آیا اصلاح کردن سند ازدواج امکانپذیر است؟ قبل از اینکه درباره اصلاح سند ازدواج صحبت کنیم باید بگوییم که سند ازدواج یک سند رسمی است. زمانی که دو نفر با هم وارد عقد دائم میشوند موظف هستند که سند ازدواج دریافت کنند و دریافت سند ازدواج در ازدواج دائم ضروری است. این سند در حقیقت بیانگر مشخصات زوجین، شرایط دوازدهگانه ازدواج و شرایط و توافقات زن و شوهر است.
تماس فوری با تیم حقوقی متخصص در شهر شما
تماس با تلفنهای 09150998001 و 09393106011
نحوه تنظیم اسناد رسمی
لازم است بدانید نحوه تنظیم اسناد رسمی اهمیت بالایی دارد. از این نظر تنظیمکنندگان سند ازدواج باید بسیار دقیق و با تمرکز به تنظیم و نگارش سند بپردازند. در مواردی که در تنظیم سند اشتباهی ایجاد میشود، زن و شوهر باید بلافاصله برای اصلاح آن اقدام کنند.
زمانی که سند ازدواج به صورت محضری و رسمی تنظیم میشود، اعتبار بالایی دارد اما این امکان نیز وجود دارد که اطلاعاتی که وجود دارد به درستی در سند ثبت نشود و سند مشکلاتی داشته باشد که لازم باشد اصلاح گردد.
برای انجام مشاوره حقوقی تلفنی و حضوری کلیک کنید.

آیا تغییر سند ازدواج ممکن است؟
باید بدانید که تغییر دادن اطلاعات اسناد رسمی کار راحتی نیست و درصورتیکه زن و شوهر مایل باشند که سند ازدواج خود را اصلاح کنند لازم است یک سری اقدامات قانونی در این مورد انجام شود.
اما برای این کار لازم است یک تقاضانامه قانونی تنظیم شود که در آن مشخص شود کدام بخش از سند ازدواج باید اصلاح شود؛ مثلاً اگر مشخصات هویت زن و شوهر اشتباه درج شده باشد باید یا اینکه یکی از شروط ازدواج مشکلساز باشد و در این حالت باید این شرط ضمن عقد اصلاح شود.
البته در حالتی که مشکل از اطلاعات هویتی زوجین باشد، مراحل اصلاح راحتتر انجام میشود؛ اما تغییر دادن شروط ذکر شده در سند ازدواج متفاوت است. شرایط ضمن عقد در حقیقت شرایط اصلی ازدواج هستند؛ بنابراین اگر افراد بخواهند شرایط درج شده در سند ازدواج را تغییر دهند باید بگوییم که کار راحتی نخواهند داشت.
برخلاف سالهای گذشته، امروزه صدور سند ازدواج به صورت الکترونیک انجام میشود و زن و شوهر برای گرفتن این سند میتوانند به صورت اینترنتی و آنلاین اقدام کنند. همچنین با توجه به شرایط، انجام دادن اصلاحیه در عقدنامه میتواند با مراجعه به دفاتر ازدواج و طلاق یا اقامه کردن دعوا در مرجع قضایی انجام شود.
سند ازدواج کیست؟
سند ازدواج یا سند نکاح در حقیقت عقدنامه عقد دائم یا صیغه نامه ازدواج موقت است که در دفترخانه و در زمان ثبت ازدواج صورت میگیرد. در عقد دائم شوهر موظف است که در اولین فرصت ازدواج را ثبت قانونی کند و چنانچه شوهر از ثبت ازدواج خودداری کند مرتکب جرم شده و میتواند مجازات گردد.
مهمترین دلایل اصلاح کردن سند ازدواج چیست؟
پس از این که زن و شوهر عقد خود را به صورت محضری در دفترخانه ثبت میکنند، سردفتر پس از جاری کردن احکام شرعی و قرائت عقد، مشخصات زوجین را از شناسنامه آنها در اسناد ثبت میکنند و پس از آن با گذشت چند روز، سند ازدواج آماده میشود.
این سند یک سند عادی رسمی است و تنها یک نسخه دارد؛ بنابراین هزینه پرداخت شده بابت همان یک نسخه است؛ اما چنانچه زن و شوهر تقاضای تنظیم دو نسخه عقدنامه را بکنند، باید برای تنظیم کردن سند ازدواج دیگر، یک هزینه جداگانه بپردازند.
باید بدانید خطای انسانی همواره ممکن است و رخ دادن خطا و اشتباه نیز در تنظیم هر سند امکانپذیر است. در زمینه سند ازدواج نیز این مسئله ممکن است. البته باید بدانید سند ازدواج یک سند رسمی است. اصلاح کردن سند رسمی کار راحتی نیست و لازم است یک سری شرایط قانونی برای رفع کردن اشتباهات درج شده در عقدنامه موجود باشد.
چنانچه مشخص شود که در تنظیم سند ازدواج یا صیغه نامه اشتباهی رخ داده است، زوجین میتوانند برای اصلاح کردن آن اقدام کنند. همچنین امکان تغییر دادن شرایط ضمن عقد پس از عقد نیز ممکن است.
در ادامه درباره دلایل مختلف اصلاح سند ازدواج با شما عزیزان گفتگو خواهیم کرد:
برای انجام مشاوره حقوقی تلگرامی و آنلاین کلیک کنید.

مهمترین دلایل اصلاح کردن سند ازدواج کدامند؟
- اشتباهات انجام شده در ثبت مشخصات هویتی زن و شوهر
- مشکل یا تغییر در شروط ضمن عقد
اشتباهات انجام شده در ثبت مشخصات هویتی زن و شوهر
یکی از دلایل اصلی اصلاح کردن سند ازدواج، حالتی است که در آن مشخصات هویتی زن یا شوهر اشتباه درج شده است. دقت کنید که زمانی که سند ازدواجتان را تحویل میگیرید باید با دقت آن را بررسی کنید. در این سند اطلاعات کامل زن و شوهر شامل نام و نام خانوادگی، نام پدر، شماره شناسنامه و کد ملی و تاریخ عقد نوشته میشود.
حالا اگر این اطلاعات اشتباه درج شود مثلاً نام خانوادگی خانم اشتباه ثبت شود یا شماره ملی هرکدام آنها اشتباه ثبت شده باشد لازم است که بلافاصله برای اصلاح آن اقدام کنند.
چنانچه دفترخانه مشخصات هویتی زن و شوهر را به اشتباه وارد کند زوجین میتوانند تغییراتی در عقدنامه اعمال کنند. پس از صدور سند ازدواج، ممکن است که در ابتدا زوجین متوجه اشتباهات نشوند اما این امکان وجود دارد که وقتی از وقوع این خطا مطلع شوند که برای مسئلهای قانونی اقدام میکنند مثلاً وام ازدواج میگیرند یا برای یک کار اداری اقدام میکنند.
در این حالت با توجه به اینکه اسناد شناسنامه زن و مرد با عقدنامه ازدواج هماهنگی وجود ندارد و اطلاعات سند ازدواج به درستی وارد نشده است، در این حالت اقداماتی برای اصلاح سند انجام خواهد گرفت.
در بعضی از موارد ممکن است اطلاعات مرتبط با ازدواج زوجین در شناسنامه یکی از زن و شوهر یا هر دوی آنها توسط سازمان ثبت احوال، اشتباهاً بیان شده است در این حالت باید به جای سند ازدواج، یک اصلاحیه برای شناسنامه زوجین انجام شود.
تغییرات در شروط ضمن عقد
در سند ازدواج، اطلاعات هویتی زن و شوهر درج نمیشود؛ اما یک سری شرایط وجود دارد به عنوان شروط 12 گانه عقد ازدواج. این شروط در حقیقت شرایطی هستند که زن میتواند با تکیه بر آنها از دادگاه درخواست طلاق کند.
علاوه بر این شروط، یک سری شرایط دیگر نیز در عقدنامه درج میشود که میتوان گفت از دلایل دیگری که موجب ارائه درخواست اصلاح کردن عقدنامه ازدواج میگردد، مربوط به اعمال تغییر در بخش شرایط درج شده در سند ازدواج میباشد.
اگر زن و شوهر مایل باشند که این شرایط را تغییر دهند یا شرط دیگری را به شرایط ازدواج خود اضافه کنند میتوانند از این بند استفاده کنند.
آیا امکان اصلاح کردن سند ازدواج وجود دارد؟
باید بگوییم که اعتبار اسناد رسمی از اسناد عادی بیشتر است و بنابراین تغییر دادن این اسناد سختتر است؛ اما در مورد سند ازدواج چنانچه شرایط قانونی محیا باشد و مشخص شود خطایی در سند ازدواج که یکی از سندهای بسیار مهم در زندگی اجتماعی افراد است رخ داده یا اینکه زوجین برای تغییر شرایط ازدواج اقدام میکنند، میتوانند به صورت قانونی تقاضای اصلاح سند ازدواج را داشته باشند.
شرایط لازم برای اصلاح سند ازدواج
همانطور که گفتیم اصلاح عقدنامه درصورتیکه زن و شوهر مایل باشند تا تغییراتی در بخش انتخاب سند که شروط دوازدهگانه در آن قید شده ایجاد کنند محدودیتهایی دارد و برای چنین اصلاحاتی نیاز به مجوز قانونی دادگاه و دفتر اسناد رسمی وجود خواهد داشت.
چنانچه پس از تنظیم سند ازدواج، زن و شوهر بخواهند شرط جدیدی به سند اضافه کنند مثلاً در مورد حق طلاق شرطی را اضافه کنند، با توجه به محدودیتهای قانونی این کار ساده نخواهد بود بنابراین بهترین کار این است که طرفین پیش از ازدواج توافقهای لازم را انجام دهند.
همچنین مرد نیز یک سری شرط را در سند ازدواج امضا کرده که براساس آن شروط در صورت وقوع این شروط خانم میتواند درخواست طلاق کند؛ مثلاً خانم شرط میکند در صورت هرگونه اعتیاد شوهر حق طلاق برای او محفوظ خواهد بود. در این حالت شوهر نمیتواند این قبیل شروط را تغییر دهد مگر اینکه توافقی میان زن و شوهر انجام شده باشد

شرایط لازم برای تغییر سند ازدواج
چنانچه بنابراین باشد که سند ازدواج تغییراتی داشته باشد باید یک سری شرایط مدنظر قرار بگیرد:
- حضور هر دو نفر زوجین در محضر تنظیمکننده سند
- ارائه کردن دلایل و شواهد موجه برای اصلاح یک سری بخشها از سند ازدواج مثلاً عدم درج شماره شناسنامه یا نام پدر
- ارائه کردن حکم دادگاه
- ارائه شناسنامه و کارت ملی زن و شوهر
- ارائه کردن درخواست کتبی به دفترخانه
مشاوره حقوقی اصلاح کردن سند ازدواج
تغییر دادن اطلاعات سند ازدواج در شرایطی ممکن است که زن و شوهر با مراجعه کردن به دفترخانه بتوانند تغییراتی را در سند ازدواج ایجاد کنند اما در بقیه موارد زن و شوهر حق تغییر دادن سند ازدواج را نخواهند داشت.
تماس فوری با تیم حقوقی متخصص در شهر شما
تماس با تلفنهای 09150998001 و 09393106011