سامانه حقوقی عدلاک

بهترین وکلای دادگستری مشهد

051-38676422

مشاوره حقوقی

حکم شرعی ازدواج با دو خواهر – مشاوره حقوقی 05138676422

وکیل طلاق در مشهد: آیا ازدواج مرد با دو خواهر امکان‌پذیر است؟ در چه شرایطی یک مرد می‌تواند با دو خواهر ازدواج کند؟ این سؤالی است که این روزها مکرر شنیده می‌شود. آیا رضایت همسر مرد در این مورد شرط محسوب می‌شود؟ ما در این بخش درباره حکم ازدواج با دو خواهر با شما گفتگو خواهیم کرد.

ازدواج با دو خواهر
برای مشاوره حقوقی تلفنی یا حضوری با کارشناسان ما کلیک کنید.

موانع نکاح

برای اینکه عقد به صورت صحیح انجام شود، شرایط خاصی وجود دارد. همچنین در قوانین و شرع ممنوعیت‌های خاصی برای ازدواج وجود دارد؛ مثلاً ممنوعیت ازدواج با محارم، ازدواج با مادرزن، ازدواج با پدرشوهر، ازدواج با زن شوهردار، داشتن چهار زن دائم یا اختلاف در مذهب زوجین از موانع ازدواج است.

یکی از موانع ازدواج در قانون مدنی ازدواج میان برخی از خویشاوندان سببی است؛ مثلاً ازدواج با مادرزن یا پدرشوهر حرام است و امکان‌پذیر نیست؛ اما ازدواج با خواهرزن تحت شرایط خاصی مجاز و امکان‌پذیر است.

ما در این مقاله اول به این سؤال پاسخ می‌دهیم که آیا ازدواج با دو خواهر ممکن است؟ و بعد از آن درباره احکام قانونی و شرعی این مسئله و حرمت ابدی و تأثیر رضایت زن در ازدواج هم‌زمان با خواهرش با شما صحبت خواهیم کرد.

ازدواج یک عقد شرعی و قانونی است که آثار زیادی بر اجتماع دارد؛ بنابراین در قانون نیز به‌تبع شرع احکام مختلفی برای آن در نظر گرفته شده است. برای اینکه یک عقد موقت یا دائم به درستی انجام شود باید شرایط خاصی در نظر گرفته شود که نبود هرکدام از آن شرایط می‌تواند عقد را باطل کند. به عنوان مثال تفاوت در جنسیت میان زن و شوهر، قصد آنها برای ازدواج و به بلوغ فکری و جنسی رسیدن طرفین از شرایط لازم برای ازدواج دائم است.

در صیغه یا عقد موقت نیز مشخص کردن زمان عقد و میزان مهریه لازم است.اما برای اینکه یک ازدواج شرعی و قانونی باشد باید موانع ازدواج در آن وجود نداشته باشد. موانع ازدواج مواردی مانند ازدواج با افرادی است که حرام ابدی هستند، ازدواج با محارم، ازدواج با زن شوهردار یا ازدواج با فردی از مذهب دیگر است.

در شرع اسلام ازدواج با برخی از خویشاوندان که در قانون به آنها اقارب گفته می‌شود نیز حرام است. به‌طورکلی خویشاوندان دو دسته هستند یا نسبی هستند و یا سببی

بر اساس قانون و شرع اسلام درباره خویشاوندان نسبی یعنی کسانی که نسبت خونی با فرد دارند، مردان نمی‌توانند با مادر، خواهر، خاله و عمه خود ازدواج کنند؛ و همین‌طور زنان نیز نمی‌توانند با برادر، پدر، عمو و دایی خود ازدواج کنند.

همچنین برخی از خویشاوندان سببی یعنی افرادی که به‌واسطه ازدواج، به عنوان خویشاوند فرد حساب می‌شوند نیز ممنوع است؛ بنابراین ازدواج با پدرشوهر و مادرزن نیز یک نمونه از ممنوعیت ازدواج با خویشاوندان سببی در قانون مدنی ماست.

یکی از خویشاوندان سببی که در قانون، ازدواج با او ممنوع اعلام شده خواهرزن است. مطابق قانون مدنی یک مرد نمی‌تواند تا زمانی که در عقد ازدواج با زنی قرار دارد، خواهر او را به همسری بگیرد.

برای مطالعه بیشتر:
نکاح موقت یا ازدواج موقت

وکیل پایه یک دادگستری در مشهد - مشاوره حقوقی

حکم شرعی ازدواج با دو خواهر

حکم قانون مدنی درباره ازدواج فرد با دو خواهر، در کشور ما تابع شرع اسلام است. در دین اسلام ازدواج هم‌زمان با خواهرزن ممنوع و باطل است. ما در این بخش اسناد این حکم را بیان می‌کنیم.

بر اساس آیه 23 سوره نساء

«حرمت علیکم امهاتکم و بناتکم و اخواتکم و …؛ و ان تجمعوا بین الاختین الا ما قد سلف» یعنی: «(ازدواج با) مادرانتان، دخترانتان و خواهرانتان، بر شما حرام شد …؛ و اینکه جمع کنید بین دو خواهر، مگر آنچه که در گذشته، انجام گرفت.»

منظور از جمله جمع‌کردن بین دو خواهر، ازدواج هم‌زمان با دو خواهر است. بنابراین آیه ازدواج هم‌زمان با دو خواهر ممنوع و حرام است. بر اساس همین آیه فقها ازدواج با خواهرزن را چه به صورت موقت و چه دائم یا چه این خواهر بودن نسبی باشد یا به‌واسطه شیر خوردن از یک مادر رضاعی، حرام و باطل اعلام کرده‌اند.

حکم قانونی ازدواج با دو خواهر

بر اساس ماده 1048 قانون مدنی که با استناد به آیه 23 سوره نساء تنظیم شده است:

«جمع بین دو خواهر، ممنوع است، اگرچه به عقد منقطع باشد.»

با توجه به اینکه این حکم در قانون مدنی به صورت مطلق بیان شده است و هیچ شرطی برای آن قائل نشده است، بنابراین ازدواج هم‌زمان با خواهرزن، تحت هر شرایطی مجاز نیست. حتی اگر دو خواهر به صورت رضاعی خواهر هم باشند یا والدین آنها یا خود دو خواهر رضایت داشته باشند.

مرد تا چه زمانی نمی تواند با خواهرزن خود ازدواج کند؟

ممنوعیت ازدواج با خویشان سببی در شرع اسلام به دو دسته تقسیم شده است. بخشی از آن ممنوعیت دائم و همیشگی است و قسمتی ممنوعیت موقت

ازدواج با مادرزن یا پدرشوهر یک ممنوعیت همیشگی و دائمی است؛ یعنی زمانی که مردی با زنی ازدواج می‌کند یا زنی با مردی ازدواج می‌کند، مادرزن به مرد محرم می‌شود و پدر مرد به زن؛ و این محرمیت دائمی و ابدی است؛ بنابراین در صورت فوت زن یا شوهر یا جدایی میان آنها، ازدواج با مادرزن و پدرشوهر امکان‌پذیر نیست.

بعضی از ممنوعیت‌ها موقتی هستند. ازدواج با دو خواهر جزء همین ممنوعیت‌های موقت است؛ یعنی ازدواج با خواهر یک زن برای همیشه ممنوع نیست و در صورت فوت همسر اول یا طلاق میان طرفین و پس از طی عده قانونی در طلاق رجعی مرد می‌تواند با خواهر همسرش ازدواج کند.

ازدواج با دو خواهر
برای مطرح کردن سوالات حقوقی خود به گروه تلگرامی ما مراجعه کنید.

آدرس تلگرام سامانه حقوقی عدلاک

در چه صورتی ازدواج با خواهرزن، حرام ابدی می‌شود؟

مطابق قانون مدنی، در بعضی از شرایط زنا و ازدواج با بعضی از افراد ممنوع و حرام ابدی است.

بیشتر بدانیم:
مشاوره حقوقی رایگان درباره نفقه فرزندان

اگر خواهرزن متأهل باشد

 مطابق قانون مدنی، اگر خواهرزن، ازدواج کرده باشد یا در عده طلاق و وفات شوهر خود باشد و مرد با آگاهی از این مسئله یا بدون آگاهی از آن اقدام به ازدواج با زنی که در عده است بکند. نسبت به هم حرام ابدی می‌گردند.

اگر خواهرزن شوهردار باشد یا زن در عده طلاق رجعی از شوهر خودش باشد و مرد مرتکب زنا با او گردد آن دو به هم حرام ابدی می‌شوند.

اگر خواهرزن مجرد باشد

در قانون مدنی درباره ممنوعیت ازدواج هم‌زمان با خواهرزن یا زنا با او در شرایط تجرد خواهرزن حکمی بیان نشده است؛ بنابراین اگرچه ازدواج یا زنا با خواهرزن ممنوع و حرام است اما درصورتی‌که خواهرزن مجرد باشد، این ممنوعیت موجب حرام بودن ابدی این دو نفر به یکدیگر نمی‌شود. با این حال ازدواج هم‌زمان با دو خواهر یک مسئله شرعی است که بهتر است درباره آن با یک عالم دینی مشورت شود.

رضایت زن به ازدواج مرد با خواهرش

آیا رضایت زن به ازدواج میان شوهر و خواهرش می‌تواند موجب از بین رفتن مانع این ازدواج شود؟

مطابق ماده 1048 قانون مدنی و با توجه به آیه قرآن درباره ممنوع بودن جمع بین دو خواهر باید بگوییم که رضایت زن در این مورد نقشی ندارد و این ازدواج تا زمانی که یکی از دو خواهر در عقد و ازدواج مرد قرار دارد باطل و حرام است.

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
19 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

سلام ببخشید پس چطوری حضرت یعقوب همزمان با دو خواهر ازدواج کرده و هر دو زنده بودند ب طوری ک دختر دایی حضرت یعقوب می‌شدند ؟!!

دین اسلام تحریم کرده حضرت یعقوب یهود بودند

nejat دوست عزیز اگه بده پس حضرت یعقوب پیامبر نیست و دارین شوشت شوی مغزی می کنید ما رو

میشه یک خواهر را موقت صد روزه عقد کرد و سپس خواهر دیگر را هم صد روز بعد و سلسه وار تا پایان عمر؟ یکی پس از دیگری ؟ صدروز بااین ، صدروز بااون؟

سلام
سوالتون یه مقدار گنگ هست
اما فرد زمانی که طلاق میگرد سه ماه باید عده نگه دارد که بعد سه ماه میتواند با هر فرد دیگری ازدواج کند.

سلام آیا این شدنی هست که آدم همسر خود را برای ازدواج با خواهر زن طلاق بدهد و بعد از اون مدت معلوم با خواهر زنش ازدواج بکنند و بعد از بچه دار شدن خواهر زن دوباره اون طلاق بده و با همسر اول ازدواج بکنند قانون اسلامی در این مورد چه می گوید

سلام
مشکلی ندارد.

سلام وعرض ادب واحترام من بطور شدید به خواهران خودم ک مطعلقه هست وابسته شدیم وبی نهایت بهم وابستگی داریم وزن خودم هم ک خواهرش هست ۳قلودارم ومیخوام به هرصورت هست به عقد خودم دربیاورم ودر صورتی ک خواهرش هم موافق هست واشکالی نداره من باید چکار کنم ک بتونم این کار انجام بشه ومدت هاست ک با همدیگر هستیم حقیقت مطلب ودیگه نمیتونیم بدون هم وزنم هم راضی هست ومشکل دراین باره نداره والان ۶ سال هست ک داخل خونه خودم با خواهرش هست وتمامی مخارجش هم انجام میدم مثل هم فرقی نمی‌گذارم براشون لطفا راهنماییم کنید

سلام متاسفانه از لحاظ قانونی عقد دو خواهر همزمان غیرقانونی است.

ایا مردی میتواند خواهرِ زنِ دوم خود را به عقد پسرش درآورد؟

سلام
بله

تو قران گفته با محرم خود ازدواج نکنید .خواهر زن هم محرم نیست.شما میخوایید بگید از خدا بیشتر میفهمید،…….
من که زنم عقد دائم کردم،خواهر زنمو هم عقد موقت با جفتشونم …….حلال قرانی دارم،مراجع توهم زدن فکر میکنن خدا هستن.

با سلام
خواهر خانومم مدت ۱/۵ ساله که طلاق گرفته ، آیا میتونم ایشون رو صیغه یا به عقد خود دربیارم ؟

سلام
از همسرتون جداشدید؟
اگر از همسرتون جداش شدید بله و در غیر این صورت خیر

سلام
ایا ازدواج با بچه خواهر همسر
یا بچه برادرش با اجازه همسر زن مجاز است

سلام
به استناد ماده 1049 قانون مدنی ازدواج باید با اجازه زوجه باشد.ارگ اجازه زوجه باشد بله می تواند.

اون آیه قرآن داره به خواهران خودمون اشاره می‌کنه که با ما نسبت خونی دارند نه خواهر زن ! جالبه تا ۵ سال پیش من چنین تحریفی در اینترنت نمی‌دیدم اما الان همه سایت ها از روی هم کپی کردید

موفقیت آمیز بود!

به زودی همکاران ما طی 72 ساعت آینده با شما تماس خواهند گرفت.