سامانه حقوقی عدلاک

بهترین وکلای دادگستری مشهد

051-38676422

مشاوره حقوقی

مجازات مالخری چیست؟ چطور می‌توان جرم مالخری را اثبات کرد؟

جرم مالخری چیست؟ مجازات مالخری چیست؟ جرم سرقت یکی از جرائمی است که مکرراً در جامعه در حال انجام است و آمار وقوع این جرم روند افزایشی دارد. جرم سرقت روش‌های مختلفی دارد و سارقین روش‌های مختلفی را برای انجام این جرم انجام می‌دهند.

سرقت یکی از جرائم شناخته شده علیه اموال افراد است و فردی که برای دزدیدن اموال دیگران اقدام می‌کند بدون اینکه برای این کار از مالک آن اجازه بگیرد، مرتکب سرقت شده است.

 اما سارقی که مالی را سرقت می‌کند، باید آن را بفروشد در این حالت در معامله مال دزدی، هم خریدار و هم فروشنده مجرم محسوب می‌شوند. باید بدانید که در خرید و فروش اموال سرقت شده، معامله‌کنندگان مجازات می‌شوند. در این مقاله درباره جرم مالخری و مجازات آن بیشتر صحبت می‌کنیم.

چنانچه فردی با اطلاع از دزدی بودن مال برای خرید یا فروش آن اقدام کند، از دید قانون مجرم محسوب می‌شود. خرید هر مال سرقتی در قانون جرم محسوب می‌شود. به کسی که به خرید و فروش اموال مسروقه اقدام می‌کند، مالخر گفته می‌شود.

براساس قانون چنانچه یک مال سرقتی خریداری شود و خریدار از سرقتی بودن آن مطمئن باشد یا آگاهانه مال سرقتی را خریداری کند، براساس قانون مجرم محسوب می‌شود و می‌تواند مجازات شود.

 اما علاوه بر اینکه خرید مال دزدیده شده جرم است اما خرید مال دزدی مالخری نیست. در حقیقت مالخر افرادی هستند که به صورت دائمی و یک شغل به خرید اموال مسروقه می‌پردازند؛ یعنی مثلاً فردی که چند سارق را می‌شناسد و آگاهانه اموال سرقت شده را از آن‌ها می‌خرد. جرم مالخری در حقیقت می‌تواند حمایت از سرقت باشد و موجب رواج جرم سرقت شود.

برای انجام مشاوره حقوقی تلفنی و حضوری کلیک کنید.

مجازات مالخری

 باید بدانید که خرید مال سرقتی تنها زمانی مجرمانه است که مال موردنظر سرقت شده باشد. براساس ماده 662 قانون مجازات اسلامی:

هر کس با علم و اطلاع یا با وجود قرائن اطمینان آور به اینکه مال در نتیجه ارتکاب سرقت به دست آمده است آن را به نحوی از انحاء ‌تحصیل یا مخفی یا قبول نماید یا مورد معامله قرار دهد به حبس از شش ماه تا سه سال و تا (74) ضربه شلاق محکوم خواهد شد.
‌درصورتی‌که متهم معامله اموال مسروقه را حرفه خود قرار داده باشد به حداکثر مجازات در این ماده محکوم می‌گردد.

البته لازم است جرم مالخری به اثبات برسد. در دعاوی کیفری لازم است جرم مالخری به اثبات برسد. برای این کار لازم است دلایل و اسناد کافی ارائه شود. همچنین شواهد و مدارک موجود در پرونده باید کافی باشد تا جرم مالخری به اثبات برسد.

مجازات مالخری

مجازات جرم مالخری در صورت اثبات آن حبس و شلاق می‌باشد؛ اما اگر فردی به صورت ثابت و یک شغل به مالخری بپردازند شدیدترین میزان مجازات برای انها در نظر گرفته می‌شود.

مالخری شاید در اصطلاح چندان کلمه زیبایی نباشد اما در واقع مالخری جرمی است که در جامعه بسیار دیده می‌شود. هرچه میزان فقر و مشکلات اقتصادی بالاتر میرود، میزان افرادی که مرتکب جرم سرقت می‌شوند بیشتر و بیشتر می‌شود و هرچه میزان جرم سرقت بیشتر شود، مالخری نیز افزایش پیدا می‌کند.

همانطور که گفتیم هر فردی که اقدام به خرید و فروش اموال دزدی کند مجرم است اما خرید هر مالی جرم نیست؛ مثلاً اگر فردی ناآگاهانه اقدام به خرید مال دزدی کند، نمی‌توان او را مجرم دانست؛ مثلاً برای اتومبیل خود یک ضبط دست دوم می‌خرد، اما از کجا باید بداند که آن ضبط دزدی بوده است؟ یا اینکه فروشنده مال، مالخر است.

در قانون کیفری جرم مشخصی به عنوان مالخری تعیین نشده است اما در تعاریف قانونی یک تعریف کلی داریم که براساس آن، خرید و فروش مال سرقت شده مالخری محسوب می‌شود.

 مالخر در حقیقت فرد یا افرادی است که اقدام به خرید اموال سرقت شده می‌کنند. درصورتی‌که به هر نحو اثبات شود که اموالی که فرد می‌فروشد سرقتی هستند، خرید آن ممنوع است و براساس قانون معامله اموال سرقتی جرم است و برای مالخران مجازات مشخص شده است.

برای انجام مشاوره حقوقی تلگرامی و آنلاین کلیک کنید.

جرم مالخری

 

سرقت و مالخری در حقیقت دو جرم وابسته هستند. به عبارتی باید سارقی باشد تا مالخر، مال سرقت شده را خریداری کند و باید مالخری باشد تا سارق، اموال سرقتی را بفروشد.

این مسئله میان سارق و مالخر تعاملی ایجاد می‌کند و زمانی که مالخر، مال دزدیده شده را می‌خرد، موجب تشویق سارقین به ارتکاب جرم می‌شود و آنها را به ارتکاب جرم تحریک می‌کند؛ زیرا لازم است سارق مال دزدیده شده را به سرعت بفروشد تا امکان ردیابی آن را از بین ببرد. در این حالت مال را ارزان‌تر از قیمت حقیقی آن به مالخر می‌فروشد.همانطور که گفتیم فروش مال دیگران به هر نحوی جرم است و هم سارق و هم مالخری که مال سرقت شده را از او می‌دزدد، مجرم محسوب می‌شوند.

 

ماده 662 قانون مجازات اسلامی، مجازات جرم مالخری مشخص شده است:

هر کس با علم و اطلاع یا با وجود قرائن اطمینان آور به اینکه مال در نتیجه ارتکاب سرقت به دست آمده است آن را به نحوی از انحاء ‌تحصیل یا مخفی یا قبول نماید یا مورد معامله قرار دهد به حبس از شش ماه تا سه سال و تا (74) ضربه شلاق محکوم خواهد شد.
‌درصورتی‌که متهم معامله اموال مسروقه را حرفه خود قرار داده باشد به حداکثر مجازات در این ماده محکوم می‌گردد. 

بر این اساس مجازات فردی که مال دزدیده شده را می‌خرد، قبول می‌کند، پنهان می‌کند یا معامله می‌کند، به از شش ماه تا سه سال حبس و تا 74 ضربه شلاق محکوم می‌شود. دقت کنید که هر دوی این موارد اجرا می‌شوند یعنی مرتکب این جرم هم شلاق می‌خورد و هم حبس خواهد شد.

براساس ماده قانونی یاد شده، صرف اینکه فرد مال سرقت شده را بخرد به معنای مالخری نیست و شرط اصلی برای مالخری این است که فرد خریدار از سرقتی بودن مال مسروقه مطلع باشد؛ یعنی اگر فرد با توجه به نشانه قطعی به سرقتی بودن مال پی برد، نباید آن را بخرد؛ زیرا خرید مالی که فرد با آگاهی از سرقتی بودن آن می‌خرد، جرم است.

مالخری

برای اثبات جرم مالخری یکی از راه‌های زیر وجود دارد:

  • اقرار متهم
  • شهادت شهود
  • سوگند
  • علم قاضی

درصورتی‌که در زمینه جرم سرقت یا موارد مرتکب با آن سؤالی دارید یا از شما سرقتی انجام شده است، میتوانید با استفاده از شماره تلفن‌های درج شده در این صفحه با وکیل کیفری یا وکیل سرقت ارتباط برقرار کنید و سؤالات حقوقی خود را از ما بپرسید. فراموش نکنید در روزهای سخت ما در کنار شما هستیم.

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
موفقیت آمیز بود!

به زودی همکاران ما طی 72 ساعت آینده با شما تماس خواهند گرفت.