سامانه حقوقی عدلاک

بهترین وکلای دادگستری مشهد

051-38676422

مشاوره حقوقی

قوانین طلاق توافقی در سال 1401

وکیل طلاق توافقی در مشهد-در کشور ما قوانین مختلفی برای طلاق توافقی و طلاق در شرایط مختلف تصویب‌شده است که بر اساس موقعیت و شرایط کارایی دارد. اگر به هر دلیلی قصد طلاق و جدایی از همسر خود را دارید برای آشنایی با این قوانین با یک وکیل طلاق توافقی در مشهد گفتگو کنید. ما در اینجا شما را با بعضی از مسائل مرتبط با طلاق آشنا می‌کنیم.

طلاق چیست؟

طلاق به معنای باز کردن گره و رها کردن است.. در اصطلاح حقوقی طلاق به معنای قطع رابطه میان زن و شوهر به حکم دادگاه یا به درخواست یکی از طرفین آن است. البته واژه طلاق مخصوص عقد دائم است و در عقد موقت زوجین برای جدایی کافی است که مدت مانده از عقد موقت را به یکدیگر ببخشند یا به‌اصطلاح بذل کنند.

بهترین وکیل طلاق توافقی در مشهد

طی مراحل طلاق از زمان دادخواست تا پایان می‌تواند بین 4 تا 6 ماه زمان ببرد. اما یک وکیل با تجربه خانواده می‌تواند این مدت را به‌خوبی کاهش دهد. خوب است بدانید درگذشته زوجین برای طی مراحل طلاق نیاز به مراجعه به مشاور نداشتند اما حالا به حکم قانون دو طرف باید پیش از اقدام به طلاق با یک مشاور معتمد صحبت کنند. هدف از این کار تلاش برای حفظ ازدواج و بنیان خانواده است.البته یک وکیل طلاق در مشهد می‌تواند سرعت به نتیجه رسیدن پرونده طلاق شما را بیشتر کند.

برای مشورت با وکیل طلاق توافقی کلیک کنید.

طلاق توافقی

طلاق توافقی به معنای توافق دو طرف بر یک سری شرایط برای جدایی است. این نوع از طلاق سریع‌ترین شیوه طلاق است. اما چنانچه در یکی از مراحل آن وقفه‌ای رخ دهد می‌تواند تا نه ماه هم عقب بیفتد.

مراحل درخواست طلاق توافقی

  1. ثبت‌نام در سامانه ثنا
  2. ثبت‌نام در سامانه تصمیم
  3. ثبت دادخواست طلاق توافقی
  4. شرکت در جلسات دادگاه
  5. صدور گواهی عدم سازش
  6. جاری شدن صیغه طلاق

بیشتر بدانیم:
شرایط طلاق به درخواست زوجه

درباره طلاق زن باردار چه میدانید

مدارک موردنیاز برای طلاق توافقی

برای درخواست طلاق توافقی باید این مدارک را ارائه کنید

  1. شناسنامه زن و شوهر
  2. کارت ملی دو طرف
  3. برگه مخصوص شرکت طرفین در جلسات مشاوره و غربالگری
  4. اصل و کپی سند ازدواج
  5. گواهی عدم بارداری برای خانم
  6. گواهی بکارت خانم

قانون طلاق توافقی در سال 1400- 1401

وکیل طلاق توافقی در مشهد-قوانین توسط انسان‌ها ایجاد می‌شوند و با تغییر جوامع قابل‌تغییرند. بنابراین هرچند سال یک‌بار برحسب نیاز جامعه قوۀ قضاییه و قوه مجریه بر اساس ضعف‌های مشخص‌شده در قوانین اقدام به تغییر برخی از قوانین می‌کنند به‌نحوی‌که نقاط ضعف قانون قبلی پوشش داده شود. قانون جدید طلاق توافقی یکی از این قوانین است که تغییرات زیادی داشته است. قانون قدیمی طلاق توافقی که به‌عنوان قانون حمایت از خانواده شناخته می‌شد، در سال 1391 تصویب شد و در سال 1397 اعلام شد. اما این قانون ضعف‌هایی داشت که در نسخۀ جدید اصلاح شده است.

قبل از این مراحل طلاق توافقی زیرمجموعه‌ای از قانون حمایت از خانواده بود اما در قانون جدید تغییرات مهمی در روش ثبت‌نام و درخواست طلاق افراد ایجاد شد.

نوبت‌دهی طلاق توافقی در سامانۀ تصمیم

پس از تصویب قانون جدید طلاق توافقی، زن و شوهر باید پیش از طلاق به مراکز مشاوره یا مراکز غربالگری مشخصی مراجعه کنند و گواهی عدم انصراف از طلاق را دریافت کنند. برای سرعت بخشی به این روند سامانۀ تصمیم ایجاد شد. این سامانه ویژه ثبت‌نام برای طلاق توافقی است که افراد بعد از ثبت‌نام در آن برای یکی از مراکز مرتبط با مراحل طلاق به صورت اینترنتی نوبت می‌گیرند. به این صورت از تجمعات بیهوده در دادگاه خانواده نیز جلوگیری می‌شود.

شما در سامانۀ تصمیم می‌توانید یک لیست از مراکز مشاوره شهرتان را ببینید و به انتخاب خودتان یکی را انتخاب کنید.

مراحل ثبت‌نام در سامانۀ تصمیم

برای ثبت‌نام در سامانۀ تصمیم باید این مراحل را طی کنید.

  1. به آدرس www.zaman.behzisti.net مراجعه کنید و در آن ثبت‌نام کنید.
  2. دریافت نوبت اینترنتی
  3. مراجعه به مراکز مراقبت خانواده در زمان مشخص
  4. ثبت و ارزیابی اولیه توسط مراکز مشخص‌شده
  5. ارسال پرونده زن و شوهر به مرکز مشاوره انتخاب شده یا کلینیک مشاوره
  6. تشکیل جلسات مشاوره با حضور زوجین
  7. اعلام نظر مرکز مشاوره حداکثر تا 45 روز
  8. ارسال فرم اظهارنظر به مرکز مراقبت
  9. بایگانی پرونده در مرکز مشاوره در صورت سازش میان زوجین
  10. ارسال پرونده به دفاتر خدمات قضایی درصورتی‌که امکان سازش میان زوجین وجود نداشت

مدت‌زمان طلاق توافقی

اگر با یک وکیل توافقی در مشهد مشورت کنید به شما خواهد گفت که در طلاق توافقی چنانچه زوجین در مسائل مرتبط مانند بحث مهریه و حضانت فرزندان و … توافق انجام دهند و دو طرف با رضایت کامل خواستار طلاق باشند، مراحل طلاق طولانی نخواهد بود و دادگاه نیز تلاش می‌کند رسیدگی به این نوع از پرونده‌ها را طولانی نکند.

اما مدت‌زمان انجام این روند در شهرهای مختلف یکسان نیست. با این وجود حداقل زمان دریافت گواهی طلاق برای زوجین 45 روز است. پس از آن مراحل طلاق توافقی سرعت می‌گیرد.

البته لازم است بدانید که برای طلاق توافقی حضور وکیل اجباری نیست. مگر اینکه یکی از زوجین به وکیل خود وکالت طلاق داده باشد.

هزینه طلاق توافقی

یکی از سؤالات ایجاد شده این است که طلاق توافقی چه هزینه‌هایی دارد؟ باید بگوییم که هزینه طلاق توافقی شامل هزینه دعاوی خانواده، مشاوره و صدور طلاق در دفتر اسناد رسمی است که مجموعاً حدود 1 میلیون تومان خواهد بود. همچنین چنانچه وکالت طلاق به وکیل اعطا شود، هزینه وکیل نیز به این هزینه‌ها اضافه می‌شود.

مزایا و معایب طلاق توافقی

از مزایای طلاق توافقی می‌توان به این مورد اشاره کرد که رفت و آمد به دادسرا کاهش پیدا می‌کند و زوجین نیازی به باز کردن پرونده در دادگستری نخواهند داشت. زمان صدور گواهی نیز کاهش پیدا می‌کند و در نتیجه تنش و استرس بین خانواده‌ها کمتر می‌شود.

اما مشکل دیگر این است که در این حالت زوجین نیازی به رفتن به‌محضر ندارند. چون طلاق دو طرفه است و به صورت توافقی انجام می‌شود و نیازی به الزام ثبت ندارد. اما بهترین کار این است که زن و شوهر به‌محضر مراجعه کنند و تعهدات خود را به صورت قانونی ثبت کنند تا در حکم دادگاه استفاده گردد.

مشکلات طلاق توافقی

اگر بخواهیم طلاق توافقی را از بعد دیگری بررسی کنیم این نوع از طلاق می‌تواند موجب آسیب‌های اجتماعی بالایی شود. زیرا خانواده که محل تربیت و آسایش در جامعه است عملاً از هم می‌پاشد. با این وجود توافق در طلاق به این معناست که زوجین دیگر دلیل موجهی برای ادامه زندگی مشترک ندارند و طولانی شدن روند طلاق در این موارد موجب آسیب بیشتر به روحیه والدین و فرزندان می‌شود. بنابراین گاهی اوقات می‌توان دید که طولانی شدن روند طلاق آسیب‌های بیشتری به بار می‌آورد.

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
موفقیت آمیز بود!

به زودی همکاران ما طی 72 ساعت آینده با شما تماس خواهند گرفت.