سامانه حقوقی عدلاک

بهترین وکلای دادگستری مشهد

051-38676422

مشاوره حقوقی

نمونه اظهارنامه و رأی الزام به تمکین – مشاوره حقوقی 09150998001

اظهارنامه و رأی الزام به تمکین چیست؟ در بعضی از مواقع خانم به دلیل درگیری و اختلاف با شوهر یا بحث و دعوا منزل مشترک را ترک می‌کند. در این حالت شوهر دعوای الزام به تمکین مطرح می‌کند تا زن را وادار به برگشتن به خانه کند. برای این کار شوهر باید یک اظهارنامه تنظیم کند و زن را برای بازگشت به زندگی دعوت کند. در صورت عدم توجه زوجه، مرد می‌تواند دادخواست الزام به تمکین برای زن صادر کند.

در این حالت برنگشتن زن به منزل شوهر بدون عذر موجه سرپیچی از قانون محسوب می‌شود و می‌تواند منجر به ناشزه شناخته شدن زن شود.

مگر اینکه خانم برای ترک منزل دلیل موجهی داشته باشد مثلاً از نظر آبرو یا سلامت بدنی یا مالی ترس داشته باشد. درصورتی‌که عذر خانم بر ترک منزل شوهر موجه نباشد زن ناشزه محسوب می‌شود.

این مسئله را در نظر بگیرید که دادخواست الزام به تمکینی که از طرف شوهران علیه همسر صادر می‌شود درست و قانونی نیست و همراه با حسن نیت نیست. به عنوان مثال در بعضی موارد مرد اصولاً امکانات اولیه زندگی را ندارد که از زن توقع تمکین داشته باشد؛ مثلاً خانه‌ای ندارد یا خانه مناسبی ندارد و با استناد به حق تعیین اقامتگاه همسرش را برای زندگی به محلی دور افتاده ببرد؛ مثلاً خانمی که از نظر شرایط مالی و تحصیلات و امکانات در سطح مناسب و بالایی بوده به یک زیرزمین در حاشیه شهر ببرد.

در این موارد خانم می‌تواند از دادگاه تقاضای تحقیق کند. به این ترتیب مددکاران حاضر در دادگاه خانواده برای تأمین دلیل مناسب نبودن محل معرفی‌شده برای زندگی فرد مراجعه می‌کند و در صورت احراز و اثبات دلایل برای رد درخواست ادعای شوهر، تصمیم‌گیری می‌شود. بهترین کار در این موارد این است که خانم با داشتن دلایل و مدارک کافی در دادگاه حضور پیدا کند و برای صادر شد ن حکم تمکین یا عدم تمکین صبر نکند. برای این کار بهتر است از یک مشاور حقوقی یا وکیل خانواده راهنمایی بگیرید.

وکیل پایه یک دادگستری در مشهد - مشاوره حقوقی

برای انجام مشاوره حقوقی تلفنی و حضوری درباره رأی الزام به تمکین کلیک کنید.

نمونه اظهارنامه و رأی الزام به تمکین

در این بخش قصد داریم یک نمونه از اظهارنامه الزام به تمکین و رأی الزام به تمکین را با شما به اشتراک بگذاریم.

مشخصات و اقامتگاه اظهارکننده………… وکیل آقای ……….. به نشانی …………

مشخصات و اقامتگاه مخاطب: خانم ………. به نشانی …………..

موضوع اظهارنامه: تقاضای بازگشت به منزل و تمکین از سوی زوجه

خلاصه اظهارات:

سرکار خانم ……….

با سلام؛

احتراماً مستند به ماده 156 قانون آیین دادرسی دادگاه‌های عمومی و انقلاب در امور مدنی، مراتب ذیل را رسماً به شما اعلام می‌دارد:

بدین‌وسیله به وکالت از همسرتان آقای ………. نظر به اینکه به‌موجب سند نکاحیه مورخ 89/07/17 شما همسر قانونی موکل می‌باشید و با عنایت به اینکه منزل مشترک را بدون عذر موجه ترک نموده‌اید به موجب این اظهارنامه از شما درخواست می‌شود ظرف مدت ده روز به منزل مشترک مراجعه و نسبت به ایفای وظایف زناشویی خود (تمکین خاص و عام) اقدام نمایید. در غیر این صورت مشمول عنوان نشوز گردیده و علاوه بر عدم تعلق نفقه مستندا به ماده 1108 قانون مدنی با سایر ضمانت اجراهای قانونی مواجه خواهید شد.

با تشکر

آدرس تلگرام سامانه حقوقی عدلاک

برای انجام مشاوره حقوقی تلگرامی و آنلاین کلیک کنید.

دادگاه خانواده

پرونده کلاسه…………..

مرجع رسیدگیشعبه 260 دادگاه عمومی مجتمع قضایی خانواده

دادنامه شماره : ………….

خواهانآقای …………. با وکالت …………….. به نشانی …………..

خواندهخانم …………. با وکالت …………….. به نشانی …………….

خواسته: الزام به تمکین

گردشکارخواهان دادخواستی به خواسته فوق به طرفیت خوانده بالا تقدیم داشته که پس از ارجاع به این شعبه و ثبت به کلاسه فوق و جری تشریفات قانونی فوق‌العاده/مقرر دادگاه به تصدی امضاکننده زیر تشکیل است و با توجه به محتویات پرونده ختم رسیدگی را اعلام و به شرح زیر مبادرت به صدور رأی می‌نماید.

رأی دادگاه: در خصوص دادخواست آقای …….. با وکالت ………… به طرفیت همسرشان خانم ……….. با وکالت ……….. به خواسته تمکین با عنایت به دادخواست تقدیمی و مدارک و مستندات ابرازی زوج و با توجه به اظهارات وکیل زوج در جلسه دادرسی نظر به اینکه با وقوع علقه زوجیت هریک از زوجین مکلف به رعایت حقوق و وظایف ناشی از زوجیت در قبال یکدیگر می‌باشند و یکی از وظایف زوجه تمکین از زوج می‌باشد و در ما نحن فیه زوجه و وکیل وی در جلسه دادرسی حضور نیافته و در قبال دعوی مطروحه دفاعی از خود به عمل نیاورده اند .

علی‌هذا نظر به مراتی مذکوره دادگاه دعوی زوج را ثابت تشخیص داده مستندا به مادتین 1114 و 1102 قانون مدنی حکم به تمکین زوجه از زوج صادر می‌نماید. بر این اساس زوجه خانم ………. مکلف است به منزل زوج آقای ……….. مراجعت نموده از وی تمکین نماید. این رأی حضوری بوده ظرف بیست روز قابل‌اعتراض در محاکم تجدیدنظر مرکز استان تهران می‌باشد.

رئیس شعبه 261 دادگاه عمومی تهران

خواهان: زوج

خوانده: زوجه

تعیین خواسته و بهای آن: الزام به تمکین (عام و خاص)

دلایل و مدارک: 1- سند ازدواج 2- تصویر اظهارنامه 3- عندالزوم شهادت شهود 4- کارت ملی یا شناسنامه

ریاست محترم دادگاه خانواده شهرستان …………. (محل اقامت زوجه) احتراماً با تقدیم دادخواست و مدارک و مستندات پیوست به استحضار می‌رساند: با عنایت به اینکه خوانده محترم که همسر قانونی و رسمی اینجانب است بیش از ……………… ماه است بدون عذر موجه و بدون اخذ اجازۀ اینجانب زندگی مشترک را ترک و در منزل پدری خود به سر می‌برد،

با توجه به مراجعات مکرر وکیل افراد معتمد به منظور بازگشت وی به زندگی مشترک و نیز ارسال اظهارنامه شماره ………… مورخ ……………… که تصویر آن ضمیمه است، مشارالیه حاضر به تمکین و بازگشت به منزل مشترک نشده، لذا به استناد ماده 1114 قانون مدنی و نیز مواد 1102 و 1108 همان قانون رسیدگی و صدور حکم مبنی بر الزام نامبرده به تمکین مورد استدعا می‌باشد

مخاطب گرامی: …………………

با سلام و ادب، مستند به تجویز حاصل از ماده 156 قانون آیین دادرسی مدنی مطالب ذیل الذکر رسماً و قانونا به شما ابلاغ می‌شود:

به موجب سند نکاحیه شماره ………. جنابعالی همسر شرعی و قانونی و دائمی اینجانب می‌باشید و مطابق شرع و قانون زوجه مکلف به تمکین عام و خاص از همسر خود می‌باشد، متأسفانه از تاریخ …………. بدون داشتن دلیل موجه قانونی و نیز کسب رضایت از اینجانب اقدام به ترک منزل مشترک نموده و با این اقدام بر میزان تنش افزوده‌اید، لذا از شما می‌خواهم تا ضمن بازگشت به منزل، موجبات تکدر خاطر خود و خانواده را فراهم ننمایید.

علی‌هذا با تقدیم و ارسال اظهارنامه‌ی حاضر به شما مدت یک هفته فرصت اعطا می‌شود تا نسبت به بازگشت به زندگی مشترک و انجام وظایف و تکالیف زناشویی و زوجیت اقدام نموده و در غیر این صورت ناشزه محسوب و مستند به ماده 1108 قانون مدنی مستحق دریافت نفقه نخواهید بود.

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
موفقیت آمیز بود!

به زودی همکاران ما طی 72 ساعت آینده با شما تماس خواهند گرفت.