درباره جرم تبانی چه میدانید؟ تبانی کردن به چه معناست؟ تبانی یعنی چه؟تبانی در زبان فارسی به معنای زمینه چینی و آماده کردن مسیر است. همچنین به معنای اتحاد و همدست شدن برای انجام یک کار برعلیه دیگران نیز می باشد. در زبان عربی این کلمه به معنای شرکت دو نفر یا چند نفر در یک عمل خاص می باشد.
تماس فوری با تیم حقوقی متخصص در شهر شما
تماس با تلفنهای 09150998001 و 09393106011
فهرست مطالب
- تبانی در فقه یعنی چه؟
- مجازات تبانی در معاملات شخصی چیست؟
- جرم تبانی در معاملات برای بردن مال دیگران
- مجازات تبانی در معاملات برای بردن مال غیر چیست؟
- وکیل تبانی در معاملههای شخصی
تبانی در فقه یعنی چه؟
از آنجایی که در قوانین ایران فقه اسلام یکی از پایه های تنظیم قانون است باید معنای واژه در فقه را نیز در نظر بگیریم.
تبانی در فقه به معنی یک قرار و پیمان مخفیانه میان دو یا چند نفر علیه فردی دیگر است. بنابراین تبانی به معنای همدست شدن دو یا چند نفر برای فریب دیگری و تصاحب مال او مانند فروش مال غیر میباشد.
برای انجام مشاوره حقوقی تلگرامی و آنلاین کلیک کنید.

مجازات تبانی در معاملات شخصی چیست؟
گفتیم که تبانی در معاملات جرم محسوب میشود. اما باید بدانید که جرم تبانی در معاملههای دولتی با تبانی در معاملههای شخصی یکسان نیست. در حقیقت در تبانی در معاملات شخصی فرد با انجام تقلب و توطئه موجب آسیب و زیان به افراد دیگر میشود. این جرم را میتوان یک نوع از جرم کلاهبرداری دانست .
زیرا هدف مجرم در این جرم به دست آوردن مال سایر افراد با استفاده از فریب و تقلب است و برای این کار ممکن است مجرم با شخص یا اشخاص ثالثی توطئه و همدستی کرده باشد.
نمونهای از جرم تبانی با شخص ثالث، فروش مال غیر بدون اطلاع مالک میباشد. یعنی یک نفر مال یا ملک فرد دیگری را با هم دستی نفر سومی به فروش میرساند بدون اینکه مالک اصلی از ماجرا مطلع باشد. برای این کار لازم است مجرم به فریب و نیرنگ متوسل شود.
چنانچه به هر نحو قربانی این جرم شدید باید قبل از هر کار با یک مشاور حقوقی یا وکیل متخصص مشورت کنید . تیم حقوقی سامانه عدلاک آماده هستند تا در هر ساعت از شبانه روز پاسخگوی سؤالات حقوقی و قانونی شما عزیزان باشند.
جرم تبانی در معاملات برای بردن مال دیگران
جرم تبانی برای بردن مال غیر در حقیقت جرمی است که در حکم کلاهبرداری میباشد. این جرم زمانی رخ میدهد که یک دعوای صوری برای از بین بردن مال غیر تحقق پیدا میکند.
معامله مال غیر یکی از مواردی است که در قانون کیفری ، جرم به حساب میآید . بنابراین تبانی برای بردن مال غیر یک نوع از کلاهبرداری است.
در برخی از موارد، شخص سومی با یکی از طرفین دعوا تبانی میکند تا حق فردی را برباید یا ضایع کند. مشارکت این افراد میتواند به یکی از حالتهای زیر باشد:
برای انجام مشاوره حقوقی تلفنی و حضوری کلیک کنید.

- با یکی از طرفین دعوا تبانی کرده باشد و به عنوان شخص ثالث وارد دعوا میشود.
- این امکان وجود دارد که شخص به عنوان فرد ثالث نسبت به حکم دادگاه معترض باشد و به این ترتیب وارد دعوا شود.
- اگر فرد نسبت به یک حکم مستقیم اقامه دعوا نماید و وارد دعوا شود.
زمانی که دو یا چند نفر با هم تبانی میکنند، فرقی نمیکند که آن جرم نتیجه داده باشد یا نتیجه نداده باشد، عمل آنها در حکم جرم کلاهبرداری محسوب میشود و باید مجازات شود.
مجازات تبانی در معاملات برای بردن مال غیر چیست؟
چرا تبانی جرم محسوب میشود؟ دلیل این مسئله این است که تبانی کردن و کسب درآمد از این طریق میتواند موجب افزایش ظرفیت جنایی میگردد و باعث میشود که افراد به ارتکاب جرم تشویق شوند. بنابراین وقوع جرم سریعتر و سادهتر میشود. برخی از جرائمی که از طریق تبانی گسترش پیدا میکنند شامل قاچاق مواد مخدر، قاچاق و توزیع سلاح غیرمجاز و تروریسم نیز هست. بنابراین قانونگذار به خاطر پیشگیری از ارتکاب جرائم بیشتری جرم انگاری کرد تا به این ترتیب از وقوع سایر جرائم جلوگیری شود.
ماده 611 قانون مجازات اسلامی بیان میکند:
هرگاه دو نفر یا بیشتر اجتماع و تبانی بنمایند که علیه اعراض یا نفوس یا اموال مردم اقدام نمایند و مقدمات اجرائی را هم تدارک دیده باشند ولی بدون اراده خود موفق به اقدام نشوند حسب مراتب به حبس از شش ماه تا سه سال محکوم خواهند شد.
با توجه به اینکه جرم تبانی در حکم کلاهبرداری است ، بنابراین مجازات آن براساس ماده 1 قانون تشدید مرتکبین ارتشاء، اختلاس و کلاهبرداری مشخص میشود:

ماده ۱– هرکس از راه حیله و تقلب مردم را به وجود شرکتها یا تجارتخانهها یا کارخانهها یا مؤسسات موهوم یا به داشتن اموال و اختیارات واهی فریب دهد یا به امور غیرواقع امیدوار نماید یا از حوادث و پیشآمدهای غیرواقع بترساند و یا اسم و یا عنوان مجعول اختیار کند و به یکی از وسایل مذکور و یا وسایل تقلبی دیگر وجوه و یا اموال یا اسناد یا حوالجات یا قبوض یا مفاصاحساب و امثال آنها تحصیل کرده و از این راه مال دیگری را ببرد کلاهبردار محسوب و علاوه بر رد اصل مال به صاحبش، به حبس از یک تا ۷ سال و پرداخت جزای نقدی معادل مالی که اخذ کرده است محکوم میشود.
درصورتیکه شخص مرتکب برخلاف واقع عنوان یا سمت مأموریت از طرف سازمانها و مؤسسات دولتی یا وابسته به دولت یا شرکتهای دولتی یا شوراها یا شهرداریها یا نهادهای انقلابی و به طور کلی قوای سهگانه و همچنین نیروهای مسلح و نهادها و مؤسسات مأمور به خدمت عمومی اتخاذ کرده
یا اینکه جرم با استفاده از تبلیغ عامه از طریق وسایل ارتباطجمعی از قبیل رادیو ، تلویزیون ، روزنامه و مجله یا نطق در مجامع و یا انتشار آگهی چاپی یا خطی صورت گرفته باشد یا مرتکب از کارکنان دولت یا مؤسسات و سازمانهای دولتی یا وابسته به دولت یا شهرداریها یا نهادهای انقلابی و یا به طور کلی از قوای سهگانه و همچنین نیروهای مسلح و مأمورین به خدمت عمومی باشد علاوه بر رد اصل مال به صاحبش به حبس از ۲ تا ده سال و انفصال ابد از خدمات دولتی و پرداخت جزای نقدی معادل مالی که اخذ کرده است محکوم میشود.
تبصره ۱- در کلیه موارد مذکور در این ماده در صورت وجود جهات و کیفیات مخففه دادگاه میتواند با اعمال ضوابط مربوط به تخفیف ، مجازات مرتکب را فقط تا حداقل مجازات مقرر در این ماده (حبس) و انفصال ابد از خدمات دولتی تقلیل دهد ولی نمیتواند به تعلیق اجرای کیفر حکم دهد.
براساس این ماده قانونی، مرتکب این جرم علاوه بر اینکه باید مال موردنظر را به صاحب آن برگرداند، باید به اندازه مال مورد نظر جریمه پرداخت کند و همچنین از یک تا هفت سال مجازات حبس محکوم میشود.با توجه به اینکه جرم تبانی در قانون در حکم کلاهبرداری است ، دادگاه میتواند حکم حبس را به کمتر از یک سال کاهش دهد.
تماس فوری با تیم حقوقی متخصص در شهر شما
تماس با تلفنهای 09150998001 و 09393106011
وکیل تبانی در معاملههای شخصی
زمانی که قربانی جرم کلاهبرداری شدید باید بتوانید آن را اثبات کنید. اثبات جرم در دادگاه نیاز به حمایت یک وکیل متخصص دارید که با آگاهی از قوانین بتواند وقوع جرم را اثبات کند. یک وکیل ماهر و متخصص بر قوانین آگاهی کاملی دارد و میتواند با تجربه و تخصص خود از حقوق شما دفاع کند.