سامانه حقوقی عدلاک

بهترین وکلای دادگستری مشهد

051-38676422

مشاوره حقوقی

وکیل سرقت رایانه‌ای در مشهد

وکیل سرقت رایانه‌ای مشهد بیان می‌کند: سرقت رایانه‌ای چیست؟ درباره جرم سرقت رایانه‌ای چه میدانید؟ چرا به یک وکیل خوب سرقت رایانه‌ای در مشهد نیاز داریم؟ در این مقاله با ما باشید تا بیشتر با وکیل سرقت در امور رایانه‌ای در مشهد آشنا شویم.

سرقت رایانه‌ای چیست؟

بر اساس قوانین نوشته شده سرقت رایانه‌ای یا سرعت اینترنتی جزئی از جرائم علیه اموال اشخاص است. جرائم ضد اموال یا جرم علیه اموال اشخاص جامعه، جرم علیه اشخاص، جرائم علیه عفت عمومی و امنیت عمومی در این مجموعه قرار می‌گیرند؛ بنابراین درصورتی‌که جرم علیه اموال و عمل مجرمانه‌ای نباشد، یعنی مالی در این وسط دزدیده نشده باشد، جرم سرقت نیز واقع نشده است.

وکیل پایه یک دادگستری در مشهد - مشاوره حقوقی
برای انجام مشاوره حقوقی تلفنی و حضوری با وکیل سرقت رایانه ای در مشهد کلیک کنید.

تفاوت جرائم مالی و جرائم اقتصادی

جرائم اقتصادی دسته‌ای از جرائم مالی است که به مسائل اقتصادی ارتباط دارد. درصورتی‌که یک جرم مالی آنقدر کلان باشد که به امنیت اقتصادی کشور آسیب بزند به آن جرم اقتصادی می‌گویند. فرقی نمی‌کند که آن پول موضوع جرم باشد یا صرفاً وسیله انجام جرم. براین اساس جرم کلاهبرداری جرمی است که در آن مال موضوع جرم است و اگر این جرم در سطح کلان اقتصادی باشد، به عنوان جرم اقتصادی شناخته خواهد شد.

سرقت رایانه‌ای یا هکری به معنای نفوذ به سیستم های رایانه‌ای و دسترسی به اطلاعات حساس، بدون مجوز صاحبان آن سیستم‌ها است. این فعالیت معمولا به منظور دسترسی به اطلاعات شخصی، فریب کاربران به منظور جمع آوری اطلاعات شخصی آن‌ها، آسیب رساندن به سیستم های رایانه‌ای، تغییرات در اطلاعات و فایل ها و یا به منظور تحقیر و تمسخر صاحب سیستم انجام می‌شود.

سرقت رایانه‌ای شامل انواع مختلفی از حملات به سیستم‌های رایانه‌ای است، از جمله حملات دیدنی مانند ویروس‌ها و برنامام‌های مخرب، تروجان‌ها، کرم‌ها و جاسوس افزارها، و حملات نامرئی مانند نفوذ به سیستم‌های رایانه‌ای با استفاده از تکنیک‌های فیشینگ، فارجینگ، اسکن پورت و … می‌شود.

وکیل پایه یک دادگستری در مشهد - مشاوره حقوقی

سرقت رایانه‌ای یکی از شاخص‌ترین تهدیدات امنیتی در دنیای رایانه و اینترنت است و می‌تواند به صورت جدی آسیب‌های جدی به سیستم‌های رایانه‌ای و اطلاعات حساس شخصی و سازمانی وارد کند. به همین دلیل، اهمیت بسیاری برای امنیت سیستم‌های رایانه‌ای و تدابیر امنیتی در برابر حملات سرقت رایانه‌ای قرار دارد. برای جلوگیری از سرقت رایانه‌ای، می‌توان از روش‌هایی مانند استفاده از نرم‌افزارهای ضد ویروس و فایروال، استفاده از رمز عبور قوی، انجام بروزرسانی‌های منظم برای سیستم‌عامل و نرم‌افزارهای مورد استفاده، عدم اعتماد به ایمیل‌های ناشناس و لینک‌های مشکوک و … استفاده کرد. همچنین، افراد و سازمان‌ها می‌توانند از خدمات مشاوره‌ای امنیتی و نیز ابزارهای امنیتی مانند شبکه‌های خصوصی مجازی (VPN) استفاده کنند تا از هکرها و نفوذگران محافظت کنند.

وکیل پایه یک دادگستری در مشهد - مشاوره حقوقی
برای انجام مشاوره حقوقی تلفنی و آنلاین کلیک کنید.

 موضوع جرم سرقت رایانه‌ای چیست؟

استفاده از داده‌هایی که متعلق به فرد دیگری است، موضوع سرقت رایانه‌ای می‌باشد. باید بدانید که شبکه‌های کامپیوتری قابل ربودن نیستند زیرا سامانه در حقیقت یک کاربرد رایانه است و شبکه مجموعه‌ای از چند رایانه است که به هم پیوند دارند.

 وکیل سرقت رایانه‌ای به شما توضیح می‌دهد که بر اساس قوانین، سرقت رایانه‌ای باید شامل مالی شود که ارزش مالی داشته باشد؛ بنابراین کسی که مشروبات الکلی یا مواد مخدر می‌دزدد، مرتکب جرم سرقت نشده است چون این اقلام در کشور ما، مال نیستند و قانونی محسوب نمی‌شوند؛ اما اگر کسی فیلم یا محتوای ویدئویی مستهجن فرد دیگری را بدزدد یا از تصاویر خانوادگی فرد دیگری، تصاویر مستهجن بسازد، سرقت رایانه‌ای مرتکب نشده و جرم او در شاخه دیگری از جرائم رایانه‌ای بررسی می‌شود.

بیشتر بدانید:

وکیل ملکی در مشهد

راهکارهای مقابله با سرقت رایانه‌ای

به طور کلی، برای جلوگیری از سرقت رایانه‌ای باید تدابیر امنیتی مناسبی را اعمال کرد و نیز آگاهی کافی در مورد روش‌های نفوذ و سرقت رایانه‌ای داشت تا بتواند به صورت موثری از آن جلوگیری کنید.

  1. استفاده از نرم‌افزارهای ضد ویروس و فایروال: استفاده از نرم‌افزارهای ضد ویروس و فایروال می‌تواند از ورود ویروس‌ها، تروجان‌ها و جاسوس‌افزارها به سیستم جلوگیری کند.
  2. استفاده از رمز عبور قوی: استفاده از رمز عبور قوی و تغییر آن به صورت منظم می‌تواند از نفوذ به حساب کاربری مانند حساب بانکی، ایمیل و شبکه‌های اجتماعی جلوگیری کند.
  3. عدم اعتماد به ایمیل‌های ناشناس و لینک‌های مشکوک: عدم اعتماد به ایمیل‌های ناشناس و لینک‌های مشکوک می‌تواند از ورود ویروس‌ها و تروجان‌ها به سیستم جلوگیری کند. همچنین عدم باز کردن پیوست‌های ناشناس از ایمیل‌های شناور نیز توصیه می‌شود.
  4. بروزرسانی منظم: بروزرسانی منظم سیستم عامل، نرم‌افزارهای مربوط به سیستم و درایورهای سخت افزاری می‌تواند از آسیب‌پذیری‌های موجود در آن‌ها جلوگیری کند.
  5. استفاده از شبکه‌های خصوصی مجازی (VPN): استفاده از شبکه‌های خصوصی مجازی به صورت رمزگذاری شده می‌تواند از دسترسی غیرمجاز به اطلاعات حساس جلوگیری کند.
  6. محدود کردن دسترسی: محدود کردن دسترسی کاربران به اطلاعات حساس می‌تواند از دسترسی غیرمجاز به آن‌ها جلوگیری کند.
  7. آگاهی از رفتارهای خطرناک: آگاهی از رفتارهای خطرناک مانند باز کردن پیوست‌های ناشناس یا ارتباط با فرد ناشناس می‌تواند از ورود تروجان‌ها و جاسوس‌افزارها به سیستم جلوگیری کند.
  8. محافظت از اطلاعات شخصی: محافظت از اطلاعات شخصی مانند شماره تلفن، آدرس، اطلاعات بانکی و غیره می‌تواند از دسترسی غیرمجاز به این اطلاعات جلوگیری کند. بهتر است از اشتراک گذاری اطلاعات شخصی در شبکه‌های اجتماعی و وب‌سایت‌های ناشناس خودداری کنید.
  9. استفاده از روش‌های رمزنگاری: استفاده از روش‌های رمزنگاری برای حفاظت از اطلاعات حساس مانند فایل‌ها و ایمیل‌ها می‌تواند از دسترسی غیرمجاز به این اطلاعات جلوگیری کند.
  10. آموزش کاربران: آموزش کاربران در مورد رفتارهای امنیتی و تدابیر امنیتی می‌تواند از دستورالعمل‌های امنیتی را درک کنند و از سرقت رایانه‌ای جلوگیری کنند. این آموزش می‌تواند شامل تدابیر امنیتی مرتبط با رمزنگاری، استفاده از نرم‌افزارهای ضد ویروس، عدم اعتماد به لینک‌های مشکوک و … باشد.

بیشتر بخوانید:

مشاور حقوقی در شهر مشهد

چه زمانی سرقت رایانه‌ای رخ می‌دهد؟

بر اساس قوانین سرقت رایانه‌ای یک جرم محض است. تعریف این جرم به معنای ربودن اطلاعات و داده از جایی که داده در آن نگهداری می‌شود به صورت کپی کردن یا شنود کردن یا کات کردن و جابه‌جایی در مکان یا سامانه دیگر و برای این جرم مجازات‌هایی در قانون مشخص شده است.

مجازات سرقت رایانه‌ای چیست؟

ماده 740 قانون مجازات اسلامی در ماده 12 قانون جرائم رایانه‌ای بیان می‌دارد:

هرکس به طور غیرمجاز داده‌های متعلق به دیگری را برباید، چنانچه عین داده‌ها در اختیار صاحب آن باشد، به جزای نقدی از یک میلیون ریال تا بیست میلیون ریال و در غیر این صورت به حبس از نود و یک روز تا یک سال یا جزای نقدی از پنج میلیون ریال تا بایست میلیون ریال یا هر دو مجازات محکوم خواهد شد.

 تحلیل ماده 12 قانون جرائم رایانه‌ای توسط وکیل سرقت رایانه‌ای مشهد

ربایش: ربایش به معنای ربودن و سرقت اطلاعات رایانه‌ای است. این واژه در عرف به معنای دست‌اندازی به مال دیگران است؛ بنابراین هر نوع دست‌اندازی افراد به مال دیگران را ربایش میگویند. حالا چه این ربودن اطلاعات با اطلاع صاحب‌مال باشد و یا غافلگیرانه و بی‌اطلاع باشد. همین که یک نفر مال دیگران را بدون رضایت آنها به دست آورد، مرتکب عمل ربودن و سرقت شده است. 

 یک وکیل خوب سرقت رایانه‌ای در مشهد ربودن اطلاعات را این‌طور تعریف می‌کند: ربودن داده به معنای دست‌درازی به اطلاعات فرد دیگر است که می‌تواند به معنای کپی گرفتن یا کات کردن (برداشتن) اطلاعات باشد؛ بنابراین می‌توانیم بگوییم در این ماده‌قانونی ربودن اطلاعات بر دوپایه استوار است، کپی گرفتن و برش دادن

برای مطالعه بیشتر:

وکیل در مشهد

وکیل سرقت رایانه‌ای مشهد در ربایش سایبری

بهترین وکیل سرقت رایانه‌ای بیان می‌دارد ربودن اطلاعات سایبری در قانون جرائم رایانه‌ای به دو صورت انجام می‌شود، کپی یا رونوشت گرفتن و برش یا کات کردن؛ مثلاً اگر کسی اتومبیل فرد دیگری را برباید که در این اتومبیل یک فلش یا لپ‌تاپ حاوی اطلاعات باشد، عمل ربودن سایبری انجام نشده است و سرقت انجام شده یک سرقت سنتی است نه سرقت رایانه‌ای

وکیل پایه یک دادگستری در مشهد - مشاوره حقوقی

وکیل خوب سرقت رایانه‌ای در مشهد

چنانچه درگیر یک پرونده سرقت رایانه‌ای شدید و نیاز به مشاوره با وکیل جرائم رایانه‌ای در مشهد یا هرکدام از شهرهای دیگر ایران داشتید، تیم وکلای موسسه حقوقی مهر آرتا نوین از شما عزیزان حمایت خواهد کرد. شما می‌توانید با شماره تلفن‌های 09155046909 و 09393106011 در تلگرام ارتباط برقرار کنید یا تماس تلفنی بگیرید و سؤالات حقوقی خود را با بهترین وکیل سرقت رایانه‌ای در شهر مشهد مطرح نمایید. فراموش نکنید در روزهای سخت ما در کنار شما هستیم.

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
موفقیت آمیز بود!

به زودی همکاران ما طی 72 ساعت آینده با شما تماس خواهند گرفت.