سامانه حقوقی عدلاک

بهترین وکلای دادگستری مشهد

051-38676422

مشاوره حقوقی

نمونه قرارداد ضمان یا قرارداد ضمانت-05138676422

موارد استفاده قرارداد ضمان یا قرارداد ضمانت

وکیل قرارداد ضمان در مشهد

وکیل قراردادنویسی در مشهد

نمونه قرارداد ضمان یا قرارداد ضمانت – در ذیل یک نمونه قرارداد ضمان یا همان نمونه قرارداد ضمانت را که سعی کردیم مفید و مختصر اما کامل باشد را برای شما قرار دادیم و سپس در ادامه توضیحاتی در مورد شروط و بندهای مندرج در نمونه قرارداد ضمان را جهت رفع سوالات و ابهامات احتمالی ارائه کرده ایم.

وکیل پایه یک دادگستری در مشهد - مشاوره حقوقی

قرارداد ضمان

در مورخه ………….. در خصوص بدهی و دین آقای/خانم …………..فرزند …… به مبلغ ………. ریال فیمابین امضاء کنندگان ذیل جلسه ای تشکیل و به شرح ذیل اتخاذ تصمیم گردید:

1-آقای/خانم………….فرزند : …….. دارای شماره  شناسنامه :………کد ملی : ………  صادره از: …….. متولد: …….. ساکن: …………………………..  

 با امضای این مرقومه (سند عادی) متعهد به پرداخت دین آقای/خانم …………………فرزند:…..به مبلغ …………………..ریال به قصد تبرع/عدم تبرع گردیده و ضامن نامبرده در این مورد میشود که ایشان ظرف مدت …….روز/ماه/سال از تاریخ این ضمان نسبت به پرداخت و واریز مبلغ ……. ریال به حساب آقای ……… (مضمون له) اقدام نمایند.

تبصره- در صورت تخلف ضامن از شرط فوق و عدم پرداخت دین در تاریخ مندرج در بند فوق ضامن تا تاریخ پرداخت اصل دین (تمام دین) مکلف به پرداخت روزانه مبلغ ……….ریال به عنوان وجه التزام تخلف از شرط به مضمون له علاوه بر ایفای شرط می باشد.

2-با امضای این قرارداد ذمه مضمون عنه نسبت به مضمون له بری شده و ذمه ضامن مشغول می گردد.

3-مضمون له اقرار دارند که نسبت به توانایی مالی و عدم اعسار ضامن علم و اطلاع کافی دارند و با امضای این قرارداد ضمانت ضامن از مدیون اصلی را پذیرفته اند.

4-ضامن جناب آقای/خانم ………. با اقرار و علم به مبلغ دین مضمون عنه ضمانت وی را پذیرفته و هر گونه ادعایی را در آینده در خصوص میزان دین از خود سلب و ساقط می نمایند.

5-این قرارداد در پنج بند و در تاریخ …/…/…. به تعداد 2 نسخه با اعتبار یکسان و واحد تنظیم و پس امضاء بین طرفین مبادله گردید .

                          مضمون له                                                          ضامن

وکیل پایه یک دادگستری در مشهد - مشاوره حقوقی
وکیل پایه یک دادگستری در مشهد - مشاوره حقوقی

توضیحات نمونه قرارداد ضمان:

وفق ماده 684 قانون مدنی عقد ضمان عبارت است از اینکه شخصی مالی را که بر ذمه دیگری است به عهده بگیرد. متعهد را ضامن، طرف دیگر ار مضمون له و شخص ثالث یعنی مدیون اصلی را مضمون عنه می گویند.

شاید برای شما سوال باشد چرا قانون مدنی مدیون اصلی را شخص ثالث معرفی کرده است؟ علتش این است که عقد ضمان بین ضامن و مضمون له منعقد می شود و مضمون عنه یا همان مدیون و بدهکار اصلی نقشی در آن ندارد. البته بدیهی است که مضمون عنه می تواند به عنوان شاهد ذیل قرارداد ضمان را امضاء نماید.

قرارداد ضمان از زمره قراردادهایی است که افراد زیاد از آن استفاده نمی کنند و بیشتر در بانک ها و موسسات مالی و اعتباری و در جهت تضمین بازپرداخت وام های پرداختی کاربرد دارد.

افراد نیز معمولاً در موارد مبتلا به یا قراردادی نمی نویسند یا اگر هم می نویسند به اخذ یک رسید مکتوب از ضامن یا اخذ چک و سفته اکتفا می کنند که قدرت بازدارندگی زیادی ندارد. این در حالی است که می توان در قرارداد ضمان حتی مال یا اموال منقول یا غیر منقول را نیز به عنوان وثیقه و ضمان بازپرداخت دین یا طلب قرار داد.

مطابق قانون بعد از اینکه عقد ضمان به صورت صحیح واقع شد ذمه ی مضمون عنه یا همان مدیون اصلی بری می شود یعنی دیگر به مضمون له یا همان طلبکار بدهکار و مدیون نیست چرا که با عقد ضمان این ذمه ضامن است که مشغول می شود.

شاید بپرسید پس تکلیف ضامن و دینی که به ضمانت گرفته و از عهده آن برمی آید چیست؟ خب باید گفت ضامن تا زمانی که از عهده ادای دین بر نیامده است حق رجوع به مضمون عنه یا همان مدیون اصلی را ندارد مگر اینکه کلاً به قصد تبرع ضمانت مضمون عنه را کرده باشد.

قصد تبرع یا عدم قصد تبرع چیست؟ تبرع در واقع همان بخشیدن است یعنی پرداخت بدون نیاز باز ستاندن آن! وقتی شخصی پولی به شخصی می دهد اگر با قصد اینکه دیگر نیازی به بازپرداخت و بازپس گیری آن نباشد را به قصد تبرع و بخشش می گویند اما اگر به حالت قرض پرداخت کرده و در زمان پرداخت توافق بر این بوده است که مسترد شود این پرداخت بدون قصد تبرع و در واقع مجاناً یا بخشیده شده است. در عقد ضمان چنانچه قید گردد با قصد تبرع ضمانت شده است ضامن حق رجوع به مدیون اصلی را ندارد.

در نتیجه مهم است که در عقد ضمان به قصد تبرع یا عدم قصد تبرع تصریح گردد. در واقع این شرط در قرارداد ضمان یا قرارداد ضمانت به نفع ضامن است.

مضمون له می تواند در قرارداد ضمان از ضامن برای تضمین طلب خود وثیقه یا رهن نیز دریافت نماید. نمونه قرارداد ضمان یا قرارداد ضمانت به عنوان مثال مالی منقول یا غیر منقول را به عنوان وثیقه وصول طلب خود یا تضمین انجام تعهد از جانب ضامن نماید. می توان در همان قرارداد ضمان عادی به این وثیقه یا رهن تصریح نموده و طی قرارداد رهنی جداگانه آن را در دفترخانه اسناد رسمی ثبت نمود طوری که مراتب در رهن بودن مال در مرجع مربوطه ثبت گردد یا اینکه طی همان قرارداد و به صورت عادی در رهن و وثیقه دین قرار گیرد.

البته بهتر است این وثیقه و رهن به صورت سند رسمی جداگانه در دفترخانه اسناد رسمی تنظیم و ثبت گردد چرا که یک سند قانونی است که از طریق اجرای ثبت می توان نسبت به آن تقاضای صدور اجراییه نمود.

شماره تماس وکیل قراردادنویسی در مشهد:

09393106011 – 05138676422

09150997001 – 09150998001

مطابق ماده 690 قانون مدنی در عقد ضمان که یک عقد لازم است شرط نیست که ضامن مالدار بوده یا از تمکن مالی لازم برخوردار باشد لیکن اگر مضمون له یا طلبکار در وقت قرارداد ضمان یا زمان تنظیم قرارداد ضمانت به عدم تمکن مالی ضامن یا اعسار وی جاهل بوده باشد و علم و اطلاع نداشته باشد می تواند با این استدلال و ادعا نسبت به فسخ قرارداد ضمان اقدام نماید و به شخص مضمون عنه مراجعه نماید.

در چنین مواقعی با فسخ قرارداد ضمان طلبکار یا همان مضمون له حق مراجعه به مضمون عنه را دارا می باشد و ذمه وی دیگر بری نیست.

نمونه قرارداد ضمان یا قرارداد ضمانت . امیدوارم نمونه قرارداد تنظیمی و توضیحاتی که ارائه شد برای شما کاربردی باشد.

سامانه حقوقی عدلاک با مجرب ترین و برترین وکلای حوزه قراردادنویسی در خدمت شما است.

شماره تماس با سامانه حقوقی عدلاک

نویسنده : دکتر سالمون

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
موفقیت آمیز بود!

به زودی همکاران ما طی 72 ساعت آینده با شما تماس خواهند گرفت.