نمونه قرارداد موسسین یا هم بنیانگذاران
قرارداد حاضر فیمابین طرفین مذکور در ماده یک این قرارداد و بر مبنای اصل آزادی اراده و رعایت قواعد عمومی قراردادها و با رعایت مواد 10 و 190 و 219 و 220 قانون مدنی و همچنین علم و آگاهی طرفین مطابق مواد ذیل الذکر در شهر …….. در تاریخ …….. منعقد میگردد.
ماده یک: قرارداد حاضر فیمابین مؤسسین ذیل منعقد میگردد.
- : آقا/ خانم ……………….. فرزند ……………. کد ملی ……………. به آدرس ………….. شماره تلفن …………….
- آقا / خانم ……………. فرزند …………….. کد ملی ……………به آدرس ……………… شماره تلفن ………………….
- آقا/خانم ……………. فرزند ……………. کد ملی …………… به آدرس ………… شماره تلفن ……………..
ماده دو: موضوع قرارداد و وصف جزئیات پروژه
موضوع قرارداد عبارت است از تعهد متقابل مؤسسین در قبال یکدیگر جهت بهکارگیری و انجام …………………………………… و گذاردن تمام توان و کوشش فکری و مالی و ………. مؤسسین در تمام مسائل و رسیدن کسب و کار به هدف اصلی مذکور
ماده 3: میزان شرکت و دارایی تعیین شده مؤسسین
مبلغ کل آوردهی مؤسسین به ارزش ……………… ریال جمعاً میباشد.
3-1: آقا / خانم ………………. به میزان ……………. ریال آورده نقدی و تعهد غیر نقدی مشتمل بر ………….. که براساس توافق طرفین ملاک و صاحب ………………. درصد از سهام شرکت شدند.
3-2: آقا / خانم ………….. به میزان …………….. ریال آورده نقدی و غیر نقدی مشتمل بر ………………. که براساس توافق طرفین مالک و صاحب …………………. درصد از سهام شرکت شدند.
3-3: آقا / خانم ……………… به میزان ……………… ریال آورده نقدی و غیر نقدی مشتمل بر ………….. که براساس توافق طرفین مالک و صاحب …………. درصد از سهام شرکت شدند.

ماده 4: میزان مسئولیت و نقش هم بنیانگذاران
هریک از مؤسسین با توجه به علم و تخصص نسبت به پذیرش سمت و مسئولیت مشخص توافق نموده و براساس توافق هریک وظیفه و مسئولیت مشخص را ایفا مینمایند.
4-1: آقا / خانم ………… به عنوان مدیر برای کسب و کار ………………
4-2: آقا / خانم …………. به عنوان مدیر عملیاتی کسب و کار ……………..
4-3: آقا / خانم ………… به عنوان مدیر بازاریابی و کسب و کار
معرفی میگردند.
تبصره یک: هریک از مدیران با تصویب سه چهارم مؤسسین عزل و با همان حدنصاب شخص دیگری از مؤسسین یا شخص خارج از مؤسسین انتخاب میگردد.
تبصره دو: هر یک از مؤسسین صرفاً پس از پذیرفتن سمتهای محوله، نسبت به وظایف و اقدامات آن سمت مسئولیت مطلق دارند.
تبصره سه: هریک از مؤسسین صرفاً در سمت توافق شده اجازهی تصمیمگیری دارند و حق دخالت در امور سایرین ندارند ولی درصورتیکه تصمیم احدی از مؤسسین در حیطهی مدیریت خود موجبات تغییر اساسی در موضوع قرارداد شود نیازمند تصویب حدنصاب موافقت سه چهارم آرای مؤسسین نسبت به سهام ایشان میباشد.
ماده 5: حدنصاب تصمیمگیری
با عنایت به اجماع مؤسسین در مورخ …………… مقرر شد کلیهی تصمیمات مهم و اساسی و اثرگذار نسبت به وضعیت کسب و کار و اصلاحات در خصوص کسب و کار یا قرارداد در همه حال با پیشنهاد یک سوم و با موافقت سه چهارم آرای مؤسسین به نسبت سهم ایشان تصمیم و اتخاذ شود.
ماده 6: تعهدات هیئت مؤسس
6-1: مؤسسین متعهد شدند برای مدت ………. سال از تاریخ انعقاد قرارداد تماموقت و تمام توان خویش را به منظور بهرهبرداری و بهبود کسب و کار به کار برده و تا انقضای این مدت تحت هیچ شرایطی مجاز به ترک کار نمیباشند و در قبال وظایف محوله کوتاهی ننمایند و سپس از انقضای مهلت قرارداد چنانچه هریک از مؤسسین قصد ادامهی همکاری یا عدم انجام همکاری را داشته باشد الزاماً تصمیم خویش را کتباً و …………. ماه قبل از انقضای مهلت به هیئت مؤسس تحویل نماید. نظر مؤسسین در صورت رسیدن به حدنصاب لازمالاجراست.
6-2: در صورت استخدام افراد، هریک از مؤسسین متعهد میشوند به تصویب حدنصاب مقرر در ماده 5 قرارداد برسد.
6-3: هریک از مؤسسین حق انتقال سهام خود را به غیر ندارند مگر اینکه حدنصاب مقرر در ماده 5 این قرارداد آن را تصویب نماید.
6-4: علاوه بر سود هریک از مؤسسین که به نسبت آوردهی اولیه اعم از وجوه مالی یا غیرمالی یا ایدههای جدید بهرهمند میگردند با تصویب حدنصاب مقرر در ماده 5 مؤسسین دستمزد ماهیانه بابت سمتهای اجرایی نیز به مبلغ …………………….. ریال دریافت مینمایند که کاهش یا افزایش آن با تصمیم دو سوم مؤسسین امکانپذیر است.
6-5: هریک از مؤسسین متعهد میشوند نسبت به مراقبت کامل از اموال و متعلقات کسب و کار و حفظ اسرار و اطلاعات مراجعین و نگهداری کلیه تجهیزات و ابزارها و اسناد و مدارک که در اختیار ایشان قرار گرفته بیشترین سعی و تلاش را نموده و در غیر این صورت مسئول جبران هرگونه خسارت وارده ناشی از قصور و تقصیر خود یا اشخاص تحت نظر خود خواهند بود.
6-6: هریک از مؤسسین موظف است در صورت نیاز و ضرورت مأموریتهایی به شهرهای دیگر داشته باشد. حضور یکی از مؤسسین در هر گروه کارشناسی الزامی است.
6-7: مؤسسین متعهد میشوند در صورت نیاز مدارک تحصیلی و شغلی شخصی خود را ارائه نمایند.
6-8: مؤسسین برای پیش بردن هرچه بهتر و کاملتر و رسیدن به مقاصد و اهداف و همچنین بهبود و کیفیت در زمینه کسب و کار برای خود و یا نیروها و کارمندان زیر دستش بایستی دورهها و کلاسهای آموزشی مربوطه را طی کرده و نمرهی قبولی که اعضای مؤسس بر مبنای ماده5 تصویب مینمایند.
6-9: مؤسسین متعهد میشوند در طول دورهی قرارداد به هر نحوی به صورت مستقیم یا غیرمستقیم از اعمالی که به منافع کسب و کار لطمه وارد نماید خودداری نمایند و تمام تلاش خود را در مصالح کسب و کار موضوع قرارداد معطوف نمایند تخلف از تعهد مقرر شده مستلزم پرداخت خسارت با تصمیمگیری مندرج در ماده 5 میباشد.
6-10: مالکیت انحصاری نسبت به تمام داراییهای علمی، نرمافزار و سختافزاری، اطلاعات، اختراعات، مدلها و علائم تجاری ، دانش فنی ، به صورت تماماً یا جزئا، مستقل یا مشترک متعلق به کسب و کار موضوع قرارداد میباشد و هیچ یک از مؤسسین حق ادعای مالکیت نسبت به موارد فوقالذکر ندارد حتی درصورتیکه آوردهی یکی از مؤسسین باشد.
6-11: چنانچه یکی از مؤسسین مدل یا ….یا اختراعی در جهت کسب و کار موضوع قرارداد به هنگام تأسیس آورده، آوردهی ایشان توسط کارشناس مقدم شده و نسبت به آن در سود شرکت سهیم میباشد.
6-12: مؤسسین متعهد شدند نسبت به اسرار کسب و کار امانتدار بوده و حق مطرح نمودن اطلاعات و اسناد و صورت وضعیت اموال مربوط به کسب و کار موضوع قرارداد با سایر افراد به استثناء افراد صلاحیتدار ندارند.
6-13: مؤسسین متعهد شدند نسبت به امضای این قرارداد هیچگونه ممنوعیتی به جهت اشخاص در دستگاههای دولتی و نهادهای تابعه ندارند، در غیر این صورت برای سایر مؤسسین حق فسخ ایجاد شده و شخص متخلف مسئول جبران خسارت میباشد.
ماده 7: اعتبار قرارداد:
این قرارداد از تاریخ از تاریخ انعقاد به مدت ……… سال اعتبار داشته و تمام مؤسسین پس از پایان اعتبار نسبت به تمدید یا خاتمه قرارداد تصمیمگیری نمایند.
ماده 8: شرایط واگذاری سهم:
مؤسسین تا مدت پایان ………… سال حق واگذاری و انتقال به سهم خویش را به غیر ندارند مگر در موارد قهری (مثل فوت یا از کار افتادگی کامل) و براساس تصمیم و تائید حدنصاب ماده 5 هیئت مؤسسین سهم آن به وجه نقد مقدم شده و از کسب و کار خارج میشود یا یک نفر به عنوان نمایندهی قانونی ورثه جایگزین میگردد.
درصورتیکه برای یکی از مؤسسین شرایط ویژه و خارج از ارادهای حادث گردد که ادامهی همکاری را غیرممکن سازد ایشان میتواند با رعایت اصل محرمانگی اطلاعات از ادامهی همکاری انصراف دهد.
ماده 9: ضمانت نقض تعهدات مؤسسین
در صورت نقض هریک از تعهدات مؤسسین در این قرارداد یا ارتکاب به جرائم از قبیل فساد مالی یا اخلاقی، خیانت در امانت، سرقت، کلاهبرداری، افشای اطلاعات محرمانه کسب و کار جدای از مسئولیت کیفری قضایی، هیئت مؤسس نسبت به استمرار همکاری یا اخراج ایشان تصمیمگیری و مبلغی به عنوان جبران خسارت تعیین نموده بایستی متخلف ملزم به پرداخت میباشد.
ماده 10:حق اختلاف:
تمامی اختلافات ناشی از این قرارداد در مرحلهی نخست از طریق مذاکره میان مؤسسین حل و فصل میگردد. درصورتیکه در جلسهی هیئت مؤسس اختلاف ادامه داشت به مرجع قضایی محول میگردد.
ماده 11: نُسخ
این قرارداد در ………… نسخه و یازده ماده با اعتبار واحد هر نسخه تنظیم شده و به امضای مؤسسین و شهود رسیده و برای طرفین لازمالاجراست.
امضاء و اثرانگشت مؤسس اول | امضاء و اثرانگشت مؤسس دوم |
امضاء و اثرانگشت مؤسس سوم | امضاء و اثرانگشت مؤسس چهارم |
امضا و اثرانگشت شهود

وکیل تنظیم قرارداد موسسین
این تنها یک نمونه از قرارداد موسسین شرکت هاست که در این بخش بیان کردیم. امیدواریم به شما کمک کند که در تنظیم قرارداد موسسین موارد اصولی را زیر نظر بگیرید. برای تنظیم اصولی چنین قراردادهایی بهتر است از یک وکیل متخصص کمک بگیرید تا یک قرارداد اصولی برای شما تنظیم شود.به این ترتیب میتوانید نسخ مختلفی از قرارداد داشته باشید و برای افراد ضمانت نقض تعهدات مناسب در نظر بگیرید.
تماس فوری با تیم حقوقی متخصص در شهر شما تماس با تلفنهای 09150998001 و 09393106011
برای انجام مشاوره حقوقی تلفنی و حضوری با همکاران ما در سامانه حقوقی عدلاک کلیک کنید.
برای انجام مشاوره حقوقی تلگرامی و آنلاین با همکاران ما کلیک کنید.