سامانه حقوقی عدلاک

بهترین وکلای دادگستری مشهد

051-38676422

مشاوره حقوقی

ملاقات فرزند در شهر دیگر پس از طلاق والدین

سؤالات زیادی درباره ملاقات فرزند در شهر دیگر پس از طلاق والدین پرسیده می‌شود. در حقیقت پس از جدایی والدین ، یکی از مسائل مهم مشخص کردن زمان و مکان ملاقات والدین با فرزند یا فرزندان مشترک است. در حالت کلی یک توافق کلی میان والدین ایجاد می‌شود تا اطمینان حاصل شود که فرزند از جدایی والدین خود کمترین آسیب را ببیند.

این امکان وجود دارد که پس از طلاق والدین، یکی از آنها به شهر دیگری مهاجرت کند یا والدی که سرپرست کودک است به شهر دیگری مهاجرت کند، در این حالت شرایط ملاقات فرزند در شهر دیگر چیست؟با طلاق پدر و مادر، سرپرستی کودکان تا 7 سالگی به مادر داده می‌شود و پس از آن پدر مسئولیت سرپرستی آنها را برعهده دارد.

دقت کنید که حضانت مسئله‌ای مربوط به کودکان است بنابراین با رسیدن دختران به 9 سالگی و پسران به 15 سال ، حضانت به پایان می‌رسد و در این سن کودک خودش می‌تواند انتخاب کند که با کدامیک از والدینش زندگی کند. اما چه فرزند پیش پدرش زندگی کند یا نزد مادرش، تأمین مخارج او با پدر می‌باشد.

از طرف دیگر اینکه حضانت فرزند با پدر باشد یا مادر، نمی‌تواند باعث شود که طرف دیگر از حق ملاقات با فرزند خود محروم شود

 یکی از مسائل مهم پس از جدایی پدر و مادر، تعیین مکان و زمان مناسب برای ملاقات والدین با فرزند است. به صورتی که مصلحت کودک در نظر گرفته شود.

برای انجام مشاوره حقوقی تلفنی و حضوری کلیک کنید.

ملاقات فرزند در شهر دیگر پس از طلاق والدین

ماده 1174 قانون مدنی بیان می‌کند:

درصورتی‌که به علت طلاق یا به هر جهت دیگر ابوین طفل در یک منزل سکونت نداشته باشند هر یک از ابوین که طفل تحت‌ حضانت او نمی‌باشد حق ملاقات طفل خود را دارد. تعیین زمان و مکان ملاقات و سایر جزئیات مربوطه به آن در صورت اختلاف بین ابوین با محکمه ‌‌است.

بر این اساس چنانچه به علت طلاق یا هر دلیل دیگری پدر و مادر کودک دیگر در یک خانه ساکن نباشند ، هرکدام از آنها که کودک تحت حضانت او نیست این حق را دارد که با فرزند خود ملاقات کند. درصورتی‌که که بین والدین درباره مدت ملاقات و مکان آن یا نحوه ملاقات با هم توافق کرده باشند، براساس همان توافق اقدام می‌شود. بنابراین دادگاه در حکم صادر شده مدت ملاقات و نحوه آن و مکان ملاقات را برای فردی که حق حضانت با او نیست مشخص می‌کند

معمولا دادگاه یک یا دو روز آخر هفته را به ملاقات کودک با پدر و مادر خود اختصاص می‌دهد. علت این کار جلوگیری از دوگانگی در تربیت کودک و به اصطلاح هوایی شدن او است. اما سلب کردن حق ملاقات از فردی که حق حضانت برعهده او نیست غیرقانونی است و دادگاه نمی‌تواند فرد را از حق ملاقات با کودک خود محروم کند.

در برخی موارد ملاقات با والد می‌تواند موجب آسیب به کودک شود. یا برای او خطراتی داشته باشد. در این مواقع دادگاه ممکن است زمان ملاقات را به ماهی یکبار یا چند ماه یکبار تغییر دهد و در این حالت مشخص می‌کند که ملاقات تحت نظارت یک آشنا انجام شود.

شرایط قانونی عزل قیم چیست؟

اگر پدر یا مادر دچار بیماری روانی خطرناکی باشد، برای جلوگیری از صدمه رساندن بیشتر به فرزند، والدی که حضانت او را برعهده دارد می‌تواند مانع از دیدار طرف مقابل با فرزندش شود.

ماده 23 آیین نامه اجرایی قانون حمایت از خانواده در این زمینه بیان می‌کند:

در مواردی که طفل به هر دلیل از ملاقات امتناع می کند. اجرای احکام باید با هماهنگی با دادگاه تدابیر لازم از جمله ارجاع موضوع به مددکار اجتماعی یا مرکز مشاوره خانواده برای جلب تمایل طفل به ملاقات اتخاذ نماید.

اگر با توجه به نظر مشاور روانشناس مرکز فوق و قرائن موجود برای دادگاه محرز شود اجرای حکم حضانت یا ملاقات کودک به سلامت روانی وی آسیب وارد خواهد کرد. اجرای احکام می تواند با کسب موافقت دادگاه تا فراهم شدن آمادگی طفل. اجرای حکم را به تاخیر اندازد.

برای انجام مشاوره حقوقی تلگرامی و آنلاین کلیک کنید.

حضانت

زمانی که فرزندی تحت سرپرستی یکی از والدین قرار می‌گیرد، آیا آن فرد می‌تواند از شهر محل زندگی خود خارج شود و کودک را به شهر دیگری ببرد؟ به نحوی که والد دیگر از دیدن فرزند محروم شود؟

باید بگوییم که این مسئله امکان پذیر نیست و هیچ کدام ازو الدین این اجازه را ندارند که حق طرف دیگر را در قبال فرزند ندیده بگیرند.

کدام موارد موجب سلب حضانت فرزندان میشود؟

همچنین در ماده 42 قانون حمایت از خانواده اینطور بیان شده است که:

صغیر و مجنون را نمیتوان بدون رضایت ولی، قیم، مادر یا شخصی که حضانت و نگهداری آنان به او واگذار شده است، از محل اقامت مقرر بین طرفین یا محل اقامت قبل از وقوع طلاق به محل دیگر یا خارج از کشور فرستاد، مگر اینکه دادگاه آن را به مصلحت صغیر و مجنون بداند و با در نظر گرفتن حق ملاقات اشخاص ذی حق، این امر را اجازه دهد.

دادگاه در صورت موافقت با خارج کردن صغیر و مجنون از کشور، بنا بردرخواست ذی نفع برای تضمین بازگرداندن صغیر و مجنون تأمین مناسبی اخذ می‌کند.

بنا بر آنچه این ماده قانونی بیان می‌کند، مادر نمی‌تواند کودک صغیری که تحت سرپرستی دارد بدون کسب رضایت پدرش از محل سکونت یا اقامت مشخص شده به جای دیگری ببرد و موجب از بین رفتن حق ملاقات شود. تفاوتی هم ندارد که فرزند را به شهر دیگری ببرد یا اینکه به استان دیگری ببرد یا اینکه از کشور خارج کند.

اگر شخصی که حضانت کودک را برعهده دارد بادریافت حکم دادگاه اثبات کند که این کار به مصلحت کودک است، در این حالت دادگاه با تعیین حق ملاقات برای والد دیگر، به مادر اجازه تغییر محل سکونت را می‌دهد. اما برای جلوگیری از سوء استفاده مادر، دادگاه به درخواست پدر تأمین مناسبی از مادر می‌گیرد که تضمین کننده بازگرداندن فرزند باشد. این قاعده برای پدر نیز وجود دارد.

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
موفقیت آمیز بود!

به زودی همکاران ما طی 72 ساعت آینده با شما تماس خواهند گرفت.