سامانه حقوقی عدلاک

بهترین وکلای دادگستری مشهد

051-38676422

مشاوره حقوقی

انواع سرقت در قانون و مجازات آن

وکیل سرقت در مشهد- درباره انواع سرقت در قانون چه میدانید؟

چه تفاوتی میان سرقت حدی و سرقت تعزیری وجود دارد؟

مجازات سرقت در کشور ما چیست؟

در این مقاله میکوشیم تا جرم سرقت را از دیدگاه قانونی بررسی کنیم.

براساس ماده 267 و 268 قانون مجازات اسلامی درباره سرقت اینطور بیان میدارد: «سرقت عبارت است از ربودن مال دیگری به طور پنهانی»

سرقت میتواند حدی یا تعزیری باشد. سرقت حدی سرقتی است که براساس قوانین اسلام در آن حد الهی جاری میشود. یعنی حکم این نوع سرقت در شرع مشخص شده است و قاضی نمیتواند دخل و تصرفی در آن بنماید. این نوع سرقت نیازمند رعایت شرایطی است که در صورت وجود تمام این شرایط میتواند منجر به قطع انگشتان فرد سارق تا مجازات اعدام شود.

درباره سرقت حدی و شرایط جاری شدن حد در مقاله ای جداگانه مفصل توضیحاتی را بیان کرده ایم.
اما آنچه ما در این مقاله درباره آن گفتگو میکنیم سرقت های تعزیری هستند. سرقتهای تعزیری ، آن دسته از سرقت ها هستند که در قانون جزای کشور و توسط قانون گذار مجازات آنها مشخص شده است. در ادامه به شرح و توضیح درباره این نوع از سرقت و برخورد قانون با آن میپردازیم.

برای مطالعۀ بیشتر:
وکیل ضرب و جرح کیست و چه وظایفی دارد؟

جیب بری و کیف قاپی

از دیگر جرائمی که امروزه در جامعه بسیار دیده می‌شود کیف‌قاپی و کیف زنی می‌باشد. البته این نوع از سرقت شامل جرائم حدی نیست و در آن دست سارق بریده نمی‌شود . مطابق ماده 657 قانون مجازات اسلامی: «هرکس مرتکب ربودن مال دیگری از طریق جیب‌بری و کیف زنی و امثال آن شود به حبس از یک تا پنج سال و تا 74 ضربه شلاق محکوم خواهد شد.»

تبیین چند عنوان فقهی

لازم است کمی در مورد مواردی مانند مختلس، محتال، طراره ، استیلاب در قانون توضیح دهیم:

مختلس: کسی که به طور پنهانی مالی که در حرز نیست بردارد و فرار کند.

استیلاب ، مستلب: کسی که مال دیگران را به طور علنی و آشکار برباید.

طراره: کسی که با تردستی از لباس و جیب و تن دیگران مالی را سرقت کند.

محتال: فردی که با حیله و کلاه‌برداری و تقلب پولی را برباید.

لازم است بدانید در خصوص طراره حکم سرقت حدی جاری نیست و این مورد از مصادیق سرقت حدی نیست.

بیشتر بدانیم:
روش درست نوشتن دادخواست

انواع سرقت از محل تصادف یا مناطق حادثه‌دیده

از دیگر مواردی که در قانون به طور جدی با آن برخورد شده ، سرقت از محل تصادف و مکان‌های حادثه‌دیده است. طبق ماده 658 قانون مجازات اسلامی « هرگاه سرقت در مناطق سیل یا زلزله‌زده یا جنگی یا آتش‌سوزی یا در محل تصادف رانندگی صورت پذیرد و حائز شرایط حد نباشد‌ مرتکب به مجازات حبس از یک تا پنج سال و تا (۷۴) ضربه شلاق محکوم خواهد شد »

 در این قانون به مواردی مانند سیل، طوفان، زلزله و امثالهم اشاره نشده است. همچنین به سرقت از محل حوادثی مانند تصادف رانندگی نیز یاد نشده است. اما از نظر قانونی بیان شده است که « اگر کسی از تماشاچیان جمع شده دور سانحه تصادف، دزدی یا سرقت نماید و یا سارق، از اتومبیل دیگری که در آن محل توقف نموده، دزدی کند، عمل او و سرقت و دزدی او، مشمول ماده مرقوم نمی‌باشد.»

همین‌طور که می‌بینید سرقت شامل مواد قانونی و مفاد بسیاری است . بنابراین چنانچه با یک پرونده سرقت روبرو شدید بهترین کار این است که از کمک یک وکیل سرقت استفاده کنید که با مفاد قانونی آشنا است و از دعاوی کیفری و پرونده‌های دزدی با خبر است.

 سرقت ساده

یکی از مواردی که موضوع ماده ۶۶١ قانون می‌باشد این است که اگر دزدی واقع شده مشمول هیچ‌کدام از این موارد خاص نباشد حکم آن چیست؟ اگر سرقت در شب رخ نداده باشد یا دزدی دارای علل مشدده نباشد برخورد قانون با آن چگونه خواهد بود؟ برای پاسخ به این سؤال از راهنمایی یک وکیل سرقت استفاده کنید.

بنا بر ماده 661 قانون مجازات اسلامی، اگر سرقت رخ داده شامل شرایط ذکر شده نباشد، مجازات فرد مرتکب از سه ماه و یک روز تا دو سال حبس و تا 74 ضربه شلاق می‌باشد. متن ماده مرقوم در این مورد بیان می‌کند که طبق قانون مجازات قبل از تصویب قانون جدید کاهش مجازات زندان است. بنابراین این نوع سرقت جزء سرقت‌های تعزیری است

اگر با یک وکیل کیفری با ارائه نظریات تخصصی و حرفه‌ای مشورت کنید به شما بیان می‌کند که در پرونده کیفری سرقت و دزدی، در ابتدا دادرس باید درباره اینکه آیا سرقت انجام شده مستوجب حد است یا خیر بررسی و تحقیق کند.

 طبق ماده 11 قانون کاهش مجازات حبس تعزیری اگر مال سرقت شده معادل بیست میلیون تومان یا کمتر از آن ارزش داشته باشد، جرم فوق در ماده 661 قابل گذشت محسوب می‌شود. بنابراین میزان حبس و آن به حداقل کاهش پیدا می‌کند.

همچنین اگر قاضی در یک پرونده سرقت تشخیص سرقت حدی دهد، حکم به اجرای حد داده خواهد شد. اما لازم است بدانید ماده 276 قانون مجازات اسلامی بیان می‌دارد: «در صورت فقدان هر یک از شرایط موجب حد، حسب مورد مشمول یکی از سرقت‌های تعزیری است.» و این یعنی بر این سرقت حد جاری نمی‌شود.

وکیل سرقت در مشهد

در پرونده های کیفری به وکیل دعاوی سرقت ، وکیل سرقت گفته میشود. جرم سرقت به عنوان یک پرونده کیفری محاسبه میشود. پرونده های سرقت پرونده های ظریف و حساسی هستند و لازم است که پدر پرونده های این چنینی از همراهی یک وکیل کیفری در مشهد استفاده کنید تا راه حل های قانونی را به شما نشان دهد.

اگر بخواهیم درباره مجازات سرقت آنطور که در قانون مجازات اسلامی بیان شده صحبت کنیم باید به ماده 651 قانون مجازات اسلامی مراجعه کنیم این ماده بیان میکند: «هرگاه سرقت جامع شرایط حد نباشد، ولی مقرون به تمام شرایط ذیل باشد، مرتکب سرقت به از پنج تا 25 سال حبس و از 10 تا 74 ضربه شلاق محکوم خواهد شد.»

موسسه حقوقی مهر آرتا نوین با همکاری تیمی از وکلای زبده و ورزیده در زمینه دعاوی خانواده، دعاوی کیفری مانند انواع سرقت و … آماده یاری رسانی به شما عزیزان است. شما می‌توانید با مشورت با بهترین وکیل سرقت مشهد بهترین راه حل قانونی را برای مشکلات خود پیدا کنید.

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
موفقیت آمیز بود!

به زودی همکاران ما طی 72 ساعت آینده با شما تماس خواهند گرفت.