سامانه حقوقی عدلاک

بهترین وکلای دادگستری مشهد

051-38676422

مشاوره حقوقی

مدت‌زمان رجوع بعد از طلاق

رجوع بعد از طلاق، صرفاً در طلاق رجعی امکان دارد و حقی است برای مرد. مدت‌زمان رجوع بعد از طلاق، صرفاً در مدت عده طلاق رجعی، یعنی به مدت، سه ماه یا سه طهر می‌باشد و بعد از انقضای مدت عده، امکان رجوع نیز از بین می‌رود. رجوع باید، توسط مرد صورت گیرد و می‌تواند به هر لفظ و عملی انجام شود. رجوع باید، در دفاتر ثبت ازدواج و طلاق، ثبت شود.

با توجه به قوانین مدنی، طلاق را می‌توان به دو نوع طلاق بائن و طلاق رجعی تقسیم کرد. در طلاق بائن، زن و مرد به محض اجرای صیغه طلاق، از یکدیگر جدا می‌شوند و تمامی آثار قرارداد نکاح، بین آن‌ها پایان می‌یابد؛ اما در طلاق رجعی، مرد فرصت رجوع به زن بعد از طلاق را دارد.

رجوع بعد از طلاق، صرفاً در طلاق رجعی امکان‌پذیر است. البته در طلاق خلع و مبارات بائن، اگر زن از بذل خود در مورد مهریه رجوع کند، مرد نیز حق رجوع بعد از طلاق را خواهد داشت. رجوع باید توسط مرد انجام شود و می‌تواند با هر لفظ و عملی انجام شود. هرگونه رجوع باید در دفاتر ثبت ازدواج و طلاق ثبت شود.

به منظور انجام رجوع پس از طلاق، باید شرایط خاصی به رعایت کرد. مهمترین شرط، مدت‌زمان معین است که صرفاً در مدت عده طلاق رجعی، یعنی سه ماه یا سه طهر می‌توان رجوع کرد. پس از انقضای مدت معین، امکان رجوع بعد از طلاق از بین می‌رود. به علاوه، رجوع بعد از طلاق نیازمند موافقت زن و توافق‌نامه‌ای بین زن و مرد است.

در نتیجه، مدت‌زمان رجوع بعد از طلاق، صرفاً در مدت عده طلاق رجعی، یعنی سه ماه یا سه طهر است. این مدت‌زمان با رعایت شرایط مندرج در قانون مدنی، برای مرد فرصت رجوع به زن پس از طلاق را فراهم می‌کند.

تعیین تکلیف وسایل منزل بعد از طلاق

رجوع بعد از طلاق
برای انجام مشاوره حقوقی تلفنی و حضوری کلیک کنید.

طلاق رجعی چیست؟

قانون مدنی، طلاق و انواع آن را برای حفظ حقوق و تضمین رعایت اصول اخلاقی و اجتماعی تعریف کرده است. یکی از انواع طلاق، طلاق رجعی است که به معنای اقدام مرد برای جدایی از همسرش و صدور حکم طلاق توسط دادگاه می‌باشد. در این نوع از طلاق، مرد نیاز به ارائه دلیلی برای جدایی ندارد و پس از صدور حکم، باید تمام حقوق مالی همسر خود را پرداخت کند، مگر اینکه همسرش رضایت دهد.

طبق ماده 1148 قانون مدنی، در طلاق رجعی، مرد حق رجوع به همسر خود را در مدت عده دارد. رجوع به معنای اظهار اراده مرد برای بازگشت به زندگی با همسرش است و با اعمال آن، صیغه طلاق برطرف می‌شود و بدون نیاز به جاری شدن خطبه ازدواج، زوجین به زندگی مشترک خود بازمی‌گردند.

قانون مدنی، درباره مدت‌زمان رجوع بعد از طلاق و شرایط آن نیز صحبت کرده است. بر اساس این قانون، رجوع بعد از طلاق تنها در مدت عده طلاق رجعی، یعنی سه ماه یا سه طهر، ممکن است و پس از انقضای این مدت، امکان رجوع بعد از طلاق از بین می‌رود. همچنین، رجوع باید توسط مرد انجام شود و می‌تواند با هر لفظ و عملی انجام شود. هرگونه رجوع باید در دفاتر ثبت ازدواج و طلاق ثبت شود.

در نتیجه، قانون مدنی، طلاق و انواع آن را تعریف کرده و در خصوص طلاق رجعی، حق رجوع و شرایط آن را برای حفظ حقوق همسران تنظیم کرده است.

سه طلاقه کردن یعنی چه؟

شرایط رجوع بعد از طلاق

در قسمت قبل، توضیح دادیم که طلاق رجعی و حق رجوع مرد در این نوع از طلاق وجود دارد و قانون‌گذار، مدت‌زمان رجوع بعد از طلاق را تعیین کرده است. رجوع بعد از طلاق سبب برگشت به زوجیت زن و مرد می‌شود و طلاق بی‌اثر می‌شود. بااین‌حال، برای تحقق رجوع بعد از طلاق، شرایطی لازم است. برخی از شرایط رجوع بعد از طلاق عبارت‌اند از:

– رجوع بعد از طلاق تنها به خواست و اراده مرد وابسته است.

– رجوع می‌تواند با هر لفظ یا عملی از سوی مرد که قصد بازگشت به زندگی مشترک را داشته باشد، انجام شود.

– رجوع بعد از طلاق نیاز به خواندن صیغه عقد مجدد ندارد.

– رجوع باید حتماً در دفاتر ثبت ازدواج و طلاق ثبت شود.

– رجوع بعد از طلاق فقط در طول مدت عده طلاق، که شامل سه ماه یا سه طهر است، ممکن است.

به‌این‌ترتیب، برای تحقق رجوع ، باید شرایط موردنیاز را رعایت کرد و این امر باید در دفاتر ثبت ازدواج و طلاق ثبت شود.

طلاق رجعی
برای انجام مشاوره حقوقی تلگرامی و حضوری کلیک کنید.

مدت‌زمان رجوع بعد از طلاق

اگر بخواهیم درباره شرایط رجوع زن و شوهر بعد از طلاق صحبت کنیم باید بگوییم که بر اساس ماده 1148 قانون مدنی مدت‌زمان رجوع بعد از طلاق بستگی به مدت عده زن دارد.

 ماده 1150 قانون مدنی دراین‌باره می‌گوید:

عده، عبارت است از مدتی که تا انقضای آن، زنی که عقد نکاح او منحل شده است، نمی‌تواند شوهر دیگر، اختیار کند.

بر اساس این تعریف، زن پس از طلاق باید مدتی عده نگاه دارد. مدت‌زمان این عده در مورد زنان باکره ، یائسه یا باردار متفاوت است. زمان رجوع در طلاق رجعی با توجه به زمان عده به این صورت مشخص‌شده است:

3 ماه یا سه طهر، در طلاق رجعی به درخواست مرد، درصورتی‌که زن، یائسه یا باکره نباشد. در مواردی که زن، هنگام طلاق، باکره یا یائسه باشد، طلاق بائن است و مرد حق رجوع ندارد.

تا پایان مدت بارداری، در طلاق رجعی زن حامله: ازآنجاکه مدت عده زن باردار تا پایان وضع حمل می‌باشد، حق رجوع نیز تا پایان این زمان، باقی است.

حضانت فرزندان بعد از طلاق با کیست؟

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
موفقیت آمیز بود!

به زودی همکاران ما طی 72 ساعت آینده با شما تماس خواهند گرفت.