برای شکایت از مزاحمت تلفنی چه باید کرد؟ مزاحمت تلفنی چه زمانی جرم محسوب میشود؟ در حقیقت مزاحمت تلفنی زمانی جرم محسوب میشود که این عمل به صورت مکرر انجام شود. برای شکایت از مزاحمت تلفنی دو روش وجود دارد. اول اینکه فرد با مراجعه به دادسرای محل زندگی خود اعلام شکایت کند و دوم اینکه فرد به مخابرات محل زندگی خود مراجعه کند و اقدام به شکایت از مزاحمت تلفنی نماید.
- در این مقاله میخوانید:
- مزاحمت تلفنی در قانون
- فحاشی و افترا
- مجازات جرم مزاحمت تلفنی چیست؟
- شکایت از مزاحمت تلفنی
تا همین بیست، سی سال پیش، تلفن همراه در جامعه بسیار کم دیده میشد. حتی بخش زیادی از جامعه تا تلفن ثابت هم نداشتند. تلفن همراه در ابتدا یک وسیله لوکس برای افراد خاص، تاجرین و … بود که صرفاً تماس گرفتن را با طرف مقابل امکانپذیر میکرد. بعد از آن کمکم پیام کوتاه یا اس ام اس به تلفنها اضافه شد و امکان ارتباط میان افراد از طریق پیامک فراهم شد. بعد از آن در طی چند سال تلفن همراه عمومی شد.
تماس فوری با تیم حقوقی متخصص در شهر شما
تماس با تلفنهای 09150998001 و 09393106011
مزاحمت تلفنی میتواند از طریق تلفن همراه، تلفن ثابت، پیامک یا هر یک از امکانات مرتبط با تلفن رخ میدهد.
هر چه امکانات ارتباطی پیشرفتهتر شد، ارتباطات راحتتر شد. به عنوان مثال تا همین بیست و چند سال پیش افرادی که یکی از افراد خانواده آنها مهاجرت کرده و در خارج از کشور بودند برای ارتباط با اعضای خانواده خود به سختی اقدام میکردند. چند دقیقه تماس تلفنی با کانادا، آمریکا یا آلمان یا سایر کشورها، هزینههای سنگینی برای افراد داشت؛ اما امروزه شما از طریق برنامههای آنلاین مانند تلگرام، واتساپ و … میتوانید بدون هیچ هزینهای ساعتها و هر روز با عزیزان خود در ارتباط باشید.

با این حال این پیشرفت در ارتباطات و فناوری موجب نشد که همه افراد به درستی از آنها استفاده کنند؛ اما بعضی از افراد معلومالحال از امکانات و فناوری برای از بین بردن آرامش و آسایش افراد استفاده میکنند و ایجاد مزاحمت میکنند. این مزاحمت از طریق تلفن جرم محسوب میشود؛ بنابراین چنانچه فردی از طریق تماس تلفنی با پخش اخبار دروغین یا تماسهایی دلیل موجب ترس، نگرانی یا استرس دیگران گردد و آرامش و آسایش آنها را به هم بریزد مرتکب جرم شده است.
درصورتیکه فردی به هر نحو برای شما ایجاد مزاحمت تلفنی کرد، میتوانید از طریق قانونی او را پیگیری کنید و شکایت مطرح کنید. در این مقاله قصد داریم درباره شکایت از مزاحمت تلفنی صحبت کنیم.
مزاحمت تلفنی در قانون
حال بیایید ببینیم مزاحمت تلفنی در قانون چطور تعیین شده است؟ ارسال کردن پیام و تماس چه زمانی جرم محسوب میشود؟ یکی از شرایط جرم بودن مزاحمت مکرر بودن آن در یک زمان مشخص است. بهگونهای که تماس تلفنی یا ارسال پیامک باعث از بین رفتن آسایش فرد شود؛ مثلاً تماسهای پشت سر هم یا پیامهای حاوی الفاظ نامناسب، توهین، تهدید و … اگر به صورت متناوب نباشد مصداق جرم محسوب نمیشود.
در بعضی موارد دیده شده که تماس مزاحم برای انتقال اخبار دروغ است؛ مثلاً به دروغ به فرد اطلاع میدهند که یکی از نزدیکانش دچار حادثه شده یا اینکه مغازه اش مورد سرقت قرار گرفته یا هر خبر دروغی که موجب ترس و از بین رفتن آسایش و دعوا و … شود و در خانواده ایجاد آشوب و بلوا کند.
دقت کنید پخش اخبار دروغ در برخی موارد میتواند موجب آشوب شود؛ مثلاً خبر دروغ سرقت یا مرگ یک نفر میتواند موجب سکته یک نفر شود یا اینکه موجب ایجاد ضرر مادی شود. در این حالت قربانی میتواند با ارائه کردن دادخواست به دادگاه و ارائه مدارک مستدل، مطالبه ضرر و زیان کند و چنانچه مزاحمت منجر به مرگ کسی شود امکان قصاص نیز وجود دارد.
مجازات تهدید و فحاشی جلوی منزل دیگران چیست؟
برای انجام مشاوره حقوقی تلفنی و حضوری کلیک کنید.

فحاشی و افترا
از طرفی دیده شده افرادی از طریق تلفن اقدام به فحاشی یا تهمت میکنند. باید بدانید چنانچه مزاحم مرتکب تهمت، افترا، تهدید یا … گردد برای چنین فردی بیشترین میزان مجازات در نظر گرفته میشود و شاکی میتواند با طرح شکایت از مزاحمت تلفنی دادخواست اعاده حیثیت مطرح نماید.
ماده 131 قانون مجازات اسلامی بیان میدارد:
در جرائم موجب تعزیر هرگاه رفتار واحد، دارای عناوین مجرمانه متعدد باشد، مرتکب به مجازات اشد محکوم میشود.
جرم مزاحمت تلفنی نیز مشمول همین مسئله میشود؛ بنابراین چنانچه مزاحمت فرد همراه با توهین و تهدید یا افترا باشد، صرف تهدید موجب تحقق جرم میشود. جرم مزاحمت تلفنی غیرقابل گذشت است اما چنانچه مرتکب بتواند به نحوی رضایت شاکی را جلب کند در جرم او تخفیف داده خواهد شد.
مجازات جرم مزاحمت تلفنی چیست؟
بیایید ببینیم قانون برای مزاحمت تلفنی چه مجازاتی مشخص کرده است.
ماده 641 قانون مجازات اسلامی بیان میدارد:
هر گاه کسی به وسیله تلفن یا دستگاه های مخابراتی دیگر برای اشخاص ایجاد مزاحمت نماید علاوه بر اجرای مقررات خاص شرکت مخابرات، مرتکب به حبس از پانزده روز تا سه ماه محکوم خواهد شد.
در ماده 14 قانون تاسیس شرکت مخابرات ایران چنین بیان شده است:
هرکس وسیله مخابراتی خود را وسیله مزاحمت دیگری قرار دهد یا با عمد و سوء نیت ارتباط دیگری را مختل کند برای بار اول پس از کشف، ارتباط تلفنی او به مدت یک هفته همراه با اخطار کتبی قطع و تجدید ارتباط مستلزم پرداخت هزینههای مربوطه خواهد بود. برای بار دوم پس از کشف ارتباط تلفنی او به مدت سه ماه همراه با اخطار کتبی قطع و تجدید ارتباط مستلزم تقاضای مشترک و پرداخت هزینههای مربوط خواهد بود و برای بار سوم شرکت ارتباط تلفنی او را به طور دائم قطع و اقدام به سلب امتیاز از او میکند.
اگر فردی با سیم کار فرد دیگری اقدام به ایجاد مزاحمت برای دیگران کند، چنانچه شاکی پیگیری نماید و از طریق قانونی اعلام مزاحمت پیامکی یا تلفنی کند. اخطار برای صاحب سیم کارت فرستاده میشود و در این حالت آن شخص باید اثبات کند که سیم کارت در زمان مزاحمت دست خودش نبوده است.
در صورتی که فرد مزاحم همراه با مزاحمت به توهین و افترا یا تهدید طرف مقابل نیز اقدام کند یا هر عمل مجرمانه دیگری انجام دهد، برای چنین فردی بیشترین میزان مجازات تعیین میشود.
برای انجام مشاوره حقوقی تلگرامی و آنلاین کلیک کنید.

شکایت از مزاحمت تلفنی
برای شکایت از جرم مزاحمت تلفنی شاکی باید با مراجعه به دادسرای محل وقوع جرم یا مراجعه به مخابرات محل زندگی خود، وقوع جرم مزاحمت تلفنی را اطلاع سانی کند. تا مشخص شود که اصولا جرم مزاحمت تلفنی رخ داده است یا خیر.
اگر وقوع مزاحمت تایید شد، شاکی باید به مخابرات محل زندگی خودش مراجعه کند و فرم درخواست کشف مزاحمت تلفنی را تکمیل کند.
فرم را پر کرده و تحویل دهید. در این حالت برای فرد روی تلفن یک نرم افزار فعال میشود و بعد از آن به مشترک آموزش میدهند که هر زمان فرد مزاحم با او تماس گرفت با فشردن یک کد خاص، شماره مزاحم را ثبت کند.
چنانچه در مدت 24 ساعت مزاحم ارتباط برقرار کرد و کد توسط گیرنده تماس وارد شد برای مزاحم از طرف مخابرات اخطاریه ارسال میشود.
مجازات این جرم به این ترتیب مشخص شده است
- در دفعه اول قطع تلفن مزاحم به مدت یک هفته
- دفعه دوم قطع تلفن تا سه ماه
- در سومین بار سلب امتیاز خط تلفن از مرتکب
تماس فوری با تیم حقوقی متخصص در شهر شما
تماس با تلفنهای 09150998001 و 09393106011