سامانه حقوقی عدلاک

بهترین وکلای دادگستری مشهد

051-38676422

مشاوره حقوقی

تبرئه از شرب خمر چه شرایطی دارد؟

درباره روش تبرئه از شرب خمر چه میدانید؟ همانطور که میدانید نوشیدن مشروب و شرب خمر در قانون ایران برای مسلمانان جرم محسوب می‌شود. حالا اگر فردی مرتکب این جرم شد چه باید بکند؟ لازم است این فرد به دفاع در پرونده شرب خمر بپردازد و از کمک یک وکیل متخصص برای تخفیف مجازات شرب خمر کمک بگیرد؛ اما یک فرد چطور می‌تواند در چنین پرونده ای از خود دفاع کند؟ نقش سوء پیشینه در پرونده شرب خمر چیست و آیا توبه در مجازات چنین پرونده ای نقش دارد؟ در این مقاله با ما باشید تا شرایط تبرئه از شرب خمر را با هم بررسی کنیم.

برای انجام مشاوره حقوقی تلفنی و حضوری با همکاران ما در سامانه حقوقی عدلاک کلیک کنید.

تبرئه از شرب خمر

همان‌طور که میدانید در اسلام نوشیدن شراب حرام است. بنابراین هیچ فرد مسلمانی اجازه خوردن شراب و مشروبات الکلی را ندارد؛ اما اگر یک فرد مسلمان ، عمداً از مشروبات الکلی استفاده نماید، درصورتی‌که در مکان عمومی مرتکب این کار شود یا در حال مستی در انظار ظاهر شود، مشمول مجازات حدی 80 ضربه شلاق می‌شود.

براساس ماده 701 قانون مجازات اسلامی درصورتی‌که کسی علناً و در اماکن عمومی و خیابان‌ها و معابر از مشروبات الکلی استفاده کند، علاوه بر 80 ضربه حد شرعی، به مجازات دو تا شش ماه حبس تعزیری محکوم می‌شود.

جرم شرب خمر چیست و چه مجازاتی دارد؟

گفتیم که در شرع اسلام نوشیدن شراب حرام است. همچنین در نهج‌البلاغه نیز آمده که به کسی که شراب می‌نوشد هشتاد ضربه تازیانه بزنید و به کسی که شراب را درست می‌کند نیز همین اندازه شلاق زده شود.

بهترین دفاع در پرونده شرابخواری چیست؟

در قوانین ایران مجازات شرب خمر در بار اول ، در صورت شهادت دو مرد 80ضربه شلاق است. در صورت تکرار در بار دوم و سوم نیز این مجازات تکرار می‌شود و درصورتی‌که فرد برای چهارمین بار شراب بنوشد،  مجازات او اعدام خواهد بود.

همچنین یکی از روش‌های اثبات شراب‌خواری ، تست الکل است که در ادارات پلیس و پلیس راهور نیز دستگاه آن وجود دارد و به سادگی قابل انجام است. 

 درصورتی‌که فرد شراب‌خوار، جرم خود را انکار کند، درحالی‌که دو شاهد نیز برای جرم او وجود دارد، علاوه بر 80 ضربه شلاق، مجازات نقدی نیز برای او مشخص می‌شود. همین‌طور که می‌بینید این جرم جدی است و برای رهایی از آن به کمک وکیل مشروبات الکلی یا مشاور حقوقی نیاز خواهید داشت.

مشروبات الکلی

همانطور که گفتیم مجازات شرب خمر در قانون و گزارش شرب خمر 80 ضربه شلاق و پرداخت جریمه نقدی است و درصورتی‌که فرد 4 بار این جرم را تکرار کند و سه بار حد بر او جاری شود،  در مرتبه چهارم اعدام خواهد داشت.

اما اگر مرتکب جرم طفل باشد مجازات آن چه تفاوتی می‌کند؟ در مواردی که مرتکب شرب خمر طفل صغیر باشد که اطلاعی از حرام بودن شراب و مجازات آن ندارند، برخورد قانون به گونه‌ای دیگر است. اول اینکه فردی که از جرم بودن عملی بی‌اطلاع باشد ، مجرم محسوب نمی‌شود. دوم اینکه رسیدگی به جرائم اطفال زیر سن قانونی شرایط خاص خودش را دارد. همچنین محکومیت‌های مرتبط با کودکان و نوجوانان، آثار کیفری ندارد؛ یعنی برای کودک سوءسابقه ایجاد نمی‌شود.

یکی از راه‌های بخشش جرم شرب خمر ، گذاشتن وثیقه برای فرد است؛ بنابراین فرد می‌تواند با گذاشتن وثیقه آزاد شود. همچنین درصورتی‌که به هر نحو جرم به قاضی پرونده اثبات شود، امکان صدور حکم مجازات را برای مجازات مجرم خواهد داشت. بنابراین لازم است فرد بتواند به درستی و اصولی از خود دفاع کند.

مجازات قاچاق و حمل مشروبات الکلی چیست؟

برای اینکه در پرونده شرب خمر از حقوق خود دفاع کنید باید قبل از هر کار با یک وکیل کیفری در شهر محل سکونت خود مشورت کنید و روند قانونی پرونده را به دست او بسپارید. همچنین باید دقت داشته باشید که در این جرم ، اقرار متهم در نتیجه دادگاه تأثیر بالایی دارد بنابراین متهم باید دقت کند که اقرار یکی از موارد اثبات جرم به قاضی است و اقرار اشتباه می‌تواند موجب اطمینان از وقوع جرم گردد بنابراین قبل از مشورت با وکیل خود به هیچ جرم کیفری‌ای اقرار نکنید.

مجازات نگهداری از مشروبات الکلی چیست؟

باید بدانید که جرم نوشیدن شراب یک جرم حدی است. به این معنا که قاضی نمی‌تواند میزان مجازات یا نوع آن را تغییر دهد یا آن را کم و زیاد کند. مگر در شرایطی که متهم توبه کند یا به دلیلی عفو شود.

توبه یکی از عوامل تخفیف در مجازات نوشیدن مشروبات الکلی است؛ اما توبه نیز شرایطی دارد و صرف اعلام توبه نمی‌تواند مجازات را ساقط کند. در جرائم حدی مانند شرب خمر اگر پیش از اثبات جرم فرد اعلام کند که توبه کرده، در مجازات او تخفیف  قائل می‌شوند. همچنین درصورتی‌که جرم فرد با اقرار ثابت شود، در صورت توبه، متهم پس از ارتکاب جرم، دادگاه می‌تواند از رئیس قوه قضائیه برای عفو او درخواست نماید.

همانطور که گفتیم شرب خمر تنها با شهادت 2 شاهد یا اقرار خود فرد ثابت می‌شود. بنابراین صرف مثبت بودن تست الکل نمی‌تواند این جرم را ثابت کند.  درصورتی‌که متهم درخواست تخفیف مجازات داشته باشد، کاهش مجازات یا تبدیل آن به نظر قاضی وابسته خواهد بود.

همچنین با توجه به نبود دلایل اثبات جرم علیه متهم، براساس قانون برای چنین فردی قرار منع تعقیب صادر می‌گردد و مجازاتی برای او مشخص نمی‌شود؛ اما درصورتی‌که به هر دلیل توسط دادگاه احضار شود باید در دادگاه حاضر گردد و در برابر اتهامات از خود دفاع کند. بهترین کار این است که در مراحل قانونی و دفاع در قانون از یک وکیل کیفری کمک بگیرید تا بتواند با استفاده درست از قوانین، از حقوق شما دفاع کند.

برای انجام مشاوره حقوقی تلگرامی و آنلاین کلیک کنید.

نوشیدنی الکلی

درصورتی‌که قاضی برای جرم نوشیدن مشروبات الکلی، مجازات حبس تعیین کند، بعد از طی شدن یک سوم از مدت حبس، فرد می‌تواند درخواست آزادی مشروط نماید.

 همچنین در شرایط خاص فرد می‌تواند درخواست مرخصی کند. برای درخواست آزادی، قاضی یک وثیقه برای متهم مشخص می‌کند تا با پرداخت آن ، آزادی مشروط داشته باشد.

مجازات رانندگی در مستی چیست؟

در جرائمی مانند نوشیدن مشروبات الکلی، درصورتی‌که دادگاه نتواند دلایل کافی برای اثبات جرم ارائه کند، حکم به برائت متهم داده می‌شود. در صورت برائت، برای فرد هیچ سابقه کیفری و سوءپیشینه‌ای درج نمی‌شود حتی اگر جرم فرد نگهداری و حمل مشروبات الکلی باشد و فرد به پرداخت جزای نقدی محکوم شود، باز هم برای او سوءپیشینه‌ای ثبت نمی‌شود.

اما در صورت اثبات جرم شرب خمر و اجرا شدن حکم 80 ضربه شلاق، یک سوء پیشینه دو ساله در سوابق فرد ثبت می‌شود. برای جلوگیری از این مسئله حتماً از یک وکیل متخصص در سامانه حقوقی عدلاک کمک بگیرید.

 

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
موفقیت آمیز بود!

به زودی همکاران ما طی 72 ساعت آینده با شما تماس خواهند گرفت.