وکیل کیفری در نیشابور: وکالت یکی از کارهای مهم و پیچیده در امور قضایی است و شاخۀ کیفری حقوق از مهمترین بخشهای حقوقی است. یک وکیل کیفری باید با تجربه و ماهر باشد تا بتواند وظایفی را که در قانون برای او مشخصشده است به درستی انجام دهد. باید بتواند حق شاکی را بگیرد و از متهم دفاع کند (بسته به پروندهای که در دست دارد). وکیل کیفری در حقیقت بازوی قانون برای دفاع از قوانین و قواعد جامعه و حفظ نظم و آرامش است؛ بنابراین باید مطلع و با تجربه باشد. به تمام ارکان جرم آگاه باشد و همچنین باید قدرت کلام و اعتماد به نفس مناسبی داشته باشد تا بتواند از حقوق موکل خود دفاع کند.
پروندههای کیفری معمولاً با جان و مال و آبروی افراد مرتبط هستند و بنابراین نگرانی زیادی در زمینهی این قبیل پروندهها وجود دارد. وکیل کیفری در نیشابور باید مسلط و آگاه باشد و بتواند با قدرت کلام بالا دفاعی واضح و شفاف از موکل خود داشته باشد. ازآنجاییکه پروندههای کیفری شامل جرائمی میشود که قانون برای اکثر آنها مجازاتهای سنگینی مشخص کرده است، مواردی مانند قتل، جعل، آدمربایی و … نیازمند است که وکیل آگاه و با تسلط میباشد که با مسئولیتپذیری در تمام مراحل دادگاه در کنار موکل خود حضور داشته باشد.
وکیل کیفری در نیشابور کیست؟
وکیل کیفری به وکیلی میگویند که تخصص او پروندههای کیفری است. پروندههای کیفری یا دعاوی کیفری مجموعهای از موارد خاص هستند که توسط دادگستری و دادسرا به آنها رسیدگی میشود و مواردی مانند کشف جرم، تعقیب مجرم و تحقیقات پرونده را در برمیگیرد.
از جمله پروندههایی که وکیل دعاوی کیفری معمولاً با آنها دست به گریبان است میتوان به جعل مدارک و اسناد، سرقت و فروش مال غیر، کلاهبرداری، اختلاس و ضربوجرح و … اشاره کرد.
وکیل کیفری کیست؟
فعالیت وکیل کیفری در دادگاه کیفری، دادسرا، دادگاه نظامی و سازمان تعزیرات و … میباشد و میتوان گفت که این شغل حساسترین شغل حقوقی است زیرا با آزادی فردی و حتی جان افراد سرو کار دارد.
مانند هر وکیل دیگری، وکیل کیفری تلاش دارد که به بهترین صورت از موکل خود دفاع کند. عملکرد وکیل کیفری با عملکرد سایر وکلا تفاوت دارد. پروندههای کیفری مرتبط با حقوق افراد است و به همین دلیل به وکیل کیفری، وکیل مدافع نیز گفته میشود یعنی وکیلی که وظیفۀ دفاع و حفاظت از فرد را بر عهده دارد.
و از مظنون یا متهم در دادگاه دفاع میکند. بر اساس اصل 35 قانون اساسی جمهوری اسلامی، در هر دادگاه دو طرف پرونده این حق را دارند که برای دفاع از خود یک وکیل انتخاب کنند. همچنین درصورتیکه فردی از نظر مالی امکان انتخاب وکیل را نداشته باشد، میتواند از دادگاه تقاضای وکیل تسخیری نماید.

وظایف وکیل کیفری
از وظایف اصلی وکیل کیفری تهیه شکوائیه یا دعوی است. اگر وکیل بهعنوان وکیل شاکی به دادگاه آماده باشد، باید بر اساس حقوق و مطالبات موکل خود شکوائیه تنظیم کند و بتواند برای احقاق آن حقوق تلاش کند. در طرف دیگر ماجرا وکیل متهم نیز باید دفاعیهای تنظیم کند و شواهد و مدارک را برای قانع کردن قاضی به بیگناهی موکل خود جمعآوری کند. در نهایت این قاضی است که با شنیدن دفاعیات متهم و اسناد و مدارک شاکی، دربارۀ نتیجۀ پرونده تصمیمگیری کرده و حکم میدهد.
وکیل کیفری بهطورکلی وکالت افرادی را بر عهده دارد که به جرمی متهم شدهاند یا جرمی را انجام دادهاند؛ مثلاً یک وکیل کیفری در پرونده ضربوجرح مسئول دفاع از کسی است که در یک پرونده نزاع و درگیری به دیگری آسیب رسانده باشد. یا در پرونده قتل وکیل کیفری مدافع فردی است که عمداً یا غیر عمد مرتکب قتل شده است.
وکیل کیفری یک مجرم باید در زمان دادرسی و بازجویی حضور فعال داشته باشد. حدی در جرائم شدید و عمدی با جمعآوری مواردی که باعث کاهش مجازات میشود، شواهد و مدارک کافی به دادگاه ارائه کند تا بتواند از موکل خود دفاع کند یا طرف مقابل (متهم) را محکوم کند.
ویژگیهای وکیل کیفری در نیشابور
از ویژگیهای دیگری که یک وکیل کیفری خوب در نیشابور باید داشته باشد، مطالعه و تحصیلات آکادمیک کافی درباره پروندهها و مسائل کیفری و جزائی است. این مسئله موجب افزایش علم و تجربۀ وکیل میشود. همچنین هرچه وکیل بیشتر در فضای دادگاهها و دادسراها فعالیت داشته باشد، بهتر و بیشتر با شیوه و عملکرد دادگاههای کیفری آشنایی پیدا میکند.
در یک پرونده کیفری شما به بهترین وکیل کیفری در نیشابور نیاز دارید تا از قوانین سخت و امور کیفری آشنا باشد و بتواند با بندها، تبصرهها و امور جزائی و قوانین سخت پروندههای کیفری برای رسیدن به بهترین نتیجه ممکن در پرونده بهرهمند شود.
مزایای استفاده از وکیل کیفری
اگر بخواهیم درباره مزایای حضور یک وکیل کیفری در نیشابور در پرونده کیفری صحبت کنیم باید بگوییم که مهمترین مسئله این است که در پروندههای حقوقی معمولاً زمانی که فرد وکیلی را برای دفاع از حقوق خود استخدام میکند، آن وکیل به تنهایی روند پرونده را دنبال میکند و نیازی به حضور موکل مگر در موارد خاص در دادگاه وجود ندارد؛ اما پرونده کیفری روند متفاوتی دارد. متهم باید در تمام موارد در دادگاه حاضر باشد و وکیل متهم نیز باید در تمام مراحل از تحقیقات تا دادسرا در کنار متهم باشد. دلیل اجبار حضور متهم این است که در جرائم کیفری شخص باید شخصاً پاسخگوی اتهامات وارده باشد.
وکیل کیفری با بررسی شکایت صادرشده و اتهام وارد شده به موکلش، تلاش میکند او را مبرا کند یا در مجازات او تخفیف لازم را از محضر دادگاه بگیرد.
در پروندههای جنایی و کیفری حضور وکیل کیفری در حقیقت برای دفاعی بهتر در چهارچوب قانون است. چراکه اکثر افراد به پیچوخم قوانین آشنایی ندارند یا قدرت بیان خوبی ندارند و نمیتوانند بهخوبی از حقوق خود دفاع کنند؛ بنابراین در یک دادگاه کیفری همهچیز به شیوۀ طرح شکایت، نوع شکایت و زمان ارائه مدارک و شواهد وابسته است. مواردی مانند اظهارنامه، شهادتنامه، نحوۀ تنظیم شکوائیه یا تنظیم لایحه میتواند تا حد زیادی در نتیجه دادگاه مؤثر باشد.
مهمترین مسئله این است که اگر شما یک پرونده کیفری داشته باشید، فقط یکبار میتوانید آن را در دادگاه طرح کنید و مطرح کردن دوباره آن ممکن نیست؛ بنابراین دفاع درست از اهمیت بالایی برخوردار است و نتیجهای که بدون حضور یک وکیل کیفری در چنین پروندههایی به وجود میآید میتواند حقوق فرد را ضایع کند و حتی موجب آسیب به جان او گردد؛ بنابراین در چنین مواردی بیهیچ تردیدی از لحظۀ اول ایجاد اتهام به یک وکیل کیفری در شهر محل سکونت خود مراجعه کنید.
همکاران ما در موسسه حقوقی مهر آرتا نوین با داشتن تجربه و تخصص کافی در پروندههای خانواده، حقوقی، کیفری و … آماده کمکرسانی به شما عزیزان هستند. برای ارتباط با وکلای مجموعه در بالای همین صفحه روی گزینه ارتباط با ما کلیک کنید.همچنین برای عضویت در گروه تلگرامی مشاوره حقوقی موسسه از اینجا وارد شوید. همکاران ما پاسخگوی سوالات حقوقی شما عزیزان خواهند بود.
- وکیل کلاهبرداری در فریمان
- دیه استخوان دنده در حالت شکستگی، در رفتن و ترک خوردن
- وکیل برای دادخواست مطالبه اجرتالمثل ایام زوجیت
- لعان در حقوق ایران _09150998001
- نمونه قرارداد یکسان سازی معاملات اموال غیرمنقول