چه زمانی میتوان شکایت از وکیل شاکی را مطرح کرد؟ باید بدانید شکایت از وکیل یک احتمال قانونی است. این امکان وجود دارد که هر فردی درگیر مسائل قانونی شود و با وکیل خود به مشکل بخورد.
- در این مقاله میخوانید:
- وکیل کیست؟ چرا به کمک وکیل نیاز داریم؟
- شاکی یک پرونده چه کسی است؟
- حقوق قانونی شاکی پرونده چیست؟
- شاکی پرونده از چه کسانی میتواند شکایت کند؟
- شاکی در چه زمانی حق شکایت از طرف مقابل را دارد؟
- آیا شکایت از وکیل شاکی امکانپذیر است؟
- برای شکایت از وکیل باید چه مطالبی در شکوائیه ثبت گردد؟
- چه زمانی میتوان اقدام به شکایت از وکیل شاکی کرد؟
- مجازات شکایت از وکیل شاکی چیست؟
در این شرایط لازم است شاکی یا وکیل شاکی با مراجعه به دادسرای انتظامی، شکایتی تنظیم میکند تا به این ترتیب اقدام به شکایت از وکیل شاکی کند.
تماس فوری با تیم حقوقی متخصص در شهر شما
تماس با تلفنهای 09150998001 و 09393106011
وکیل کیست؟ چرا به کمک وکیل نیاز داریم؟
وکیل در حقیقت یک قانونشناس آگاه است که به عنوان نماینده قانونی موکل خود عمل میکند؛ بنابراین موکل برای شکایت حقوقی و کیفری در دادگاهها از کمک یک وکیل استفاده میکند و به جای موکل خود در دادسرا و دادگاه حاضر شود و از حقوق موکل خود استفاده کند.
فعالیت قانونی وکلا در دو سطح تقسیم میشود:
- وکیل پایه یک
- وکیل پایه دو
برای انجام مشاوره حقوقی تلفنی و حضوری با همکاران ما در سامانه حقوقی عدلاک کلیک کنید.

شاکی یک پرونده چه کسی است؟
شاکی پرونده در حقیقت فردی است که به هر دلیلی دچار آسیب و بزه شده و به هر دلیل و صورتی زیاندیده است. ضرر وارد شده به شاکی میتواند یک ضرر معنوی باشد مانند مزاحمت، تجاوز و … یا اینکه آسیب مادی باشد مانند کلاهبرداری و سرقت. هرجایی که شکایتی مطرح شود دو طرف دارد. شاکی پرونده که شکایت قانونی را مطرح کرده است و متهم که از او شکایت شده است.
حقوق قانونی شاکی پرونده چیست؟
شاکی یک پرونده قانونیاین حق را دارد که درصورتیکه دچار زیان مالی یا جانی میشود خودش به صورت شخصی یا از طریق وکیل قانونی خود شکایتی را به دادگاه مطرح کند. به این ترتیب که یک دادخواست قانونی به دادگاه یا دادسرا فرستاده میشود و باید با ارائه شواهد و مدارک از مرتکب جرم شکایت کند زیرا وقتی فردی از متهم شکایت میکند باید اسناد و مدارک کافی برای اثبات آن داشته باشد و به مرجع قانونی ارائه کند.
شاکی پرونده از چه کسانی میتواند شکایت کند؟
فردی که قربانی جرم شده این حق را دارد که از مرتکب جرم شکایت کند و از قانون مجازات او را بخواهد. درصورتیکه شاکی متوجه شود در حال انجام جرم، زیان مادی یا معنوی به او وارد شده است، میتواند با ارائه مدارک به مقام قضایی، درخواست پیگیری داشته باشد. مدارک ارائه شده به مقام قانونی ارائه میشود تا به شکایت خود ضمیمه کند. به این ترتیب میتواند برای مراجع قضایی یک گزارش تهیه کند. همچنین درصورتیکه در اثر وقوع جرم منافع فرد دچار آسیب شده باشد، میتواند بابت آن شکایت مطرح کند.
برای انجام مشاوره حقوقی تلگرامی و آنلاین با همکاران ما در سامانه حقوقی عدلاک، کلیک کنید.

شاکی در چه زمانی حق شکایت از طرف مقابل را دارد؟
هر فرد در جامعه دارای حقوق قانونیای است که باید برای انجام این حقوق تلاش کند؛ بنابراین زمانی که فردی قوانین جامعه را زیر پا بگذارد یا خسارت و ضرری برای دیگران ایجاد کند، فردی که دچار خسارت و آسیب شده میتواند به مراجع قضایی شکایت کند و مسئولین باید براساس قانون به مسئله رسیدگی کند؛ بنابراین چنانچه قربانی جرمی شدید میتوانید در اولین فرصت برای شکایت از وکیل کمک بگیرید.
آیا شکایت از وکیل شاکی امکانپذیر است؟
آیا شکایت از وکیل شاکی ممکن است؟ باید بگوییم شکایت از وکیل شاکی امکانپذیر است؛ اما این مسئله شرایط خاصی دارد؛ مثلاً درصورتیکه وکیل در انجام وظایف خود در رسیدگی به پرونده کوتاهی کرده باشد امکان پیگیری قانونی برای موکل وجود خواهد داشت؛ اما باید بدانید که مواردی مانند بیاخلاقی موکل یا انتظارات بیش از حد او در چهارچوب این مسئله قرار نمیگیرند.

برای شکایت از وکیل باید چه مطالبی در شکوائیه ثبت گردد؟
لازم است بدانید که شاکی میتواند به صورت شفاهی یا کتبی شکایت خود را با وکیل مطرح کند. بنابراین حتی اگر شاکی اطلاعات درستی درباره نحوه شکایت قانونی نداشته باشد یا سواد این کار را نداشته باشد میتواند از کمک یک وکیل برای تنظیم شکایت اقدام کند و شکایت شفاهی خود را با یک وکیل مطرح کند و این شکایت صورتجلسه شده و سپس توسط شاکی مهر و امضا شود.
در متن شکایت شاکی باید این موارد درج شود:
- مشخصات شاکی شامل نام و نام خانوادگی، نام پدر و آدرس کامل او
- موضوع شکایت و بیان تاریخ و مکان وقوع جرم
- آسیب و زیان وارد شده مالی که قابل مطالبه قانونی میباشد.
- آدرس و مشخصات و نشانی متشاکی (درصورتیکه از او آدرس و مشخصات و نشانی دارید)
- شواهد ، مدارک و اسامی شاهدین در صورت وجود
چه زمانی میتوان اقدام به شکایت از وکیل شاکی کرد؟
شکایت از وکیل شاکی به دو حالت انجام میشود. یا خود موکل از او شکایت دارد یا طرف مقابل در دادگاه از وکیل شاکی است؛ اما اگر بخواهیم دلایل قانونی شکایت شاکی از وکیل خود را بیان کنیم میتوانیم این موارد را در نظر بگیریم:
- عدم حفظ اسرار موکل توسط وکیل: اگر فردی برای دفاع از حقوق خود وکیلی استخدام کند ، وکیل موظف است که اسرار موکل را حفظ کند؛ اما اگر وکیل اسرار موکل خود را فاش کرد و موجب صدمه زدن به آبروی او یا از دست رفتن حقوق او شود، شاکی میتواند از وکیلش شکایت کند.
- عدم پایبندی به قسمنامه وکالت: زمانی که وکیلی مدرک وکالت خود را دریافت میکند باید سوگند یاد کند که تلاش خود را به کار ببرد که در نهایت صداقت و در چارچوب قانون از موکل خود دفاع کند. چنانچه وکیلی مفاد این قسم را به درستی عمل نکند مثلاً اقدام به رشوهگیری کند یا به نحوی با طرف مقابل ساخت و پاخت کند تا حقوق موکل را پایمال کند در این حالت موکل میتواند از وکیل خود شکایت کند.
- عدم حضور به موقع در جلسات رسمی دادگاه : زمانی که یک وکیل پرونده فردی را میپذیرد، این امکان وجود دارد که برای پرونده چندین بار در جلسات مختلف دادگاه نیاز به حضور او باشد؛ اما اگر وکیل در این جلسهها حاضر نشود در انجام وظایف خود کوتاهی کرده و مرتکب تخلف شده است بنابراین شاکی میتواند از وکیل خود شکایت نماید.
- سازش کردن وکیل بدون اطلاعرسانی به موکل: در بعضی مواقع وکیل از اطلاع رساندن دستورات و احکام صادر شده از دادگاه به موکل خود خودداری کند مرتکب جرم شده و این مسئله قابلپیگیری میباشد. همچنین سازش وکیل با طرف مقابل بدون هماهنگی با موکل ، مرتکب خیانت و جرم شده و موکل میتواند از او شکایت کند.
- استعفا دادن وکیل: در بعضی مواقع وکیلی که پروندهای را قبول کرده است بنا به دلایلی از پروندهی موکل خود استعفا میدهد . اگر این وکیل در سریعترین زمان ممکن مسئله را به اطلاع موکل خود نرساند، دچار تخلف میشود و شاکی این پرونده حق دارد که از او شکایت کند.
مجازات شکایت از وکیل شاکی چیست؟
حال بیایید ببینید برای وکیلی که مرتکب این جرائم شود چه مجازاتهایی مشخص میشود:
- اخطار کتبی به وکیل
- تعلیق کردن وکیل از کار
- توبیخ و درج آن در پرونده
- توبیخ کردن وکیل و درج آن در روزنامههای رسمی و مجله کانون وکلا
- تنزل درجه وکیل
- ممنوعیت از کار از سه ماه تا سه سال
- محروم کردن دائم وکیل از کار
تماس فوری با تیم حقوقی متخصص در شهر شما
تماس با تلفنهای 09150998001 و 09393106011