سامانه حقوقی عدلاک

بهترین وکلای دادگستری مشهد

051-38676422

مشاوره حقوقی

انواع طلاق – وکیل طلاق مشهد- تماس فوری 09155046909

انواع طلاق خلع- انواع طلاق رجعی-انواع طلاق بائن-انواع طلاق توافقی

سخت ترین نوع طلاق از نظر وکیل چیست؟

آسان ترین نوع طلاق از نظر وکیل کدام است؟

وکیل طلاق کیست؟

طلاق چیست و انواع طلاق کدام است و انجام آن چگونه است؟

چه زمانی به یک وکیل طلاق در مشهد نیاز داریم؟ متأسفانه با گسترش اطلاعات و دسترسی افراد به وسایل ارتباطی که در آن بخشی از زندگی خصوصی اشخاص به نمایش در می‌آید باعث شده تا تجسس و کنجکاوی در زندگی شخصی دیگران در سطح جامعه امری جذاب و عادی جلوه کند. این مسئله زندگی‌های خانوادگی را دچار پیچیدگی‌ها و مشکلات جدیدی نموده که بعضاً راهکار مؤثر و بازدارنده‌ای نیز جهت اصلاح شرایط حاکم در دسترس افراد قرار ندارد.

در چنین مواقعی وکیل طلاق وظایف و مسئولیت سنگینی بر عهده دارد. وکیل متخصص طلاق باید خود را با فضای جدید وفق داده و آپدیت کند. وکیل باید این فضا را بشناسد.

این مسئله یعنی فضای مجازی و عمومی به همراه فشارهای اقتصادی و اعتیاد به انواع مواد صنعتی که به سهولت در دسترس افراد قرار دارد بیش‌ از پیش موجب از هم‌ گسیختگی روابط خانوادگی و زوجین شده و نتیجه اینکه امروز شاهد آمار بالای طلاق و نیاز به وکیل طلاق در مشهد هستیم. از سوی دیگر قوه قضاییه بجای حل مشکلات اقتصادی و فرهنگی جامعه با سیاست‌های غلط بیشتر به آن دامن می زند.

قوه قضاییه با اجرای این روش های غیر اصولی که اتفاقاً بیشتر به روابط خانوادگی آسیب می‌زند به زعم خود درصدد کاهش این آمار است در حالی که بر طرف کردن این عارضه نیازمند روش های زیر بنایی است. ارائه مشاوره‌های الزامی قبل از طلاق نمونه بارز این سیاست گزاری است که در عمل حاصلی جز وارد ساختن فشارهای عصبی نداشته است. این موضوع را وکیل در پرونده های خانواده و طلاق تجربه کرده است.

سامانه حقوقی عدلاک با داشتن گروهی از وکلای متخصص در امر حقوق خانواده و وکیل طلاق در مشهد آماده ارائه خدمات مشاوره حقوقی به افرادی است که با این معضلات درگیر هستند و به دنبال راهکاری صحیح جهت احقاق حقوق خود یا حل و فصل مسالمت‌آمیز آن می‌باشند. در این مقاله با ما و وکیل طلاق باشید تا درباره انواع طلاق با شما صحبت کنیم.

وکیل پایه یک دادگستری در مشهد - مشاوره حقوقی

با اطلاع از انواع طلاق و آثار مترتب بر هر یک از آنها که وکیل در اختیار شما قرار می دهد می توانید بیشتر و کامل تر بر حقوق خود آگاه شوید.

طلاق چیست و انواع طلاق از نظر وکیل کدام است؟

قبل از اینکه درباره انواع طلاق صحبت کنیم باید اشاره نماییم که کلمات و اصطلاحات حقوقی همیشه ثقیل و دشوار است و همین مسئله هم باعث شده است تا رغبت افراد برای مراجعه مستقیم به قانون کم باشد. البته این مسئله قابل‌ درک است خصوصاً که اصطلاحات حقوقی زبان فارسی بیشتر برگرفته از احکام شرعی و فقهی است و ریشه عربی دارد؛ بنابراین اکثر افراد تا زمانی که درگیر یک پرونده حقوقی نشده باشند با معنای بسیاری از کلمات حقوقی ناآشنا هستند. وکیل طلاق در این مقاله سعی دارد با ساده سازی طوری که به سهولت قابل درک باشد انواع طلاق را توضیح دهد.

بیشتر افراد حتی نمی‌دانند که طلاق انواع مختلف دارد و هر کدام از انواع طلاق نیز قواعد فقهی و قانونی متفاوتی دارد. از نظر بیشتر افراد طلاق، طلاق است و یک نوع طلاق بیشتر وجود ندارد. دانستن، حفظ و تمایز انواع طلاق و واژگانی چون طلاق رجعی، طلاق خلع و طلاق بائن برای عده‌ای حتی خود وکلایی که به صورت تخصصی حقوق خانواده کار می‌کنند نیز بعضاً سخت است و گاه موجب اشتباه در بیان ویژگی‌ها و آثار آن می‌شود.

آیا به وکیل حضوری در مشهد نیاز دارید ؟
برای مشاوره حقوقی تلفنی و حضوری با وکیل طلاق مشهد کلیک کنید.

اهمیت شناخت انواع طلاق در قانون

اگر از وکیل طلاق در مشهد در مورد انواع طلاق بپرسید، بدون شک به شما خواهد گفت که هر طلاقی بسته به نوع آن آثار متفاوتی را در افراد ایجاد می‌کند و هر کدام قوانین خاص خود را دارد؛ بنابراین بی‌خبر بودن از این قوانین تنها می‌تواند موجب بروز مشکلاتی برای زوجین باشد. وکیل طلاق در این مقاله تلاش کرده‌ است کلیه مسائل مرتبط با انواع طلاق را به صورتی ساده و کارآمد بیان کند.

بیشتر بدانیم:

اجرت المثل زن در ایام ازدواج چیست و چطور پرداخت میشود؟

معنای کلمۀ طلاق

طلاق کلمه‌ای عربی و از مصدر طلق یطلق به معنای رهایی، آزاد کردن و … می‌باشد و در واقع پیمان ازدواج و زناشویی را بر هم زدن است. بر طبق قانون طلاق احوال شخصیه است به این معنی که پیروان ادیانی که در قانون اساسی به رسمیت شناخته‌ شده‌اند می‌توانند مطابق آیین شرعی دین خود طلاق گرفته و از هم جدا شوند اما طلاق بر طبق مذهب شیعه از اختیارات مرد است و زوجه جز شرایطی که در سند نکاحیه قید شده و قانون تصریح نموده حق طلاق ندارد.

ماده ۱۱۳۳ قانون مدنی مقرر داشته که:

«مرد می‌تواند هر وقت که بخواهد زن خود را طلاق دهد.»

البته زن نیز در شرایطی خاص و با اثبات عسر و حرج یا شرایط ضمن عقد می‌تواند از طریق دادگاه و حتی با وجود عدم رضایت مرد، طلاق بگیرد در واقع در این جا با تحقق شرایط، دادگاه مرد (زوج) را حتی اگر موافق طلاق نباشد به طلاق اجبار می‌کند. این طلاق سخت ترین نوع از انواع طلاق است که در ادامه در مورد آن صحبت خواهیم کرد.

در ادامه با وکیل طلاق در مشهد همراه باشید تا درباره انواع طلاق بیشتر بدانید.

انواع طلاق (چند نوع طلاق داریم)

در این بخش درباره انواع طلاق توضیحات مختصری ارائه می‌کنیم. در یک تقسیم‌بندی کلی طلاق به دو نوع طلاق بائن و طلاق رجعی تقسیم می‌شود؛ اما معنای طلاق بائن و رجعی چیست؟

لفظ بائن در لغت به معنی جداشونده است. طلاق بائن در مقابل طلاق رجعی، به طلاقی گفته می‌شود که برای مرد پس از ثبت طلاق حق رجوع نباشد به عبارت دیگر پس از ثبت طلاق بائن امکان رجوع برای مرد وجود ندارد. (ماده ۱۱۴۴ قانون مدنی)

حق رجوع چیست؟

در طلاق رِجعی که یکی از انواع طلاق است مرد می‌تواند در طول مدت عده به همسر خود رجوع کند و در این صورت نیازی به عقد مجدد نیست و طلاق بی‌اثر می‌شود.

آثار طلاق رجعی

۱-در زمان عده مرد باید نفقه زوجه را بپردازد.

۲-در دوران عده زن و مرد از یکدیگر ارث می‌برند.

۳-مرد جهت ازدواج مجدد در مدت عده باید از دادگاه اجازه بگیرد. (اذن ازدواج مجدد)

۴-داشتن رابطه نامشروع با زن در مدت عده در حکم رابطه با زن شوهردار است.

۵-مرد در دوران عده نمی‌تواند با خواهرزن خود ازدواج کند.

۶-زن در دوران عده نمی‌تواند با مرد دیگری ازدواج کند.

تعریف عده: عده مدتی است که پس از طلاق زن حق ازدواج ندارد. مدت آن نیز سه ماه و ده روز است.

وکیل خانواده در مشهد
برای مشاوره حقوقی تلگرامی و آنلاین کلیک کنید.

طلاق بائن

مورد دیگر انواع طلاق، طلاق بائن است. طلاق بائن خود چهار نوع است. انواع طلاق بائن عبارتند از:

۱- هرگاه طلاق در موقعی انجام شود که زن دوشیزه و باکره باشد.

۲-طلاق در زمانی باشد که زن یائسه شده باشد. اگر طلاق زمانی که زوجه یائسه شده و امکان بارداری نداشته باشد واقع شود طلاق بائن است. یائسگی دوره‌ای است که زن عادت ماهیانه نمی‌شود. در طلاق خانم یائسه مهریه و نفقه به زوجه تعلق می‌گیرد. در این نوع طلاق زوج حق رجوع ندارد و اگر طلاق به درخواست زوج باشد اجرت‌المثل نیز به زوجه تعلق می‌گیرد.

۳-طلاق خلع و مبارات.

۴-طلاقی که پس از سه بار وصلت متوالی به عمل آید یعنی زن و شوهری سه بار ازدواج کرده طلاق بگیرند ازدواج یا رجوع کنند و دوباره طلاق بگیرند. پس از طلاق سوم دیگر حق رجوع از بین می رود. اینجا اگر زن و شوهر بخواهند دوباره با هم ازدواج کنند نیاز به یک محلل هست. محلل یعنی اینکه زوجه پس از طلاق سوم به عقد زوجیت شخصی دیگر در آید.

برخلاف طلاق بائن، در طلاق رجعی، شوهر می‌تواند فقط در ایام عده به زن رجوع کند و طلاق را بر هم بزند اما در طلاق بائن این امتیاز وجود ندارد. در اصل همه طلاق‌ها رجعی هستند مگر مواردی که برای طلاق بائن آمده است.

وکیل پایه یک دادگستری در مشهد - مشاوره حقوقی
وکیل پایه یک دادگستری در مشهد - مشاوره حقوقی

انواع طلاق از دید وکیل طلاق

اگر از یک وکیل طلاق درباره انواع طلاق سؤال کنید به شما خواهد گفت که بر اساس قوانین ایران هرگاه مردی تقاضای طلاق کند و رأی صادر شود و طلاق ثبت گردد اگر زن دوشیزه یا یائسه نباشد و طلاق پس از سه بار ازدواج نباشد طلاق رجعی است در نتیجه زوج می‌تواند در ایام عده به زن رجوع کند و طلاق را بر هم بزند.

هرگاه مردی (شوهری) تقاضای طلاق کند و رأی صادر شود اگر زن دوشیزه (غیر مدخوله) باشد طلاق بائن است. طلاقی که در دوران نامزدی و عقد به‌ نحوی‌ که هنوز هم‌ خوابگی یا نزدیکی انجام نشده و اصطلاحاً دخول واقع نشده صورت می‌گیرد طلاق بائن است.

هرگاه مردی (شوهری) تقاضای طلاق کند و رأی صادر شود و زن یائسه باشد نیز طلاق بائن است.

طلاق خُلع چیست؟

یکی از انواع طلاق طلاق خلعی است. طلاق خلعی عبارت است از اینکه هرگاه زنی تقاضای طلاق کند و چیزی (مالی) را در قبال طلاق ببخشد چه اینکه مرد قبول کند و یا اینکه دادگاه به جای او قبول کند طلاق خلعی است. طلاق خلعی از انواع طلاق بائن است. خلع به معنی بخشیدن است یعنی زن مقداری مال مثلاً بخشی از مهریه را به جهت کراهت از مرد در قبال طلاق بذل می‌کند یعنی به زوج می‌بخشد که در این صورت طلاق خلع می‌شود.

طبق ماده ۱۱۴۶ قانون مدنی طلاق خلع آن است که زن به واسطه کراهتی که از شوهر خود دارد در مقابل مالی که به وی می‌دهد طلاق بگیرد، اعم از اینکه مال مزبور عین مهر یا معادل آن یا بیشتر یا کمتر از مهر باشد.

هرگاه طلاق توافقی باشد ماهیتاً مبارات (یعنی کراهت طرفینی) است که البته در رأی طلاق توافقی دادگاه معمولاً طلاق خلع نوشته می‌شود.

نکته: طلاق خلع همان‌طور که گفته شد بائن است و مرد حق رجوع ندارد اما نکته‌ای در طلاق خلعی وجود دارد و آن اینکه زن تا پایان عده می‌تواند با مراجعه به دفترخانه‌ای که صیغه طلاق را خوانده است به آنچه بخشیده یا بذل کرده و در اصطلاح حقوقی “ما بذل” رجوع کند و پس از رجوع زن به آنچه بذل کرده مثلاً مهریه، نوع طلاق از بائن به رجعی تبدیل می‌شود و مرد نیز می‌تواند طلاق را بر هم زند. به عنوان مثال:

فرض کنید زن و شوهری دادخواست طلاق توافقی تقدیم دادگاه خانواده کرده باشند و زن که دوشیزه یا یائسه نیست تمام مهریه خود را در قبال طلاق بذل کند و مرد نیز قبول بذل کند و در رأی طلاق توافقی که گواهی عدم امکان سازش است نیز منعکس شود که طلاق خلعی است پس از ثبت طلاق در دفترخانه زن می‌تواند در مدت عده به مهریه بذل کرده رجوع کند مرد نیز می‌تواند در همان مدت طلاق را بر هم بزند و در واقع دوباره با همان شرایط قبلی زن و شوهر باشند و در زوجیت یکدیگر باقی بمانند.

نکته مهم: زن دوشیزه یا یائسه بعد از طلاق حق رجوع به آنچه بذل کرده یا ما بذل ندارد.

مشاوره حقوقی در مشهد
تماس فوری با وکیل طلاق مشهد

طلاق مبارات

طلاق مبارات یعنی چه؟ وکیل توضیح میدهد: طلاق مبارات یکی از انواع طلاق بائن است. طلاقی که به دلیل کراهت خانم و آقا از یکدیگر اتفاق می‌افتد که موردی بسیار نادر است. شاید در واقعیت این کراهت وجود داشته باشد اما معمولاً منافع مالی باعث می‌شود تا یکی از زوجین کراهت خود را پنهان نماید.

در طلاق مبارات خانم باید تمام یا بخشی از مهریه‌اش را ببخشد. تفاوت دیگر این نوع طلاق با طلاق خلع در این است که عوض طلاق نباید بیشتر از مهریه باشد. مطابق ماده ۱۱۴۷ قانون مدنی طلاق مبارات آن است که کراهت از طرفین باشد ولی در این صورت عوض باید زائد بر مهر نباشد.

بائن غیرمدخوله

یکی دیگر از انواع طلاق بائن، طلاق بائن غیر مدخوله است. اگر زوجه در هنگام طلاق باکره باشد نوع طلاق در رأی دادگاه بائن غیر مدخوله قید می‌شود و نوع طلاق در سند طلاقی هم که از سوی دفترخانه به تبعیت رأی دادگاه صادر می‌شود طلاق بائن است. یکی از آثار این نوع طلاق در بین زوجین این است که اسامی زوجین از شناسنامه زن و شوهر با نامه محضر توسط ثبت‌ احوال حذف و شناسنامه‌ها تعویض می‌شود.

اثر دیگر این نوع طلاق یعنی طلاق بائن غیرمدخوله این است که زوجه مستحق نصف مهریه است؛ یعنی حین وقوع طلاق زوج متعهد به پرداخت نیمی از مهریه است. شاید سؤال شود آیا زوجه باکره قبل از دخول نمی‌تواند کل مهریه را مطالبه کند؟ پاسخ این است که چون زوجه حق حبس دارد می‌تواند کل مهریه را مطالبه نماید. پرداخت نصف مهریه فقط در صورت وقوع طلاق صورت می‌گیرد.

حق حبس چیست؟

در طلاق بائن غیر مدخوله که یکی از انواع طلاق است برای زوجه حق حبس وجود دارد. حق حبس حقی است که قانونگزار برای زوجه قائل شده است و به موجب آن زوجه می‌تواند اگر تمکین نکرده و غیر مدخوله است تا زمانی که کل مهریه خود را دریافت نکرده از تمکین خودداری نماید. عدم تمکین زوجه در صورت استفاده از حق حبس مانع دریافت نفقه نیست و زوجه در این مدت مستحق دریافت نفقه است. حق حبس در یک مورد ساقط می‌شود و آن اینکه زوجه قبلاً تمکین کرده باشد. اگر زوجه یک نوبت تمکین کند دیگر حق استفاده از حق حبس را نخواهد داشت. منظور تمکین خاص است.

طلاق بائن بعد از سه بار طلاق

در مورد این نوع طلاق قبلاً گفتیم. جهت درک بهتر لازم می دانیم به آن بپردازیم. شاید شما نیز بارها واژه سه طلاقه را شنیده باشید این طلاق نیز یکی از انواع طلاق است. برداشت عامیانه افراد از واژه سه طلاقه این است که زوج حین جاری شدن صیغه طلاق به زوجه می‌گوید تو را سه طلاقه کردم در صورتی که این برداشت اشتباه است. در این نوع طلاق باید بعد از هر بار وقوع طلاق، رجوع صورت گرفته باشد و مجدد طلاق صورت بگیرد.

در این صورت طلاق سوم ثبت شده بین زوجین از نوع طلاق بائن بوده و زوج دیگر حق رجوع نخواهد داشت. همانطور که گفتیم برای ازدواج مجدد نیاز به محلل هست.

انواع طلاق و روش‌های درخواست طلاق از دادگاه

همه‌چیز در مورد درخواست طلاق با سامانه حقوقی عدلاک:

همان‌طور که پیش از این در مقاله‌های جداگانه اشاره‌کرده‌ایم طلاق می‌تواند به چهار طریق صورت گیرد. در واقع طلاق از جهت طرح دعوی یا درخواست چند نوع است. انواع طلاق از نظر درخواست زوجین از دادگاه: 1- طلاق از طرف زوجه باشد.

2- درخواست طلاق از سمت زوج باشد.

3- طلاق توافقی باشد.

4- طلاق با داشتن وکالت در طلاق

ما در اینجا هر سه این روش‌ها را از دیدگاه حقوقی و منظر وکیل طلاق بررسی می‌کنیم.

طلاق از جانب زوجه یا طلاق یک طرفه از ناحیه زوجه

سخت ترین نوع از انواع طلاق همین طلاق از جانب زوجه است. طلاقی که زوجه باید برای استفاده از وکالت اعطاء شده در سند نکاحیه مسیر طولانی را پشت سر بگذارد. باید دانست زن ها هیچگاه طلاق نمی گیرند بلکه طلاق داده می شوند. آنجا که زوجه پس از طی این مسیر طولانی یا حتی توافقی که ساده ترین نوع طلاق است موفق به اخذ طلاق می شود نیز طلاق داده می شود. این ادعا که زن ها می گویند طلاق گرفتم در اصل اشتباه است و واقعیت این است که او طلاق نگرفته است طلاق داده شده است.

طبق قانون حق طلاق با مرد است به این معنی که مرد هر گاه بخواهد می‌تواند همسر خود را طلاق دهد اما خانم یا زوجه برای گرفتن طلاق باید یکی از شروط دوازده‌گانه مندرج در سند نکاحیه را دارا باشد. (جهت ملاحظه این شروط اگر متأهلید به سند نکاحیه خود رجوع کنید)

شروطی مثل اینکه مرد به مدت ۶ ماه نفقه زن را پرداخت نکند. اعتیاد داشته باشد. به پنج سال حبس تعزیری محکوم شده باشد یا اینکه زوجه بیش از پنج سال از تاریخ ازدواج دارای اولاد نشود و …

هرگاه طلاق از جانب زوجه درخواست شود اجرت‌المثل به زوجه تعلق نمی‌گیرد اما مهریه و نفقه قابل مطالبه است. چنانچه زوج دارای اموالی اعم از منقول یا غیرمنقول باشد توسط زوجه توقیف و مهریه وصول خواهد شد در غیر این صورت تا زمان پرداخت یا صدور حکم اعسار جلب و بازداشت خواهد شد.

مطابق ماده ۱۱۳۰ قانون مدنی درصورتی‌ که دوام زوجیت موجب عسر و حرج زوجه باشد وی می‌تواند به حاکم شرع مراجعه و تقاضای طلاق کند. البته باید عسر و حرج در دادگاه به اثبات برسد. در این صورت دادگاه زوج را اجبار به طلاق زوجه خواهد نمود.

عسر و حرج وضعیتی است که ادامه زندگی را برای زوجه با مشقت همراه ساخته طوری که تحمل آن مشکل باشد. مصادیق عسر و حرج عبارتند از:

-ترک زندگی خانوادگی توسط زوج حداقل به مدت شش ماه متوالی یا نه ماه متناوب در مدت یک سال بدون عذر موجه.

-اعتیاد زوج به یکی از انواع مواد مخدر و یا ابتلا وی به مشروبات الکلی که به اساس زندگی خانوادگی خلل وارد آورد و امتناع یا عدم امکان وی به ترک آن در مدتی که به تشخیص پزشک برای ترک اعتیاد لازم باشد.

-محکومیت قطعی زوج به حبس بیش از ۵ سال.

-ضرب و شتم یا هرگونه سوء رفتار مستمر زوج که عرفاً با توجه به وضعیت زوجه قابل‌ تحمل نباشد.

-ابتلای زوج به یکی از بیماری‌های صعب‌العلاج روانی یا ساری یا هر عارضه‌ی صعب‌العلاج دیگری که زندگی مشترک را مختل می‌کند.توضیحات کامل درباره این نوع طلاق را در مقاله طلاق از سوی زوجه بخوانید.

طلاق از طرف آقا یا زوج

آسان ترین و سهل ترین انواع طلاق که حداکثر حقوق زوجه را تأمین می کند طلاق از سوی زوج است. در این نوع طلاق زوجه نیاز به هیچ اقدامی جز حضور در دادگاه ندارد. البته نه به این معنا که بدون حضور وی واقع نمی شود. زوج به هر دلیل و هر موقع و وقت میل داشته باشد می‌تواند همسر خود را طلاق دهد؛ اما چرا مردها علی‌رغم چنین حق و امتیاز بزرگی تمایلی به استفاده از این حق خود ندارند؟

چون اگر طلاق از سوی زوج باشد باید حقوق همسر خود را به‌طور کامل پرداخت نماید. حقوقی از قبیل مهریه، نفقه و حتی اجرت‌المثل! به همین دلیل است که آقایان معمولاً از مراجعه به دادگاه جهت تقدیم طلاق امتناع می‌نمایند اما از سوی دیگر شرایط را برای خانم‌ها طوری سخت می‌کنند که خانم‌ها خود جهت طلاق یا حتی حقوق خود اقدام نمایند.

به‌عنوان مثال صبر می‌کنند تا زوجه مهریه خود را مطالبه کند تا پس از صدور حکم نسبت به طلاق اقدام نماید چرا که اگر قبل از تقسیط مهریه اقدام گردد باید مهریه زوجه را یکجا بپردازد اما بعد مطالبه زوجه و تقسیط می‌تواند زوجه را طلاق داده و مهریه را نیز به نحو اقساط بپردازد.

در قانون شرط تنصیف نیز پیش بینی شده است به این معنا که اگر طلاق از ناحیه زوج باشد باید نیمی از اموالی که در دوره زندگی مشترک به دست آورده‌اند به زوجه بپردازد. البته این شرط خیلی به ندرت و حتی می‌توان گفت اصلاً اجرا نمی‌شود چرا که اثبات آن سخت و بعضاً غیرممکن است.

بیشتر بدانیم:

شرایط طلاق به دلیل عدم تمکین زن

انواع طلاق توافقی

انواع طلاق توافقی: طلاق توافقی از نظر نحوه اقدام دو نوع است. طلاقی که زوجین با هم نسبت به طی مراحل طلاق اقدام می کنند و طلاقی که زوجه با اخذ وکالت در طلاق رأساً نسبت به طلاق اقدام می نماید. که در اینجا به هر دوی آنها می پردازیم.

طلاق توافقی با حضور زوجین

طلاق توافقی همان‌ طور که از اسمش پیداست نوعی توافق زوجین بر طلاق است. طلاقی که بر مبنای شروط مورد پذیرش و توافق طرفین واقع می‌شود را طلاق توافقی می‌گویند. در طلاق توافقی با توافق طرفین تکلیف نحوه پرداخت مهریه یا بذل آن، نفقه ایام گذشته، حال و آینده، نفقه فرزندان، حضانت فرزندان، جهیزیه، ملاقات فرزندان مشخص خواهد شد. آنچه در طلاق توافقی مهم است توافق زوجین است و چنانچه اختلافی حاصل شود حکمی صادر نخواهد شد یا در صورت صدور اجرا نخواهد گردید.

در این نوع طلاق هر زوجین با هم اقدام به ثبت دادخواست طلاق توافقی نموده و تا انتها و زمان ثبت طلاق در دفترخانه هر دو باید حضور داشته باشند. البته این موضوع به این معنی نیست که زوجین یا یکی از آنها نمی تواند برای خود وکیل معرفی کند. طلاق توافقی می تواند با حضور دو وکیل از جانب زوجین نیز طرح و واقع شود.

حکم طلاق توافقی تا زمانی که در دفترخانه ثبت نشده توسط طرفین قابل‌فسخ است و طرفین می‌توانند از انجام آن امتناع نمایند و دادگاه نیز الزامی برای اجبار او نخواهد داشت. از طرفی در صورت عدم ثبت طلاق شروط و تعهدات انجام شده نه تنها قابلیت اجرایی ندارد بلکه قابل استناد نیز نیست.برای ارتباط با بهترین وکیل طلاق توافقی در مشهد این مقاله را بخوانید.

طلاق با داشتن وکالت در طلاق

گاهی پیش می‌آید که زوج به جهت امتناع از حضور در دادگاه یا عدم مواجه‌ شدن با زوجه یا بر عکس با مراجعه به دفترخانه اسناد رسمی به زوجه وکالت می‌دهد که خود را مطلقه نماید یا به تعبیری حق طلاق را به زوجه می‌دهد. البته آقایان معمولاً فقط در قبال بذل مهریه و سایر حق‌ و حقوق از جانب زوجه است که حاضر به اعطای چنین وکالتی می‌شوند.

البته در این نوع طلاق زوجه مکلف است برای زوج وکیل بگیرد یعنی بعد از گرفتن حق طلاق یا همان وکالت در طلاق جهت وقوع طلاق نیازمند تقدیم دادخواست طلاق توافقی است. این توافق باید بین زوجه و وکیل زوج صورت بگیرد وکیلی که زوجه به استناد وکالت‌نامه محضری برای وی می‌گیرد. این وکیل الزاماً باید وکیل دادگستری باشد تا امکان حضور در دادگاه داشته باشد. با این توضیح زوجه‌ی دارای وکالت طلاق بدون حضور وکیل دادگستری که خود برای زوج تعیین خواهد نمود نمی‌تواند به دادگاه مراجعه کرده و طلاق بگیرد.

خب بهترین پیشنهاد برای زوجه ای که در مشهد ساکن است وکیل طلاق در مشهد است. وکلای سامانه حقوقی عدلاک با حداقل هزینه و در سریع ترین زمان ممکن کار شما را به سرانجام خواهند رساند.

شرایط وکالت‌نامه در وکالت در طلاق

الف- زوجه باید حق توکیل به غیر داشته باشد؛ یعنی بتواند برای زوج وکیل بگیرد.

ب- حق اسقاط تجدیدنظرخواهی و فرجام‌خواهی داشته باشد. اگر نداشته باشد باید منتظر سپری شدن مهلت‌های تجدیدنظرخواهی و فرجام‌خواهی باشد و نمی‌تواند بلافاصله به محضر جهت ثبت و وقوع طلاق مراجعه نماید.

ج- وکالت باید بلاعزل باشد یعنی زوجه حق عزل وکیل را از خود سلب و ساقط نماید. البته زوج به منظور اینکه زوجه زودتر خود را مطلقه و زوج را از قید زوجیت آزاد نماید وکالت را مشروط و مقید به زمان می‌کند که می‌تواند موردتوافق طرفین باشد.

نویسنده: دکتر سالمون

توصیه سامانه حقوقی عدلاک

پروسه طلاق از آغاز تا خاتمه آن مستلزم صرف زمان است که در صورت عدم آگاهی حقوقی این زمان می‌تواند طولانی‌تر شود. روند فرسایشی دادرسی و دعاوی متعدد مطروحه از جانب زوجین و مواجهه طرفین در مراجع انتظامی و قضایی که گاهی با حضور فرزندان صورت می‌گیرد بسیار آزاردهنده است و آسیب‌های روحی و روانی زیادی به هر دو طرف و خصوصاً فرزندان وارد می‌سازد.

برای همین بهتر است برای انجام هر نوعی از انواع طلاق که در این مقاله توضیح داده شد از وکیل طلاق که آشنا و آگاه به پرونده‌های طلاق و خانواده باشد بهره برد. وکلای سامانه حقوقی عدلاک در این مسیر می‌توانند در تسریع و تسهیل انجام طلاق شما را یاری نموده و از تضییع حقوق حقه شما جلوگیری نمایند به نحوی که کل پروسه با کمترین آسیب روحی و روانی به پایان برسد.

برای مشاوره تخصصی در مورد انواع طلاق و طلاق متناسب با وضعیتی که دارید می‌توانید با کارشناسان حقوقی ما در سامانه تماس بگیرید یا با عضویت در گروه و کانال تلگرامی عدلاک و طرح سؤالات خود پاسخ لازم را دریافت نمایید.

با سامانه حقوقی عدلاک ناشناخته‌های علم حقوق در دسترس شماست.

آشنایی با خدمات وکیل در مشهد:

وکیل کیفری در مشهد – راهنمای شما در مسائل جنایی و کیفری

وکیل خانواده در مشهد-مددکار شما در مشکلات خانوادگی

وکیل طلاق در مشهد- پشتیبان شما در مسائل مرتبط با طلاق و حضانت و مهریه

وکیل مواد مخدر در مشهد- حامی شما در جرائم مواد مخدر

وکیل آنلاین در مشهد- پاسخگوی حقوقی ۲۴ ساعتهمشاور حقوقی مشهد -مشاور و پشتیبان شما در تمام مسائل حقوقی

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
موفقیت آمیز بود!

به زودی همکاران ما طی 72 ساعت آینده با شما تماس خواهند گرفت.