درباره جرائم سایبری چه میدانید؟ کدام جرائم در دسته جرائم اینترنتی یا جرائم سایبری قرار دارند؟ چه زمان به کمک یک وکیل جرائم سایبری نیاز داریم؟ در این مقاله با ما باشید تا بیشتر درباره این دسته از جرائم با شما گفتگو کنیم.
جرائم سایبری چیست؟
جهان در عصر فناوری ارتباطات هر روز با ابعاد جدیدی روبرو میشود. این توسعه جهانی اگرچه سودآور و بسیار مفید است به عنوان مثال سهولت روابط اجتماعی، رشد رسانهها و راهاندازی کسب و کارهای اینترنتی، انواع کلاسهای آموزشی و … را میتوان از مزایای وجود اینترنت و فضای مجازی برشمرد.
اما زمینه را برای برخی از افراد سوءاستفاده گر فراهم کرده است تا از تجربه و تخصص خود برای آسیب رساندن به سایر افراد استفاده کنند. مواردی مانند نشر اکاذیب، انتشار تصاویر شخصی، کلاهبرداری، مزاحمت، توهین و افترا از این دسته میباشد.
به این ترتیب بود که جرائم سایبری ایجاد شد. با ایجاد جرائم اینترنتی، قانون مبارزه با جرائم اینترنتی در سال 1388 به تصویب دولت رسید بر این اساس جرائمی که در بستر اینترنت انجام میشوند را جرائم اینترنتی میگویند. به موازات آن پلیس فتا برای رسیدگی به این دسته از جرائم تشکیل شد.
با تصویب قانون جرائم رایانهای، شاخهی جدیدی در علم حقوق شکل گرفت که وظیفه رسیدگی به مشکلات قانونی پیش آمده در فضای مجازی و راهنمایی قربانیان آسیبهای مجازی را بر عهده دارد. وکیل متخصص جرائم سایبری وکیلی است که از حقوق شما در برابر سو استفاده گران، هکرها و کلاهبرداران فضای مجازی دفاع میکند.


انواع جرائم اینترنتی از دید وکیل جرائم سایبری
همانطور که گفتیم مصادیق جرائم سایبری بسیار زیاد است؛ زیرا امروزه دیگر در هر خانهای یک کامپیوتر و سه چهارگوشی تلفن همراه هوشمند برای اتصال به اینترنت وجود دارد؛ بنابراین هر فرد میتواند قربانی جرائم رایانهای یا مرتکب این جرائم باشد. به عنوان مثال فردی که با دسترسی غیرمجاز به تصاویر شخصی یک نفر دیگر او را تهدید میکند یا کسی که به صورت غیرمجاز به شنود روابط دیگری میپردازد و سپس او را تهدید میکند مرتکب جرم شده است.
یا افرادی که به هر نحوی اقدام به فروش دروغین کالا، جعل مدارک، کلاهبرداری اینترنتی و … میکنند نیز از این دست هستند. چنانچه به هر صورتی درگیر یکی از جرائم رایانهای شدید، با یک وکیل جرائم سایبری تماس بگیرید.

مهمترین جرائم سایبری
یک وکیل خوب جرائم سایبری در مشهد مهمترین جرائم اینترنتی را اینطور نام میبرد:
- نقص قانون کپیرایت آثار مؤلفین و سازندگان برنامهها
- جعل کردن دادهها و محتوا
- هک کردن اطلاعات افراد دیگر
- کلاهبرداری اینترنتی
- مزاحمت و تهدید از طریق فضای مجازی
چنانچه درگیر هرکدام از این جرائم شدید در اولین فرصت با بهترین وکیل جرائم سایبری در شهر مشهد تماس بگیرید.

جرم کلاهبرداری را میتوان یک استثنای حقوقی دانست؛ زیرا برای تحقق آن شرایط ویژهای در قانون مشخص شده است؛ یعنی در این جرم باید فردی با استفاده از شیوه و لوازم متقلبانه، دیگران را فریب دهد. همچنین کلاهبرداری اینترنتی با کلاهبرداری سنتی متفاوت است. در کلاهبرداری اینترنتی یک فرد با ایجاد یک سری تغییرات در دادههای اینترنتی مالی را مورد سرقت قرار میدهد. بدون اینکه فرد متوجه شود که مورد سرقت قار گرفته است.
کلاهبرداری اینترنتی
افرادی که درگیر این نوع از جرم میشوند نیاز به وکیل کلاهبرداری خواهند داشت. از جمله مصادیق این جرم میتوان به جرائم فیشینگ، سرقت اطلاعات، اسکیمر و گرفتن پول از حساب دیگران اشاره کرد. به افرادی که به هر نحو درگیر یکی از این جرائم شدهاند پیشنهاد میکنیم که در اولین فرصت با یک وکیل جرائم سایبری مشهد تماس بگیرند.
ارتباط با وکیل جرائم سایبری در شهر مشهد
شماره تلفنهای 09393106011 و 09155046909 به صورت شبانهروزی پاسخگوی شما خواهند بود. همچنین همین خطوط در تلگرام مشاور آنلاین شما در مسائل حقوقی و کیفری میباشند.
تیم حقوقی موسسه با تشکیل یک گروه گفتمان آنلاین، این امکان را فراهم کرده است که افراد در هر ساعت شبانه روز بتوانند سؤالات خود را در گروه مطرح کرده و از اولین وکیل آنلاین مجموعه راهنمایی قانونی بگیرند. برای پیوستن به این گروه تلگرامی از اینجا اقدام کنید.


برخی از مصادیق جرائم رایانهای
از جمله مصادیق جرائم رایانهای میتوان به این موارد اشاره کرد:
- درز دادن اطلاعات محرمانه دادههای کامپیوتری یا مخابراتی
- هتک حیثیت افراد
- نشر اکاذیب علیه افراد
- جرائم علیه عفت و اخلاق عمومی

مجازات جرائم اینترنتی
مطابق قانون مجازات اسلامی و قانون جرائم رایانهای برای هرکدام از جرائم مرتبط با فضای مجازی، مجازاتهایی مشخص شده است. ما در اینجا به مجازات چند مورد از این جرائم اشاره میکنیم.
ماده 730 قانون جرائم رایانهای درباره جرم شنود:
هرکس به طور غیرمجاز محتوای در حال انتقال ارتباطات غیرعمومی در سامانه مخابراتی یا الکترومغناطیسی را شنود کند به حبس از ۶ ماه تا دو سال یا جزای نقدی ۲۰ تا ۴۰ میلیون ریال یا هردو، مجازات میشود.
ماده 734 قانون جرائم رایانهای درباره جرم جعل:
به این صورت است که رکن مادی جرم با تغییر یا ایجاد دادههای قابلقبول و علائمی در کارتهای حافظه یا تراشهها و یا استفاده آگاهانه از کارتهای معجول صورت میگیرد و مجازات آن حبس یا جزای نقدی میباشد.
ماده 740 قانون جرائم رایانهای درباره جرم سرقت رایانهای:
در تعریف آن باید گفت که هرکس به غیرمجاز دادههای که متعلق به دیگری باشد را برباید مرتکب جرم شده و مجازات او به حبس از ۹۱ روز تا یک سال و جزای نقدی محکوم میشود.
ماده 741 قانون جرائم رایانهای درباره جرم کلاهبرداری:
هرکس مرتکب جرم مذکور شود محکوم به حبس از یک تا ۵ سال یا جزای نقدی در حق دولت میشود.
ماده 742 قانون جرائم رایانهای درباره جرم علیه عفت عمومی:
هرکس که محتوای مستهجن و ممنوع را در قالب سامانههای اینترنتی و مخابراتی منتشر کند بسته به اینکه برای چند نفر و از چه طریقی منتشر کرده به مجازات قانونی حبس و جزای نقدی محکوم میشود.
ماده 746 قانون جرائم رایانهای درباره جرم نشر اکاذیب:
هرکس به طور غیرمجاز به منظور تشویش اذهان عمومی یا اضرار غیر در سامانههای اینترنتی و مخابراتی دروغ منتشر کند به مجازات حبس از ۹۱ روز تا ۲ سال حبس و جزای نقدی محکوم میشود.
امیدواریم که این مقاله توانسته باشد اطلاعات کامل را درباره وکیل جرائم سایبری مشهد به شما عزیزان ارائه کند. تیم حقوقی موسسه عدلاک آمادگی دارد که در هر زمینه حقوقی و کیفری از حقوق شما عزیزان حمایت کند. فراموش نکنید در روزهای سخت ما در کنار شما هستیم.
آشنایی با خدمات وکیل در مشهد:
وکیل کیفری در مشهد – راهنمای شما در مسائل جنایی و کیفری
وکیل خانواده در مشهد-مددکار شما در مشکلات خانوادگی
وکیل طلاق در مشهد- پشتیبان شما در مسائل مرتبط با طلاق و حضانت و مهریه
وکیل مواد مخدر در مشهد- حامی شما در جرائم مواد مخدر
وکیل آنلاین در مشهد- پاسخگوی حقوقی ۲۴ ساعته
مشاور حقوقی مشهد -مشاور و پشتیبان شما در تمام مسائل حقوقی