سامانه حقوقی عدلاک

بهترین وکلای دادگستری مشهد

051-38676422

مشاوره حقوقی

سرقت چیست و عملکرد وکیل جرائم سرقت چگونه است؟

وکیل جرائم سرقت کیست؟ پیش از تعریف وکیل سرقت باید ابتدا درباره جرم سرقت تعریفی بیان کنیم. سرقت به معنای برداشتن مال دیگران بدون اجازه مالک آن است. این جرم را می‌توان یکی از ابتدایی‌ترین جرم‌های بشری دانست . دعوی سرقت یک مال در حیطه دعاوی کیفری است و وکیل کیفری که متخصص امور این جرم است اصطلاحاً وکیل سرقت نامیده می‌شود.

وکیل سرقت در مشهد، تاثیر رضایت شاکی در تخفیف مجازات

ارکان جرم سرقت

در جرم سرقت سه عنصر اصلی قانونی، مادی و معنوی وجود دارد که در اکثر جرم‌های دیگر نیز تحقق می‌یابد. به طور کلی چنانچه یکی از این ارکان وجود نداشته باشد، وقوع جرم محقق نمی‌شود. در ادامه درباره این ارکان مختصری توضیح خواهیم داد.

 ارکان اساسی جرم سرقت

دزدی عبارت است از ربودن مالی که متعلق به دیگران است. عمل انتقال مال ربوده‌شده از محل آن به مکانی دیگر بدون اجازه و رضایت و اطلاع مالک سرقت نامیده می‌شود و فردی که این عمل را انجام می‌دهد سارق یا دزد نام دارد.

 مال

موضوع جرم سرقت مال است. این مال می‌تواند یکشی ، یک گیاه یا یک حیوان باشد که در بازار مورد خریدوفروش قرار گرفته و دارای قیمت است. به عبارت دیگر مال چیزی است که در ازای آن پولی پرداخت می‌شود و هرچه که در بازار به طور شرعی و قانونی قابل خریدوفروش نباشد مال محسوب نمی‌شود و نمی‌تواند موضوع جرم سرقت باشد. به عنوان مثال خریدوفروش مشروبات الکلی شرعاً جایز نیست پس دزدیدن آن نیز در حوزه سرقت قرار نمی‌گیرد.

اگر فردی مالی که به دیگری تعلق ندارد و جزء مباهات یا حیازات مباحات است بردارد، مرتکب سرقت نشده است. مثلاً ماهیگیری از رودخانه سرقت محسوب نمی‌شود چون ماهی مالی آزاد است ولی اگر بعد از اینکه فردی ماهی را صید کرد، دیگری بیاید و ماهی را از او برباید، مرتکب جرم سرقت شده است. همچنین اگر کسی گمان کند که مال کسی را می‌دزدد اما مشخص شود که در حقیقت مال را از یک دزد دزدیده، آن عمل سرقت حساب نمی‌شود . اگر به هر دلیلی متهم به انجام جرم سرقت شدید یا مالی از شما سرقت شد، توصیه می‌کنیم با یک وکیل خوب سرقت در مشهد مشورت کنید.

 انواع سرقت

با توجه به ماهیت جرم سرقت و مجازات آن می‌توانیم بگوییم که جرم سرقت دو دسته است:

  1. سرقت حدی
  2. سرقت تعزیری

در ادامه در این مورد کمی توضیح می‌دهیم:

مجازات جرائم جسمانی و روحی بر علیه افراد

سرقت حدی

 حد به معنای مرز و حدود الهی است که توسط شارع مقدس وضع شده است و وضع آن توسط خدا صورت گرفته و احکام آن در قرآن بیان شده است . به عنوان مثال ماده 278 قانون مجازات اسلامی مجازات سرقت حدی را این‌طور بیان می‌کند:

  1. در دفعه اول قطع چهار انگشت دست راست سارق از انتهای آن طوری که انگشت شصت و کف باقی بماند
  2. دومین ارتکاب قطع پای چپ سارق از پایین برآمدگی به طوری که نصف قدم و مقداری از مسح بماند
  3. سومین ارتکاب حبس ابد
  4. مجازات چهارمین ارتکاب سرقت حدی اعدام است هرچند که این جرم را در زندان انجام داده باشد.

طبق تبصرۀ این ماده چنانچه سارق فاقد عضو لازم برای قطع باشد، سرقت تعزیری محسوب می‌گردد.

سرقت تعزیری

سرقت تعزیری دو دسته است. سرقت ساده و سرقت مشدد. در مواد قانونی 651 تا 660 قانون مجازات اسلامی درباره سرقت مشدد توضیح داده شده است. چنانچه سرقتی در میان سرقت‌های مشدد نبود، سرقت ساده حساب می‌شود.

سرقت مشدد:

چنانچه در کنار جرم سرقت انجام شده دلایل یا عوامل مشدده وجود داشته باشد، مجازات آن تشدید می‌شود. به عنوان مثال اگر سرقت در شب رخ دهد، به عنوان سرقت در شب شناخته می‌شود و اگر تعداد سارقان بیشتر از یک نفر باشد شامل کیفیات سرقت مشدد می‌شوند و مجازات آنها افزایش پیدا می‌کند.

کیفیات مشدد کدامند؟

کیفیات مشدد مواردی هستند که در قانون حضور آنها در جرم موجب تشدید مجازات می‌گردد مانند: سرقت مسلحانه، هتک حرز، سرقت در شب، استفاده از لباس کارکنان دولتی، جا زدن خود به عنوان مأمور دولتی، استفاده از کلید ساختگی، سرقت از محل مسکونی، سرقت همراه با آزار و اذیت جسمی و روحی ، ایجاد ترس و وحشت در فرد مالباخته و …

اگر در سرقتی که موجب آزار می‌شود، سارق یا سارقین مسلح باشند علاوه بر حکم سه ماه تا 10 سال حبس ، 74 ضربه شلاق نیز به حکم آنها اضافه می‌شود. مطابق قانون سلاح می‌تواند سرد یا گرم باشد و آشکار یا پنهانی بودن سلاح در این مورد اهمیتی ندارد. حتی اگر از سلاح استفاده نیز نشود یا سارق در حین سرقت از یکی از لوازم سرقتی به عنوان سلاح استفاده کند نیز مشمول این ماده می‌گردد.

راهزنی

راهزنی جرم سرقت در جاده‌ها و راه‌ها است . اگر راهزن مسلح باشد به عنوان محارب شناخته می‌شود اما اگر مسلح نباشد طبق ماده 653 قانون مجازات اسلامی حکم او از 3 تا 15 سال حبس و 74 ضربه شلاق است.

 کیف زنی و جیب‌بری

امروزه مصادیق این جرم مانند سرقت کیف، سرقت تلفن همراه و سرقت‌های خیابانی است که اکثراً توسط موتورسواران انجام می‌شود. مطابق ماده 657 قانون مجازات اسلامی برای مرتکبین این جرم از 1 تا 5 سال حبس و تا 74 ضربه شلاق مشخص‌شده است.

وکیل جرائم سرقت

وکیلی که در پرونده‌های سرقت فعالیت می‌کند را در اصطلاح وکیل سرقت نامند. پس از اینکه فرد سارق جرم سرقت را انجام داد، این جرم باید در دادگاه صالح اثبات شود و حکم آن قطعیت یابد و سپس مجازات آن مطابق قانون انجام شود اگر درگیر یک پرونده سرقت شدید مشورت با یک وکیل سرقت خوب در مشهد می‌تواند تا حد زیادی به شما کمک کند. یک وکیل خوب سرقت با بررسی عمل انجام گرفته، رخ دادن سرقت را بررسی می‌کند و سپس با پرسش درباره جرم دزدی و مال مورد سرقت لایحه دفاعی مناسبی را برای دفاع از موکل خود تهیه می‌کند تا از طریق قانونی بتواند اثبات جرم سرقت را انجام داده یا آن را منتفی کند.

. همچنین تأکید شده است که در تمام مجازات‌های سرقت لازم است که مال سرقت شده به صاحبش بازگردانده شود.

وکیل جرائم سرقت در مشهد

چنانچه گرفتار یکی از پرونده‌های مرتبط با جرم سرقت شدید همکاران متخصص و کارآزموده ما در موسسه حقوقی مهر آرتا نوین آماده‌اند تا در تمام دعاوی کیفری و حقوقی در کنار شما باشند و به بهترین نحو از حقوق شما دفاع کنند.

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
موفقیت آمیز بود!

به زودی همکاران ما طی 72 ساعت آینده با شما تماس خواهند گرفت.