درباره قوانین خرید و فروش وکالتی اموال چه میدانید؟ بسیاری از معاملهها باید به صورت رسمی ثبت شوند و برای آنها سند تنظیم شود. موارد مختلفی وجود دارد که فروشنده به خریدار وکالت بلاعزل برای فروش میدهد.
- در این مقاله میخوانید:
- تصور نادرست مالکیت با دریافت وکالت بلاعزل در فروش
- فسخ کردن وکالت بلاعزل
- شرط بقای وکالت بعد از فوت موکل
- انجام مورد وکالت توسط فروشنده
- حدوث اختلاف بین فروشنده و خریدار
- توقیف مال بعد از فروش وکالتی
دلیل این کار میتواند نبودن سند رسمی ملک، آماده نبودن سند تفکیکی ملک، فرار کردن از مالیات یا مواردی مانند عجله داشتن فروشنده باشد. درحالیکه مراحل انتقال رسمی سند طولانی است؛ اما باید بدانید که خرید و فروش وکالتی اموال کار خطرناکی است و از آن بدتر دادن وکالت بلاعزل به افراد است. در حقیقت توصیه اکید این است که به هیچکس حتی نزدیکترین فرد خود در زندگی وکالت بلاعزل ندهید. در موارد کاری یک وکالت کاری انتخاب بهتری خواهد بود.
پیشتر در مقالهای به صورت مفصل درباره وکالت بلاعزل و وکالت کاری صحبت کردهایم و خطرات وکالت بلاعزل را مفصل توضیح دادهایم. درصورتیکه برای انجام کار خود باید به فردی از دوستان یا خانواده وکالت دهید، از یک وکیل حقوقی کمک بگیرید تا وکالتنامهای اصولی با رعایت جوانب امنیتی برای شما بنویسد.
تماس فوری با تیم حقوقی متخصص در شهر شما
تماس با تلفنهای 09150998001 و 09393106011

تصور نادرست مالکیت با دریافت وکالت بلاعزل در فروش
بسیاری از افراد اینطور فکر میکنند که اگر از طرف مقابل خود وکالت بلاعزل در فروش ملکی بگیرند، مالک آن ملک شدهاند. باید بدانید این مسئله اشتباه است. وکالت در فروش فقط فرد را در قبال مال مزبور نماینده مالک میکند
به او حق مالکیت نمیدهد؛ بنابراین بهترین راهحل برای این مشکل این است که درصورتیکه تنظیم سند رسمی به هر دلیلی برای طرفین معامله ممکن نباشد و آنها تصمیم بگیرند که معامله وکالتی انجام دهند، در این حالت یک مبایعهنامه میان طرفین تنظیم میشود که مالکیت ملک موجود را به خریدار میدهد.
بنابراین چنانچه وکالتنامه میان طرفین معامله به هر دلیلی فسخ شود، با داشتن مبایعهنامه حق مالکیت از بین نمیرود و فرد میتواند تقاضای دریافت سند رسمی به نام خود داشته باشد.
برای انجام مشاوره حقوقی تلگرامی و آنلاین کلیک کنید.

فسخ کردن وکالت بلاعزل
بعضی از افراد اینطور فکر میکنند که وکالت بلاعزل قابل لغو نیست و همیشه معتبر است اما باید بدانید وکالت اگر درست و اصولی تنظیم شود قابلفسخ است. همچنین وکالت در صورت فوت هر کدام از طرفین یا جنون او باطل میشود. چنانچه خریدار از فروشنده وکالت بلاعزل بگیرد اما میان آنها قرارداد یا مبایعهنامهای ثبت نشده باشد ، در این حالت در صورت فوت فروشنده یا جنون او، وکالت باطل میشود و در این حالت طرف مقابل دیگر حقی در مال نخواهد داشت مگر اینکه بتواند با مدارک و دلایل ثابت کند که مال را خریده است.
همچنین در صورت فوت یا دیوانگی وکیل، درصورتیکه سندی وجود نداشته باشد دیگر ورثه حقی در مال نخواهند داشت؛ بنابراین در این موارد به دریافت وکالتنامه اکتفا نکنید و حتماً یک سند رسمی یا مبایعهنامه میان خود تنظیم کنید . تنظیم کردن قولنامه یا مبایعهنامه با اینکه اعتبار سند رسمی را ندارد اما یک سند معتبر است ؛ بنابراین برای معاملات خود قولنامه بنویسید و حتماً دو شاهد معتبر آن را امضا کنند.
همچنین دقت داشته باشید مبایعهنامه یا قولنامه خطخوردگی و لاک گرفتگی نداشته باشد زیرا این مسئله میتواند اعتبار آن را از بین ببرد. حتی اگر خرید و فروش میان اعضای یک خانواده انجام میشود مثلاً میان پدر و پسر یا برادر با خواهر ، حتماً امضای دو نفر از اعضای خانواده را به عنوان شاهد در پای آن داشته باشید زیرا بدون شاهد اعتباری برای قولنامه وجود نخواهد داشت. در نهایت توصیه ما این است که خریدار در اولین فرصت برای دریافت سند رسمی و قانونی اقدام کند زیرا صدور سند تأییدی قانونی و نهایی بر مالکیت فرد است بنابراین در صورت فوت یا جنون فروشنده، وابستگان او نمیتوانند نسبت به مال مزبور ادعایی داشته باشند.
شرط بقای وکالت بعد از فوت موکل
در خرید و فروش وکالتی اموال گاهی این سؤال مطرح میشود که شرط بقای وکالت پس از فوت موکل چیست؟
همانطور که گفتیم هر نوع وکالت، در صورت فوت یا جنون موکل از بین میرود و هیچ شرط و شروطی هم برای آن نمیماند؛ بنابراین این تصور که با قید کردن شرط در متن وکالت میتوانید وکالت را دائمی کنید اشتباه است.
برای انجام مشاوره حقوقی تلفنی و حضوری کلیک کنید.

انجام مورد وکالت توسط فروشنده
یکی از مواردی که افراد به اشتباه گمان میکنند این است که با دادن وکالت بلاعزل فروشنده تمام حقوق خود به مال را سلب میکند اما در حقیقت وکالت بلاعزل تنها به این معناست که فروشنده حق عزل کردن وکیل را ندارد اما او میتواند همچنان خودش کارها را انجام دهد و به این ترتیب وکالت را بیاثر کند.
برای حل این مشکل تأکید این است که در خرید و فروش وکالتی اموال ، خریدار اقدام به تنظیم مبایعهنامه کند زیرا با تنظیم قرارداد یا مبایعهنامه حق مالکیت فروشنده از بین میرود و بنابراین نمیتواند مال را به دیگران بفروشد و چنانچه مرتکب این عمل شود، فروش مال غیر را انجام داده و میتواند به عنوان کلاهبردار تحت پیگرد قانونی قرار بگیرد.
حدوث اختلاف بین فروشنده و خریدار
از دیگر مشکلاتی که در فروش وکالتی اموال ایجاد میشود زمانی است که بین فروشنده و خریدار وکالت بلاعزل در فروش تنظیم میشود اما بعداً اختلافی رخ میدهد و زمانی که وکیل از وکالت خود برای معامله یا مورد دیگری استفاده میکند، فروشنده منکر آن وکالت میشود و حتی مدعی دریافت پول معامله وکیل میشود.
در این حالت با توجه به اینکه وکیل در این وکالت نماینده فروشنده است و از طرف او اقدام به فروش مال یا ملک میکند، اگر حق دریافت پول در وکالت او ارائه شده باشد، باید پس از دریافت آن وجه را به موکل خود تحویل دهد.همینطور که میبینید در اینجا نیز فروشنده میتواند وکالت بلاعزل را دور بزند و برای خریداری که مال را با وکالت بلاعزل خریده مشکل ایجاد کند .
توقیف مال بعد از فروش وکالتی
مشکل دیگری که در خرید وکالتی وجود دارد زمانی است که فروشنده به افرادی بدهکار است و طلبکاران برای توقیف اموال او اقدام میکنند. ازآنجاییکه مال موردنظر به صورت رسمی و قانونی به نام فروشنده است بنابراین طلبکاران میتوانند آن را در قبال بدهی خود توقیف کنند. به همین دلیل لازم است در این نوع موارد خریدارن مال وکالتی در اولین فرصت برای سند زدن آن مال اقدام کنند.
تماس فوری با تیم حقوقی متخصص در شهر شما
تماس با تلفنهای 09150998001 و 09393106011