سامانه حقوقی عدلاک

بهترین وکلای دادگستری مشهد

051-38676422

مشاوره حقوقی

انواع مهلت در قانون آیین دادرسی کیفری چیست؟

درباره انواع مهلت در قانون آیین دادرسی کیفری چه میدانید؟ رعایت مهلت در قانون آیین دادرسی کیفری بسیار اهمیت دارد. فرقی نمی‌کند شما شاکی پرونده باشید یا متهم، لازم است در مواجهه با جرم یک سری مراحل قانونی و تشریفات را رعایت کنید. بی‌توجهی افراد به تشریفات قانونی موجب می‌شود که شما نتوانید به حقوق خود دست پیدا کنید.

یکی از تشریفات مهم در قانون آیین دادرسی کیفری مسئله مهلت در قانون آیین دادرسی کیفری است و مسئله مهلت‌های قانونی را بیان می‌کند. 

 

مهلت ارائه دادخواست مطالبه‌ی ضرر و زیان‌های ایجاد شده از جرم برای پیوست به پرونده کیفری تا پیش از اعلام ختم دادرسی می‌باشد.

همچنین مهلت پیگیری مسئله توسط شاکی یا متهم پرونده در دادگاه صالح بعد از صدور قرار اناطه، طی مدت یک ماه از زمان ابلاغ اناطه می‌باشد.مهلت انجام دستور قضایی توسط ضابطین، ظرف مهلتی است که توسط مقام قضایی مشخص شده است.

 مهلت ارسال گزارش به مقامات قضایی توسط یک سری ضابطین دادگستری نسبت به مسائلی که اجرای دستور یا تکمیل اجرای آن ممکن نبوده در پایان هر ماه است.

برای انجام مشاوره حقوقی تلفنی و حضوری کلیک کنید.

انواع مهلت در قانون آیین دادرسی کیفری چیست؟

·        مهلت در قانون آیین دادرسی مدنی زمانی است که براساس آن ضابط دادگستری می‌تواند در جرائم مشهود متهم را برای کامل کردن تحقیقات زیر نظر قرار بدهند حداکثر تا 24 ساعت خواهد بود.

·        مهلتی که در طول آن ضابطین دادگستری متعاقب اجرای دستور جلب متهم، می‌تواند با اجازه‌ی مقام قضایی، متهم را زیر نظر داشته باشند و مهلت آن 24 ساعت است.

·        مهلتی که براساس آن بازپرس به محض حضور متهم جلب شده باید تحقیقات را آغاز کند حداکثر 24 ساعت می‌باشد.

·        مدت بازداشت در قتل عمدی برای دریافت بینه توسط اولیاء دم، حداکثر 6 روز است. 

جرم استفاده از بیمه دیگران چیست؟

·        مهلت بیان رد دادرسی قبل از صادر کردن رأی یا پیش از انجام تحقیقات می‌باشد. مگر برای رد بعد از صدور رای کشف گردد که در این حالت امکان تجدیدنظر خواهد بود.

·        مهلت دادرسی برای صدور قرار رد درخواست رد دادرس ظرف 3 روز است.

·        مهلت اعلام نظر کارشناس پزشکی به قاضی در پرونده‌های کیفری سه روز از تاریخ ارجاع می‌باشد.

·        مهلت تجدیدنظرخواهی از قرار رد درخواست رد دادرس طی ده روز از تاریخ ابلاغ قرار می‌باشد.

·        احضار متهم با یک نوبت آگهی می‌باشد که این آگهی توسط روزنامه کثیرالانتشار یا روزنامه محلی که تاریخ نشر آگهی تا روز دادرسی در آن نباید از یک ماه کمتر باشد.

·        زمان صدور قرار تأمین کیفری بعد از تفهیم اتهام به متهم می‌باشد. 

برای انجام مشاوره حقوقی تلگرامی و آنلاین کلیک کنید.

انواع مهلت در قانون

در برخی از موارد برای جلوگیری از خروج متهم، قرار عدم خروج از کشور صادر می‌شود. مدت اعتبار قرار عدم خروج از کشور 6 ماه است و این احتمال وجود دارد که این مدت هر 6 ماه یک‌بار تمدید شود.

البته این امکان وجود دارد که فرد در خصوص این قرار درخواست تجدیدنظر کند و مدت تجدیدنظرخواهی از قرار عدم خروج از کشور نیز تا 20 روز بعد از ابلاغ حکم می‌باشد.

در مواردی که متهم توسط وثیقه یا کفیل آزاد شده است و این متهم موظف است در زمان احضار به دادگاه مراجعه کند، بعد از احضار متهم توسط مرجع قضایی، کفیل یا وثیقه گذار می‌تواند طی 20 روز بعد از اخطار متهم را تسلیم کند.

همچنین مهلت اعتراض به درخواست پرداخت وجه التزام یا ضبط وثیقه در صورت عدم مراجعه متهم، 10 روز از تاریخ ابلاغ دستور مقام قضایی است.

قرار عدم استماع

مهلت در قانون

مهلت رسیدگی مرجع تجدیدنظر به پرونده‌های موضوع ماده 188 اصلاح قانون آیین دادرسی کیفری حداکثر 6 ماه است .

همچنین زمان توقیف افرادی که مخل نظم دادگاه شده اند نیز از یک تا 5 روز است.

زمان صادر شدن رای بدوی و تجدیدنظر کیفری بعد از پایان رسیدگی در جلسه دادگاه است. مگر اینکه انشاء رای متوقف شود تا مقدماتی تمدید شود که این کار نیز حداکثر یک هفته زمان خواهد داشت.

  • مهلت مشخص شده برای پاکنویس رای کیفری بعد از انشای رای مدت 3 روز است.
  • مهلت واخواهی از رای غیابی 10 روز بعد از ابلاغ واقعی است یا 10 روز بعد از تاریخ اطلاع در صورت ابلاغ رای است.
  • مهلت واخواهی از رای غیابی صادر شده در مرجع تجدیدنظر کیفری، طی 20 روز بعد از ابلاغ واقعی به متهم یا وکیل او است.
  • مهلت تجدیدنظرخواهی در پرونده‌های کیفری برای افرادی که ساکن کشور هستند 20 روز است و برای افرادی که خارج از کشور هستند 2 ماه از تاریخ ابلاغ حکم یا انقضای مدت واخواهی است.
  • مهلت تجدیدنظرخواهی از رای کیفری در مواردی که ادعای عذر موجه محکوم علیه درباره عدم اطلاع از مفاد رای ثابت شود، ظرف یک هفته از تاریخ اطلاع می‌باشد.
  • زمان اخطار رفع نقص پرونده نیز تا 20 روز بعد از تسلیم درخواست یا دادخواست تجدیدنظرخواهی می بشد و باید طی 10 روز از زمان ابلاغ اخطاریه افراد برای رفع نقص اقدام نمایند.
  • مهلت به تاخیر افتادن اجرای شلاق تعزیری در زنان شیرده حداکثر 2 سال است.
  • مهلت ارسال کردن قرار بازداشتی که راسا بازپرس صادر شده پیش دادستان برای اظهار نظر طی 24 ساعت بعد از صدور قرار می‌باشد.
  • مدت مهلت ارسال نظر بازپرس درباره درخواست رفع بازداشت توسط متهم به دادستان برای اخذ تصمیم، 10 روز از تاریخ تسلیم درخواست است.
  • زمان قرار بازداشت در جرائم در صلاحیت دادگاه کیفری استان حداکثر تا 4 ماه است اما در بقیه جرائم حداکثر 2 ماه است.
0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
موفقیت آمیز بود!

به زودی همکاران ما طی 72 ساعت آینده با شما تماس خواهند گرفت.