یکی از مشکلات امروزه جوامع، افزایش میزان کلاهبرداری اینترنتی است. افرادی که از سادگی و بیتجربگی دیگران سوءاستفاده میکنند و از آنها کلاهبرداری میکنند. پیگیری اکثر جرائم اینترنتی امکانپذیر نیست. اگرچه به کمک پلیس فتا و وکیل جرائم رایانهای میتوان این موارد را پیگیری کرد اما همانطور که از قدیم گفته شده، پیشگیری بهتر از درمان است. ما در اینجا تلاش میکنیم تا نشانههایی را که میتوانند نشاندهندۀ یک کلاهبرداری اینترنتی باشند با شما در میان بگذاریم.
نشانههای کلاهبرداری سایبری
شناختن نشانههای هشداردهنده کلاهبرداری اینترنتی، یکی از بهترین راههای جلوگیری از این نوع از جرائم میباشد. زمانی که از جرائم سایبری صحبت میکنیم بسیاری از افراد به یاد لاتاری یا کلاهبرداری های معمول در زمینه کسب در آمد و فروش بستههای مختلف به افراد بیاطلاع میافتند؛ اما این دسته از جرائم بسیار گستردهتر از تصور شماست. در بعضی از موارد کلاهبرداری بهقدری سریع اتفاق میافتد که حتی متوجه وقوع آن نخواهید شد.
یک دسته از افرادی که هدف کلاهبرداری اینترنتی قرار میگیرند سالمندان و بازنشستگان هستند. افرادی که شاید کمترین اطلاعات را در زمینه اینترنت و فضای مجازی داشته باشند و با یک کلیک ساده روی لینک یک اس ام اس، حساب بانکیشان توسط هکرها خالی شده باشد. در سال 2021 بیشتر از 92000 بازنشسته بالای 60 سال در آمریکا هدف این دسته از کلاهبرداری ها قرار گرفتند که مبلغ به سرقت رفته از آنها در مجموع 1.7 بیلیون دلار گزارش شده است. یک رقم عظیم برای دزدان خوشاشتها
بهترین روش دفاع در برابر این دسته مجرمین، تشخیص کلاهبردار و دوری کردن از اعمالی است که به آنها فرصت کلاهبرداری اینترنتی را میدهد. ما در اینجا به بعضی از نشانههای هشداردهنده کلاهبرداری اشاره میکنیم.

تماس تلفنی ناخواسته
اولین نشانه یک کلاهبرداری میتواند تماس ناخواسته و ناآشنا باشد. یک تماس تلفنی که به شما فرصت یک معامله پرسود را میدهد. در این مواقع از خودتان بپرسید چرا با من تماس گرفتند؟ از میان هزاران هزار نفر ساکنین این شهر چرا این معامله به من پیشنهاد شده است؟ لبخند بزنید و تلفن را قطع کنید.
ایدههای سرمایهگذاری
ایدههای سرمایهگذاری ناخواسته در ایمیل و … از دیگر مسائلی است که ممکن است شما را در دام بیندازد. فراموش نکنید این شما هستید که باید یک متخصص مالی را پیدا کنید و با او تماس بگیرید و هیچ مدیر مالی حرفهای و شاخصی با شما تماس نمیگیرد.
بیشتر بدانیم:
سود تضمینی ترفندی دیگر از کلاهبرداران اینترنتی
از دیگر روشهای کلاهبرداری اینترنتی پیشنهاد سود تضمینی به افراد و به طمع انداختن آنهاست. اگر فردی شما را برای خرید یک کالا یا انجام یک کار با پاداش مالی بالا تشویق میکند و تلاش در ایجاد هیجان در شما دارد طمع نکنید. هیچ سرمایهگذار بزرگی وعده سود تضمینی و دو برابر کردن سرمایه به شما نمیدهد؛ بنابراین کسی که چنین تضمینی را به شما میدهد یا پیشنهادی بیش از حد خوب به شما میدهد، به احتمال قوی یک کلاهبردار است.
تحتفشار گذاشتن با محدودیت زمانی
یکی دیگر از علائم هشدار کلاهبرداری اینترنتی در فشار گذاشتن شما با محدودیت زمانی است. کلاهبردار تلاش میکند به شما نشان دهد که فرصت فوقالعادهای پیش رو دارید اما زمان کمی هم دارید و باید به سرعت تصمیم بگیرید تا این فرصت درخشان نصیب فرد دیگری نشود. این کار برای این است که شما را به طمع بیندازد و فرصت فکر کردن و تحلیل کردن ماجرا را از شما بگیرد. در این مواقع فراموش نکنید که از دست دادن یک شانس خوب بهتر از فریب خوردن است. همیشه این سؤال را بپرسید که چرا یک نفر میخواهد چنین شانس فوقالعادهای را به شما بدهد؟

تغییر پلتفرم اینترنتی
درخواستهای تغییر پلتفرم اینترنتی یکی دیگر از مشکلات رایج در کلاهبرداری است. در حقیقت چنین درخواستی نشانه واضح کلاهبرداری اینترنتی است. بهعنوانمثال زمانی که پرداخت اینترنتی انجام میدهید باید به آدرس بانکی صفحه مورد نظر دقت کنید تا وارد صفحات جعلی نشوید. ورود به صفحات جعلی میتواند موجب شود که اطلاعات حساب خود را دو دستی در اختیار سارقان قرار دهید.
برای مطالعه:
تغییر محل انجام معاملات
تلاش برای تغییر دادن محل انجام معاملات مالی یک نکته مشکوک دیگر است. مخصوصاً در زمینه معاملات ارزهای دیجیتال باید دقت داشته باشید. ابتدا یکی دو معامله با ارزش کم انجام میشود و اعتماد شما را جلب میکند و سپس یک تراکنش بزرگ حساب شما را خالی میکند. زمانی که میخواهید پول را برداشت کنید، پول شما ناپدید میشود.

اهداف کلاهبرداران
افراد بازنشسته، تنها یا کمتجربه بهترین هدف برای مجرمان اینترنتی محسوب میشوند. کسانی که یکعمر پول و سرمایهای جمع کردهاند تا در زمان پیری پشتیبان آنها باشد در هر سنی میتوانند هدف باشند. فراموش نکنید مجرمان جرائم رایانهای بسیار هوشمندانه عمل میکنند و صدها روش مختلف را برای کلاهبرداری دارند. پس چنانچه یکی از نشانههای هشدار را دیدید، شروع به سؤال پرسیدن کنید. سؤالات هوشمندانهای بپرسید. از افراد باتجربهتر در زمینه اینترنت راهنمایی بخواهید. به هیچ وجه روی لینکهای تبلیغات و جوایز و پاداش در پیامکها و ایمیلها کلیک نکنید. هر ایمیلی را باز نکنید و چنانچه با تمام این احتیاطها دچار مشکل شدید در اولین فرصت با یک وکیل فضای مجازی تماس بگیرید.
موسسه حقوقی عدلاک، برای دسترسی بهتر شما عزیزان به وکلای فضای مجازی، شماره تلفنهای 09393106011 و 09155046909 را در اختیار شما عزیزان قرار میدهد. تیم وکلای موسسه در تمام ساعات شبانهروز از طریق تلفن و تلگرام آماده پاسخدهی به سؤالات حقوقی شما هستند
همچنین یک گروه تلگرامی برای انجام مشاوره آنلاین تشکیلشده است که میتوانید سؤالات حقوقی خود را در آنجا مطرح کنید و به رایگان پاسخ بگیرید. میتوانید سؤالات خود را با کارشناسان ما مطرح کنید و از آنها در این موارد راهنمایی بخواهید. فراموش نکنید در روزهای سخت ما در کنار شماییم.