در این مقاله قصد داریم درباره مجازات مزاحمت نوامیس و ایجاد مزاحمت برای بانوان در جامعه با شما گفتگو کنیم.
جرم مزاحمت نوامیس برای بانوان و کودکان در حقیقت به معنای از بین بردن آرامش و امنیت زنان و کودکان از طریق ایجاد مزاحمت، توهین، تعرض، هتک حیثیت در مکانهای خصوصی و عمومی جرم محسوب میشود و قابل مجازات است. برای مرتکب این جرم از دو ماه تا شش ماه حبس و تا 74 ضربه شلاق معین میگردد.
بنابراین هرکس اقدام به مزاحمت خیابانی برای خانمها کند یا به صورتی کلامی یا غیرکلامی اقدام به آزار آنها کند، به بانوان توهین کند، کنایه بزند، فریاد بکشد و آنها را بترساند، اقدام به لمس و نوازش کند یا هر رفتار جنسی انجام دهد مزاحمت محسوب میشود و مجازات مزاحمت نوامیس برای این افراد تعیین میشود.
بنابراین اگر شما نیز از افرادی هستید که اقدام به تنه زدن به بانوان، متلک پراندن یا هر رفتار غیراخلاقی دیگری میشوید باید بدانید که این جرم میتواند موجب مجازات قانونی برای شما شود.
تماس فوری با تیم حقوقی متخصص در شهر شما
تماس با تلفنهای 09150998001 و 09393106011
ارکان جرم و مجازات مزاحمت نوامیس چیست؟
برای اینکه یک عمل جرم محسوب شود باید ارکان جرم مشخص باشد. حال بیایید ارکان جرم مزاحمت نوامیس را با هم بررسی کنیم.
عنصر قانونی
ماده 619 قانون مجازات اسلامی در بخش تعزیرات درباره مزاحمت نوامیس میگوید:
هر کس در اماکن عمومی یا معابر متعرض یا مزاحم اطفال یا زنان بشود یا با الفاظ و حرکات مخالف شئون و حیثیت به آنان توهین نماید به حبس از دو تا شش ماه و 74 تا ضربه شلاق محکوم خواهند شد.
بر این اساس برای این عمل در قانون جرم حبس و شلاق تعیین شده است.
برای انجام مشاوره حقوقی تلفنی و حضوری کلیک کنید.

عنصر مادی
برای اینکه جرم مزاحمت نوامیس واقع شود باید عملی که جرم اعلام شده انجام شود؛ بنابراین انجام ندادن یک عمل جرم محسوب نمیشود. برای ارتکاب جرم این جرم دو حالت وجود دارد
یا تعرض و مزاحمت برای کودکان یا بانوان در مکان عمومی انجام شده است. در حالت دوم محل وقوع جرم اهمیتی ندارد و صرف انجام عمل جرم محسوب میشود بنابراین تنها انجام جرم از سوی فرد تعرض و مزاحمت محسوب میگردد.
عنصر معنوی جرم مزاحمت نوامیس
عنصر معنوی به معنای قصد و عمد در انجام جرم است؛ یعنی فرد با داشتن سوءنیت و سوءقصد برای انجام جرم اقدام میکند یا ایجاد مزاحمت را انجام میدهد.
مجازات مزاحمت نوامیس چیست؟
براساس قوانین مجازات مزاحمت نوامیس در معابر عمومی، با دو روش مجازات میشود. ابتدا بین 2 تا 6 ماه حبس و تا 74 ضربه شلاق میباشد؛ اما چنانچه مزاحمت نوامیس به صورت دستهجمعی و با هماهنگی افراد با هم رخ دهد، برای هرکدام از افراد مرتکب حداکثر میزان مجازات مشخص میشود.
مجازات جرم مزاحمت نوامیس یا مزاحمت برای زنان و کودکان به این دلیل مهم است که این جرم به حیثیت عمومی آسیب میزند یعنی در صورت عفو و گذشت شاکی احتمال تخفیف در مجازات وجود دارد و ممکن است مجازات فرد تخفیف پیدا کند اما در هرحال به دلیل آسیب به امنیت جامعه مجازات میشود.
برای انجام مشاوره حقوقی تلگرامی و آنلاین کلیک کنید.

محل ارتکاب جرم مزاحمت نوامیس در تعیین مجازات چه نقشی دارد؟
یادآوری میکنیم محلی که جرم مزاحمت نوامیس و کودکان رخ میدهد باید خیابان یا مکان عمومی مانند کوچهها و بازار باشد اما برای تحقق جرم نیازی به حضور شاهد نخواهد بود.
قربانی جرم مزاحمت نوامیس صرفاً خانمها و کودکان میباشند و بنابراین افرادی که به مردان توهین میکنند یا برای آقایان ایجاد مزاحمت میکنند مشمول این جرم نخواهند بود.
جرم آزار جنسی چیست؟ چه مجازاتی دارد؟
اثبات جرم مزاحمت نوامیس برای بانوان
برای اینکه وقوع جرم مزاحمت را به اثبات برسانید از یکی از راههای زیر میتوانید اقدام کنید.
- شهادت شاهدان (حاضرین در محل)
- وقوع جرم در حضور نیروی انتظامی
- اقرار و اعتراف مرتکب
- ثبت اتفاق توسط دوربینهای خیابانی و شهری

صدور قرار بازداشت موقت
ماده 237 قانون آیین دادرسی کیفری در بندت بیان میکند:
صدور قرار بازداشت موقت جایز نیست، مگر در مورد جرائم زیر که دلایل، قرائن و امارات کافی بر توجه اتهام به متهم دلالت کند:
الف- جرائمی که مجازات قانونی آنها سلب حیات، حبس ابد یا قطع عضو و جنایات عمدی علیه تمامیت جسمانی که میزان دیه آنها ثلث دیه کامل یا بیش از آن است.
ب- جرائم تعزیری که درجه چهار و بالاتر است.
پ – جرائم علیه امنیت داخلی و خارجی کشور که مجازات قانونی آنها درجه پنج و بالاتر است.
ت – ایجاد مزاحمت و آزار و اذیت بانوان و اطفال و تظاهر، قدرتنمایی و ایجاد مزاحمت برای اشخاص که بهوسیله چاقو یا هر نوع اسلحه انجام شود.
ث – سرقت، کلاهبرداری، ارتشاء، اختلاس، خیانت در امانت، جعل یا استفاده از سند مجعول درصورتیکه مشمول بند (ب) این ماده نباشد و متهم دارای یک فقره سابقه محکومیت قطعی به علت ارتکاب هر یک از جرائم مذکور باشد.تبصره – موارد بازداشت موقت الزامی، موضوع قوانین خاص، به جز قوانین ناظر بر جرائم نیروهای مسلح از تاریخ لازم الاجراء شدن این قانون ملغی است.
بر اساس بند ت ماده 237 قانون آیین دادرسی کیفری، صادر شدن قرار بازداشت موقت در شرایط خاص و شواهد و دلایل کافی با توجه به اتهامات اثبات شود جایز میباشد؛ بنابراین لازم است مقام قضایی درزمانی که دادسرا تحقیقات خود را کامل میکند، متهم را بازداشت نماید.
مجازات مزاحمت نوامیس چیست؟
براساس مواد 619 و 620 قانون مجازات اسلامی در مورد جرم مزاحمت برای بانوان و اطفال و مجازات آن این طور مشخص شده است:
ماده 619 قانون مجازات اسلامی میگوید:
هرکس در اماکن عمومی یا معابر متعرض یا مزاحم اطفال یا زنان بشود یا با الفاظ و حرکات مخالف شئون و حیثیت به آنان توهین کند، به حبس از دو تا شش ماه و تا ۷۴ ضربه شلاق محکوم خواهد شد.
ماده 620 قانون مجازات اسلامی میگوید:
هرگاه جرم مزاحمت بانوان در نتیجه توطئه قبلی و یا به صورت دستهجمعی واقع شود هر یک از مرتکبین به حداکثر مجازات مقرر محکوم خواهند شد.
تماس فوری با تیم حقوقی متخصص در شهر شما
تماس با تلفنهای 09150998001 و 09393106011