6. فرستادن احضاریه برای طرفین برای حضور در دادگاه
  7. تکمیل پرونده و گرفتن اقرار از شوهر
  8. صدور رای نهایی توسط قاضی

توصیه ما این است قبل از هر اقدام قانونی با یک وکیل خانواده مشورت کنید تا شما را راهنمایی کند که بهترین مسیر را برای پیگیری حقوق قانونی خود انتخاب کنید.

برای انجام مشاوره حقوقی تلگرامی و آنلاین کلیک کنید.

شکایت از ضرب و شتم

 چنانچه شوهری اقدام به ضرب و جرح همسرش کند خانم می‌تواند با داشتن مدارک قانونی برای طلاق اقدام کند. در کنار آن آسیب زدن به همسر می‌تواند منجر به پرداخت دیه، زندان و قصاص گردد و میزان این مجازات توسط قاضی مشخص می‌شود.

طبیعی است که میزان دیه براساس آسیب مشخص می‌شود و مابقی موارد نیز به تشخیص قاضی خواهد بود.قانون حمایت از خانواده خشونت و کتک زدن زن را مصداق عسر و حرج می‌داند و این یکی از عوامل دوازده‌گانه‌ای است که به زن حق جدایی می‌دهد. 

زمانی که خانمی توسط شوهرش مورد آسیب واقع می‌شود باید برای ثابت کردن آن به پزشکی قانونی برود. این کار باید در اولین فرصت انجام شود تا آسیب‌های وارده مشخص باشد؛ یعنی خانم باید بلافاصله به کلانتری و پزشکی قانونی مراجعه کند و توسط آنها به پزشکی قانونی ارجاع داده شود.همچنین چنانچه واقعه در حضور شاهد یا شاهدینی رخ داده باشد شهادت این شاهدان بسیار مثمر ثمر است. این احتمال وجود دارد که خشونت در حضور فردی رخ داده باشد یا اینکه همسایگان شاهد این دعوا باشند یا صدای آن را شنیده باشند. گرفتن شهادت از این شاهدین می‌تواند به روند شکایت از شوهر بابت خشونت خانگی کمک کند و پرونده را سریع‌تر به نتیجه برساند. 

دیه کتک زدن همسر

در صورتی که خانمی اقدام به شکایت از شوهر بابت خشونت خانگی بنماید، مجازات‌های مختلفی برای او مشخص می‌شود؛ مثلاً آسیب وارد شده به خانم اگر منجر به کبودی یا شکستگی شود دیه مشخصی دارد و میزان این دیه در لیست سالانه قوه قضاییه مشخص شده است. سیاه شده آثار کتک موجب پرداخت شش هزارم دیه کامل به زن می‌باشد و کبودی نیز سه هزارم دیه کامل را دارد. در این زمینه حکم خشونت جنسی و موارد دیگر نیز با توجه به تشخیص پزشکی قانونی معین می‌شود. 

خشونت خانگی و کتک زدن همسر عملی زشت و شرم‌آور است. شکایت‌های خانگی بسیاری در این موارد دیده می‌شود. اگر میزان آسیب کم باشد و شوهر پشیمان شود بهتر است از همسر خود عذرخواهی کند و دل او را به دست بیاورد. در غیر این صورت خانم می‌تواند از طریق قانونی اقدام نماید.

اثبات خشونت خانگی می‌تواند به دو طریق انجام شود اول اقرار و اعتراف مرد و دوم شهادت شاهدین (دوستان و همسایگان)

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
موفقیت آمیز بود!

به زودی همکاران ما طی 72 ساعت آینده با شما تماس خواهند گرفت.