در این بخش قصد داریم به پرسش و پاسخ از وکیل کیفری بپردازیم. پروندههای کیفری بخش مهمی از مسائل قانونی را در کشور ترجیح میدهند. مواردی که شامل انواع جرائم از سرقت تا قتل میباشد؛ بنابراین طیف گستردهای از سؤالات کیفری در سامانه حقوقی عدلاک مطرح شده است که همکاران ما به آن جواب دادهاند. ما در اینجا بخشی از سؤالات حقوقی شما را که در سایت ما مطرح میشود را پاسخ دادهایم.
تماس فوری با تیم حقوقی متخصص در شهر شما
تماس با تلفنهای 09150998001 و 09393106011
پرسش و پاسخ از وکیل کیفری درباره سرقت اتومبیل
سؤال: مالک ماشین شخص الف است.شخص ب ماشین را از الف سرقت میکند و به شخص ج میفروشد در این صورت حکم چیست و چه کسی باید شاکی بشود؟
پاسخ: در صورت عدم تنفیذ الف معامله بین ب و ج باطل است و ج میتونه به ب رجوع کنه بابت ثمن و غرامات معامله
چطور میتوان در برابر اتهام سرقت از خود دفاع کرد؟
حمل مشروبات الکلی
سؤال: بنده ۵ روز پیش تو جاده مقدار صد سیسی شراب از داخل ماشینم گرفتن و دادگاهیم کردن و تو دادگاه گفتم مال خودم نیست و اطلاعی ازش ندارم چون تاکسی هستم، هیچگونه سابقهای در این خصوص هم ندارم، چه حکمی برام صادر میشه، لطفاً راهنمایی کنید.
پاسخ: مجازات حمل مشروب شش ماه تا یک سال حبس و تا 74 ضربه شلاق و جزای نقدی 5 برابر ارزش عرفی مشروب میباشد،در اینجا با توجه به وزن کم مشروب به نظرم قاضی مجازات را تعلیق کند یا جزای نقدی بگیرند.
مجازات حمل و نگهداری مشروبات الکلی
برای انجام مشاوره حقوقی تلفنی و حضوری کلیک کنید.

سابقه کیفری
سؤال: چنانچه فردی محکوم به 6 ماه حبس به دلیل سوء استفاده از چک سفید امضا شود و در اجرای احکام حکم جلب صادر شود این فرد سابقه کیفری نداشته باشد برای رهایی از زندان چه اقداماتی باید انجام بدهد؟
پاسخ: لازمه چنین فردی تقاضای تعلیق اجرای مجازات داشته باشد. در این صورت مجازات حبس اون براساس ماده 49 قانون مجازات اسلامی تعلیق میشود؛ اما چنانچه مرتکب جرم کیفری دیگری بشود هر دو مجازات تعلیقی و مجازات جرم جدید درباره این فرد اجرا میشود.
مشاوره حقوقی
سؤال: از من شکایت کیفری شده بود اما در بررسیها دادیار قرار منع تعقیب صادر کرد و شاکیها به این قرار اعتراض کردند. دادگاه همان رأی را تائید کرد و الان دوباره شاکی از همان شعبه دادیاری نامه معاینه مجدد پزشکی قانونی را گرفته و پرونده را از همان مسیر دوباره دنبال میکند. آیا این امکان وجود دارد که بعد از قرار منع تعقیب و تائید آن دوباره دادیاری پیگیر پرونده شود؟
پاسخ: این مورد به پرونده بستگی دارد. درصورتیکه قرار منع تعقیب به دلیل عدمکفایت شواهد و دلایل باشد، دادستان میتواند به درخواست شاکی پرونده را دوباره به همان شعبه دادگاه ارسال کند و در صورت وجود مدارک و دلایل جدید، مجوز رسیدگی مجدد توسط دادگاه صادر شود.
آیا محکومین با بیماری حاد امکان دریافت تخفیف دارد؟
سؤال: پدر من 70 سال سنشونه و بیماری عصبی و تنفسی و قلبی دارند. متأسفانه ایشان یک مشکل کیفری قدیمی داشتند که ماه گذشته در همان پرونده به 6 ماه حبس محکوم شدند و حکم قطعی شده است؛ اما بیماری ایشون حاده. آیا میتوان تقاضای تخفیف بر این اساس کرد؟
پاسخ: بله میتونید از ماده 502 قانون آیین دادرسی کیفری استفاده کنید و تقاضای دستور مقتضی با نظر پزشکی قانونی داشته باشید. محکومینی که بیماری خاص دارند باید توانایی جسمی و شرایطشون احراز بشه که مشخص بشه در دوران حبس توانایی تحمل رو دارند و اگر به قاضی احراز بشه که فرد این توانایی رو ندارد، اون متهم را برای تائید شرایط به پزشکی قانونی معرفی میکنند.
برای انجام مشاوره حقوقی تلگرامی و آنلاین کلیک کنید.

آیا ورثه متوفی پاسخگوی جرائم او هستند؟
سؤال: درگیر یک پرونده کیفری شدیم که 4 متهم دارد. یکی از متهمین سالها قبل فوت شده است. حالا شاکی به خاطر نداشتن آگاهی از قوانین، به جای متوفی از ورثه شکایت کرده. شرایط رسیدگی به این پرونده چیه؟ آیا ورثه باید جوابگوی خطای متوفی باشند؟
پاسخ: در جرائم کیفری اصل شخصی بودن جرم رو داریم و مجازات هم بر همون اساس شخصی است؛ یعنی هرکس جرمی انجام داده باید مجازات آن را بپذیرد اما نمیتوان فردی را به گناه دیگری مجازات کرد؛ بنابراین شکایت علیه وراث بی معنیه و در دادگاه برای چنین مواردی قرار منع تعقیب صادر میشود.
آیا شکایت کیفری مجدد با مدارک جدید امکان پذیر است؟
سؤال: از یک نفر شکایت کیفری کردم اما مدارک کافی نبود و طرف تبرئه شد. آیا میتونم با مدارک جدیدتر و قویتر دوباره ازش شکایت کنم؟
پاسخ: با داشتن دلایل و مدارک جدید این امکان وجود داره که شکایت کیفری مطرح کنید.
آیا تقلب در کنکور منجر به سوء سابقه میشود؟
سؤال: بنده یک سال قبل در کنکور مرتکب تقلب شدم و دو روز بازداشت بودم. ازم عکس گرفتند و خلاصه با ارائه فیش حقوقی آزاد شدم. میخوام بدونم این مسئله سابقه کیفری حساب میشه؟ چون میخوام تو آزمون استخدامی شرکت کنم.
پاسخ: بازداشت دو روزه سابقه محکومیت حساب نمیشه ولی پرونده شما در بایگانی وجود داره درهرحال شما سوءپیشینه ندارید.
اعلام گذشت شاکی چقدر در نتیجه پرونده موثر است؟
سؤال: بابت جرم اختلاس به حکم انفصال داِیم محکوم شدم. بعد از اینکه حکمم قطعی شد، حکم بانک نامهای به شعبه داده که مضمونش بیان میکنه که تمام مبلغ به بانک مسترد شده و بانک از این لحاظ شکایتی ندارد؛ و این شکایت صرفاً بابت اعلام جرم به مراجع قضایی بوده. من به شعبه تجدیدنظر درخواست دادم اما قاضی میگه باید رضایتنامه کتبی و قانونی باشه تا بتونم بابتش تخفیف بگیرم.
پاسخ: اعلام گذشت بدون قید و شرط از طرف شاکی یکی از راههای تخفیف در مجازات هستش و باید این مسئله در نامه قید بشه و بنابراین بانک باید رضایت خودش رو کتباً اعلام کند.

پرونده کلاهبرداری در فروش ملک
سؤال: چنانچه ملکی به دو نفر فروخته شود و دادگاه حقوقی قولنامه یکی از خریداران را باطل کند اما متعاقباً دادگاه کیفری حکم به حبس و رد عین مال به نفع کسی که قولنامهاش باطل شده میدهد. آیا شخص میتواند اعاده دادرسی با حکم کیفری مبنی بر رد عین مال و دادنامه حقوقی نقض میشود.
پاسخ: بله.چنانچه در موعد مقرر دادخواست اعاده ی دادرسی مستند به ماده 426 قانون آیین دادرسی مدنی به دادگاه ارایه شود و دادنامه ی صادره ی جدید در خصوص همان موضوع باشد رای دادگاه حقوقی قابلیت نقض دارد.
کلاهبرداری در رهن و اجاره املاک به چه معناست؟
آیا مجازات حد، سوء پیشینه ایجاد میکند؟
سؤال: حدود دو سال پیش من رو با مشروب دستگیر کردند و تست الکل هم مثبت شد. بازداشت شدم و بیست روز زندان بودم تا با قرار وثیقه آزاد شدم. دادگاه بهم سه سال حبس تعلیقی و 80 ضربه حد داد که بعد از تجدید نظر این مدت به یک سال و نیم حبس تعلیقی و شلاق تغییر کرد. میخواستم بدونم سوءپیشینه این مسئله تا چه زمانی برجا میمونه؟
پاسخ: چنانچه شلاق حدی براساس ماده 25 قانون مجازات اسلامی تا دو سال در سابقه کیفری شما درج میشود؛ اما برای اطمینان باید به دفتر خدمات قضایی مراجعه کنید و درخواستی ثبت کنید تا از حذف سوءپیشینه بعد از این مدت مطمئن بشید.
پرسش و پاسخ از وکیل کیفری در سامانه حقوقی عدلاک
چنانچه در هر زمان درگیر مسئله کیفری شدید، با همکاران ما در سامانه حقوقی عدلاک تماس بگیرید. شما میتوانید از طریق بخش نظرات سؤالات کیفری خود را با ما مطرح کنید و از مشورت همکاران ما در سامانه حقوقی عدلاک ارتباط برقرار کنید.
تماس فوری با تیم حقوقی متخصص در شهر شما
تماس با تلفنهای 09150998001 و 09393106011