سامانه حقوقی عدلاک

بهترین وکلای دادگستری مشهد

051-38676422

مشاوره حقوقی

قانون طلاق توافقی در 1403

در این مقاله به آنچه باید درباره طلاق توافقی بدانید می‌پردازیم. در سال‌های اخیر میزان طلاق در جامعه ما افزایش چشمگیری داشته است. در حقیقت دلایل مختلفی می‌تواند منجر به اقدام به طلاق شود. این نوع از طلاق دارای قوانین و قواعد خاصی است.

در طلاق عادی دو طرف ممکن است به دو حالت جدا شوند. یا طلاق از طرف یکی از طرفین درخواست شده باشد یا اینکه می‌تواند بر سر طلاق توافقی میان طرفین صورت گرفته باشد که این توافق می‌تواند در هر طلاق شرایط خاصی داشته باشد که طرفین براساس آن با هم توافقی انجام داده‌اند.

اگر درگیر شرایط قانونی طلاق هستید یا نیاز به اطلاعات بیشتری درباره طلاق توافقی دارید می‌توانید مطالب مرتبط با این نوع طلاق را در سامانه حقوقی عدلاک جستجو کنید و از مقاله‌های مرتبط آن لذت ببرید.

برای انجام مشاوره حقوقی تلفنی و حضوری با وکیل طلاق کلیک کنید.

طلاق

طلاق توافقی نوعی از طلاق است که در آن زن و مرد برای جدا شدن از یکدیگر به یک نتیجه مشترک رسیده‌اند. در این حالت دو طرف یا وکلای آنها برسر مسائل مرتبط با طلاق مانند حضانت فرزندان، نفقه آنها، مهریه و مواردی از این دست توافق می‌کنند. در اکثر موارد زوجین بر حقوق برابر تأکید می‌کنند .

به دلیل اینکه قوانین کشور ما در زمینه درخواست طلاق بانوان بسیار سخت‌گیرانه است بنابراین بیشتر خانم‌ها در زمان عقد حقوق اولیه مانند حق طلاق یا حق خروج از کشور بدون اجازه شوهر را که در قانون از آن منع شده‌اند درج می‌کنند. از طرفی وجود حق طلاق باعث می‌شود که خانم کمتر درگیر مراحل طلاق شود و به جای اینکه چند سال را صرف اثبات عسر و هرج در زندگی با مرد کند، بتواند به راحتی از شوهر خود جدا شود.

زمانی که پای حق طلاق به میان می‌آید، معمولاً طلاق میان زن و مرد تبدیل به طلاق توافقی می‌شود. این نوع از طلاق اگر توسط وکلای طرفین تنظیم شود و توافقات قانونی اصولی تنظیم شود می‌تواند بهترین نوع طلاق باشد.

البته باید این مسئله در نظر گرفته شود، گاهی در طلاق توافقی زن و شوهر با هم توافق می‌کنند و این وسط طرفی که دست بالاتر را دارد حقوق طرف دیگر را ضایع می‌کند. بنابراین جدا توصیه می‌کنیم در این توافق از یک وکیل کمک بگیرید.

 آنچه باید درباره طلاق توافقی بدانید

  1. برای اینکه طلاق توافقی انجام گیرد و به صورت قانونی ثبت شود، باید مشاوره انجام شود و دوره‌های آن توسط زوجین گذرانده شود.
  2. در طلاق توافقی لازم است میان زوجین یک توافق صورت بگیرد و در آن درباره مسائل حقوقی مرتبط مانند مهریه، نفقه، اجرت‌المثل و … تصمیم‌گیری شود.
  3. هزینه‌های انجام طلاق توافقی به نسبت مساوی میان زوجین تقسیم می‌شود مگر اینکه آنها بر سر پرداخت آن توسط یک نفر توافق کرده باشند.
  4. برای دریافت گواهی عدم سازش لازم است گواهی عدم بارداری خانم نیز موجود باشد. بنابراین این‌طور به نظر می‌رسد که خانم این گواهی را نیز همراه داشته باشد تا با هم دچار مشکل نشوند.
  5. در طلاق توافقی زوجین می‌توانند قبل از صدور گواهی عدم امکان سازش از جدایی خود پشیمان شوند . اگر هرکدام از افراد در این مراحل از طلاق پشیمان شود این گواهی صادر نمی‌شود و روند دادرسی پرونده لغو می‌شود.

جدایی با طلاق توافقی نسبت به انواع دیگر طلاق ساده‌تر است. در این نوع از طلاق اصلی‌ترین شرایط توافق میان طرفین است. مسائلی مانند تصمیم‌گیری درباره حضانت فرزندان یا مهریه و اجرت‌المثل خانم مواردی هستند که به صورت جدی در طلاق توافقی باید درباره آنها صحبت شود. زیرا زمانی که طلاقی رخ می‌دهد ، توافق انجام شده میان زوجین حکم قانون را دارد و چنانچه پس از جدایی اختلافی میان زوجین ایجاد شود، براساس همان توافق نسبت به آن اختلاف تصمیم‌گیری خواهد شد. بنابراین تنظیم اصولی و قانونی این توافق توسط وکلای قانون‌شناس اهمیت دو چندانی پیدا می‌کند.

برای انجام مشاوره حقوقی تلگرامی و آنلاین کلیک کنید.

طلاق

حضانت فرزند می‌تواند براساس توافق والدین باشد یا براساس صلاحیت پدر و مادر توسط دادگاه مشخص شود. در این حالت یکی از والدین حضانت فرزند را بر عهده می‌گیرند ولی باید بدانید براساس قانون صلاحیت حق حضانت با پدر است. اما اگر والدین با هم توافق کنند، مادر می‌تواند حضانت را بر عهده بگیرد

اما همچنان تأمین هزینه‌های زندگی کودک با پدر خواهد بود.از طرفی چنانچه پدر صلاحیت نداشته باشد ، مادر باید بتواند به دادگاه ثابت کند که پدر صلاحیت و اهلیت لازم را برای سرپرستی کودک ندارد. مثلاً در صورت اعتیاد پدر به مواد مخدر یا الکل چنانچه مادر بتواند این مسئله را اثبات کند، حق حضانت از پدر سلب می‌شود.اما اگر والدین از نظر اخلاقی مشکلی نداشته باشند، حضانت با توافق والدین مشخص می‌شود.

پاسخ به پرسشهای شما از وکیل طلاق در سامانه حقوقی عدلاک (سوالات خود را مطرح کنید.)

برای ثبت دادخواست طلاق به این مدارک نیاز است:

1-  شناسنامه و کارت ملی زوجین

2-  کپی و اصل عقدنامه

3-  ارائه اصل برگه وکالت در طلاق درصورتی‌که وکالت در طلاق موجود باشد. 

طلاق

چرا در طلاق توافقی بهتر است از کمک وکیل استفاده کنیم؟

حال بیایید درباره بعضی از قوانین حقوقی مرتبط با طلاق توافقی با هم صحبت کنیم.

ماده 1134 قانون مدنی می‌گوید:

طلاق باید به صیغه طلاق و در حضور حداقل دو نفر مرد عادل که طلاق را بشنوند واقع گردد.

ماده 1135 قانون مدنی می‌گوید:

طلاق باید منجز باشد و طلاق معلق به شرط باطل است.

ماده 1136 قانون مدنی بیان می‌کند:

طلاق دهنده باید بالغ و عاقل و قاصد و مختار باشد.

ماده 1137 قانون مدنی بیان می‌کند:

ولی مجنون دائمی می‌تواند در صورت مصلحت مولی‌علیه، زن او را طلاق دهد.

ماده 1138 قانون مدنی بیان می‌کند:

ممکن است صیغه طلاق را توسط وکیل اجرا نمود.

ماده 1139 قانون مدنی بیان می‌کند:

طلاق مخصوص عقد دائم است و زن منقطعه با انقضای مدت یا بذل آن از طرف شوهر از زوجیت خارج می‌شود.

ماده 1140 قانون مدنی می‌گوید:

طلاق زن در مدت عادت ماهانه یا در حال نفاس صحیح نیست مگر این‌که زن حامل باشد یا طلاق قبل از نزدیکی با زن واقع شود یا شوهر غایب باشد به‌طوری‌که اطلاع از عادت زنانگی بودن زن نتواند حاصل کند.

ماده 1145 قانون مدنی می‌گوید:

در موارد زیر طلاق بائن است:

  1. اگر طلاق پیش از نزدیکی واقع شود.
  2. طلاق یائسه
  3. طلاق خلع و مبارات مادام که زن رجوع به عوض نکرده باشد
  4. سومین طلاق بعد از سه وصلت متوالی به عمل آید اعم از این‌که وصلت درنتیجه‌ی رجوع باشد یا در نتیجه نکاح جدید

باید بدانید در قانون مدنی مستقیماً درباره طلاق توافقی صحبتی به میان نیامده و قانون‌گذار مستقیماً به آن اشاره نکرده است. اما در قانون حمایت از خانواده قوانین این نوع طلاق ذکر شده است. 

 ماده 25 قانون حمایت خانواده که در سال 1391 به تصویب رسید درباره طلاق توافقی این‌طور بیان می‌کند:

درصورتی‌که زوجین متقاضی طلاق توافقی باشند، دادگاه باید موضوع را به مرکز مشاوره خانواده ارجاع دهد ، در این موارد طرفین می‌توانند تقاضای طلاق توافقی را از ابتداء در مراکز مذکور مطرح کنند. در صورت عدم انصراف متقاضی از طلاق، مرکز مشاوره خانواده موضوع را با مشخص کردن موارد توافق جهت اتخاذ تصمیم نهایی به دادگاه منعکس می‌کند.

آیا به وکیل طلاق توافقی نیاز دارید؟ اینجا کلیک کنید.

برای انجام توافق‌های طلاق توافقی، بهترین انتخاب این است که این توافق توسط وکلای طرفین تنظیم شود. کمک یک وکیل متخصص می‌تواند تا حد زیادی حقوق قانونی شما را تأمین کند.

برای این کار از وکیلی کمک بگیرید که سابقه مشاوره در زمینه پرونده‌های طلاق را داشته باشد و به صورت کامل بر قوانین مسلط باشد تا بتواند به صورت اصولی و درست از حقوق شما دفاع کند.وکیل خانواده یا وکیل طلاق در سامانه عدلاک بهترین انتخاب برای پیگیری پرونده شما میباشد.

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
موفقیت آمیز بود!

به زودی همکاران ما طی 72 ساعت آینده با شما تماس خواهند گرفت.