وکیل در ملکآباد: چرا به وکیل نیاز داریم؟ نقش وکیل در زندگی امروزۀ ما چیست؟ کدام وکیل را انتخاب کنیم؟ یک وکیل و موکل او چه وظایفی در قبال هم دارند؟ در این مقاله به این پرسشها پاسخ میدهیم.
وکیل خوب کیست؟
وکیل خوب فردی است که در زمینه حقوق تحصیلکرده است و پس از طی آزمون وکالت، دوره دو ساله کارورزی را سپری کرده است و بعد از آن در آزمون اختبار شرکت کرده است تا بتواند مجوز فعالیت بهعنوان وکیل پایه یک دادگستری را دریافت کند. یک وکیل تمام تلاش خود را به کار میبندد تا بتواند از آموختههای خود برای دفاع از حقوق موکل خود استفاده کند. او با بیان حقایق پرونده در دادگاه، به بیان شواهد و مدارکی میپردازد که میتواند موکلش را به حقوق خود برساند.

چرا باید در انتخاب وکیل دقت کنیم؟
بهطورکلی افراد زمانی به سراغ یک وکیل میروند که دچار یک مشکل حقوقی یا کیفری شده باشند. درصورتیکه نتوانید به درستی از حقوق خودتان دفاع کنید، بدون شک بازنده دادگاه خواهید بود و گاهی اوقات نتایج حکم دادگاه بر علیه افراد میتواند بر سرنوشت آنها تأثیر بگذارد.
درصورتیکه به هر نحوی از شما شکایت شده باشد و در زمینهیک جرم کیفری نتوانید مدارک لازم را برای اثبات بیگناهی خود ارائه کنید به سادگی محکوم خواهید شد. برای حل این مشکل باید از یک متخصص قوانین کمک بگیرید. یک وکیل خوب در ملکآباد کسی است که میتواند شما را در حل مشکلات قانونی یاری دهد.
وظایف بهترین وکیل ملکآباد
زمانی که قرارداد وکالت بین دو طرف بسته شد، وکیل وظایفی را بهطور رسمی بر عهده میگیرد. برخی از این وظایف عبارتاند از:
- صداقت و درستکاری
- در نظر گرفتن مصلحت موکل در تمام لحظات
- عدم عدول از اختیارات مشخصشده برای وکیل
- امانتداری و رازدار بودن
- تلاش به ایجاد سازش و رضایت در دو طرف دعوا

وکیل خوب در ملکآباد باید چه ویژگیهایی داشته باشد؟
- وکیل باید دقیق و وظیفهشناس باشد. بهخوبی از جزئیات پرونده با خبر باشد و اطلاعات کاملی در زمینه پرونده داشته باشد تا بتواند در دادگاه به درستی از حقوق موکل خود دفاع کند.
- باید صبور و باحوصله باشد و بتواند در هر شرایطی آرامش و خونسردی خود را حفظ کند.
- وکیل باید صادق باشد. هیچچیز را از موکل خود پنهان نکند.
- وکیل باید قادر باشد از شواهد و مدارک به درستی استفاده کند.
- باید اهل مطالعه و به روز باشد و از تغییرات روز به روز قوانین در حوزه فعالیت خود با خبر باشد. کوتاهی وکیل در این زمینه میتواند خسارتهای جبرانناپذیری ایجاد کند.
- وکیل باید توانایی بیان خوبی داشته باشد.بتواند با وضوح و مسلط صحبت کند و دادگاه را در دست خود بگیرد.
- وکیل باید از دانش روانشناسی آگاهی کاملی داشته باشد تا بتواند بر روند دادگاه تأثیر بگذارد.
- وکیل باید شجاع باشد؛ اما نباید گستاخ باشد. او باید بتواند بدون ترس و نگرانی از حقوق موکل خود دفاع کند اما همواره باید احترام دادگاه را حفظ کند.
برای مطالعه بیشتر:
صدور قرار وثیقه در پرونده های مواد مخدر
چرا باید در انتخاب وکیل در ملکآباد دقت کنیم؟
در بسیاری از پروندههای کیفری، مجازاتهای سنگینی برای متهمین در نظر گرفتهشده است؛ بنابراین عملکرد وکیل در ملکآباد شما میتواند روی سرنوشت زندگی و آینده شما تأثیرگذار باشد. اگر یک وکیل در انجام وظیفه خود کوتاهی کند بهای این کوتاهی را موکل او خواهد داد و این بها در پرودنه های کیفری می تواند سالها زندان، قطع عضو یا حتی اعدام باشد. بنابراین به جاست که در زمان انتخاب وکیل در ملکآباد بیشترین تلاش خود را به کار ببریم و با دقت کافی وکیلی را انتخاب کنیم که بتوانیم با خیال راحت سرنوشت خود را به دست او بسپاریم.
شیوه رسیدگی به دعاوی کیفری
اگر از یک وکیل کیفری سؤال کنید به شما خواهد گفت که روند رسیدگی به یک پرونده کیفری از رسیدگی در دادسرا شروع میشود. بعد از انجام تحقیقات اولیه در دادسرا و بررسی شواهد و مدارک، پرونده به دادگاه کیفری ارجاع داده میشود.
بر اساس قوانین ایران پروندههای جرائم سنگینتر که مجازات قتل اعدام و … برای آنها در نظر گرفته شده است در دادگاه کیفری شماره یک بررسی میشوند و جرائم کیفری که مجازات سبکتری دارند مانند جیببری، کیفقاپی و … در دادگاه کیفری شماره دو تحت بررسی قرار میگیرند.
تفاوت دعاوی کیفری حقوقی و کیفری
اگر بخواهیم تفاوت بین دعاوی کیفری و حقوقی را بررسی کنیم باید بگوییم که بهطورکلی از دیدگاه وکیل کیفری در ملکآباد تفاوت بین دعاوی کیفری و حقوقی اینطور بیانشده است:
- 1- در دعاوی حقوقی، تنها حقوق افراد مورد تجاوز قرارگرفته و دادگاه متهم را وادار به جبران حقوق قانونی خوانده میکند؛ اما در دعاوی کیفری پس از اثبات جرم مجرم، او توسط دادگاه محکوم به مجازات میشود.
- در دعاوی حقوقی، خواهان باید فرم دادخواست تنظیم کند و حق خود را طلب کند وگرنه دادگاه پیگیر پرونده نخواهد شد اما مطابق قانون شکایتهای کیفری در هر برگهای قابلارائه هستند و دادگاه موظف به رسیدگی به آنها است.
- در پرونده حقوقی به کسی که شکایت میکند خواهان و به کسی که به دادگاه طلبیده میشود خوانده گفته میشود؛ اما در دعاوی کیفری به شخصی که شکایت میکند شاکی میگویند و طرف مقابل او متشاکی خوانده میشود.
- یک پرونده حقوقی با احقاق حق خواهان یا گذشت و رضایت او بسته میشود؛ اما در پرونده کیفری حتی در صورت رضایت شاکی پرونده بسته نمیشود و متشاکی باید نسبت به جرائمی که انجام داده در برابر قانون پاسخگو باشد.
- افراد میتوانند پیگیری پرونده حقوقی خود را کاملاً به دست وکیل بسپارند و حتی نیاز به حضور موکل در دادگاه وجود ندارد اما در پرونده کیفری، فرد باید در تمام جلسات دادگاه حاضر باشد و اگرچه وکیل وظیفه دفاع از متهم را بر عهده دارد اما خود متهم باید در برابر جرمی که انجام داده پاسخگو باشد.
موسسه حقوقی مهر آرتا نوین
موسسه حقوقی مهر آرتا نوین با داشتن تیمی از وکلای باتجربه، آمادگی لازم را برای همراهی شما در پروندههای حقوقی و کیفری دارد. شما میتوانید از مشاوره رایگان حقوقی با همکاران ما استفاده کنید. کافی است در بالای صفحه روی گزینه ارتباط با ما کلیک کنید تا بهترین وکیل در ملکآباد را به شما عزیزان معرفی نماییم. همچنین می توانید به گروه تلگرامی مشاوره حقوقی موسسه مهرآرتا نوین ملحق شوید.