مجازات نگهداری و حمل مواد مخدر در قانون چیست؟ ساختهشدهترین مواد مخدری که امروزه در دنیا شناخته میشود شیشه و هروئین میباشند. باید بدانید که هروئین از نظر قدرت ده برابر قویتر از مورفین است. هروئین یکی از مشتقات تریاک است که از تقطیر کردن تریاک ایجاد میشود. باید بدانید که تقریباً از هر دو کیلوگرم مورفین، یک کیلوگرم هروئین ایجاد میشود. برای تهیه کردن یک کیلوگرم هروئین، به بیست کیلوگرم تریاک نیاز است.
عوارض مصرف هروئین
مصرف هروئین عوارض و نتایج مختلفی برای فرد دارد که از مشهورترین آنها میتوان به نشئگی، شادی، سرمستی، ایجاد استرس و اضطراب، از بین رفتن تعادل، خوابآلودگی و مواردی از این دست میباشد.
برای انجام مشاوره حقوقی تلفنی و حضوری با همکاران ما در سامانه حقوقی عدلاک کلیک کنید.

شیشه
شیشه یا مت آمفتامین یکی از داروهای محرک است. این ماده در بازار با نامهای مختلفی شناخته میشود که از جمله نامهای آن میتوان به شیشه، کریستال و یخ اشاره کرد. مصرف این دارو، درد شدیدی ایجاد میکند. مدت تأثیر آن بین دو تا چهار ساعت است. این ماده مخدر میتواند از نظر تزریقی، خوراکی و تدخین استفاده شود.
مصرف این ماده مخدر آسیبهای جبرانناپذیری روی جسم و روح افراد دارد از جمله این موارد میتوان به افزایش فشارخون و ضربان قلب، تحریکپذیری، کاهش اشتها، بیخوابی، توهم، تشنج و حتی مرگ میتواند باشد.
چنانچه به هر نحو درگیر جرائم مرتبط با مواد مخدر شدید، برای آگاهی از مجازات نگهداری و حمل مواد مخدر هرویین و شیشه با یک وکیل مواد مخدر یا متخصص کیفری ارتباط برقرار کنید.
همکاران ما در سامانه حقوقی عدلاک آماده حمایت و پشتیبانی از حقوق شما عزیزان هستند.
مجازات نگهداری و حمل مواد مخدر هرویین و شیشه
در قانون اصطلاح قانون مبارزه با مواد مخدر که در سال 1376 تصویب شده است، دو دیدگاه قانونی مختلف در زمینه مواد مخدر مشخص شده است.
ماده 4 قانون اصلاح قانون مبارزه با مواد مخدر بیان میدارد:
ماده۴ـ هر کس بنگ، چرس، گراس، تریاک، شیره، سوخته، تفاله تریاک و یا دیگر مواد مخدر یا روانگردانهای صنعتی غیر داروئی که فهرست آنها به تصویب مجلس شورای اسلامی میرسد را به هر نحوی به کشور وارد و یا به هر طریقی صادر یا ارسال نماید یا مبادرت به تولید، ساخت، توزیع یا فروش کند یا در معرض فروش قرار دهد با رعایت تناسب و با توجه به مقدار مواد مذکور به مجازاتهای زیر محکوم میشود: (اصلاحی مصوب ۱۳۸۹/۰۵/۰۹)
۱ ـ تا پنجاه گرم، تا چهار میلیون ریال جریمه نقدی و تا پنجاه ضربه شلاق/ جزای نقدی مندرج در این ماده به موجب مصوبه مورخ ۱۳۹۹/۱۲/۲۵ هیات وزیران به شصت (۶۰.۰۰۰.۰۰۰) میلیون ریال تعدیل شد.
۲ـ بیش از پنجاه گرم تا پانصد گرم، از چهار میلیون تا پنجاه میلیون ریال جریمه نقدی و بیست تا هفتاد و چهار ضربه شلاق و درصورتیکه دادگاه لازم بداند تا سه سال حبس/ جزای نقدی مندرج در این ماده به موجب مصوبه مورخ ۱۳۹۹/۱۲/۲۵ هیات وزیران به شصت (۶۰.۰۰۰.۰۰۰) تا صد و پنجاه (۱۵۰.۰۰۰.۰۰۰) میلیون ریال تعدیل شد.
۳ ـ بیش از پانصد گرم تا پنج کیلوگرم، از پنجاه میلیون تا دویست میلیون ریال جریمه نقدی و پنجاه تا هفتاد و چهار ضربه شلاق و سه تا پانزده سال حبس/ جزای نقدی مندرج در این ماده به موجب مصوبه مورخ ۱۳۹۹/۱۲/۲۵ هیات وزیران به صد و پنجاه (۱۵۰.۰۰۰.۰۰۰) تا ششصد (۶۰۰.۰۰۰.۰۰۰) میلیون ریال تعدیل شد.
برای انجام مشاوره حقوقی تلگرامی و آنلاین با همکاران ما در سامانه حقوقی عدلاک کلیک کنید.

ماده 8 قانون اصطلاح قانون مبارزه با مواد مخدر بیان میدارد:
۴ـ بیش از پنج کیلوگرم، اعدام و مصادره اموال ناشی از همان جرم.
تبصره ـ هرگاه محرز شود مرتکبین جرائم موضوع بند ۴ این ماده برای بار اول مرتکب این جرم شده و موفق به توزیع یا فروش آنها هم نشده و مواد، بیست کیلو یا کمتر باشد دادگاه با جمع شروط مذکور آنها را به حبس ابد و هفتاد و چهار ضربه شلاق و مصادره اموال ناشی از همان جرم مینماید
ماده۴ـ هر کس بنگ، چرس، گراس، تریاک، شیره، سوخته، تفاله تریاک و یا دیگر مواد مخدر یا روانگردانهای صنعتی غیر داروئی که فهرست آنها به تصویب مجلس شورای اسلامی میرسد را به هر نحوی به کشور وارد و یا به هر طریقی صادر یا ارسال نماید یا مبادرت به تولید، ساخت، توزیع یا فروش کند یا در معرض فروش قرار دهد با رعایت تناسب و با توجه به مقدار مواد مذکور به مجازاتهای زیر محکوم میشود: (اصلاحی مصوب ۱۳۸۹/۰۵/۰۹)
۱ ـ تا پنجاه گرم، تا چهار میلیون ریال جریمه نقدی و تا پنجاه ضربه شلاق/ جزای نقدی مندرج در این ماده به موجب مصوبه مورخ ۱۳۹۹/۱۲/۲۵ هیات وزیران به شصت (۶۰.۰۰۰.۰۰۰) میلیون ریال تعدیل شد.
۲ـ بیش از پنجاه گرم تا پانصد گرم، از چهار میلیون تا پنجاه میلیون ریال جریمه نقدی و بیست تا هفتاد و چهار ضربه شلاق و درصورتیکه دادگاه لازم بداند تا سه سال حبس/ جزای نقدی مندرج در این ماده به موجب مصوبه مورخ ۱۳۹۹/۱۲/۲۵ هیات وزیران به شصت (۶۰.۰۰۰.۰۰۰) تا صد و پنجاه (۱۵۰.۰۰۰.۰۰۰) میلیون ریال تعدیل شد.
۳ ـ بیش از پانصد گرم تا پنج کیلوگرم، از پنجاه میلیون تا دویست میلیون ریال جریمه نقدی و پنجاه تا هفتاد و چهار ضربه شلاق و سه تا پانزده سال حبس/ جزای نقدی مندرج در این ماده به موجب مصوبه مورخ ۱۳۹۹/۱۲/۲۵ هیات وزیران به صد و پنجاه (۱۵۰.۰۰۰.۰۰۰) تا ششصد (۶۰۰.۰۰۰.۰۰۰) میلیون ریال تعدیل شد.. در اوزان بالای بیست کیلوگرم مرتکبین تحت هر شرایطی اعدام میشوند.
مجازات نگهداری و حمل مواد مخدر شیشه و هروئین
در ماده 8 قانون مبارزه با مواد مخدر جرائم مختلفی مشخص شده است. از جمله این جرائم میتوان به ساخت و تولید مواد مخدر، توزیع مواد مخدر، وارد کردن و صادر کردن مواد مخدر، خرید و فروش و ارسال مواد مخدر یا نگهداری و پنهان کردن مواد مخدر میباشد.
در صورت ارتکاب این جرائم، در تعیین مجازات، میزان خلوص مواد مخدر را در تعیین مجازات در نظر میگیرند. مجازات مشخص شده برای نگهداری و حمل مواد مخدر متفاوت است. این مجازات در مورد شیشه و هروئین به این صورت است.
- کمتر از 5 سانتی گرم شیشه و هروئین، از پانصد هزار ریال تا یک میلیون ریال جریمه نقدی و بیست تا پنجاه ضربه شلاق مجازات خواهد داشت.
- مجازات بیشتر از پنج سانتی گرم تا یک گرم مواد مخدر، از دو میلیون تا شش میلیون ریال جریمه نقدی و سی تا هفتاد ضربه شلاق مجازات دارد.
- مجازات حمل و نگهداری بیشتر از یک گرم تا چهار گرم مواد مخدر، از هشت میلیون تا بیست میلیون ریال جریمه نقدی و بین دو تا پنج سال حبس و سی تا هفتاد ضربه شلاق میباشد.
- مجازات بیشتر از چهار گرم تا پانزده گرم مواد مخدر، از بیست میلیون تا چهل میلیون ریال جریمه نقدی و پنج تا هشت سال حبس و از سی تا هفتاد و چهار ضربه شلاق میباشد.
- مجازات حمل و نگهداری بیشتر از پانزده گرم تا سی گرم مواد مخدر، از چهل میلیون تا شصت میلیون ریال جریمه نقدی و ده تا پانزده سال حبس و سی تا هفتاد و چهار ضربه شلاق میباشد.
- مجازات حمل و نگهداری بیشتر از سی گرم مواد مخدر شیشه و هروئین اعدام و مصادره اموال ناشی از همان جرم است.
همینطور که میبینید در تعیین مجازات برای این جرم حتی یک گرم از ماده مخدر نیز جرم انگاری شده است.

ماده 1 و 2 قانون اصلاح قانون مبارزه با مواد مخدر
ماده ۱- اعمال زیر جرم است و مرتکب به مجازاتهای مقرر در این قانون محکوم میشود:
۱- کشت خشخاش و کوکا مطلقاً و کشت شاهدانه به منظور تولید مواد مخدر یا روانگردانهای صنعتی غیر داروئی.
۲- واردکردن، ارسال، صادر کردن و تولید و ساخت انواع مواد مخدر یا روانگردانهای صنعتی غیر داروئی.
۳- نگهداری، حمل، خرید، توزیع، اخفا، ترانزیت، عرضه و فروش مواد مخدر یا روانگردانهای صنعتی غیر داروئی.
۴- دایر کردن یا اداره کردن مکان برای استعمال مواد مخدر یا روانگردانهای صنعتی غیر داروئی.
۵- استعمال مواد مخدر یا روانگردانهای صنعتی غیر داروئی به هر شکل و طریق مگر در مواردی که قانون مستثنی کرده باشد.
۶- تولید، ساخت، خرید، فروش، نگهداری آلات و ادوات و ابزار مربوط به ساخت و استعمال مواد مخدر یا روانگردانهای صنعتی غیر داروئی.
۷- فرار دادن یا پناه دادن متهمین، محکومین مواد مخدر یا روانگردانهای صنعتی غیر داروئی که تحت تعقیباند و یا دستگیرشدهاند.
۸- امحا یا اخفا ادله جرم مجرمان.
۹- قرار دادن مواد مخدر یا روانگردانهای صنعتی غیر داروئی یا آلات و ادوات استعمال در محلی به قصد متهم کردن دیگری.تبصره ۱ـ منظور از مواد مخدر در این قانون ، کلیه موادی است که در تصویبنامه راجع به فهرست مواد مخدر مصوب ۱۳۳۸ و اصلاحات بعدی آن احصا یا توسط وزارت بهداشت ، درمان و آموزش پزشکی به عنوان مخدر شناخته و اعلام میگردد.
تبصره ۲ـ رسیدگی به جرائم مواد روانگردانهای صنعتی غیر داروئی تابع مقررات رسیدگی به جرائم مواد مخدر میباشد. (الحاقی مصوب ۱۳۸۹/۰۵/۰۹)
ماده ۲ـ هر کس مبادرت به کشت خشخاش یا کوکا کند و یا برای تولید مواد مخدر یا روانگردانهای صنعتی غیر داروئی به کشت شاهدانه بپردازد علاوه بر امحای کشت، برحسب میزان کشت به شرح زیر مجازات خواهد شد:
۱- بار اول، ده تا صد میلیون ریال جریمه نقدی.
۲- بار دوم، پنجاه تا پانصد میلیون ریال جریمه نقدی و سی تا هفتاد ضربه شلاق.
۳- بار سوم، صد میلیون تا یک میلیارد ریال جریمه نقدی و یک تا هفتاد ضربه شلاق و دوتا پنج سال حبس.
۴- بار چهارم، اعدام.جزای نقدی مندرج در این ماده به موجب مصوبه مورخ ۱۳۹۹/۱۲/۲۵ هیات وزیران بار اول به صد (۱۰۰.۰۰۰.۰۰۰) تا دویست و پنجاه (۲۵۰.۰۰۰.۰۰۰) میلیون ریال و بار دوم به صد (۱۰۰.۰۰۰.۰۰۰) میلیون ریال تا یک میلیارد و پنجاه میلیون ریال (۱.۰۵۰.۰۰۰.۰۰۰) تعدیل شد.
تبصره– هرگاه ثابت شود کشت خشخاش یا کوکا یا شاهدانه به دستور مالک و یا مستأجر ملک و یا قائممقام قانونی آنها صورت گرفته است ، شخص دستوردهنده که سبب بوده است به شرط آنکه اقوی از مباشر باشد، به مجازاتهای مقرر در این ماده محکوم میشود و مباشر که متصدی کشت بوده است ، به ۱۰ تا ۳۰ میلیون ریال جریمه نقدی و پانزده تا چهل ضربه شلاق محکوم خواهد شد.
جزای نقدی مندرج در این ماده به موجب مصوبه مورخ ۱۳۹۹/۱۲/۲۵ هیات وزیران به بیست و پنج (۲۵.۰۰۰.۰۰۰) تا صد (۱۰۰.۰۰۰.۰۰۰) میلیون ریال تعدیل شد.
چنانچه درگیر پرونده مواد مخدر شدید یا گرفتار یکی از جرائم کیفری مرتبط با مواد مخدر شدهاید، با همکاران ما در سامانه حقوقی عدلاک تماس بگیرید. در جرائم مواد مخدر شما به پشتیبانی و حضور یک وکیل کیفری متخصص نیاز دارید، همکاران ما در سامانه حقوقی عدلاک آماده پشتیبانی از شما عزیزان هستند. فراموش نکنید در روزهای سخت ما در کنار شما هستیم.