سامانه حقوقی عدلاک

بهترین وکلای دادگستری مشهد

051-38676422

مشاوره حقوقی

 مقدمات قانونی لازم برای تقاضای تخلیه ملک چیست؟

بیایید درباره مقدمات قانونی لازم برای تقاضای تخلیه ملک صحبت کنیم.

زمانی که مالک خواستار تخلیه ملک می‌شود، برای اینکه درخواست تخلیه ملک وجهه قانونی داشته باشد لازم است یک سری شرایط وجود داشته باشد.

اول: مدت اجاره به پایان رسیده باشد.

دوم: مستأجر بیشتر از سه ماه مبلغ اجاره را نپرداخته باشد.

سوم: اگر مستأجر کاری برخلاف قرارداد اجاره انجام داده باشد.

در این شرایط مالک می‌تواند از شورای حل اختلاف محل ملک درخواست صدور دستور تخلیه نماید. برای تخلیه ملک، لازم است براساس ماده 2 قانون روابط مالک و مستأجر و آیین‌نامه اجرای آن باید مالک تقاضای تخلیه بنماید. براساس قانون دادگاه طی یک هفته پرونده را به شورای حل اختلاف محل ارسال می‌کند.

چنانچه اجاره‌نامه از نوع عادی باشد یا اینکه اصلاً اجاره‌نامه‌ای میان طرفین وجود نداشته باشد که مالک بتواند با فرستادن اظهارنامه برای تقاضای تخلیه ملک اقدام کند چه باید کرد؟

 چنانچه اجاره‌نامه رسمی باشد می‌توان با ابلاغ اخطاریه توسط دفترخانه تنظیم‌کننده سند رسمی اجاره، فرد مستأجر موظف هستند طی ده روز اقساط عقب‌افتاده خود را بپردازد.

درصورتی‌که این اتفاق رخ نداده باشد و طرف مقابل اقساط عقب‌افتاده را بازنگرداند، مالک می‌تواند از طریق دفترخانه یا اجرای ثبت اقدام کند. البته این مسئله زمانی است که اجاره‌نامه رسمی باشد. در این حالت لازم است مالک از طریق دادگاه برای درخواست وصول اجاره و تخلیه ملک اقدام کند.

برای اینکه بهترین راه را برای احقاق حقوق قانونی خود پیدا کنید، با یک وکیل ملکی در سامانه حقوقی عدلاک ارتباط برقرار کنید.

برای انجام مشاوره حقوقی تلفنی و حضوری کلیک کنید.

وکیل پایه یک دادگستری در مشهد - مشاوره حقوقی

چنانچه مستأجر در مدت یک سال،دو بار اخطاریه بگیرد یا بعد از دریافت اظهارنامه و اخطاریه، اجاره را پرداخته باشد، چنانچه در سومین دفعه اجاره را در زمان مشخص شده نپردازد، مالک می‌تواند از دادگاه درخواست تخلیه ملک را بنماید. 

 توصیه می‌کنیم برای انعقاد قرارداد اجاره از یک وکیل قرارداد اجاره در سامانه حقوقی عدلاک ارتباط برقرار کنید . این وکیل به شما کمک می‌کند که با گنجاندن شرایط درست و اصولی برای شما این امکان را فراهم کند که در صورت عدم رعایت شرایط قانونی و تأخیر در پرداخت اجاره بیشتر از 10 روز، مجوز فسخ قرارداد را دریافت کنید.

چنانچه در قرارداد اجاره‌این مسئله پیش‌بینی‌شده باشد که در صورت عدم پرداخت به موقع اجاره، مالک حق فسخ قرارداد را خواهد داشت، مستأجر موظف است که به موقع اجاره را بپردازد تا دچار مشکل تخلیه نگردد.

مستأجر باید بتواند اجاره‌ای را که پرداخته است را ثابت کند. یعنی اینکه صرفاً بگوید اجاره را پرداخته‌ام کافی نیست بنابراین لازم است مدارک و شواهد کافی را برای واریز اجاره داشته باشد . مثال سند واریز کارت به کارت یا شهادت دو نفر از طرف مستأجر وجود داشته باشد.

چنانچه مالک قراردادی مبنی بر اجاره دادن ملک یا مستأجر نداشته باشد چه باید کرد؟ لازم است اول مالک از طریق قانونی ثابت کند که میان مالک و طرف مقابل رابطه استیجاری وجود دارد. سپس لازم است مالک اظهارنامه‌ای که نشان‌دهنده عدم پرداخت اجاره‌بها باشد و بعد دادخواستی مبنی بر تخلیه از طریق دادگاه مرتبط را علیه مستأجر به دادگاه ارائه نماید تا پرونده از طریق قانون دنبال شود.

برای انجام مشاوره حقوقی تلگرامی و آنلاین کلیک کنید.

دستور تخلیه

تقاضای تخلیه ملک توسط کدام مرجع قانونی مورد رسیدگی قرار می‌گیرد؟ زمانی که شما درگیر پرونده‌های مرتبط با اجاره هستید یا قصد درخواست تخلیه ملک خود را دارید، باید قبل از هر چیز با یک وکیل اجاره یا وکیل ملکی گفتگو کنید. رسیدگی به این موارد در صلاحیت این شورا می‌باشد.اما اگر قرارداد اجاره مرتبط با ملک تجاری باشد و تابع قوانین پرداخت حق کسب و سرقفلی باشد، رسیدگی به آن توسط دادگاه حقوقی انجام می‌شود. 

در قوانین شورای حل اختلاف درصورتی‌که طرح دعوا و درخواست تخلیه ملک مورد نظر توسط مستأجر از سوی نهادها و سازمان‌های دولتی مطرح گردد. شورای حل اختلاف در این زمینه صلاحیت ندارد و دادگاه حقوقی محل به آن رسیدگی خواهد کرد.

باید بگوییم که دستور تخلیه قابلیت اعتراض نیز دارد. آنچنان که قوانین نشان میدهد شکایت و اعتراض درباره آن نیز با روشهای عادی تفاوت دارد. مثلا اگر مستاجر مدعی میشود که در ملک حقی دارد در این حالت میتواند درباره دستور تخلیه اعتراض کند .همچنین این حق را نیز دارد که از مرجع قضایی درخواست زمان بنماید.

از سوی دیگر در صورتی که تقاضای صدور دستور تخلیه رد شد، نسبت به این حکم در شورای حل اختلاف اعتراض خود را بیان کند.

همانطور که پیشتر گفتیم دستور تخلیه با حکم تخلیه یکسان نیست. به این دلیل که رسیدگی به آن و نحوه شکایت از هرکدام با دیگری متفاوت است.ما در مقاله جداگانه ای به این مسئله رسیدگی کرده ایم.

برای انجام مشاوره حقوقی تلفنی و حضوری کلیک کنید.

دستور تخلیه

برای گرفتن و درخواست صدور دستور تخلیه با توجه به اینکه سند رسمی و عادی باشد این شرایط باید در نظر گرفته شود:

1- وجود یک قرارداد کتبی عادی یا رسمی که به امضاء دو طرف رسیده باشد.

2- ذکر کردن مدت اجاره در قرارداد

3- وجود امضای حداقل دو نفر شاهد در قرارداد (یکی از دلایل تاکید به امضای شاهدین در قرارداد این مسئله و مواردی این چنین است)

4- باید حداقل دو نسخه اصلی از قرارداد وجود داشته باشد.

5- لازم است مدت اجاره به پایان رسیده باشد.

6- در قراردادهای اجاره اماکن تجاری نباید حق سرقفلی یا کسب و تجارت ذکر شده باشد.

اگر بخواهیم مدارک لازم برای صدور دستور تخلیه را بررسی کنیم میتوانیم به این موارد اشاره کنیم:

1- لازم است قرارداد اجاره به صورت عادی یا رسمی و با رعایت چهارچوبهای قانونی تنظیم شده باشد. یعنی در دو نسخه کتبی و با امضای دو شاهد تنظیم شده باشد.

2- مدارک مالکیت مالک نسبت به ملک مورد نظر وجود داشته باشد.

3- وجود مدارک شناسایی دو طرف برای احراز هویت مالک و مستاجر

4- مطالبه اجور معوقه یا خسارت های وارد شده به ملک یا بدهی مستاجر به همراه مدارک بدهی یا ورود خسارت به ملک در کنار دستور تخلیه.

برای تقاضای تخلیه ملک بهترین راه کمک گرفتن از وکیل ملکی است. یک وکیل متخصص که به شما کمک میکند بهترین راه را برای تقاضای تخلیه ملک پیدا کنید و سریع ترین نتیجه را از پرونده خود بگیرید.

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
موفقیت آمیز بود!

به زودی همکاران ما طی 72 ساعت آینده با شما تماس خواهند گرفت.