سامانه حقوقی عدلاک

بهترین وکلای دادگستری مشهد

051-38676422

مشاوره حقوقی

پرسش و پاسخ با وکیل کلاهبرداری

در این بخش قصد داریم به پرسش و پاسخ با وکیل کلاهبرداری بپردازیم. جرم کلاهبرداری از جرائمی است که انواع مختلفی دارد. از جمله کلاهبرداری یارانه‌ای، کلاهبرداری با چک، کلاهبرداری با ارزهای دیجیتال، کلاهبرداری در خرید و فروش و … را نام برد.

تعداد زیادی از قربانیان جرم کلاهبرداری در این زمینه سؤالاتی را با وکلای ما مطرح کرده‌اند. ما در این مقاله بعضی از این سؤال و جواب‌ها را جواب می‌دهیم. شاید این‌ها سؤالات شما نیز باشد. پس با ما تماس بگیرید.

کلاهبرداری اینترنتی

سؤال: یک رمال یا همان دعانویس از من ساده ۱۶ میلیون پول گرفت که برام طلسم بازگشت معشوق بزند و سرم را کلاه گذاشت و دیگر جواب نمی‌دهد می‌شود پول را پس گرفت ازش باید چیکار کنم؟ در صورت شکایت از این فرد آیا خودم پام گیر است؟ آیا صحبت با رمال در این مورد جرم است؟ تمام فیش‌های واریز و اسکرین شات ها وجود دارد.

پاسخ: عمل شما جرم نیست. به جرم رمالی و کلاهبرداری از ایشان شکایت کنید؛ اما توصیه می‌شود ابداً به این قبیل افراد اعتماد نکنید.

پرسش و پاسخ با وکیل کلاهبرداری

سؤال: سلام وقت به خیر به ادمین های محترم من چند ماه پیش یک دستگاه معامله کردم و فروختم و بایت پولش چند تا چک گرفتم که خریدار چون در کار لوازم موبایل بود چک مشتریانش داد من هم استعلام گرفتم و چک‌ها موردی نداشت وقتی سررسید چک‌ها رسید هیچ‌کدام پاس نشد و چک‌ها هم مبدأ خاصی و منشأ نداشت مال چند تا کارتن‌خواب بودن شکایت کلاهبرداری کردم از ایشان چون خودشم دیگر پاسخگو نیستند الان دادگاه شعبه بازپرسی تعیین کرده آیا نیاز بگم قرار داد دارم یا اگر بگم حقوقی می‌شود و چطور اثبات کنم که ایشان کلاهبردار بودند؟

پاسخ: شما که چک‌ها رو به کیفری شکایت نکردید که با ارائه‌ی قرارداد حقوقی شود. کلاهبرداری شکایت شده

سؤال: در شکایت کیفری کلاهبرداری خواهان درخواست تأمین خواسته کرده است. آیا هزینه تأمین خواسته هم باید معادل مبلغ خواسته واریز کند یا چون شکایت کیفری هست همان ۱۰۰ هزار تومان است؟

پاسخ: خیر هزینه دادخواست تأمین خواسته معادل دعاوی غیرمالی هست فقط برای تأمین خواسته باید ۱۰ تا ۴۰ درصد ارزش خواسته خسارت احتمالی به حساب دادگاه واریز کرد. درصد و مبلغ خسارت احتمالی را با توجه به اوضاع و احوال موضوع قاضی تعیین می‌کند.

کلاهبرداری از همستر

برای انجام مشاوره حقوقی تلفنی و حضوری کلیک کنید.

وکیل پایه یک دادگستری در مشهد - مشاوره حقوقی

سؤال: من پارسال با آقایی که خودشان را موسسه مهاجرتی معرفی کردند قرارداد بستم برای خدمات ویزا. بعد فهمیدم اصلاً جواز نداشتند و موسسه‌ای نبوده‌ است. از من ۳۵۰۰ دلار گرفتند اما ویزایی برای من نگرفتند من رسید پرداخت‌ها را دارم. بعد هم نامه ریجکتی رسمی سفارت رو دست‌کاری کردند و تاریخ را پاک کردند و با ۶ ماه تأخیر به من دادن و کار من را بی‌نتیجه رها کردند. الان ساکن کانادا هستند. من چطور می‌توانم شکایت کنم؟

پاسخ: مطابق قانون تشدید مجازات مرتکبین ارتشا اختلاس و کلاهبرداری مصوب ۱۳۶۷ توسل به عملیات متقلبانه جهت بردن مال غیر یا امیدوار ساختند به امور غیرواقع یا اختیار نمودند عنوان مجعول مال غیر را ببرد به رد مال و حبس از ۱ تا ۷ سال و جزای نقدی معادل مبلغ اخذ شده محکوم خواهد شد. شما باید به دفتر خدمات قضایی مراجعه و به جرم کلاهبرداری شکایت کنید. شاید با توجه به شرایط سیاسی و روابط کشور ایران و کانادا امکان پیگیری و اجرای حکم نباشد لکن زمانی که شرایط عادی بشه میشه استفاده کرد یا حداقل اینکه می‌توانید اگر اموالی در ایران دارند توقیف کنید یا اموالی که در آینده به ایشان ارث خواهد رسید.

سؤال: آپارتمانی را از شخصی پیش خرید کردم و سپس بعد از یک سال متوجه شدم شخص مذکور پیمانکار بوده و قرارداد ساخت با مالک اصلی داشت. مالک فوت شده و 5 ورثه دارد بدون وکالت‌نامه رسمی و برگه انحصار وراثت دارند. آپارتمان در تصرف بنده است. آیا می‌توان از شخص پیمانکار به جرم کلاهبرداری و فروش مال غیر شکایت کیفری کرد. البته پیمانکار واحدی را به بنده فروخته که قرار بوده پس از پایان کار جزء سهم پیمانکار باشد. تکلیف سند آپارتمان ما به چه صورت می‌شود. 

پاسخ: خیر گر چه در ظاهر امر پیمانکار ملک دیگری را به شما فروخته اما سوءنیت که عنصر معنوی جرم است را نداشته است شما می‌توانید به طرفیت پیمانکار و وراث آن مرحوم دعوی حقوقی طرح نمایید تا در نهایت دادگاه وراث آن مرحوم را ملزم به تنظیم سند به نام شما نماید.

کلاهبرداری در خرید و فروش ملک

برای انجام مشاوره حقوقی تلگرامی و آنلاین کلیک کنید.

کلاهبرداری

سؤال: من یک اتباع افغانستان هستم برای مدت سیاحت آمدم ایران دور از فامیلم بودم خواستم یک ازدواج موقت داشته باشم با یک کانال صیغه یابی آشنا شدم یک مبلغ ازم درخواست کردن و من واریز کردم وقت درخواست کنسلی دادم گفت حق کنسلی را هم پرداخت نمایید من منصرف شدم آیا پولم برگردانده میشه؟

پاسخ: متأسفانه این نوع از کلاهبرداری خیلی زیاد شده است، اما باز هم قابل‌پیگیری هست مواردی داشتیم که تونستیم پرونده رو به نتیجه برسانیم؛ اما در بعضی از موارد فرد از شماره حساب افراد معتاد و کارتن خواب استفاده کرده و مبالغ رو هم ارز دیجیتال خریداری کرده که رصد این پول‌ها خیلی سخته.
می‌توانید از طریق پلیس فتا هم خودتان پیگیری کنید.

سؤال: چنانچه در جرم کلاهبرداری فردی موفق به گرفتن چک یا سفته یا سند اشتغال ذمه از دیگری گردد آیا در این موارد جرم کلاهبرداری محقق گردیده یا خیر؟ مثلاً فرد با توسل به وسایل متقلبانه اقدام به تسهیل یک فقره چک مدت‌دار از فرد مال‌باخته می‌گردد اما قبل از وصول وجهه چک با علم و آگاهی مال‌باخته و طرح شکایت کیفری محقق به وصول آن نمی‌گردد آیا در چنین مواردی جرم کلاهبرداری محقق گردیده است یا خیر؟

پاسخ: با توجه به این مسئله که این اسناد مال نبوده و صرفاً وسیله تحصیل مال می‌باشند وجود مانع و عدم تحصیل وجوه از سوی مرتکب به جهت عدم تحقق نتیجه جرم کلاهبرداری که همانا بردن مال دیگری است عمل مرتکب تا این مرحله با جمیع سایر جهات، جرم شروع به کلاهبرداری است.

سؤال: من برای فروختن یک ارز به دو نفر در تلگرام تماس گرفتم و قیمت ردوبدل شد و من این پول را برایش واریز کردم و به کیف پولش ریختم ولی به من پولی داده نشد و چت پاک شد. اکانت هم همین‌طور ازش ندارم و حدود 30 میلیون الان دزدی شده است. آدرس ولت آن فرد را دارم ولی قطعاً چنین پولی تابه‌حال جا به جا شده است. چه کاری می‌توانم بکنم؟

پاسخ: دوست عزیز در این مسئله از کمک پلیس فتا استفاده کنید.

سؤال: من در لرستان زندگی می‌کنم. حدود یک ماه قبل کارت ملی پدرم گم شد، بعد از یکی دو هفته آگهی دادیم در اپلیکیشن ها تا اگر کسی آن را پیدا کرده به ما تحویل دهد؛ اما خبری نشد بنابراین پدرم برای دریافت کارت المثنی اقدام کرد. امروز یک ابلاغیه از طرف سه شاکی برای پدرم در اصفهان آمد که ایشان باید به اصفهان بروند. می‌خواستم بدانم اثبات بی‌گناهی امکان‌پذیر است؟ من نگران هستم که نکند پدرم بازداشت شود زیرا ایشان پیر و بیمار هستند و نباید با آبروی ایشان بازی شود.

پاسخ: مدارک مربوط به اعلام مفقودی را به شعبه مرتبط ارائه کنید. تصمیم نهایی با قاضی رسیدگی‌کننده است.

سؤال: من توی سایت درج آگهی یک آگهی استخدامی دیدم و درخواست دادم. ازم کارت‌بانکی و شناسنامه خواستند. عکس فرستادم برای اونها و مبلغ پولی به حسابم واریز می‌کردند و در سایت ارز خریداری می‌کردند به اسم کاربری من. حالا یک خانم شاکی شده که حسابش هک شده و پول به حساب من آمده در صورتی که من در جریان این موضوع نبودم و گول خوردم و مدرک دارم. حکم چنین شکایتی چیه؟

پاسخ: دوست گرامی شما در مقابل پولی که به حساب شما واریز می‌شود مسئولیت حقوقی دارید. شما باید به مرجع توقیف کننده حساب مراجعه نمایید و می‌توانید شکوائیه کیفری مطرح کنید و بی‌گناهی خودتان را اثبات نمایید.

سؤال: پارسال ماشینم خراب شد از سایت … خودرو اومدند ماشین را درست کردند. امسال ماشینم خراب شد. در سایت ثبت کردم؛ اما شماره آن آقا را داشتم. دیگه از سایت اقدام نکردم خودم زنگ زدم. آمد گفت لوازم لازم دارد.5 میلیون زدم به کارتش، ایشان باطری را برد عوض کند و لوازم بگیرد و برگردد. سوییچ ماشینم هم ماند دستش، الان 1 ماه گذشته جواب نمی‌دهد. باید چه‌کار کنم.

پاسخ: شما باید بلافاصله شکایت کنید. اول اظهارنامه ارسال کنید. اگر مؤثر نبود طرح دعوا کنید. اگر بتوانید ادعای خودتان را ثابت کنید قابل‌پیگیری است در غیر این صورت اصل بر برائت است.

در صورتی که درگیر سوال درباره جرم کلاهبرداری هستید، با همکاران ما در سامانه حقوقی عدلاک ارتباط برقرار کنید.

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
موفقیت آمیز بود!

به زودی همکاران ما طی 72 ساعت آینده با شما تماس خواهند گرفت.