سامانه حقوقی عدلاک

بهترین وکلای دادگستری مشهد

051-38676422

مشاوره حقوقی

درخواست طلاق زن باردار امکان پذیر است؟

چنانچه زوجین به هر دلیلی تصمیم به جدایی از یکدیگر بگیرند طلاق رخ می‌دهد. همچنین این احتمال وجود دارد که در حین طلاق خانم باردار باشد .آیا طلاق زن باردار امکان پذیر است؟ در ادامه این مطلب بیشتر درباره شرایط طلاق و طلاق در دوران بارداری با شما گفتگو خواهیم کرد.

برای مشاوره حقوقی با وکلای مجموعه کلیک کنید.

طلاق توافقی در دوران بارداری

اگر دو نفر به این نتیجه برسند که نمی‌خواهند و نمی‌توانند با یکدیگر به زندگی ادامه دهند ، می‌توانند به‌صورت توافقی از یکدیگر جدا شوند. طلاق توافقی به این معناست که دو طرف بر سر مسائلی با یکدیگر توافق می‌کنند . مواردی مانند مهریه، سرپرستی فرزندان و تقسیم اموال می‌تواند در این توافق مشخص‌شده باشد.

اگر زن و شوهر هر دو خواستار طلاق توافقی باشند می‌توانند درخواست خود را به دادگاه خانواده ارائه کنند یا اینکه مستقیماً به یکی از مراکز مشاوره خانواده مراجعه کنند . اگر ابتدا به دادگاه خانواده مراجعه کنند، دادگاه آن‌ها را به مرکز مشاوره خانواده ارجاع می‌دهد؛ اما در هر حال تصمیم نهایی برای صدور طلاق بر عهده دادگاه خانواده است . پس از بررسی شرایط دادگاه گواهی عدم امکان سازش را صادر می‌کند و زن و شوهر می‌توانند با این گواهی به دفترخانه مراجعه نمایند.

آیا حامله بودن زن می‌تواند مانع از طلاق توافقی گردد؟

برخلاف تصور عمومی حامله بودن زن تفاوتی در طلاق ایجاد نمی‌کند. تنها تفاوت طلاق در حین بارداری با طلاق عادی در میزان عده زن است. به این معنا که عده زن باردار تا زمان وضع حمل ادامه دارد و مرد موظف است تا پایان این زمان نفقه زن را پرداخت کند همچنین این احتمال وجود دارد تا در توافقات انجام شده هزینه های درمان و بیمارستان نیز برعهده مرد یا زن قرار گیرد.

طلاق زن باردار از طرف شوهر

براساس فقه اسلامی و قوانین جاری در کشور ما، حق طلاق با مرد است و مرد می‌تواند در هر زمانی درخواست گواهی عدم سازش داده و همسرش را طلاق دهد. همچنین باردار بودن همسر مانع از این ماجرا نمیشود که مرد همسرش را طلاق ندهد. درصورتی‌که مرد اعلام کند که میخواهد همسر باردارش را طلاق دهد موظف است کلیه حقوق مالی همسرش را پرداخت نماید. همچنین در این نوع طلاق عده زن تا پس از وضع حمل می باشد و بنابراین زن نمیتواند تا قبل از تولد فرزندش ازدواج کند.

درخواست طلاق از طرف زن باردار

برخلاف طلاق از سوی مرد، اگر زن باردار خواستار طلاق باشد باید به دادگاه مراجعه کند و تنها درصورتی‌که شواهد و دلایل قدرتمند و قاطعی داشته باشد و بتواند دلایل خود را به دادگاه ثابت کند می‌تواند تقاضای طلاق کند. دلایلی که معمولاً در این نوع از درخواست طلاق از سوی دادگاه موجه تلقی می‌شود و زن باید بتواند آنها را صادر کند شامل مواردی مانند عدم پرداخت نفقه توسط شوهر، انزجار زن از مرد، غیبت مرد به مدت طولانی، عسر و حرج و … که زن باید مدعای خود را برای دادگاه اثبات کند.

این قانونی است که برای زنان باردار و غیر باردار وجود دارد؛ اما شرط طلاق از سوی بانوان این است که دادگاه دلایل را بپذیرد و رای بر طلاق دهد؛ که به طور معمول این مراحل بسیار طولانی است و مدت زیادی طول میکشد؛ بنابراین اگر به هر نحو به دنبال طی کردن پروسه طلاق هستید با یک وکیل خانواده یا وکیل طلاق در مشهد تماس بگیرید تا بتوانید با آگاهی کامل از قوانین و اصول دادگاهها درخواست طلاق کنید. همچنین وکیل شما می‌تواند از طرف شما پیگیر پرونده باشد و بدون نیاز به حضور موکل (مگر در موارد خاص) کار را به پایان برساند.

طلاق زن باردار
جهت دریافت مشاوره رایگان کلیک کنید

شرایط طلاق زن باردار

شرایط طلاق زن باردار چیست؟ باید بدانید که درخواست طلاق می‌تواند از طرف مرد و یا زن اعلام شود یا می‌تواند به صورت توافقی از سوی دو طرف ارائه گردد؛ اما چنانچه درخواست طلاق به دادگاه واگزار شد مانند درخواست طلاق زن ، تفاوت چندانی با شیوه عادی طلاق ندارد تنها تفاوت آن این است که شرط جدایی زن باردار از شوهرش توافق طرفین به جدایی است. همچنین دو طرف باید پیش از طلاق درباره سرپرستی فرزندان ، هزینه های زایمان و نفقه زن تا زمان زایمان تصمیم گیری کنند.

در قانون حمایت از خانواده برخی از شرایط طلاق زن باردار این طور مشخص شده اند:

  • مطابق قانون حضانت فرزند تا 7 سالگی با مادر است؛ اما هزینه های او برعهده پدر است و چنانچه مادر در زمان طلاق سرپرستی فرزند متولد شده را به پدر واگذار کند، حضانت به پدر داده می‌شود.
  • چنانچه فرزند زن بارداری پدر نداشته باشد یعنی پدر در قید حیات نباشد یا مفقود شده باشد ، پرداخت مخارج و نفقۀ کودک با جد پدری است و ولایت قهری فرزند نیز برعهده ایشان است.

طلاق زن باردار چه نوع طلاقی است؟

مطابق ماده 1143 قانون مدنی دو نوع طلاق وجود دارد. طلاق باین و طلاق رجعی اما این ماده درباره اینکه طلاق زن باردار طلاق بائن است یا رجعی چیزی بیان نکرده است. در ماده 1145 قانون مدنی مصادیقطلاق بائن اینطور بیان شده اند:

  1. طلاقی که قبل از نزدیکی رخ دهد
  2. طلاق زن یائسه
  3. طلاق خلع و مبادرت تا زمانی که زن رجوع به عوض نکرده باشد.
  4. سومین طلاق میان زوجین بعد از سه وصلت متوالی. اعم از اینکه این وصلت درنتیجه رجوع باشد یا در نتیجه نکاح جدید

با توجه به موارد ذکرشده در این ماده که موارد طلاق باین را ذکر کرده است میتوانیم بگوییم که طلاق زن باردار از نوع طلاق رجعی است ؛ اما چنانچه زن خودش درخواست طلاق ملع داده باشد، این طلاق، شامل طلاق باین می‌شود و در این حالت مرد حق رجوع ندارد.

مدارک لازم برای ارائه دادخواست طلاق توافقی

چنانچه فردی بخواهد درخواست طلاق توافقی در دوران بارداری دهد به این مدارک نیاز دارد:

  1. اصل سند ازدواج یا کپی آن
  2. کپی و اصل کارت ملی
  3. کپی و اصل شناسنامه
  4. گواهی مرکز مشاوره مبنی بر عدم انصراف دو طرف از طلاق
  5. گواهی ثبت اطلاعات در سامانۀ خدمات الکترونیک قضایی
  6. توافق نامه فی ما بین که در آن طرفین در خصوص مواردی مانند حضانت فرزند یا مهریه و ملاقات و حقوق زن توافق کرده اند.
  7. گواهی پزشکی

کلام آخر

باردار بودن زن مانع از طلاق گرفتن او نمیشود؛ بنابراین چنانچه زن بارداری به حکم قانون برای طلاق اقدام کند یا مرد بخواهد همسرش را طلاق دهد یا دو طرف درباره طلاق توافق داشته باشند می‌توانند با رعایت شرایط و توافقات مرتبط که در بالا گفته شد برای طلاق اقدام کنند. اگر می‌خواهید بهتر و بیشتر از مسائل مرتبط با طلاق آگاه شوید پیشنهاد میکنیم با یک وکیل خانواده مشورت کنید. همکاران ما در تمام ساعات شبانه روز شما را برای تامین حقوقتان همراهی خواهند کرد.
برای مشاوره حقوقی رایگان به صورت تلفنی و حضوری با کارشناسان مجموعه کلیک کنید همچنین می توانید در گروه تلگرامی ما عضو شوید و پرسشهای حقوقی خود را با همکاران ما مطرح کنید.

طلاق به درخواست خانم ، مشاوره با وکیل خانواده

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
موفقیت آمیز بود!

به زودی همکاران ما طی 72 ساعت آینده با شما تماس خواهند گرفت.