سامانه حقوقی عدلاک

بهترین وکلای دادگستری مشهد

051-38676422

مشاوره حقوقی

لواط چیست و مجازات آن در قانون – وکیل لواط

وکیل لواط – دین اسلام برای روابط جنسی قوانین مشخصی دارد که خروج از این قوانین به منزلۀ گناه کبیره و غیرقابل بخشایش می‌باشد. بنابراین با جرم لواط ، زنا، تفخیذ و همجنس گرایی مطابق قوانین شرعی برخورد خواهد شد.در این مقاله به بررسی جرم لواط و مجازات حدی آن می‌پردازیم.سپس شرایط اجرای حکم حدی را بیان می کنیم. با ما همراه باشید.

 لواط چیست؟

در قانون اسلام به آمیزش جنسی مرد با مرد (هم‌جنس‌گرایی) که موجب دخول مقعدی شود لواط گفته می‌شود.لواط یکی از جرائم حدی است. به این معناست که چنانچه دو مرد با یکدیگر رابطه جنسی برقرار کنند و آلت جنسی فاعل به اندازه ختنه‌گاه وارد مقعد دیگری (مفعول) شود، این عمل لواط نامیده می‌شود.

به‌طورکلی هم‌جنس‌گرایی یکی از جرائم تعزیری است که طی آن دو مرد بدن یک دیگر را از روی شهوت لمس می‌کنند. نام لواط برگرفته از داستان قوم لوط است که به گفته قرآن اولین افرادی بودند که مرتکب این گناه می‌شدند و به همین دلیل هم مورد عذاب خداوند قرار گرفتند. اما برای اینکه چنین جرمی به فردی منتسب شود باید اول انجام آن ثابت گردد و بدون ثابت شدن جرم نمی‌توان فرد را متهم به چنین جرمی کرد.

اثبات جرم لواط

به‌طورکلی به سه روش می‌توان لواط را اثبات کرد

  1. فردی که مرتکب عمل لواط شده 4 بار به جرم خود اعتراف کند
  2.   4 مرد به‌عنوان شاهد شهادت به انجام عمل لواط دهند
  3. قاضی با توجه به مستندات ارائه شده، به ارتکاب جرم اطمینان پیدا کند.

وکیل پایه یک دادگستری در مشهد - مشاوره حقوقی

قوانین مرتبط با مجازات لواط


ماده 234 قانون مجازات اسلامی: « حد لواط برای فاعل در صورت عنف، اکراه یا دارا بودن شرایط احصان، اعدام و در غیر این صورت صد ضربه شلاق است. 

حد لواط برای مفعول، در هر صورت ( وجود یا عدم احصان ) ، اعدام است.»

 تبصره 1 درصورتی‌که فاعل، غیرمسلمان و مفعول، مسلمان باشد حد فاعل، اعدام است.

ماده 236 قانون مجازات اسلامی: «در جرم تفخیذ حد فاعل و مفعول ، صد ضربه شلاق است و از این جهت فرقی بین محصن و غیر محصن و عنف و غیر عنف نیست.»

مطابق ماده 237 قانون مجازات اسلامی :« هم‌جنس‌گرایی انسان مذکر در غیر از لواط و تفخیذ، از قبیل تقبیل و ملامسه از روی شهوت، موجب سی و یک تا هفتاد و چهار ضربه شلاق تعزیری درجه شش است.»

مجازات لواط

وکیل لواط

پس از اثبات جرم به این روش مطابق قوانین شرع مجازات لواط مشخص می‌شود. باید بدانید مجازات لواط برای فاعل و مفعول متفاوت است.

 مجازات فاعل: اگر عمل لواط بدون رضایت مفعول بوده باشد و در حقیقت مفعول مورد تجاوز قرارگرفته باشد و فاعل، محصن باشد. یعنی متأهل باشد و امکان برقراری ارتباط با همسرش را در هر زمانی داشته باشد ولی باز به این عمل دست بزند، حکم او اعدام است. از نمونه‌های این جرم می‌توان به تجاوز به پسربچه‌ها توسط مردان اشاره کرد.

همچنین اگر لواط با رضایت دو طرف انجام گیرد، مجازات فاعل 100 ضربه شلاق است. اگر فاعل غیرمسلمان باشد و مفعول مسلمان باشد، حتی در صورت رضایت مفعول هم، حکم فاعل اعدام است.

مجازات مفعول:چنانچه مفعول با رضایت عمل لواط را انجام دهد، فرقی نمی‌کند که مجرد باشد یا متأهل، حکم او اعدام است. اما اگر به او تجاوز شده باشد، حدی بر او جاری نیست.

بیشتر بخوانید:

تفخیذ چیست و مجازات آن در اسلام

مجازات حدی چیست؟چه جرائمی مشمول حد می شوند؟

نحوۀ اجرای حکم

حکم مجازات های حدی به شیوه خاصی مشخص و اجرا می شوند. مرتکبین جرم لواط می‌توانند به اختیار خودشان یکی از این روش‌های اعدام را انتخاب کنند.

  1. سوزاندن در آتش
  2. گردن زدن با شمشیر
  3. سنگسار
  4. پرتاب از جای بلند با دست و پای بسته
  5. آوار کردن دیوار بر روی فرد

آدرس تلگرام سامانه حقوقی عدلاک

نکاتی که باید درباره لواط و مجازات آن بدانید

  1. لواط یکی از جرائم تعزیری درجه 6 است و دادگاه کیفری 2 مسئول رسیدگی به این جرم است. اما اگر شرایط فاعل لواط، مشمول احصان یا عنف باشد، دادگاه کیفری 1 به این پرونده رسیدگی می‌کند.
  2. رابطه هم‌جنس‌گرایی بین زنان مساحقه گفته می‌شود و همین احکام درباره آن جاری می‌گردد.
  3. فرد معرف که دو نفر را به جرم ارتکاب لواط معرفی می‌کند نیز مجرم محسوب می‌شود و مجازات 75 ضربه شلاق برای او اجرا خواهد شد.
  4. اگر ثابت شود که فرد مرتکب نسبت به عمل لواط و حکم آن جاهل بوده حد بر او جاری نمی‌شود.
  5. ازدواج فاعل با مادر، خواهر یا دختر مفعول حرام است.
  6. چنانچه مردی بعد از ازدواج، با برادر، پسر یا پدر همسر خود عمل لواط را انجام دهد، همسرش بر او حرام نمی‌شود.

تأثیر توبه در مجازات لواط

چنانچه مرتکب لواط از گناه خود مطلع شود و توبه نماید، مجازات از او ساقط می‌شود. چنانچه فرد قبل از اثبات جرم یا بعد از آن توبه کند، درصورتی‌که درستی توبه او ثابت شود، مجازات او بخشیده می‌شود. البته چنانچه این توبه بعد از اثبات جرم باشد، بخشیدن یا تخفیف مجازات فرد بر عهده قاضی خواهد بود.

اما اگر لواط به عنف باشد (تجاوز صورت گرفته باشد)، در صورت توبه فرد مرتکب، مجازات او از اعدام به حبس یا شلاق تعزیری درجه 6 و یا ترکیبی از هر دو تخفیف می‌یابد. همچنین چنانچه ثابت شود فرد تظاهر به توبه کرده است، تخفیف باطل شده و مجازات اجرا می‌شود.

حکم عدم دخول در عمل لواط چیست؟

چنانچه در عمل لواط دخول صورت نگیرد، مجازات آن مانند تفخیذ است. یعنی هرکدام از دو نفر 100 تازیانه مجازات خواهند شد و این حکم بین محصن و غیر محصن یا مسلمان و کافر فرقی ندارد.

سخن پایانی

زن‌وشوهری به نزد حضرت علی (ع) آورده شدند. گفته شد که زن از همسر قبلی خود پسر نوجوانی داشته و مرد با پسر همسرش مرتکب جرم لواط شده است. شاهدان شهادت دادند و جرم آنها اثبات شد. حضرت حکم به اعدام مرد با ضربه شمشیر و مجازات تازیانه برای پسر فرمود و فرمود اگر پسر به سن بلوغ می‌رسید و چنین عملی انجام می‌داد حکم او نیز اعدام بود.

 همان‌طور که دیدید رسیدگی به این نوع از پرونده‌ها دارای پیچیدگی‌های بسیاری است که نیاز به مشورت با یک وکیل کیفری در مشهد را فراهم می‌کند. بنابراین توصیه می‌کنیم چنانچه درگیر چنین پرونده‌هایی شدید، حتماً به یک وکیل خوب مراجعه کنید.

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
موفقیت آمیز بود!

به زودی همکاران ما طی 72 ساعت آینده با شما تماس خواهند گرفت.